Aktív témák
-
Roland76
tag
Szia!
Szintén Gainward HD 4870 GS tulaj lennék
Az előttem szólóval ellentmondanék szinte mindenbenMonjduk nekem nem ment gallyra...
A kártyám gyári tuningos "turbo" módban 775/1000 Mhz-en fut szinte mióta megvettem, alapon 50%-on pörgeti a ventilátorokat, ez olyan 45-50 fokra jó is, kb 55 fok felett emeli meg a ventilátorok sebességét 66%-ra, ami már azért hallható (összehasonlítás képpen a Pioneer DVR 115D dvd írom másolás közben ezt a ventlátor hangot simán elnyomja) 100%-os ventilátor sebesség tényleg iszonyatosan hangos, de csak manuálisan beállítással értem el eddig, ellenben hatékony, idle-ben 38-40 fokig leviszi a gpu hőmérsékeltet.
Összességében a ventilátorok hangjára egy szavam nem lehet és kellően hatékonyak is, persze ehhez biztos nagyban hozzátesz, hogy rendkívül jól szellőző házban is laknak a hardverek
A tuningolhatóságáról annyit, hogy eddig 810/1050-en teszteltem (race driver grid) azt simán vitte 60 egynehány fokos gpu mellett.
Összességében maximálisan meg vagyok elégedve vele! -
Drawain
csendes tag
Hali,
Ez a Gainward 4870 GS csak itt a fórumon két embernek tönkrement (én vagyok az egyik) és a hangja valami brutális a második venti fordulatszám-szabályozás hiánya miatt (idle-ben is). BIOS-t tudtommal nem lehet moddolni rajta, mivel alapból kettő van rajta (normal-turbo), és ellenőrzi ezeket - ezek után nem mertem kipróbálni, szóval ez nem 100%. Szóval ha 4870, akkor inkább vmelyik másik gyártó...Részemről azt hiszem az új gtx 260 lesz a garis csere, mert nincs több szabadidőm, hogy gariztatni hozzam be a kártyákat :/
Egyébként meg külföldi fórumokon is sok 4870esről olvasni, ami az enyémhez hasonlóan úgy ment tönkre, hogy nem nyúltak hozzá (órajel-ventiszabályozás szintjén). Aki hűtőt vagy biost cserél rajta, és utána bármiért tönkremegy a kártya, ez a szervízben alap lehet arra, hogy ne cseréljék vissza, szerintem sokan nem akarják ezt a kockázatot vállalni... Márpedig még ha sok jól működő vga van is kint, ki tudja mikor döglik be bármelyik, mert a vaknak is feltűnik, hogy valami nem stimmel ezzel a szériával...
-
bozont
veterán
Oda már lehet jobban illene egy 4870 (vagy jobb, de szerintem az is bőven jó), mellesleg 4870et már lehet kapni 52k Ft körül is újonnan. Én mindenképpen azt venném/ vettem is. Már csak arra várok, hogy megérkezzen végre.
mod.: Az hogy egy kártya mennyire húzható elég lutri, de ha jól emlékszem kevés 4850 ment 750+ MHz-en. Persze majd kijavítanak, ha tévedek. Na meg a 4870en ott a GDDR5 és azt is lehet húzni. Mondjuk szerintem a radeonok jobban profitálnak a plusz gpu órajelből, de azért kíváncsi lennék mennyi a két kártya között a különbség azonos gpu órajelen, játékokban.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest