- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonner
tag
Jó, ez is már egy hivatkozás. Csak gondoltam az emelt órajelek miatt esetleg más a feszültség, vagy bármi, ami ilyen hatással lehet, de ezek szerint nem.
Mellesleg a Sapphire-ról azt olvastam, hogy dupla slotos, hatékonyabb hűtője van. Akkor ez most ugyanaz a hűtő, vagy nem?
-
jonner
tag
Talán 20%, de nem esküszöm meg rá. Az a vicces, hogy amikor feljebb veszem a venti fordulatszámát, akkor a kerregés szinte eltűnik, de akkor meg kezdődik a sivítás. Ami terhelésnél nem zavar, de alapon azért ne sivítson.
Ezzel a kerregéssel visszavihetem szerintetek a kereskedésbe? Vagy kinevetnek? Igazából nem tudom, hogy normális-e, lehet, csak én vagyok ilyen háklis. Mindenesetre volt egy Giga 8800 GT-m anno, 100%-on ment a venti állandóan, az hangos volt, de nem kerregett.
-
twine
veterán
Utolsó OFF-om és belepofázásom a témába:
A "szerk:"-el tökéletesen egyet értek:
Sokat próbálgattam, és pont váltás közben voltam,,,mind memoria, mind pedig HDD ügyileg....
A minnél több RAM,,,és az "ahoz" szabott Lapozó a leggyorsabb HDD-re irányitva....ez a nyitja a Crysis "laggolás"-mentesitésének....
2 giga után beledobtam a másik 2-őt, és az akkor még melós "tárolómra" (még csak az volt akkor RAID0-ban.....) irányitottam a lapozót,,,,érezhetően jobb lett a játék....nem kimondottan fps-ben....hanem valahogy rugalmasabb, gyorsabb lett,,nem akadt meg stb....
rengeteget zörgeti szvsz. a crysis a HDD-t.... -
Bluegene
addikt
hát nemtudom, sztem hagyjuk ezt a vitát, kicsit nálad is jobb az XP azért, de a 20 vs 36 fps lehengerlő különbség, meg írta h laggol vista alatt, nah mind1
én kipróbálom a gaming edition XP-t utána nyilatkozom
, egyébként nálam is érezhetően lassabb volt vista 64 alatt a crysis, szaggatott mint állat, élvezhetetlenül, XP-n elindítottam és voilá jól ment 1280ba, mind1
azt mondom akinél szaggat a crysis és drága, erős gépe van vistával, tegyen egy próbát XP-vel ennyi, szerintem nagyon kellemes csalódásban részesül
többet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki
alapvetően XP alatt gyorsabb ez tény, kár mentegetni a winfos7-et, a régebbi bizonyos szempontok alapján jobb sztem(XP), nem maradi vagyok, de ha (sokkal)jobban fut akkó, miért ne használjam azt is?? legjobb ha mind2 fent van, crysisban xp nyer ennyi
-
Bluegene
addikt
sajnos nincs fent a crysis, de a hétvégén előreláthatólag fölrakok egy XP gaming edition-t(játékra kihegyezett és módosított XP, még nem próbáltam), azonfelül még végrehajtok rajta néhány módosítást amivel nyerhet vmi(speed disk, registry) plusz még kikapcsolok néhány háttérbe futó fost és felrakom a warheadet
én is kiváncsi vagyok
nyílván gyorsabb lenne a gépem egy 4890-nel, de a jelenlegi hardverből próbálom kihozni a maxot hardveresen és softveresen
egyébként a fórumon gyakran látok olyat h 2 teljesen egyforma gép eltérő FPS értékeket ad, és csodálkozik h az nem lehet hisz nekem is ilyen gépem van... ez szerintem a windows számlájára írható
, szerintem powerbulldog gépe hardveres szempontból kiváló, szoftveres szempontból gagyi(win7) és ezért szaggat neki
tzsolesz: abszolút nem értek egyet:[link] te látsz különbséget, mert én nem, de ha játszol jobb XP-vel a magasabb fps miatt(tudom erre az a válasz h a légnyomás messzebb repíti az embert vista alatt, vagy élethűbben
, hajh az emberi hülyeség végtelen)
-
Bluegene
addikt
azt nem vagy képes megérteni h én nem 1650be tolom hanem 1280-ba, ráadásul nem egy szétcseszett XP-n hanem egy megfeleően optimalizált XP-n
nekem olyan 30-40Fps-em volt enthusiast settings-be 1280-ba, igaz megtéptem a karit meg a procit is(3,6ghz, 700/1100)
már rájöttem h ez jó hülye lennék cserélni, az a gond aki nem képes szoftveresen optimalizálni és erőforrásokat felszabadítani az szenved a gépével és tömi bele a pénzt
én már rájöttem h bizonyos határok között lehet javítani a gép sebességén szoftveres optimalizálással, amíg erre nem jössz rá magadtól veheted az újabb karikat, van ötleted például h ha felraksz egy új XP-t alapból kb 90 process fut a háttérben? ami javarészt felesleges neked, ha ezekből tudod melyik az a 70 amit ki lehet kapcsolni, máris csak 20 fut(lol tudom), vagy ha elinditasz egy jobbfajta regisztry optimizert egyből talál 90 hibát, talán ezért megy jobban a crysis nálam, egyébként erre régebben jöttem rá mikor gagyibb gépem volt, h lehet trükközni is szoftveresen, gyakran jobb eredményt lehet elérni vele mint hardveres tunninggal(sőt..), lényeg ha fölraksz simán egy oprendszert annyi felesleges cucc van benne h megdöbbennél, meg mennyi hiba is van benne, nem hiába nevezik a programozók winfosnak
a win7 meg béta állapotú, úgyhogy lehet azért szaggat(bug)
-
Bluegene
addikt
lehet-lehet
de szerintem sokat számít az oprendszer állapota is, h van-e rajta vírus, mennyi a spyware, hány program fut a háttérbe(XP-n alapból kevesebb és kevésbé erőforrásigényes), milyen a registry állapota,...stb
én az XP-t kitapasztaltam már annyira h egy csomó erőforrás-pazarló dolgot kikapcsolok és optimalizálom, lényegesen jobban megy a krízis
anno a vistára meg rakódtak a spyware-ek nem érdekelt, az arra jó
azonkívűl 1280-ba nyomattam ami sokkal jobban fexik a 4850nek, és abszolút nem röccent meg enhusiaston, és nem verem ki a fejemből mert nálam faxa volt, ha nálad nem az a te bajod
powerbulldog: rakj fel egy SP3-mas XP-t egy másik partícióra lehetőleg valami jófajtát(a win7 attól még megmarad), és utána próbáld ki a krízist, meglátod nem fog szaggatni
-
rocket
nagyúr
Hol igert ilyet az AMD?
Gyari OC kartyak se birjak 1000mhz-ig, a tesztekben meg a sima kartyak kozott tobb volt ami 3dmark stabilan vitte az 1000mhz-et, mint a gyari OC kartyaknal.
Meg mindig nem lattam olyan felhasznalot akinek stabil lenne a kartya jatekok alatt 1000mhz-en a gyari hutovel, meg 100%-os ventivel se.Nem is az AMD a hibas igazabol a kialakult 1000mhz hype miatt, hanem a sok looser pletyka oldal akik egy PR slideot keszpenznek vettek, bar biztos jo reklam ez az AMD-nek, es sok ember bedolt neki
Extreme tuningolok se viszik tulzasba a HD4890 nyuzasat, eppen ma neztem xtremesystemen, de nincs semmi extra a HD4890 kapcsan.
-
törölt tag
Nem értem mi ez a cosinus-nemtommi, de gyanítom kevered a dolgokat
A konnektorból jövő sin-jel maximuma 325V mindkét irányba, vagyis összesen 650V. De ez a sin-görbe szerinti váltóáram akkora munkát végez, vagyis akkor a teljesítménye mint a 220-230V-os egyenáramnak, ezért hívják névlegesen "220volt"-nak.
A lényeg az hogy a számítás helyes, hisz eleve úgy számolunk mintha 22-230V-os egyenáramot fogyasztana az adott készülék. -
KDavid17
aktív tag
alap feszültségen nem megy ennyit
, 1,32x V kell neki, hogy stabilan menjen.
Asusnál smartdoctor-ral lehet állítani a feszültséget, mondjuk nem ezért vettem asust...
Amúgy fölösleges lenne 1 GHZ, de ezzel a procival is elég szép fps-k volt 3dmark06-ba.
(150 is volt valahol, ennyit még nem is láttam saját gépen)
-
old gray
addikt
Igen, igaz, hogy játékok alatt nem valószínűsíthető ilyen magas hőmérséklet, az is pozitív dolog, hogy a sz.gép házból kifelé fújó hűtése van, de akkor is elég riasztóak ezek az értékek. Azt hittem az én 8800GTX OC-m egy kazán, mikor gpu caps viewer alatt felmegy a hőm. 75-80fokig...
-
keIdor
titán
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz @ 3600 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 7
Operating System: Microsoft® Windows Vista™ Ultimate 64-bit Service Pack 1
Physical memory: 4,00 GB
Display adapter: ATI Radeon HD 4870 512 MB
Video Processor: ATI Radeon Graphics Processor (0x9440)
Driver version: Catalyst 9.4 (8.60-090316a1-078303E-ATI)
Motherboard: ASUS Maximus II Formula Rev 1.xx1680 x 1050 AA 0x 3X @ frost/DX10/E/0
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 1882, Recorded Time: 56.90s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 117.09s, Average FPS: 16.07
Min FPS: 5.85 at frame 629, Max FPS: 25.17 at frame 1493
Average Tri/Sec: -1882076, Tri/Frame: -117097
Recorded/Played Tris ratio: 1.60
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 82.07s, Average FPS: 22.93
Min FPS: 5.85 at frame 629, Max FPS: 28.16 at frame 1502
Average Tri/Sec: -2135474, Tri/Frame: -93122
Recorded/Played Tris ratio: 2.01
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 83.26s, Average FPS: 22.60
Min FPS: 0.00 at frame 329, Max FPS: 28.16 at frame 1502
Average Tri/Sec: -2118702, Tri/Frame: -93733
Recorded/Played Tris ratio: 1.99
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\
04.15.2009 17:48:40 - Microsoft® Windows Vista™ Ultimate 64-bit Service Pack 1
DirectX 10 ENTHUSIAST 3X @ Map: frost @ 0 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 2.93 Max: 28.16 Avg: 22.77 ] -
Ricco_hun
senior tag
Miért is nem elég egy jóféle 400-as egy HD4890-hez?
Még a GTX285-tel sem megy 300W fölé a fogyasztás, pedig egy 3.33GHz-es Quad-dal teszteltek. A vinyók meg mennyit fogyaszthatnak? De lényegtelen, mert a mai világban megveszel 1db terásat és kész. Nem kell 5db 160Gb-ost venni. De persze, ha újonnan veszi a gépet vegyen nagyobb tápot, de akinek van egy jól bevált 350-es vagy 400-as márkásabb tápja, azt azért nem kéne kötelezni új táp vásárlására is a HD4890-e mellé.
-
HSM
félisten
DX10 vs DX9 Vista64 alatt:
DirectX 10 ENTHUSIAST 3X @ Map: frost flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 18.96 Max: 32.19 Avg: 25.78
Play Time: 77.64s, Average FPS: 25.76
Min FPS: 18.96 at frame 447, Max FPS: 32.19 at frame 1047
Average Tri/Sec: -3506142, Tri/Frame: -136104
Recorded/Played Tris ratio: 1.80
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 0x
==> Framerate [ Min: 21.54 Max: 39.39 Avg: 30.33 ]
Play Time: 66.02s, Average FPS: 30.29
Min FPS: 21.54 at frame 1448, Max FPS: 38.32 at frame 828
Average Tri/Sec: -5003564, Tri/Frame: -165171
Recorded/Played Tris ratio: 1.48Nem tudom, miért lassabb a DX10 változat, külsőre nem láttam jelentős eltérést....
-
MPowerPH
félisten
Nem tudom.
pl. Crysis az tuti, GTA IV, Stalker talán, rFactor 22 autóval Monacoban.
Én 35FPS -t azért szeretem ha min. megvan.
Jah, de az AA az azért van, hogy be legyen kapcsolva...Azt benyomva jönnek a gondok.
Keldor papa: E8500 4,5Ghz -en egyáltalán nem esélytelen játékokban egy erős VGA -val.
-
keIdor
titán
Jaja 512MB-os, de itt van a másik gépben szóval csinálhatnánk egy összehasonlítást. Egyébként szerintem is kevés az 512MB.
Elég ha visszaveszed az órajeleket 825/1000MHz-re, mert ennyit simán megy a HD4870. Megy 850/4400MHz-en is, de magas fordulatszámon és nem akarok megsüketülni.
Akkor legyen a beállítás 1680×1050, NoAA, NoAF, Very High.
Akkor egy pillanat, vissza teszem a Q9550 mellé, mert ez valamennyire utól tudja érni a Core i7 920-t, az E8500 esélytelen ellene.Ja, írd meg melyik Benchmark verziót használjuk. És Catalyst legyen 9.4
-
keIdor
titán
Az a baj a tesztekkel, hogy nem írnak minimum FPS-t pedig az lenne az egyik legfontosabb. Nekem HD4870-en a Crysis Warhead 1680×1050, NoAA, Very High gyakran ment 20 alá az FPS. Tesztekben hiába írnak 30 átlag FPS-ről, ha 20 alá is be-be esik.
1GHz-re húzott HD4890-el már kellemes lehet a Warhead.
-
rocket
nagyúr
[link]
Persze ez csak egy PR slide, es sok fele keppen lehet ertelmezni, de az egyertelmu, hogy a hype kreator nagy "hir" oldalak rosszul ertelmeztek.En felhasznalotol csak joshua7-tol lattam kepeket, hogy elerte az 1000mhz-et "Airbus 320" modban
, es lefutott a 3dmark, de automata venti beallitasokkal meg nem irta mennyit megy a kartya.
Eddig a felhasznalok tobbsege azt irta, hogy bizonyos GPU orajel szintnel elkezd szemetelni a kartya, de stabil marad (tehat nem fagy), ami azt valoszinusiti, hogy csak a feszultseg keves, es a GPU meg birna a strapat, egy program amivel szoftveresen lehet allitani a GPU feszultseget lehet atfesti majd a kepet, legalabbis addig amig nem jonnek ki a koltsehatekony nyakkal verziok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest