- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
Aktív témák
-
katt777
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
abridabri #32291 üzenetére
Hehe, látom, már emeled a tétet.
Minek neked az a 30, ha "a 25-től semmi sem különbözik"?
Szerk: most nézem, hogy 4870-ed van: akkor miért is nekem ajánlgatod a 3-way SLI-t egy ATI-s topikban?
Szerk2: milyen játék milyen felbontásban, ami 30 FPS-nél feljebb nem megy? Vagy mazochista vagy, és direkt lekorlátozod? Akkor viszont miért 60K-s kártyád van, miért nem 6K-s? Furcsa dolog az emberi logika, és nem biztos, hogy ki tudnám bogozni a tiédet.
-
Ribi
nagyúr
válasz
abridabri #32291 üzenetére
Ezt a témát mindig felhozza valaki. Vissza kellene olvasni.
A szemed jóval nagyobb fps-t is ÉRZÉKEL. Kevesebbet fog fel, de érzékeli hogy mennyit lát.
A mozifilmben benne van a motion blurr. A jatekok nagyreszeben nincs, de ha van is szarul. Es ott a szemed nagyon is erzekeli hogy valami nem stimmel. Az hogy valakinek más szeme és nem érzékeli az más tészta. Aztán akik nem érzékelik jönnek ide és ontják a hülyeséget. Pont olyan mint a hangfal mániások. Hogy minden szart kihallanak. Velük nem vitatkozom, mert nem tudom milyen az amikor kihallani. Felfogom AGYILAG, hogy máshogy érzékelünk dolgokat. Nem pedig lehülyézem a másikat reflexből. Én is észreveszem ha valami 30 vagy 60 fps-el megy. Próbáld ki hogy egy fénycsövet nézel viszonylag fökuszban, nemlátod, hogy villog. De amint csak a szemed sarkában van, már rögtön látszik. Játékoknál pont így "érzekeled" az fps-t. Vagy nem.Monitor kepfrissitese meg aztán tényleg teljesen más. Google...
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
abridabri #32279 üzenetére
Filmekben nem frame-eket látunk. Tehát nem tűéles állóképeket. Ott egy kép tartalmazza az 1/25 sec. teljes tartalmát. Tehát állóképként egy-egy elmosódott kép. Azaz konkrétan 1/50 mp-nként egy-egy elmosódott félkép. Ami soronként hol az egyik, hol a másik félképhez tartozik. Nos, ezek egymásutánját látjuk röccenésmentesen folyamatosnak. Bár ez a tv működése ... mozi esetén már nyilván nem egészen így van, de - ha minden igaz -, ott is az adott időegység teljes tartalma van a képeken. Plusz ott még játszanak valami a vetítőgépből jövő villogó fénnyel is, bár ez talán valami álomszerű hatás kedvéért. Már nem tudom, hol olvastam...
Talán majd egy hozzáértő felvilágosít minket.Egyébként nem tudom, nem ebből következően lehet-e felfedezni egyes újabb játékokban, hogy gyors mozgásoknál, mintha enyhe motion blur effektet használnának akkor is, ha az opciók között nem is találunk ilyet. Már nem emlékszem, melyik játék kapcsán volt itt szó róla, hogy a gyors mozgáskori FPS szám alapján darabosnak kellene lennie, mégis ezekben az esetekben is feltőnően folyamatos volt a játék.
-
katt777
félisten
válasz
abridabri #31553 üzenetére
Még a 4870 alá sem szükséges az E8400-at tuningolni, max 1-2 DX10-es játék alatt, és ott is elég 3.3GHz. Viszont ha lesz majd 5870, vsz. az alá is tökéletesen megfelel majd, 4 magosra meg tényleg fölösleges váltani játékok miatt.
HSM és Bikerider: Az újabb játékoknál egyre többet számít a cache, és bizony az E8400-nak áll a zászló. Attól persze lehet, hogy nem stabil a tuning, de az is tény, hogy hasonló konfigokban "kis" intelekkel problémák tapasztalhatók (akadás, kilépés), míg E8400-zal nem. Arról sem szabad megfeledkezni, mekkora a fogyasztása egy 3GHz-re tuningolt E2xxx-nek, ill. mekkora egy E8400-nak.
frigoo: Nálam semmi baja. Far Cry 2-höz meg KELL.
-
válasz
abridabri #31339 üzenetére
Nekem sima CRT TV-m van, de mikor összekötöd a TV-t a géppel, kapsz +1 menüt a Catalystban, azt hiszem TV properties, vagy ilyesmi, most dolgozok, nem tudom megnézni. Ott állítsd be, hogy Country szerint vigye a jelet (Pal/NTSC), ami ugye Hungary. Nekem ezután beálltak a színek. Mivel nem LCD TV-m van, ezért lehet, hogy neked teljesen más a gondod, de hátha! Meg van ott még olyan valahol, hogy "auto" állítsa be a TV-t.
-
katt777
félisten
válasz
abridabri #31128 üzenetére
Nem fikázásként, de ha 30 FPS-szel mentek a játékok 8800GT-vel, most meg mennek 50-nel, egy fikarcnyi változást sem fogsz érzékelni. 8800GT-nél már a 3870-em is gyorsabb volt, amikor végre megcsinálták az ATI drivert, mert nagy felbontásban és max. összetettséggel használtam (és ahol csak lehetett, HDR-rel), ami egyértelműen az ATI-nak kedvez. És mielőtt szólnál: 8800GT-m is volt, max tuninggal tudta befogni a max tuningolt 3870-et, mert azt csak feleannyira lehetett tuningolni. És a 4870 78-161%-kal gyorsabb a 3870-nél.
Ahol nem hibás a Catalyst, szépen visz mindent. Viszont egyrészt a hibák miatt pár játékban még gyorsabb lehet a 8800GT, nV-nál meg kb. minden 3. driver cheat-el.
-
Szuperboci
senior tag
válasz
abridabri #30916 üzenetére
Mivel a css nek proci kell nem vga...erről annyit hogy ha hagyom 2.66 ghz en a procim akkor 120-250 ig terjed az fps naggyából.Ha 3.6ghz re huzom akkor már 250-500 ig terjed a határ...
(természetesen 1680x1050 minden max szürések is.)
Ha kizárolag css re kell vegyél egy E8600 ot,és huzd 4,4 re,stabil 400 fps -
Hyena
senior tag
válasz
abridabri #27929 üzenetére
En 8800 GTS-rol valtottam nekem nagyon bevallt a 4870 jatekokban is jelentosen gyorsabb ha tv-re szeretned kikotni a kepet esetleg filmnezeshez akkor meg nagyon jol jon a hdmi-n keresztuli 7.1-es hang, a jelenlegi ara meg szerintem nem penz erte.
Engem egydul a kartya nagy melegedese zavar, tettem is egy felresikerult probat Accelero S1-el de fesz szab. tranzisztorok aktiv hutese nelkul a dolog kudarcot vallott.
Elvileg a Accelero Twin Turbo dokumentaltan jo hozza.
Esetleg valakinek van tapasztalata a fenti hutovel? -
Dubuka
csendes tag
válasz
abridabri #27929 üzenetére
Szia!
Itt egy teszt, hogy miben tér el a 2 kártya!
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/07/11/summer-2008-graphics-performance-roundup/1Egy másik, hogy mi a 2 közti különbség, de ez angol:
http://www.nordichardware.com/forum/viewtopic.php?topic=10410&forum=26Szerintem maradj a mostaninál. Én világ életemben ATI és INTEL párti voltam, sosem váltok!
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest