- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
ulveczkii #6425 üzenetére
Ez mondjuk nem meglepő, ha jól gondolom eléggé más a GPU-k felépítése.
#6427 SiDan: Ha jól emlékszem mire kézhez kapod eléri az ár a 40k-t, szóval nem érdemes velük foglalkozni. Egyébként ilyen hsz-ek asszem már takarítva lettek ma, szóval ne erőltesd a témát.
#6428 stevve: Látod melyik játékról van szó azon az oldalon?
-
szacsee
nagyúr
válasz
ulveczkii #3396 üzenetére
Az biztos, hogy a GT200 az eléggé tré.
Ati lesz most a nyerő, itt bejön a kisebb és kiforrottabb gyártástechnológia. A másik, hogy GT200-ból nem fognak tudni GX2-t csinálni, max kisebb csíkszélességgel és áttervezéssel, az meg minimum 09'Q1-2, X2-ből meg ha jól vagyok informálva már szeptemberben lesz, hacsak az ATI nem dönt úgy az NV bukása miatt, hogy visszatartja.
Ha kihozza időben, akkor nyeregben van. -
janos666
nagyúr
válasz
ulveczkii #2796 üzenetére
Érdekes. Mégis az átlátszó hűtőburkolat mellett döntöttek és lemarad a fekete matrica, meg a szegecsnek látszó műanyagvalamik a ventilátor körüli karimáról?
És a hátoldalról készült képen miért van 1x fehér téglalappal kitakarva a sorozatszám, aztán paint féle festékszóró stílusban megfűszerezve, és utánna csak úgy szépen odaillesztve az egész tetejére egy zöld matrica valami korábbi képről? (amire rákerült még pluszba a fehér téglalap védjegy?)Amúgy jó lenne egy szép éles kép a hátoldalról, lehetne tippelgetni hova kell majd forrasztgatni az ellenállásokat voltmodhoz.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
ulveczkii #2477 üzenetére
Ekkora hülyeséget még életemben nem láttam. semmilyen alapja nincsennek a baromságnak, de mindegy. Azokat az ATI eredményeket olyan írta oda, aki még életében nem látott ATI-t. Kérjétek már meg az illetőt, hogy küldjön a PH!-nak egy 4870-est, ha már előre beszerezte. Már nagyon kíváncsiak vagyunk rá.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ulveczkii #2051 üzenetére
Ez annyira nem tragédia. A Catalyst 8.3-tól új CF rutinok vannak, és erősen az AFR-t erőltetik. Az MCM R700-hoz nem tökéletes ez az elgondolás, oda Threaded rendering elvű rutín kellene a hatékony működéshez. Az AMD most jobb ha a biztosra megy, a HD3870x2 egyre jobban működik, badarság lenne ilyen körülmények közt bevezetni egy új elgondolást amiről nagyon kevés tapasztalat van.
-
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #2051 üzenetére
Érdekes, hogy ilyen hamar kiszivárgtott, hogy milyen hűtést kap...
Viszont nem csodálkozom rajta, hogy nem tudtak előrukkolni azzal a fejlesztéssel, ami a pletykákban szerepelt.
Jelenleg fontosabb nekik a Fusion fejlesztése...és akkor még ott van nekik a Shanghai és a Hydra tervezési költsége is.
-
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #1999 üzenetére
Engem meglepne, ha 1000SP-vel jönne ki az következő generációs GPU. Ennyi erővel a RV770 is jöhetett volna 800-al.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha az eddigi logikát veszem alapul, akkor valószinűleg megint 1,5x-ös lesz a gyorsulás, tehát olyan ~640SP várható a RV870-től és ~1200 az R800-tól... Ennek az ellenkezőjét, mi szerint 1000SP lesz, csak akkor tudnám elhinni, ha az R8-as sorozat már DX11-hez készülne és a DX11 megkívánná a 1000SP-t.
(#2001) OkosTibiKing : Nem hiszem, hogy eröltetnének egy X3-ast, vagy X4-est, mikor még az X2 alá sem tudnak rendes driver támogatást nyujtani.
Talán, miután a CFX 250%-os gyorsulást tud felmutatni 4 kártya esetén... talán akkor érdemes lesz az ATi-nak X3-ason, vagy X4-esen gondolkodni.
(Szvsz)
-
Raymond
titán
válasz
ulveczkii #1828 üzenetére
Figyelembe veve hogy az ertekek nem ulnek egymassal siman hamisitvany. Peldaul hogy lehetne 1050Mhz-n 86.4GB/s a mem bandwidth. Vagy mennyi ROP kell ahoz hogy 11.3GP/s pixel fillrate jojjon ki 850Mhz-en? Mert normalis szamot ebbol nem lehet kihozni. Foleg nem az ott szereplo 16-ot. A 850Mhz core es 1050 Mhz valos mem freki szinten nem lehet olyan pontos ahogy ott van. Stb.
-
janos666
nagyúr
válasz
ulveczkii #1828 üzenetére
Számomra ezeknek a grafikonoknak az alsó sarkában lévő logó lassan egyet jelent a hamisítvány cimkével.
Jabocs, látom több infó is van az oldalo. A 18k 3DMark06 nem egy lehetetlen dolog, sőtt, igaz Intel procival, de a mostani gépem megcsinál 12k-t, ez alapján 4870-ből kb. 20k-t tudnék kihozni. (tuningolva) Ez elfogadható, de nem irreálisan sok és kel is ennyi a 9800GTX veréshez, meg x2-es GTX-280 veréshez.
-
Mozso26
senior tag
válasz
ulveczkii #1637 üzenetére
A phys x támogatáson csak én akadtam fenn?Ez már önmagában is tul nagy elöny, ha még hozzávesszük hogy az Nv diktál...Azt hiszem Sok játék fogja ezen tul támogatni a phys x-et.
Ezt technologiailag hogyan tudták ilyen gyorsan megvalositani?És egyáltalán ez hogy van, a gpu-n belül kapott helyet vagy nem tom mondja má meg valaki .
-
laci666
senior tag
válasz
ulveczkii #1643 üzenetére
Pontos eredményeket majd csak a tesztek után tudunk levonni,és az még arrébb van.
Persze a száraz adatokból ki lehet következtetni hogy mit tudhat egyik és másik de ezek csak saccolt értékek.
Engem nem érdekel,hogy a GTX 200 és társai hogy fognak szerepelni ámbár a 4870 ée társai annál inkább.
De amit leírtál én is arra számitok és vagy bejön vagy nem -
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #1295 üzenetére
Bocs, hogy bele kotyogok, de szerintem HD4&3CF nem nagyon lesz... A HD2-eseket sem lehet összekötni a HD3-asokkal, pedig a RV670 és R600 között nincs olyan egetverő különbség...
Bár lehet, hogy a 790GX támogatása miatt talán a HD3 és 4 viszonya más lesz, mint a HD2-3asoké.
-
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #1283 üzenetére
Annyiból talán mégis változtatna, hogy a DX11, mint név... jobban hangsúlyozza az újítást, mint egy sima .1 végződés a 10 mögött.
Egyébként meg szerintem mind a két cégnek van más gondja a játékfejlesztők pénzelésén kívül. Az AMD-nek ottvan a Fusion fejlesztése, ami ígyis pénzt von el az ATi fejlesztésektől, a Microsoftnak meg ott van a Yahoo! és egyéb internetes cégek felvásárlása akik/amik nem fogják könnyen adni a bőrüket.
MOD: off
-
válasz
ulveczkii #1078 üzenetére
a közös memória a lényeg, mert így végre a SuperTiling módhoz nem kell kétszer kiszámolni a teljes geometriát, egyik GPU shader-kalkuláció részeredményeit fel tudja használni a másik, etc.
a kommunikáció lehet nagyon vékony is, elég önállóak ezek a GPU-kDare2Live: szép párhuzam volt
-
válasz
ulveczkii #803 üzenetére
A 3850 realisztikus beállítások mellett bőven a 9600GT alatt teljesít (általában cca. 20%), kivételek egyedül az UE3 alapú játékok, ahol meg elsősorban az AA hiányának tudható be az RV670 jó szereplése (kivétel a Rainbow Six: Vegas, ott tarolnak a Radeonok).
És amúgy mennyire érdemes előrelátónak lenni? Én áprilisban úgy vettem a 9600GT-t, hogy jó, ha év végéig kitart - fog addig valami izgalmas történni?rocket: az RV670-esek kihozatala biztosan nagyon jó, mert ezért tudták az eredetileg tervezettnél hetekkel előbb kihozni a kártyákat.
-
rocket
nagyúr
válasz
ulveczkii #798 üzenetére
Az, hogy kisebb meg onmagaban nem mutat semmit, nem tudjuk a kihozatali aranyokat, ugyhogy csak talagatni lehet, az biztos a HD3850 teljesitmenyben elmarad a 9600GT-tol, HD3870-et vehetjuk konkurens termeknek teljesitmenyben, ez meg arban marad el a 9600GT-tol a rossz iranyba.
Hamarosan beerik az ATi-t csikszelessegen a G92-vel, jelenleg ugytunik a RV740 lehet az elso 45nm-es diszkret GPU, de csak 2008Q4-ben jon, addig az RV670 maradhat a kozepkategoria ami mar a 65nm G94-gyel is nehezen veszi fel a versenyt minden szepontbol, az NV-nek meg ott lesz a lehetoseg 55nm-es G94-re, mig az ATi ellotte az osszes lehetoseget az RV670 kapcsan (ugye szo volt az A12 reviziorol, amivel esetleg javithatnak meg a dolgok allasan, de ugytunik nem lesz), persze azt azert belekell kalkulalni, hogy a kisebb csikszelesseg sokszor nem azt hozza amit varnak tole, de jelen esetben nem nagy highend GPU-rol van szo, igy az esely kisebb arra, hogy rossz dolgok tortenjenek 55nm shrink kapcsan.
Szoval lehet megint egy ideig hatranyuk szarmazik majd a kisebb csikszelesseg hajkuraszasbol, ahelyett, hogy augusztus vegen (fontos idoszak a back to school szezon)55nm-en kijonnenek az RV740-nel. -
Thrawn
félisten
-
-
-
janos666
nagyúr
válasz
ulveczkii #690 üzenetére
Nemtudom, de amúgy nemrég én is fel akartam vetni ->csak aztán elvesztem az offolásba (amihez magam is nagyban hozzájárultam)<- hogy a radeonokon nem lehetne-e megoldani hogy ha nem is ~2,3X-os, de mondjuk ~1,5X sebességen fussanak a shaderprocik a GPU-khoz képest?
Még nem volt hd-s radeonom, úgyhogy nem tudom, de ezeken nem lehet külön tologatni a shader órajelet rivatunerrel vagy ATI-toolal vagy BIOS szerkesztgetéssel, mint geforceokon? (attól még hogy szinkronból indít lehet GPU-tól függetlenül feltolni a shadeprocik órajelét?) -
janos666
nagyúr
válasz
ulveczkii #640 üzenetére
Érdekes, pedig az 1Gzh-ről már letettek régebben a chiphellnél ahol elvileg meztelen nyákot fityegtető képet is csatoltak a rövidhír mellé. Viszont lehet hogy ha megint felfelé tolták az órajelet akkor alig marad majd tuningpotenciál a kártyában (legalább is az első bolti revízióban). Pl. amelyik kevéske GPU stabilan megéri az 1Ghz-et az megy 3870-nek, ami nem azt selejtezik 3850-nek vagy valami későbbi butított(olcsóbb) kártyához, esetleg az X2-re kerül ahol kicsit kissebb órajelet céloznak meg. De én akkor is azt jósolom tuningra nem marad ha 1Ghz az alap.
Ez persze nem feltétlen igaz és nem is baj ha ehhez mérten is jó áron jön (ugyanannyit megy mint az azonos árú geforce felhúzva...) és tényleg ittlesz boltokban június közepére. -
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #496 üzenetére
Ez tetszik!!!!!
HD2900XT rulz...
(Visszatér a Mustang style, ami a HD38-askoból elveszett.)
(#545) Dare2Live: annyira mondjuk nem sajnálom az nV-t.
Ha az Intel is beszáll a vga bizniszbe, akkor komolyabb harcok fognak folyni és nem ilyen kicsinyes játékok, amiket az nV űz. (pl: játékfejlesztők pénzelése)
Talán jobb is volna, ha szépen eltűnne.
(bár ezt még jó pár évig nem hinném, hogy megteszi
)
-
janos666
nagyúr
válasz
ulveczkii #517 üzenetére
Hát ja, az épp elfogadható növekedés és reálisnak is elmenő középútnak tűnik. Csakhát mikor valósul meg az életben a legoptimálisabb eset?
Lehet hogy így most olcsobban hozhatják ki a kártyát és később rádobhatnak az árra mikor kijön a DDR5-ös változat. Vagy a DDR4-ből sincs olyan sok piacon hogy annyit és akkor kapjanak amennyi csak kell, DDR3-ból meg igen, és ha már a csúszást kerülik ki nem másik kockázatos útra térnek le...
-
rocket
nagyúr
válasz
ulveczkii #507 üzenetére
Mint ahogy a 830millio is kevesnek tunik 800SP melle az ATi eseteben.
Nem lehet itt se matekkal kiszamolni a dolgokat, mert nem tudjuk meg megkozelitoen se mi mennyire koltseges tranzisztor szamban a GPU-n belul, pl. RV770 eseteben marad a 16RBE (R600/RV670-hez kepest), ezen belul lehet finomitani, pl. fentebb linkelt nemet pletykaban 4z/clockrol irtak ami az R6xx eseteben 2z/clock, es ez is tranzisztorokat emeszt fel pluszban hiaba marad 16RBE. -
7600GT
senior tag
válasz
ulveczkii #507 üzenetére
Nem is az az érdekes, hogy nem férnek majd bele a 1milliárdos keretbe, hanem, hogy a dx10-es kódok ugyanúgy nem tudnak majd rajtuk futni, tehát az ATI kártyák nem tudnak majd kibontakozni. Az nV egy olyan helyzetet teremt ami mindenkinek szar. Csak neki kevésbé...
Szerk.: Ha komolyan gondolják az 256 Stream procit és az 512bites memória buszt (a crossbarral) akkor annak nem sok jó lesz a vége.
rocket: az a 400 négyzetmm-es magméret annak fényében kínos, hogy az RV770 magmérete 250négyzetmm körül alakul (állítólag).
-
válasz
ulveczkii #479 üzenetére
a 400 SP várhatóan +1 cluster a 4 mellé, ha a shaderek környékén van a fő szűk keresztmetszet (szertintem ott van, a / cluster kihasználtságuk), akkor ez nagyjából hozni fog +25%-ot. ha az órajel nő 20%-kal (775->930), akkor ideális esetben ez hozhat 50%-ot. a gyakorlatban ez fps-ben mondjuk 35-40%. és erre jönnek még az architektúra esetleges finomhangolásai.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ulveczkii #423 üzenetére
Nagyban drágítja a nyák felépítését (több réteg kell az 512-eshez, ha jól tudom), s ezért is lett elvetve a használata az RV670 esetében.
Na meg persze a GDDR4... amelyek 2.5-2.7GHz-re is képesek (már persze ami rajta van a 3870-eseken). Úgy pedig már közel 85GB/s-os sávszélesség is elérhető.
Bár az nagyon látszik a 3870 X2-k teljesítményén nagy felbontásban, hogy oda bizony már nem elég a GDD3+256bit (2048*1536 és fölötte).
-
rocket
nagyúr
válasz
ulveczkii #239 üzenetére
Hirek? en csak pletykakat latok, azok nem egyenlok a hirekkel, bevett szokas lett az elmult evekben, hogy minden AIB-nak mast mondanak az AMD/NV emberei, igy osszekavarva a dolgokat, egyik se szereti ha szivarogtatjak a meg honapokra levo GPU-k specifikacioit, ezzel, hogy tobb fele dolgot mondanak, az is kiderulhet honnan szivargonak az infok es jol osszezavarjak egymast, meg az embereket is
G80 681 millio tranzisztorral 90nm-en nekem hihetetelnul hangzott megjelenes elott, megis valosag lett, es meg csak kazan se lett ami az ilyen bruteforce GPU-kat jellemezte elotte (pl. R520/R580) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ulveczkii #230 üzenetére
A PLX chipet vásárólják, azért döntöttek az 1.1-es PCI-Express szabványt támogató rendsze mellett, mert ezzel gyorsabb volt a kártya. Marketing szempontból viszont húzóerő a PCI-Express 2.0, így új PLX chipet vetnek be, a sebesség kompenzálására pedig picit megnövelik a memó órajelet.
-
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
ulveczkii #207 üzenetére
jól lesz ez dupla annyi textúrázó, 1,5X annyi sp, sokkal gyorsabb ram, magasabb órajel
nem biztos ha csökkentik az órajelet gáz lesz, sztem akkor tunningosabbak lesznekpl.: a 2600XT-t hajtották ki véglegesen, sztem rossz volt h alig tunningolható(+50mhz), szal lehet hogy jobb ha a kártyájuk "tunningos", így jobban eladhatók
G92 kétszerese az nvidia teljesítménye -
-
7600GT
senior tag
válasz
ulveczkii #148 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint inkább a TMU-k száma határozza meg, hogy azt, hogy a memsávszél lesz-e a szűk keresztmetszet. Bár lehet, hogy ez nagy marhaság.
rauschie: az 1050 MHz nekem az Rv635-ös magokkal nagyon könnyen elképzelhető. Ha egy sziliciuam lapkára raktak volna egy ~1 milliárd tranyós szörnyet, akkor nem tudnám elhinni.
Szerk.: Nah, jó olyan könnyen nekem sem elképzelhető az 1GHz-s core clock, de ha finomítottak a gyártás technológián plusz kitaláltak még valami extrát, akkor el tudom képzelni.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest