- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
-
IreN!CuS
addikt
pistikeee meg a helyi kisker szindroma
hát ha a 4850-t fel lehet huzni 4870re és nem lesz nagy eltérés akor a 4870-nek nem lesz jho sorsa...kiv. ha abban is lesz elég nagy tuning potencia(amit remélek),clock-to-clock-ban jöhet ki a gddr5 elönye!TTomax:lehetséges, és akor nv megint elérte h jho nagy kavarodás legyen
Thrawn:én ugy tudtam már mint "anno" h csak gddr3at viszi,azért is lepödtem meg h most már a gddr5t irják oda...
-
Cagm^c
tag
-
DraXoN
addikt
Az a FAST felirat a kártyán igen sokatmondó
Miért van rajta? nem bírom kivárni, pedig a vizsgáimra kéne készülődnöm, de már jobban érdekelne pár teszt az új jövevényekről... nehéz kivárni ezt az utolsó pár napot
...
Úgy látom ebből a topicból végül valamiféle pletyka topic lett... lehet, hogy igény volna egy ilyesmire, átkéne majd nevezni egy Moderátorral
-
-
janos666
nagyúr
Akkor nemsoká lesz TomsHardware teszt.
Szerintem sokat már nem gyosrul attól a DDR4->DDR5-től úgyhogy elég jó képet ad majd. Sőtt, ha kedvesek csinálnak olyan tesztet ahol kihajtják a RAM-ot ameddig sikerül miközben alapon hagyják a GPU órajelet és ebből belehet saccolni mennyit gyorsul a jobb RAM-tól... -
janos666
nagyúr
Még azzal lehet gáz hogy a 4850-en sokkal kissebb a refhűtő meg kevesebb a tápcsati is. Így lehet hogy még voltmod nélkül is hűtőcserével kell kezdeni a 4870-re tuningolást, stabil volmodhoz meg meg kell küldeni drótokkal a PCI-E slotot hogy vegye fel a kraftot. (már ha úgy hozták ki a feszvezérlő IC-t hogy szabvány szerint merjen csak fogasztani a tápcsatiról, ha jelentősen több kéne akkor meg jönnek a hardlock védelmek mint 8800GTS-t is kurva nehéz voltmodolni - bár ebben a példában még nem biztos hogy a kevesebb tápcsati az ok)
(#2144) -> (#2143), 3. pont...
-
keIdor
titán
Állítólag a G92b és melette a G94b, G96b csak mobilra megy... (mert ott ugye sokára lesz még GT200 szerű GPU
)
32nm-en már lehet olyan fogyasztása lenne, hogy elmenne mobilnak a GT200...tzsolesz: Nem nagyon tudom azt elképzelni, hogy egy HD4600 megverje a HD3870-et... bár ha úgy játszanak a shader órajelekkel, akkor talán lehet belőle valami.
-
tzsolesz
nagyúr
Csak jönne már ki.
Várom nagyon a jövetelét, és vele együtt az árak zuhanását(értem a többi "régebbi" VGA-kra).
Lehet hogy ha a 3870 ára lemegy 30K alá, akkor olyat veszek. De ha kiderül, hogy a 4000-es széria legalsóbb tagja is jobb a 3870-nél, akkor lehet hogy várok még 2 hónapot, és azt veszem meg hasonló áron.
Na ezt jól elmondtam. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak szólok, hogy az xBitlabs nem használt Catalyst AI állítást, pedig az erősen javallot.
Egyébként Damien Triolet-et ismerem az Beyond3D-ről, alapvetően elmondható róla, hogy ért a témához. És nem meglepő módon érti a 3D-s grafika működését. Nagy különbség van egy test warrior és egy hozzáértő elemzése közt.
Ezen nincs mit bizonygatni, ha tudod használni a CF beállításokat akkor jól működik a Crossfire. Damien tesztje bizonyíték rá. Az SLI-ről is elmondható ugyanez, ha érted a működését akkor az egyes hibás eredményeknél tudod mi a probléma és más beállítással újraméred.
Persze ha te is el magyarázod, hogy milyen problémák adódhatnak DX10-ben az AFR működésével akkor, alapvetően alátámasztottad szakmai érvekkel a mondandód. Amíg ez nem történik meg addig csak teszteket linkelgetsz, de nem fogod tudni, hogy mi miért történik.Látom, hogy érdeklődsz a téma iránt, de nem ásod bele magad a működés elemzésébe. Meg lehet ezeket tudni az interneten keresztül, én sem úgy születtem, hogy tudtam a Pi-t.
-
Gaboman
nagyúr
Csak ebben az a baj hogy minden teszt mást mutat,van ahol a Quakeban mindent lehagy az X2 másikban meg lemarad még a 8800GTS-től is.
Ezért nem adok én az ilyen tesztekre már.
Inkább azok véleménye érdekel akik 8800GTX-ről váltottak 3870X2-re ugyanabban a gépben tesztelik és dicsérik hogy mennyivel erősebb,jobb nála. -
VinoRosso
veterán
az a baj az r600-al hogy nagyon jó az architektúra, rengeteg shader, nagy sávszélességű memória busz, csak éppen a játékok nem használják ki ezt. Számítási teljesítménye ott aknázható ki, ahol még a 3D grafikánál is "masszívabban" párhuzamosítható a feldolgozás( GPGPU-ként ) Itt ráver a G80-ra. Játékokban azonban a kevesebb az több, illetve a minőség a mennyiség helyett tendencia érvényesül, ezért jobb egy jól tuningolható, gyors, de amúgy soványka 9600GT egy izmos, ám de lassú 3870-nél( ennek a tendenciának némileg ellentmond a q6600ok sikere a piacon, mert elég sok PC-ben a 4 mag helyett legtöbbször csak 1 van megdolgoztatva, mégis elég jó eladást produkált, igaz nem volt olyan ellenfele, mint a 3870-nek VGA fronton ). Az ATI akkor követett el hibát, amikor a jelenkor elé futott azzal, hogy egy csomó erőforrást bepakolt a VGA-ba, amit nehezen tudnak kihasználni átlagos userek. Ezzel a koncepcióval akkor érhetne el sikert, ha a GPU és a shaderek min 1100-1200 Mhz vagy inkább még ennél is magasabb órajel körül futkorásznának, de akkor már a fogyasztás is az egekbe szökne. Redukálni kell a shaderek számát, és meg kell emelni az órajelüket, úgy ahogy az NV csinálja, de ehhez egy teljesen új architektúra kell. Amig ez a forradalom nem születik meg ott valakinek a fejében, addig marad a nagy magméret, nagy fogyasztás, lassú kártya, drága gyártás, és gyenge eladási mutatók, és a bukta. Szal én semmi változásra, meglepetésre nem számítok. Max annyira, hogy az NV esetleg mégszarabb szintre süllyed magához képest, mert nem lessz rákényszerítve a versenyre.
-
keIdor
titán
Ha megnézitek az R700 hűtésének hátúlját, akkor látni, hogy itt semmilyen megosztott memória nem lesz... marad az R680 féle felépítés!
Szerintem a GTX-280 vs. HD4870 X2 csata egyértelmű gyöztese a GeForce lesz... egy GPU mindig jobb, mint kettő, főleg ha a játékok annak az egynek kedveznek...
-
Syde
tag
Megértem, hogy balanszírozni próbálsz, de hozzászolásaid többsége erőltetett provokáció szakmai tartalom mögé bújtatva.
Másfelöl olybá tűnik, hogy egy néhány hozzászolásod motivációs alapja nem más, mint személyes frusztráció. Ebből adódóan a hitelességed több, mint megkérdőjelezhető.
üdv,
Syde -
Dare2Live
félisten
és tuti lehet mutatni pletykát ahol az RV770XT gyorsabb mint a GT280.
ennyit a pletykákrol.deha már pletyi akkor van vmi ami biztosabb: ha annyi tranzisztor és 512bit lesz benne mint amiröl pletyiznek akkor a mag gyártása k* drága lesz. A nyák gyártása k* drága lesz. és ha ez igaz akkor szép darab lesz a végeredmény:
[link]nembaj majd kivágom a házam elejét mert ez máshogy nem fog beférni. Meg a tápcsatikat is hosszabítani kell, hogy elérjenek a kari végéig.
Ami tuti, nemsokra meglátjuk mekkora a 100K fölötti vga kari piac mert annál olcsobban NV-GT meglepne ha lenne. Főleg úgy, hogy a 85%+is (steam szerint) 1280*1024ben játszik ahova már elnézést de crysis kivtelével egy 8800GT/3870 bőven elég. Az tuti, nekik elég lesz az új ATI még az új Battlefieldhez is. piac 15%án lehet gyözedelmeskedik majd NV, pletyid szerint.
-
janos666
nagyúr
Érdekes, de szerintem ez is olyan feketelyuk lesz a GPU-ban mint a tesszelátor, semmire se jó a kártya életciklusa alatt...
Talán ha a PhysX-en alapulna (vagyis a radeonok és geforceon is tudnák, sőtt, a régi PPU-s kártyákra írt játékok is felismernék driverfrissítés meg esetleg patchelés után..) jó is lenne, csak szerintem nagyon korai lenne ez a PhysX felvásárlása után eltelt időhöz képest. (mégha előre meg is dumálta volna az nv az AMD-vel hogy miután lenyeli a PhysX-et szivesn odaadja mert neki is jobb lesz úgy ; ez volt kb február 5-én és azóta se láttam még hozzá geforce drivert) -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Egyébként a 3870-es tényleg profitál a húzott memóriából. Legalábbis 3DMark06-ban és Vantageban.
RV770 infok és GT200
Ezt az árat reálisabbnak tartom én is. Szerintem a HOC-on valamit elírtak. -
janos666
nagyúr
Ja és mit kezdenek magukkal ha nem csak driverhiba? (amit kétlek mert ha megfogsz egy 3870-est és folyékony nitrogén alá dugod és szétfezselve tuningolod a DDR5 közeli szintre a DDR4-et akkor is javul a teljesítmény ; mondjuk nem próbáltam de vannak szép 3dmark eredmények, gondolom nem csak dísznek jó tuningolni a RAM-ot is radeonnál se...) Eltolják a megjelenést egy új PCB revízióig pár hónapra, aztán megint párral? Mert ha drivergond akkor mehetne boltokba amint van elég, futni futna és a 3850-től gyorsabb lenne...
-
leviske
veterán
A HD4850-nek rohadt jó ára lesz, viszont az X2-nek....
Akkor igen csak alkotnia kellett valamit az ATi-nak, ha meri drágábban adni, mint az nV a 9900-asokat. (a 99GTS-t, mint már írtam 499$-ra jósolják)
"GeForce 9900 family, formally changed GeForce GTX 200 family"
Számozást vált az nV? -
-
janos666
nagyúr
Nekem az, nincs AMD részvényem és nem parázok a villanyszámlán se, az órajelek is csak apró csemegék lennének míg nincs valami teszt. Legalább 3dmarkV-vel de inkább játékokkal meg modellező progikkal.
Amúgy szerintetek előállnak valami apró új featureval ami majd csak a DX11-be (vagy inkább a 11.1-be
) kerül majd bele? Vagy legfeljebb csak a videódekódoló egységben változik néhány dolog?
-
-
janos666
nagyúr
Kuva nagy vicc, akkor én meg azt mondom épp ittvan a gépemben egy 65nm-es GT-200-as kártya. De nem árulhatok el róla semmi többet, szóvan még egy ilyen kitakart scrennshotot se villanthatok vele amiről semmi se derül ki, de ha nagyon akarjátok pianttal feliratozom ezen a képen mit tud.
-
robyeger
addikt
janos666-nak is: Szerintem valamennyire azért nem írt hülyeséget az Ipon, mert a GT200 mag első szériái fogják csak a 9900GTX nevet kapni, a következő későbbi modellek már Geforce 10 vagy Isten tudja milyen néven kerülnek majd forgalomba és azok tényleg már GDDR5-el lesznek ellátva, valószínűleg a 55nm csíkszélesség csökkenéssel együtt a crossbar-t is vissza veszik 256-ra. Ahogy Abu85 is taglalja, addig javulhat a kihozatal működő blokk számokban mérve is.
(Szerintem nem baj ha szét off-juk a topic-ot, első hsz-be mehet, amit már biztosan tudunk, mikor pedig megjelenik a kártya, amit kell átírunk, a sok off-ot kitakarítatjuk és mehetnek a konkrét tények...) -
Solten
őstag
-
janos666
nagyúr
Nane, ha június végéig tolják részemről bekaphatja az aki május végére saccolta. Akkor már 1 hónapja lecseréltem volna a kártyám valami jobbra ami bírja azt a monitort amit kinéztem. De most megint kár lenne már 3870-est venni...
Amúgy miért nem futtatnak inkább valami benchmarkot azon a media sample kártyán mielőtt tuningolgatni kezdik, addig tökmindegy hány % tuning van benne míg nincs mit felszorozni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát az Assassin's Creed féle botrány eléggé igazolta a Shader Based AA eljárások előnyét és létjogosultságát. Nyilván hasonlóan jót fog tenni a LOD utasítások használata is. De említhető, hogy a komplex Shader kódok alkalmazásával is meggyorsítható a teljesítmény, mert a nyers számolás elég sokszor gyorsabb a texture fetch-nél. Érdemes egy picit törekedni a memória használat csökkentésére is. Nyilván a GF rendszerek alatt úgy fogy a RAM, mint a cukorka a babazsúrban. Ez sok Render Target használata esetén okozhat ... khmm nem várt mellékhatásokat...
Nincs minden rendben az nV-nél. Nyilván fejek nem fognak hullni, de az ilyen agresszív beszólogatás anno a GF FX időszakban volt utoljára jellemző a zöldekre.
-
marcias
őstag
Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy mi lesz a következő Xbox-szal? Gondolom nem kell már várni rá 2 évet, hogy új grafikus egységet kapjon. Nagyon csodálkoznék, ha egy ilyen hosszabb időre tervezett terméknél ne alkalmaznának Dx10/11-et tartalmazó GPU-t... akkor megintcsak kézenfekvő lehetőség az Ati-t megkérni erre a feladatra. Lehet hogy ezúttal okosabbak lesznek, és az Xboxra kiadott játékokat (Dx10/11) jóformán csak optimalizálni kell, és mehet is PC-re
-
Dare2Live
félisten
3870böl éppenséggel dömping volt tavaly g92-8800hoz képest..... tavaly nem sikerült összesen 20db 8800GTt szerezni ehez képest 3870böl töb százat eladtunk. 3870t még 3nappal akrácsony elöt is kaptunk, ennél azért okkal durvább hiányok szoktak karácsonykor lenni akármiböl.
-
leviske
veterán
-
Dare2Live
félisten
Mit mondott, mutatott? Egy táblázatot ahol ATI mindha nem létezne.
"tenyekre alapozta amit mondott"
Mutasd nekem a tényeket ahol ATi nem létezik. Amíg ilyet nem prezentálsz addig csak hazudozott te pedig az írást úgy kezelted mindha nem lenne benne egy k* nagy hazugság/ferdítés. -
R.Zoli
őstag
A kiegyensúlyozatlanság szerintem pontosan az NV termékeire áll... Az RV670 elég szépen futtatja a jelenlegi DX9-es kodokat is míg ha egy G92-nek benyomnál valódi komplex DX10-es kódot akkor olyat látnál amit az NV pontosan nem szeretne...A DX10.1-ről nem is beszélek, eleve alkalmatlanok a kódra az NV kártyái, de alapjaiban olyan távol állnak az egésztől ,hogy felesleges is róla beszélni...
Éppen Abu85 is ezt említette ,hogy az Ati az R600 alapjaival olyan kártyát hozott össze amivel szépen elfutnak a DX9-es gamek is, de DX10 és 10.1-be meg majd 11-ben lesz igazán ütős... Míg az NV a jelenért feáldozta a jövőt...Az Ati kártyáj a jelenben is le tud tenni valamit az asztalra míg az NV-é a jövően szart sem fog mert eleve 10.1 support sincs benne ami igazából a kőkemény DX10 csak ez a kis finomítás kimaradt (lehet ebben is NV keze van)...
-
7600GT
senior tag
Gondolom ez alatt az ember alatt Abu85-re gondolsz. Ha egy hozzá nem értő senki lenne és csak ő állítaná azokat a dolgokat amiket állít, akkor elfogadnám amit írsz, de így nem.
Az rv670 egyértelműen egy nagyon jó kari a G9x-ekkel szemben, ami az ár/teljesítmény mutatót illeti. Tegyük fel, hogy ezt a meccset az nV nyerte. Oké ezt még lenyelem.
De mi jön utána? Jön egy 55nm-es alig fejlesztett G92 és jön a kiba-kurva nagy magméretű GT200 szemben az RV770-el aminek már most köztudottan nagyon jó a selejtaránya.
Tegyük fel, hogy a GT200 lenyomja az ATi-t. Oké ezt is lenyelem. De már most meg kell nézni, hogy ezt mekkora anyagi buktával teszi.
És akkor elérkezünk 2009 elejéhez amikor is kijön a Frostbite engines Battlefield 3.
És miért is jó nekünk a Frostibe? Mert amikor készítették olyan naívak voltak a fejlesztők mint Atiék. Tehát összehoztak egy teljesen dx10-es engine-t. Szerintem innentől kezdve fog az nV bukása rohamosan felgyorsulni. A dx11 meg szerintem csak hab lesz a tortára. -
TomBoy1986
veterán
Aha-aha... ez nem igaz. Ingadozik. Q4 2007-ben épp az NV-é csökkent 2%-ot.
[link]
Q1 2008-ban meg visszanyerte ezt. Az AMD eladásai pedig szintén nem csökkentek"Az X-bit Labs a Jon Peddie Research adataira támaszkodva összegezte 2007 utolsó negyedévének fontosabb eredményeit. A felmérésből kiderült, hogy az AMD javítani tudott pozícióján, és a harmadik negyedévi 19,1 helyett immár 22,8 százalékban birtokolja a grafikus vezérlők globális piacát, míg az nVidia ugyanezen időszak alatt 33,9 százalékról 31,8 százalékra esett vissza."
-
Dare2Live
félisten
"[I]"No one cares about AMD or its graphics subsidiary ATI anymore. Well, apart from we Brits, that is. Then again, nobody loves rooting for a hapless chump quite like the British, either.
At least, that's what Nvidia spinmeister extraordinaire Roy Taylor reckons. Taylor is actually Nvidia's main man for Content Relations Stateside. But he has been kind enough to hop the pond to provide some insight into Nvidia's plans and prospects.
Insight such as this: "The UK is the only place in the world where anyone talks about AMD or ATI". To prove his point, Taylor went as far as showing us a graph representing the entire market for GPUs last year, both discreet and integrated. Astonishingly, ATI did not feature at all.
Where was ATI among the 366 million graphics chips which had apparently been split exclusively between Nvidia and Intel in 2007? "No one cares," Taylor says.
ATI who?
Well, to be more accurate, Nvidia didn't care enough to include ATI in that slide - Taylor did have another showing ATI with 18 per cent of the market, a figure apparently so small as to render it effectively non existent.
Indeed, Nvidia may care just a little more than it lets on, since Taylor was keen to press home the point by quoting two independent surveys (Valve's Steam users and the YouGamers community) which put ATI's market share for DirectX 10 compliant GPUs in the 12-13 per cent range. Ouch.
With what is shaping up to be a killer new GPU due out this summer and ATI still struggling to land an significant punches, there's a real swagger to Nvidia's gait of late. And yet its merciless dismissal of the old enemy ATI is only half of the story.
For Nvidia is now stalking a much bigger beast. The real threat over the next five years will almost definitely come from Intel. Especially now that Intel itself has staked a claim to Nvidia's graphics turf with the upcoming Larrabee chip.
And wouldn't you know it, Nvidia - viaTaylor - has that angle covered too. But that's a whole different ball game. In fact, it's one you can read about later on TechRadar.
[/I]Tökegyértelmü ez, max egy már realitás érzékét is elvesztett fanboynak nem.
-
R.Zoli
őstag
Megjegyezném ,hogy az az ultra módon általad sikertelennek titulált RV670 több százmillió dollár veszteséget okozott az NV-nek...A 8800GT ellenfele volt ez a kártya megjelenésekor és az NV belement az árversenybe...Egy sokkal gyengébb kihozatalú chippel kellett nagyobb csíkszélességen versenyeznie a kiváló kihozatalt felmutató, kisebb csíkszélsességen készülő RV670-nel szemben... A részvényesei ki is voltak borulva az NV-nél és sorra dták el a papírokat... Ebben az évben amikor az NV több millió dollárt költött a játékfejlesztők lepénzelésére ,nem tudott igazán böszme nagy profitot termelni...És innentől kezdve már nem neki áll a zászló...eddig kellett volna nagyon keményen megszednie magát...
Ez nem jött neki össze... Nincs DX 10.1-es GPU-ja és a DX11 alapjait megintcsak nem ő fogja lefektetni... hosszú távon nem versenyképes jelen pillanatban...A GT200 pedig megint csak DX 10 lesz...
Nem az RV770-től függ ,hogy az AMD-vel mi lesz... Egyébként pedig nem másodosztályú GPU gyártó... A termékei amik kinnt vannak a piacon tudnak olyat amit az NV féle jelenlegi legerősebb GPU-ból ha 5-öt raksz egymás mellé sem tudja olyan sebességgel mint egy RV670...Innéttől kezdve én nem beszélnék másodlagosságról... A jövő pedig igenis nekik áll... Ők hosszú távon gondolkodnak... Ez egy nagy háború amiben kisebb csatákat nyer az NV de már kezd körvonalazódni ,hogy a háború megnyerésére esélytelen...
-
marcias
őstag
Nem értek egyet. Az R600 sikertelensége adott volt, a 2900XT a 8800GTX-hez későn jött nagyon, és mégsem tudta teljesítményben utólérni. Látszólag. Csakhogy az R600 fejlesztésekor az nVidia bebiztosította magát, hogy ne legyenek igazi Dx10-es játékok, mire megjelenik a Dx10-ben hallhatólag erős R600. Így is lett. Eddig stimt, hogy az R600 idején talán az 1950pro volt az egyetlen kártyájuk, amiből adtak el számottevő mennyiséget. Az RV670 egyáltalán nem volt kudarc! Kb. 2 hónapig, a 8800GT megjelenéséig abszolút nyeregben voltak, hiszen a 8600GTS vicc kategória a 3850-hez képest egy áron, a 3870 pedig kellően erős volt a 8800GTS 320-szal szemben. A 8800GT/9600GT tény, hogy leszorította ismételten az Atit, de azt ne felejtsük el, hogy ebből komoly árháború alakult ki! Pár hónap alatt felére esett a kártyák ára, és csak jelentős bevételkiesés árán tudta az nV megtartani a stabil első helyet. Ez a korszak már messze nem az, mint amit véghezvittek a 8800GTS/8800GTX idején! Várhatóan az RV770 nagyobb robbanást hoz, mint a 3850/3870, és talán lesznek olyan szinten ezek az újdonságok, hogy fordul a kocka, és az nV bajban lesz.
-
7600GT
senior tag
-
syckaloz
aktív tag
Nyílván nem kő-papír-ollóval döntik el, hogy hogyan is nézzen ki a gpu. Csak ha példának veszünk egy autót: van egy erős V6os motor, de gyenge , mondjuk 4fokozatú váltó van hozzá, baromira nem adja le azt a teljesítményt, mint amennyire elvileg képes lenne.
Hangsúlyozom: egyszer igazán megpróbálhatná az ati.
-
Bundás22
őstag
Lehetnek mennyisegi problemak a GDDR5 miatt az elejen, mondjuk meg mindig jobb egy soft launch mint egy keses én úgy tudom lesz gddr3-mas verziójú 4850es szal annyira nem para, majd meglátjuk mennyivel lesz leassabb a 4870-től(GDDR5), anyival olcsóbb is lesz ammenyyivel lassabb szvsz
-
janos666
nagyúr
Hát nem tudom. De ott a 9800GX2 amin van két darab G92. Szóval ha erre érdemben rá akarnak felyelni egy kétmagos megoldással max úgy lehetne ha egybetokoznának két G92-t (mint azon az illusztráción ami egy lehetséges osztott memóriás R700-ról szól ; és ha ~250 SP van benne akkor tényleg 2x128-as G92 lenne összetokozva). De ez nem lenne sokkal gyorsabb mint a GX2.
Vagy másik verzió hogy kétmagos, de akkor meg áttervezték a felépítést és nem a G80 egyenesági leszármazottja.
Szóval szrintem vagy DX10.1-es GPU jön ki (amiből összeaggatnak 2-t a csúcskártyára mint az amd), vagy egymagból ~250SP-s G80 utód lesz kis finomításokkal. Utóbbi valószinűbb, előbbi eseté meg medőlne amiről az utóbbi néhány100 hsz szól. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD csak a technológia terén úttörő, ez ki lesz használva.
A GPU-i maximálisan versenyképessek. Több fórumon megált a GF tulajoknak a szíve amikor kiderült (főleg az Assassin's Creed kapcsán), hogy a Deferred Rendering technikák alatt nem lesz élsímításuk. Erre nem voltak felkészülve, többen is átverve érzik magukat. -
VaniliásRönk
nagyúr
Egyre nagyobb égés ál-DX10-es programokkal kijönni, meg visszavonni a DX10.1 támogatást, csak idő kérdése hogy ne érje meg a fejlesztőknek hülyét csinálni magukból.
Az nVidia annyit tudott mondani, hogy egy milliárd dollárt fektetnek GPU-ba... cö-cö, max. a további megvesztegetésekre különítettek el ennyit, mert új architektúráról szó sincs, ha lenne valami a kezükben, akkor azt harsognák, és nem azt hogy mennyit akarnak költeni.
Különben is mi más érdeke fűződne az nVidiának ahhoz, hogy az AMD halálhírét keltse? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerinted miért nyilatkozzák ezt? Tudják, hogy nem nekik áll a zászló. Technikailag marha nagy lépéshátrányban vannak. Addig akarják fenntartani a High-End GPU fronton az előnyüket ameddig lehet. A DX11-re szerintem már nem jönnek High-End GPU-val, mert túl nagy lesz a hátrányuk, egyszerűen nem éri meg nekik kifejleszteni egy alapjaiban új rendszert. Ezért toporognak technikailag egy helyben lassan két éve, lehúzzák a pénzt a piacról, aztán áttérnek a grafikus kijelzőikhez és a Hanled kütyükhöz.
-
leviske
veterán
Fog ez a helyzet még változni...
Amint az Intel beszáll a VGA bizniszbe, már csak az AMD tud majd lépést tartani vele. Az nV vagy más vizek felé hajóz, vagy a VIA-val alkot valamit.
Nem hinném, hogy a játékfejlesztők mernének az Intel-AMD páros ellen szavazni egy olyan kétséges jövővel rendelkező gyártó mellé állni, mint az nV.
Bár ez mind csak az én véleményem. Nem mernék rá fogadni, hogy így is lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest