- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
"Tehát akkor miben jobb egy 4850-es kari, mint egy 4770?" - eleve a sávszél nagyobb, nem is kevéssel.. ! A 2 cluster hiánya pedig 25%-ot jelent a textúrázásnál a 4770-nél. ami a játékoktól függően ennél kisebb százalékban jelentkezik a sebességben, kb 15% átlagosan. Jelenleg a játékok döntő része a magasabb órajelet díjazza és nem a textúrázok számát.
Ezért ha megnézed a számokat, a 4770 nyer a GPU órajelénél 20%-ot, ami kb 10-15% gyorsulást jelent, a sávszélességen meg elveszít kb 25%-ot, ami a gyakorlatban kb 12% lassulást eredményez. Ez idáig nagyjából egál, de a 800SP/640SP azaz a 2 cluster hiánya miatt kb 10% fölényt szerez az összesítésben 4850, ha mindketten a ref órajeleken mennek.
Megnéztünk egy 4830-at és egy 4850-et azonos órajelekkel, így csak a 800SP/640SP volt a különbség és ez 12% 4850 fölényt jelzett a 3DM06 3D pontjainál, a proci is azonos típus, órajel volt. -
_Toka_
senior tag
Hátööö...
Szal, én Athlon 4200+-al váltottam. Sokkal gördülékenyebben, jobban ment minden játék a 9600GT-után a 4850-el. A Mark-ok nem mutattak fejlődést. De azokkal csak nagyon ritkán "játszom".
Aztán, mikor platformot váltottam - az Athlon 4200+-t, "csak" 5200-ra cseréltem -, azt nyertem, hogy azokban az esetekben, ahol korábban a CPU miatt akadt valami, az most mindenhol gördülékeny. Azaz a platformváltás még egy hasonló lépcsőfokot jelentett a váltásban, mint anno a 9600GT-4850 váltás... Ma így kiegyensúlyozott a vas.Sajna, nem tudom most Neked megmondani, mire cserélnék a helyedben...
-
_Toka_
senior tag
Rendben!
- A tesztek azt mutatják, hogy 5-10%-kal megközelíti a 4770 a 4850-et. Egy esetben még olyat is láttam, hogy a 4770 adott esetben a 4870-nek is beelőzött. Tomate tesztje volt, sokak kérésére meg is akarja ismételni a mérést, mert elég hihetetlen.
- Amit nem szabad elfelejteni, hogy a 4850 olyan eszetlenül azért nem húzható. Eléggé határon jár alapon is. A 4770-en a GPU már 40 nm-es, azaz várhatóan jobban húzható, mint a 4850. Ill. valószínűleg kevesebbet fogyaszt. Esetleg még húzva is.
- Amíg nem létezett sem 4830, sem 4770, a 4850 a legjobb ár/érték arányú kártya. Ma ez a cím a 4770-é.Kb. ennyi infoval rendelkezem.
A 4850-emről semmiképpen nem váltanék 4770-re. Ellenben, ha ma cserélném a 9600GT-met valamire, bajba lennék... Megértelek!
Remélem, sikerült csak úgy belesusognom a levegőbe, a cseresznyefát alig-alig érintve!
Vagy...?
(#48359) katt777: Feléd csak tréfáltam, nem kell komolyan venni a belerángatni dolgot. Mindamellett úgy éreztem, többek között rám is gondolsz akkor, mikor azt említed, hogy itt néhányaknak feltűnt valami az írással kapcsolatban.
Én még nem is olvastam...
Amúgy semmi komoly! -
katt777
félisten
Szerintem nincs kizárva, ha elfogadsz egy hsz-t. Gar. idejére vettem egy 4650-et, amelyről a honlapomon találsz tesztet. A lényeg, fizikai paraméterei alapján, illetve szintetikus tesztek szerint messze lassabb a 3870-nél (és persze a 4870-nél is), viszont játékokban, és főleg DX10-ben lazán hozza a 3870 teljesítményét (Crysist full high-ban röccenés nélkül vitte 1680-ban). Tehát elképzelhető, hogy a 4770 adott esetben behozhatja a 4850-et (elég egy olyan 2 magos AMD proci, amely a kisebb VGA-t kihajtja, a nagyobbat meg nem), de nem feltétlenül és mindenben biztos.
-
_Toka_
senior tag
Meg fogsz lepődni! Ott ... akkor ... anno is csak elvi síkon mondtam, amit...
(#48354) katt777: Ne próbálj belerángatni! Én egy szóval nem utaltam plágiumra...
Simán el tudom képzelni, hogy bárki el tudja sajátítani a GPU-Z, RBE, akármiflash értelmes használatát...Szeretnék kimaradni az egyéniségek harcából!
-
_Toka_
senior tag
Többnyire gyorsabb.
(#48351) sellerbuyer: A hírverés alatt semmi pejoratív dolgot nem értettem. Nyilván itt bejelentetted, jól tetted, erre értettem!
Hidd el, ők is csak segítő szándékkal írták, amit. Mondjuk, elsősorban a közösségnek akartak segíteni - ahogy Te is -, nem Neked. Kívülről - azaz a szemszögemből - egyáltalán nem tűnt úgy, hogy Beléd kötnek... -
fagy53
nagyúr
Miért probléma az, ha két VGA ugyanolyan sávszéleségű, de az egyik 128 bit a másik 256 bit memóriavezérléssel rendelkezik? A 128 bites előállítási költsége alacsonyabb és a memóriája kisebb feszültséggel üzemel, ergo a fogyasztása kisebb. Mégegyszer, a sávszél egyforma, márpedig a GPU kiszolgálásához, ahhoz, hogy erő legyen ez az adat a lényeges!
-
Májsztró
addikt
Ez a beszéd
Egyébként Tomate-nál látott tesztekben nem tudom ,hogy jött ki ,hogy a 4770 gyorsabb alapon mint a 4870 alapon
No mind. Nem kérdőjelezem meg a méréseit, mert sokat dolgozott vele és az a lényeg
De sztem a 4870-nek oda kéne ,hogy verjen a 4770-nek. Akármilyen jóra is sikerült
-
Silex
aktív tag
Többnyire objektívnak tekinthető vélemények szerint - mondjuk úgy szakemberek szerint, az ati-k képe szebb és nem csak ebben a generációban. Tesztek szerint amik ezzel is foglalkoztak és amit olvastam az idők során.
De ez amúgy elég szubjektív.
Ja és nem vagyok ati fanatikus, a jó videokártyákat szeretem.Más: Van egy rev.3-mas Sapphire 4870/512-őm és az everest dispIO, memIO és árnyaló hőfokat ír rá.
(Előtte egy 8800 Gtx volt a gépben.) Újra telepítettem ugyanaz, nekem pont a VRM hőfok lenne a fontos. Hogy van ez?
-
_Toka_
senior tag
Én 9600GT után cseréltem a 4850-emre. Bevallom, képminőségben nem vettem észre különösebb változást. Nem úgy, mint anno, mikor a GF2MX-emet cseréltem Radeon 9800-ra. Akkor leültem volna, ha épp nem ülök, akkora volt a különbség a Radeon javára..
Viszont sokat gyorsult minden játék a mai cserével, de ez most nem kérdés...
Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Autós topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged