- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
Nyilván nem 20 perc alatt kap egy driver WHQL minősítést. Valszeg az annak szánt drivert már minősítésre átadták pár napja/hete.
Minden esetre azóta volt idejük további fejlesztésre, amit ma már nem hívhatnak máshogy, csak 8.11 akárminek. Fejleszteniük meg még van hova bőven, mert pl. a beígért powerplay-ből még semmi sincs... -
fdisk
őstag
Nekem is annyi rémlik.
(#30110) horvathkrisz .reméljük,reméljük
(#30111) lala42 :én semmilyen megauploados linket nem adtam.Melyikre gondolsz?
(#30116) katt777:igen,igazad van.Anno a beta is azért volt akkora marha nagy,mert sok nyelvi fájl volt benne.(amit én nem is bánok,hisz ami nekem nem kell nem telepítem)
Most szedem le az acronis true image-t.Csinálok egy partíció mentés a mostaniról,majd megy fel az új win és a csoda 8.10.Meglátom mire képes. -
->Dzsony<-
tag
Nincs valakinek egy haszálati utasitás? Megnézné nekem mit jelentenek a piros ledek a kártya hátulján? 5-6 perc menet után win-be egyszercsak lekapcsolja magát a kártya és elkezd világitani az egyik led és a ventillátor max fordulatszámon kezd forogni. Vagy esetleg ötlete valakinek hogy mi a baj?
-
_Toka_
senior tag
"Egyébként meg nem ártana már felfogni, hogy mondjuk 1900x1200-ban igen ritkán lesz CPU limitje, ha meg mégis, hát ráad mindent max-ra."
Azért ez nem egészen így van... egy-két játékot leszámítva nagy felbontásban is jelentkezik a CPU limit, persze ez nem jelenti azt, h. akad a játék csak kevesebb az FPS.
Ha meg CPU limit van magas felbontáson és az miatt akad a játék, ha rátolja a plussz efekteket még szarabb lesz a helyzet.Én nem érzem az ellentmondást. Tulképp ugyanarról beszélünk még itt is.
Legfeljebb ott lehet különbség kettőnk mondanivalója között, hogy én nem beszéltem arról, hogy játszható sebességet ér-e el pl. 1900x1200-on, csak a CPU limitről beszéltem kizárólag. Ami egyeseket, mint mumus, zavar... Pedig az csak egy fogalom, aminek jelenlétében még pont úgy lehet bőven játszható egy játék, mint játszhatatlan - már mint csak attól, hogy létezik -. Lásd pl. a korábban általam már említett Quake II-t. Az folyamatos CPU limites minden felbontáson. De ez esetében abszolút nem befolyásolja a játszhatóságot.
Ami nem mindegy, az az, hogy CPU limit jelenlétében játszható-e valami, vagy nem! Nem pedig az, hogy konkrétan előfordul-e a CPU limit, vagy nem.A te procid meg hidd el, baromira kevés a 4850-nek.
Ezzel maximálisan egyetértek. Egy korábbi postomban említettem is, hogy platform-cserére készülök.
Na most, a jelenlegi gazdasági helyzet asszem pont nem az én malmomra hajtja a vizet... -
frenetiq
csendes tag
Gigabyte GA-EP45-DS3
CSX 4GB DDR2-800 CEC FAN KIT
Core2Duo E8400 @ 3.60GHZ
Gainward 9580-BLISS HD4870 512MB
Gigabyte Superb 460W
NEC AD-7203S Fekete
Samsung 500GB Sata2 16MB
Seagate Barracuda 200GB Sata
Vista64 SP12d-s alkalmazásban (film, böngészés, stb) semmi baja a rendszernek, sose fagy ki és a kép se sötétül el...ahogy viszont egy gpu caps viewert vagy 3dmarkot elinditok pillanatok alatt sötétség, majd visszajön, majd megint sötét és van hogy teljesen fehér lesz és ilyen zöld-fekete csíkozások jelennek meg. Ezért gyanakodtam először RAM hibára (a csíkozás miatt), de iponosok is tesztelték először egy FSP 400as táppal (szintén fagyott végig), majd berakták a Corsair VX550-est és vígan végigment a 3dmark
-
katt777
félisten
Linkeltem a képét, az a fekete. De én valami jó hűtést vártam ekkora batár bordától és egy nagy ventitől, nem azt, hogy GPU-CV alatt kapásból 100°C-os legyen nyitott oldalú házban.
Bár a HIS 3870 is így kezdte, aztán 1 nap után beállít 80°C-ra. Érdekes. De jobb szeretnék más érdekességekkel foglalkozni. Órajel-ugrálásra valami?
Leveszem a 2D feszeket, biztosan halk és hűvös lesz, de ez a hevülés kicsit aggaszt.Bluegene: Nem én tehetek arról, hogy amikor valaki kérdezett valamit, vagy csak én voltam kéznél, vagy jobbára én tudtam a választ. Még meg is róttatok, miért kísérletezek meg tesztelek egyfolytában játék helyett, de azért a segítség jól jött.
Mindegy, ne offoljunk, ha tudok segíteni, segítek, ha meg segítség kell nekem, kérdezek.
-
-
twine
veterán
ja ezt vágom én hogy másképp,,,és az is igaz hogy relativ!
Akkor másképp mondom,,nekem nem éri meg ez a fajta (2-4fps) teljesitmény "növekedés" ! Én azt látom hogy ezekben(38XX-48XX) a zsugákban már nincs benne az a fajta tartalék mint annó volt a régebbi szériákban, hogy valóban érdemes legyen! Ott tényleg gyorsultak a gammák,,de most itt PLd pont a Crysis...szerintem mindegy hogy22 vagy 24 FPS,,,ha meg már lejeb veszed az "élvezeti értéket" egy picit a plafonról, akkor meg már bőven 30 FPS felett járunk ahol meg már ismét megint mindegy hogy 37 vagy 39-40....hangsulyzom ez saját vélemény,,a tied más, elfogadom, hiszen relativ -
twine
veterán
Köszi!
Nem fogom tuningolni! Tegnap az alap hűtéssel kipróbáltam 675/998-on! pontosan 2 azaz kettő fps nyertem a tuningal...plafonra huzva nyernék 3max 4 fps-t! Érdemes? szerintem nem! Pedig "tuningbuzi" vagyokDe ha valaminek nincs értelme akkor azért nem minden áron! Az S1 is csak a zaj kiküszöbölése miatt kerül majd rá....
-
twine
veterán
Tehát gyakorlatilag a felépítése ugyanaz GS-nek mint a sima verziónak, azon kívül hogy a "GS" Hetapipe-os lamellás jobb fajta hűtőt kapott a GPU-ra...
Az emelt órajeltől, és meóriáktól most persze vonatkoztassunk el...
Igazán már tényleg csak egy dolgon rágódom,,de azon nagyon...Jó ez igy ahogy van gyárilag borda nékül, hiszen a mostaninál sokkal nagyobb légáramot fog kapni,,,,vagy sünizzem tele a zsugát "mindhol ahol csak meleg" -
VinoRosso
veterán
Igazad van valamailyen szinten, de nem teljes egészében. Egyrészt az egyetalán nem baj, ha eltántorítok valakit, abban az esetben, ha igazam van, lehet, hogy számodra ez hülyeség, de más meg lehet megköszöni, hogy felhívták rá a figyelmet. Nem mindenki van annyira kő ati fan, hogy "hú tönkre ment a karim, hát van ilyen, lehetnek hibás darabok, most kifogtam egy olyat" típusú vállvonással elintézze a dolgot. Mert ugye azt Te sem gondolod, ha ténylegesen szar sorozat van kinnt, ahogy írtad, hogy ez előfordult már veled is hogy ilyet vettél, akkor ne lenne érdemes erre felhívni a figyelmet. Az is teljesen jogos, hogy arányaiban kellene nézni a dolgot, hogy sokkal nagyobb a minta az egyik oldalon, mint a másikon. Viszont meg lehetne nézni akkor egy G92 topicot, ami hasonló kaliberű, akkor majd átnézek oda is, hogy vajon mennyi ment tönkre, és csinálok egy olyan statisztikát, hogy magad alá fosol. Az meg hogy újoncot linkelek( nem csak az volt egyébként ha megnézed), nem jelent semmit. Erről a Stalker SoC egyik mellékküldetése jut eszembe,"Van itt egy csávó, aki újoncnak tetteti magát, noha nem az"...no itt sok ilyen van. De ha még az is,egyetalán nem biztos, hogy nem ért ahhoz amit csinál. Voltam én is újonc, és nem úgy regeltem ide, hogy halvány lila gőzöm se volt semihez.Vagy ha nem ért, nem bizti, hogy rosszul csinálja, lehet jobban megcsiálja mint te. Sokan úgy beszélnek a hűtőcseréeről, mintha Nobel díj kellene ahhoz, hogy lemerészeld cserélni a gyári hűtést. Elismerem, hogy vannak barbár emberek, akik szétbarmolnak minden ami a kezük ügyébe kerül, de nekik tökmind1, mert nincsen érzékük ehhez, aki meg szerelt már PC-t(sikeresen) annak egy VGA hűtő csere nem jelenthet gondot. Gondlom akik "szakszerűen" cserélik a hűtőt, előszörre sem úgy kezdik, hogy tönkretesznek 5-10 VGA-t mire sikerül nekik normálisan megcsinálni. Idáig nem tudom pontosan hány, de legalább 20 VGA-m volt(és akkor még lehet keveset mondtam), nem ma kezdtem én se, volt ami refhűtéses, volt amin cseréltem hűtést, de ez az első ami tönkrement.ATI-m is volt rengeteg, egyedül a 2xxx széirát hagytam ki, ezért ha most elfogult lennék nv irányban, akkor nem vettem volna meg egyetalán a 4850-et, meg nem lett volna jópár igáig. Azért vettem meg, mert jobb mint az NV, igaz már nem tenném, mert ezek után óvatos vagyok. Az is biztos, hogy, lehet user error is, ha valaki lecseréli a hűtést, és meghal a vga, de azt sem lehet letagadni, hogy feltűnően sok a gyári hibás kártya, ha visszaolvastál, sok olyan volt, ami pár nap után ment tönkre, vagy amin abszolút nem volt semmi matatás, még órajel emelés sem, és kifingott. Ezt palástolni...no az az elfogultság.
-
katt777
félisten
48xx topicban annyi a sületlenség és az ismétlés (főleg az első felében, mert ma már ez nem jellemző annyira, de csak ahhoz képest), hogy ha azokat kiveszed, talán nem is látogatottabb a GT200-nál, ahol, amikor arra jártam, nem ismételgették ugyanazokat a kérdéseket hetekig az emberek, és hülyeségekkel sem ömlesztették a topicot, mert azzal kezdték, hogy utánanéztek a VGA-juknak, ált. már a megvásárlás előtt. Mindemellett az összes GT200-as kari hibás volt az első hónapokban a rossz forrasztóanyag miatt, és ált. a piaci "kényszer" miatt a legtöbb 1. generációs hardvernek van valami baja. ATI-nak is voltak gány szériái. De általánosítani tényleg botor dolog. Az én - listámban is csak olyan gyártók szerepelnek, amelyeknek különböző termékeik, már kiforrott-nak tekinthető korukban is vacakok voltak.
-
MaSzKa
senior tag
ezt tényleg nem kéne
én igazi magyar vagyok
sNORh a Leadtek sose volt fos gyártó és a Gainward sebár most kezdtek ATI gyártással de majd belejönnek
nekem egyenlőre bevált a Gainward HD4850 2 Slot Fan
rakok rá lehet 1 potmétertmég később jön AC Accelero S1 Rev2 + Yate Loon 12cm-es halk venti
meg vannak itthon Thermaltake BGA réz ram-süniimRoba az hibás lehet
próbáld ki másik gépbe vagy vidd vissza nézzék meg mi van vele, mert nem csak ramhiba lehetamúgy müködés közbe nem illik tapizni a vga-t főleg nem statikusan feltöltődve!
-
katt777
félisten
ATT folyamatosan frissül (és ezzel párhuzamosan 1re rosszabb, ill. még mindig túlhevíti a VGA-t, ha engeded neki a low-level szabályozást), RT sajnos ritkábban, és inkább az nV cuccokat támogatja. Bizonyos, hogy képes szabályozni viszont bármelyik ref. kártya ventijét, de ehhez ált. ismernie kell a drivert (de a Galaxy 8800GT-m ventijét pl. nem szabályozta, mert dupla hűtős, nem ref. volt). 48xx még nagyon új neki,, ahogy a hozzá készült Catalyst-ek is. Ha most nem is, egy újabb verzió vsz. már szabályozni fogja a ventit ezeken is. Addig én a bios modot választanám, mert azzal lehet folyamatos ventivezérlést csinálni, de ATT-szal és RT-rel is csak ugrálósat.
-
katt777
félisten
Mint írtam: a PowerUser-nél. De a honlapomról tölthetsz le RivaTuner PowerUser beállításokat (x86 és x64 OS-re is), ahol minden PU be van állítva ATI kártyákhoz, neked már csak a hűtést, túlhajtást kell beállítanod, ha akarod. Leírás is van az oldalamon, vagy a logout-omon hozzá. Ha ezzel sem megy, akkor egy újabb verzióig nem is fog. Vannak kártyák, amelyeket nem képes lekezelni, illetve nem ismeri az újabb Catalyst-eket, ez is okozhatja a problémát bizonyos VGA-kon. Sajna aki mindig a legfrissebb drivereket használja, mindig szembesülhet ezzel a problémával is.
-
katt777
félisten
PowerUser-t beállítottad?
Drilla: Nem szúrt el valamit a szerelésnél? Vagy biosban, csak nem mondja? És a proci? És a táp? Bontatlan, gyári csomagolásban kaptátok (alig lehet szétszedni, úgy becsomagolták abba a kis dobozba). Ált. max RAM-kompatibilitási hibák szoktak fellépni, ha valaki nem tájékozódik előre, de itt nyilván nem erről van szó. Hibásat bármiből lehet kifogni, ha többet, az már gázos (mondjuk a topicjában nem nagyon olvasni rosszat róla). Nem értem, a szervizben mit szarakodnak vele. Ha nem jó, kicserélik, kész. Mindent letesztelve, cserélgetve, megmérve sem tart egy fél óránál tovább.
-
_Toka_
senior tag
-
Nashville
tag
Ja, ja csak, hogy eddig ez senkinek nem jutott eszébe (és eddig a neten sem találtam olyan írást, hogy erre figyelni kellene), pedig elég macerás volt elintézni, hogy az ASUS helyett a Gigabyte alaplapomat megrendeljék inkompatibilitásra hivatkozva. Mondjuk alaplap terén nem jártam rosszul a cserével, még ha 10 rugóval többet is kellett kiadnom érte. Remélem lassacskán helyrerakódik most már minden és Hawaii lesz a köbön!
-
-
-
-
MPowerPH
félisten
Nem tom, nekem hangosank tűnnek. De lehet csak az én fülem ilyen kényes. Eddig mellőztem a gyári hűtőket, az xtx -en is Thermalright HR 04 volt, a 2900XT -n meg ez az AC.Ezek nagyon csöndesek és és hűsek is. Engem a 3870X2 -es gyári hűtése elkeserített, ezért is adtam el. Húzni egyáltalán nem lehetett, mert nem bírta szegény elvezetni azt a sok hőt.
-
Dubuka
csendes tag
Ehez van bios elvileg
Akkor hanyagolom a témát! -
Dubuka
csendes tag
nos ezek szerint te nem nézed hogy kinek írtam, mert a tápos dolgot Tommmmka (#27964) üzenetére válaszoltam! és én ugy vélem hogy igenis fontos manapság egy 550-es táp, Ha az Enermax-ra gondolsz, igen utánna jártam pontosabban, és többet is elbír, de az tárgytalan, mert 23 k a táp! neki meg 15 k volt!
A VGA-ra visszatérve, megtaláltam a megoldást, ha minden igaz, de biztosat nem mondok, a biosz editorral viszont te állíthatod be a fordulatát külömböző hőfokon! -
Ribi
nagyúr
Szerintem is hanyagolni kellene mar ezt a Crysist. Rohadtul fugg a cputol, mindenkinel mashogy megy ? Instabil csomoszor.
Vagy itt mindenki 3dmarkal es Crysisel jatszik 24/7 ? En 1x vegigtoltam es annyi.
Amugy nekem 8800GTS 320 tobb pontot adott sm2-ben 3dmark alatt mint a 4850.
Összpontszám kb 400-al több csak. És mégis jóval gyorsabb. Akkor most a pontoknak kellene hinni ? Nemhiszem. -
hakos1987
őstag
-
Cyberpunk
félisten
Hát ja lehet hogy nem ártana, de ha jó lesz a jelenlegi is akkor nem cserélem le.
A másik meg a táp kérdése nekem jelenleg egy Shieftec 550 W-os van, tudom nem a legjobb a hatásfoka de ez remélhetőleg elég lesz. Mert a teszteknél a teljes rendszer fogyasztásnál sem volt nagyobb fogyasztás 400 W-nál. -
zsák
tag
Köszi a választ!
Az ok, hogy miért cserélem le nagyon egyszerű!
1. Eleve nagy fan-ja vagyok a léghűtésnek, és nálam sokat számít a hang!
2. Nyáron nem fogja bírni a nem klímás helységbe a kari a 28 °C-os szobahőmérsékletet!
3. Idővel át fog költözni az egész gép egy LEGO mod-ba, és oda kell majd a hűtés, mert a lego megolvad magas hőfokon!
4. Csak nézd meg a gépem, és rájössz mért akarok még egy Scythe terméket bele!
Gép: Bele ; Már egy kis lego mod a passzív vga hűtésére. -
tdd587
őstag
Na, ez király, ezt tényleg nem tudtam és még a mai PH 4870 X2 tesztben is az volt, hogy nem tudják, mitől lehet az óriási fogyasztás különbség idle-ben. (Legalább egy hónapja nézegetek minden ilyen cikket, és máshol sem láttam sehol.)
Zalman 460W-os táppal viszont a 4870 X2 esélytelen. 4850 X2 mikor jön, van már info? Szeptember közepe rémlik, de árlistákon nem láttam még. Azt szerintem még elvinné a cuccom. Vagy mégsem?
-
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kutya topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest