Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
zolee.szabo
üzenetére
Nincs vele bajom, csak gondoltam gyorsabbb meg újabb.
-
Ferdzsoo
addikt
Basszus honnan lehet leszedni az Xtreme g 8.11-es drivert? Sehol nem találom csak a 8.10-eset.

-
zolee.szabo
csendes tag
A hozzászólásokból arra következtetek, hogy véleményetek szerint korábbi catalyst maradék akadhatott össze a 8.11-essel. Jól látom? Az XP még csak kb. két hetes, de eredetileg nem a 8.11-es ment fel. Mondjuk a driveres topicban meg azt írták, hogy a 8.11-es tele van buggal. Ennyire durva leállásokat okozhatnak ezek az összeakadások? ehet hogy jobb lenne az XP az SP3 nélkül? A szoftveres hiba csak elhárítható valahogy, gáz lenne a két hetes 4870-est gariztatni, x időn át várni, stb.
Érdekes, hogy az elején a VPU recover zavart be, és dobott ki a játék, mostanában már kékhalál. -
Ribi
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Szerintem mindneki elolvasta, csak gondolom en az embereknek meg igen sok program fel van telepitve, esetleg frissitgetik azokat allandoan, így nem csinalnak menteseket a winyorol kethetetne vga driver nelkul. Valamint nagyreszt a C-n nem csak a windows van, igy mentest kesziteni rola kicsit nehézkes. + Az embereknek ha nincs mentése nem tud mit csinálni azzal, hogy neked van mentesed...
-
ProEvoFan
nagyúr
Gigabyte HD4850 512MB Zalman vs. Asus Glaciator HD4850 512MB vs. Sapphire HD4850 512MB Dual Slot Fansink
melyik legyen? alapon legyen halk, és ne legyen olyan meleg mint a többi referencia HD4850, ennyi az elvárásom
keresőbe beírtam és átolvastam sok hozzászólást, de nagyon sok az ellenvélemény, valakinek xar a Glaciator, valakinek bejött, ugyen ez igaz a többi vgara is... Sapphire Sual Slotnak lehet az új CCCvel szabályozni a ventijét?Gigának?Ausnak tudom h nem lehet
véleményeket várok, köszi
-
katt777
félisten
válasz
zolee.szabo
üzenetére
Hát, talán sütiket és scripteket kell neki engedélyezni a reghez. Guru3D-n van ilyen gyűjtőoldal, de TF-osokon kívül ma már nem nagyon csinál más moddolt drivert.
-
válasz
totyax
üzenetére
Nem vagyok én hübelebalázs.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Első körben csak leszedem a hűtőt, átpasztázom, talán süni, talán VRM hűtés. De mindent csak úgy, hogy az esetleges gariztatással ne legyen gond.
Azután ATT-vel (Ti mondtátok) próbálok majd huncutkodni, tuning, hőmérsékletek, ventifordulat, feszültséget látom már itt nem növelek van neki elég (legalábbis amit eldisszipál).
1-2 hétig elvagyok itt.
Azután játékok, az az igazi teszt. Hónapokig, mert általában itt még vissza kell venni.
Néhány hónap múlva pedig jöhet a bioszírás.
Ez a terv....VRM hűtő: Értem én, hogy minden nyákot egyformára készítenek, meg hogy ha nem tett rá a gyártó és úgy ad garit, akkor az úgy jó is lesz... Igazatok van. Node valahogy mégis, ott a helye na, vonz egy hűtőt.

-
katt777
félisten
válasz
zolee.szabo
üzenetére
Az ATI-nál gyakran nem jelent semmit az uninstall, még a reg pucolás sem. Nekem van full partíciómentésem VGA-driver nélkül (többiektől bocs, tudom, kb. 50X leírtam már, csak senki nem olvas vissza, vagy használja a keresőt), így mindig tiszta rendszerre telepítem a VGA drivert, ha bármi baj lenne. Nálam nem jött elő ez a hiba sem, amely nagyon sokaknál igen.
Extreme-G drivert érdemes lenne megpróbálni, azokban ált. javítják az ATI ref. driver hibáit (Cat 8.8 kivétel).
-
zolee.szabo
csendes tag
Sziasztok! SP3-as XP-n 8.11 Catalyst van fent (előtte volt fent korábbi, saját uninstalljával szedtem le), legújabb 2008 novemberi DX9.0c, Sapphire 4870 512MB, és játéknál (pl. CrysisWarhead) változó időtartam után, ez lehet 1 óra, de két perc is, megáll a kép, hang helyett csak monoton búgás, majd No Signal a monitoron, és kis idő múlva az alábbi kékhalál képernyő fogad:
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt. A problémát valószínüleg a köv fájl okozza: ati2dvag
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez által magának az eszköznek vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal.
Az illesztőprogram frissítését keresse a gyártónál."
A kártya 69-70 fokos, visszakapcsolás után megnéztem, tehát nem igazán lehet túlmelegedés. A neten óriási irodalma van a fórumokon az ati2dvag hibájának, évekre visszamenőleg. Van valakinek kipróbált módszere eme driver vagy kártyahiba megszüntetésére?
-
totyax
aktív tag
Szerintem 1-2 hétig ne tuningold és ne is piszkáld, mert ha el akarna szállni nehezebb lesz a gariztatás ha már megpiszkáltad. De jó lenne azt tudni alapon működik-e rendesen. Tuninggal nagyon nagy telj növekedést úgysem fogsz elérni, főleg atinál, ha erősebb kártyát akartál miért nem vettél olyat? 4870/X2...
Amilyen vehemenciával akarsz nekiesni biztos vagyok benne hogy rövidesen le lesz cserélve a gyári hűtő
Látom Toka válaszolt, esetleg még erre:
a nyákra fel van szitázva a helye, furatok is megvannak, szóval valahogy olyan érzésem van, kellene rá...
Bármilyen panelt (tv/rádió/cd játszó...) megnézel bizony sokszor csak feleannyi alkatrész van rajta mint amennyi rajta lehetne. Ez amiatt is van hogy egy adott panelt többféle termékben is felhasználnak, ez költségcsökkentés. Garancia pedig van. Egyébként ha nem lenne rajta furat jobban éreznéd magad? Egy több rétegű nyákot utólag átfúrni nem piskóta, lehet átlyukasztasz 4-5 vezetőt is egy fúrással...

-
Armando_19
őstag
válasz
totyax
üzenetére
Mint az MSI-mnek volt... Nagyon gáz, hogy míg nem raktam rá a vizet, bármilyen FSP játékot elkezdtem vele játszani, azonnal felment 80-100%-os fordulatra a venti. Ha manuális leszabályoztam 40-re, ahol nem lehett hallani, akkor meg egy idő után kifagytak a játékok...
4870-re is felcsavarom majd a vizet, és folytatódik a silent korszak. -
_Toka_
senior tag

- Nincs.
- Nekem ált. az a hozzáálláásom, hogy a gyártó felelőssége tudni, kell-e rá valami, vagy nem. Ha ő nem rakott rá, elvárom, hogy így menjen rendesen. Ha nem megy, már meggondolom, hogy keresek rá én megoldást, vagy próbálok egy gar.-t.
- Volt itt olyan, akinél számított.
- mint a második... -
Departed
őstag
válasz
Osynho
üzenetére
Igen, fix 30%. Nekem ez meg is felel, mert így is bőven 80 alatt van mindig, nem is kell kevesebb, mert minek.
Hát hogy S1 vagy twinturbo rámegy-e azt nem tudom, elég kicsi kártya, de nem hiszem hogy a lyukak máshogy lennének mint a szabvány. Már ha van szabvány.
De nem is gondolkodtam el nagyon ezen, mert megfelel a Sapphire hűtője, igazából tökéletesen elégedett vagyok a kártyával, hűs+csendes, és gyors ahogy kell.
-
_Toka_ & Armando_19 & totyax: Köszönöm szépen a válaszokat!

- És ha a sok hőmérséklet közül mind a GPU belseje, akkor a ramok és a VRM hőmérsékleteiről nincs is adat?
- VRM -ek bordahiányához még annyit, hogy a nyákra fel van szitázva a helye, furatok is megvannak, szóval valahogy olyan érzésem van, kellene rá...
- A hűtőborda leszedés, jóféle pasztával (MX-2) átkenés számít itt valamit?
- Ramokra süni? -
-
Departed
őstag
válasz
totyax
üzenetére
Egyrészt: a Sapphire Toxic verziója az, amelyiknek nem lehet állítani a venti sebességét, nekem viszont sima Dual slot van.
Másrészt: mint ahogy elmondtam, ez a két dolog jár együtt, hogy 30% körüli venti sebességnél megy fel 70 fok körülig a hőmérséklet.
Hogy mennyire egyezik a két hűtő, azt nem tudom, de elvileg az egyik Zalman a másik meg a Sapphire sajátja. Persze lehet hogy tévedek. -
Ribi
nagyúr
válasz
virkir
üzenetére
Katt777-nek sajnos halvány lila foglama sincs a gyártástechnikáról.
Én gépésznek tanultam, így tudom hogy MINDEN gyárban van selejt, nem lehet kiszűrni minden hibás terméket. Egy gyárban kiveszik a sorról minden x-ik darabot, azt tesztelik, esetleg optikailag ellenőrizhetik az összes terméket, de ezzel csak a forrasztási hibákat szűrhetik ki, nem a rossz alkatrésszel szereletet. Mint te is irtad nem lehet minden karit ugy letesztelni, hogy biztosan azt lehessen mondani, hogy bírja legalabb 3 evig. Mert ha valaki azt hiszi hogy ez igymegy az nagyon el van tevedve.
Arra hogy az 5% igényes emberhez tartozónak hiszi magát azt én és a másik 95% sznobnak hívja és tudja, hogy nagyrészt hozzánemértésről van szó, nem igényességről
-
temes69
aktív tag
sziasztok!
tegnap vettem egy GIGABYTE HD 4850est (GV-R485ZL-512H). 8800GT-t cseréltem és kb 30%os gyorsulást észleltem, főleg fallout3ban 1680as felbontáson. a kártyán zalman hűtő van, és nem igazán találom hogy hol lehetne szabályozni a ventit. adtak hozzá egy gamer hud nevü progit ami állítólag visszavesz a teljesítményéből 2d alatt de ezt sem vettem észre.
félreértés ne essék nem túl hangos így sem, csak kiváncsi vagyok rá hogy esetleg akinek van itt ilyen karija annak milyen? a gamer hudban a memórija frekije meg a mag frekije is mindíg ugyanannyi, vagy legalábbis én nem vettem észre rajta semmi változást 2d vagy 3d között. -
totyax
aktív tag
válasz
Departed
üzenetére
Ha nem állítod, akkor hangos, de legutóbb még mintha az lett volna a szöveg hogy állítani se lehet a sapphiret, ezáltal pláne zavaró a hangja. Ha full terhelésen (khm gpu 100%) nem megy feljebb neked 70 foknál, akkor az azt jelenti hogy jobban teker mint az asus, azaz hangosabb, mivel a két hűtő szinte hajszálra ugyanaz. Az asusnál nincs meg a lehetőség a venti szabályzásra, mivel majdnem mindig maxon kell pörögnie ahhoz hogy a 85 fokot tartsa, ez van.
-
_Toka_
senior tag
Itt egy csupasz ref. 4850. A kép alapján az ASUS csak eszközölt némi változtatást a ref. nyákon. Itt-ott a rétegeket is felcserélte...
-
Departed
őstag
válasz
totyax
üzenetére
Sapphire majdnem tök ugyanígy néz ki, de jobban teker, ezáltal hangosabb, van értelme?
Ezt nem igazán értettem, mivelhogy a felhasználó állítja a ventisebességet, és ha akarja "nem teker jobban". Nekem 30% körül van a sebesség (gondolom ugyanarra gondoltál, a Dual-slot-osra, a refhűtős más tészta), így csendes és 70 foknál nem nagyon megy följebb. Az Asus-nál is megvan biztos ez a lehetőség, az meg hogy melyiknek jobb a hangerő/hőmérséklet hányadosa, az hosszabb teszteket igényelne.
-
Oliverda
félisten
-
totyax
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
"Venti szabályzásra én tuningra én Rivatuner használok, az sohasem hagy cserben."
Konkrétan ennél az asusnál el lehet felejteni a venti szabályzást, hiszen majdnem mindig 100%-on teker terhelés alatt

-
totyax
aktív tag
Ez nem refkártya, ránézésre nem. Ilyen van nekem is ami már egy ideje megvan, tehát egy ideje ezt árulják. Ez a saját hűtési megoldásuk. Van külön GPU hőfok jelzés is. Hőmérséklet ennyi, cserébe csendes a hűtés. Valamit, valamiért! A Sapphire majdnem tök ugyanígy néz ki, de jobban teker, ezáltal hangosabb, van értelme? ATT támogatja de a legfrisebb bétával próbálkozz. Feszt nem fogsz tudni jobban emelni (ATT-ből) mivel a bios csak kevés lehetőséget támogat, másrészt hova akarod emelni a feszt, mikor már így is 80-90 fokos a mag?! A házad gondolom szellős, azaz kereszthuzat alatt van. VRM hűtése nem lemaradt, hanem nincs rajta borda, ez pici különbség. Egyelőre én nem tettem rá bordát, új kártyára pláne nem tennék, mert ha pár nap múlva esetleg meghal a kártyád akkor a gari nehéz lesz. 06 rendben van (bár a 3 szám kellett volna mivel a proci is benne van), a másik most nincs a fejemben.
-
Armando_19
őstag
Szia.
Az Asus úgy tudom,hogy csak referencia nyákos kártyákkal foglalkozik, nem szoktak nagyon belepiszkálgatni a dolgokban.
A GPU hőfokot a DisplIO méri szerintem, a másik 2-nek egyértelmű a megnevezése.
Hőmérsékleten terén nem kell nagyon meglepődni, a referencia Sapphire 4850-ek simán 90-100fok környékén szaladgálnak, szóval az Asusnak sem sikerült annyira jól megoldani a kártya hűtését, de ez nem a gyártó hülyesége, másoknál sem találkoztam olyan megoldással, amire azt tudtam volna mondani hogy jó.
AtiTool's-al elvileg a feszültséget tudod szabályozni a GPU-n, szóval egy kis szoftveres Vmoddot lehet neki tolni a későbbiekben.
Venti szabályzásra én tuningra én Rivatuner használok, az sohasem hagy cserben.
3Dmark eredmények rendben vannak, konfigodnál lévő proci sebességgel kb ennyinek kell lennie. -
totyax
aktív tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Még egyszer, totális baromságot írtál, mivel az általad közölt leírás semmit nem csinál. Nézz utána mielőtt tovább folytatod az ámokfutásod.
-
Sziasztok.
Minap boldog tulaja lettem egy Asus 4850 Glaciator hűtésű kártyának.
Pár kérdés:
- Hirtelen nem igazán tudom, hogy az Asus most egy refnyákos kártyát adott nekem, vagy ez is valami saját megoldás (már a hűtőn kívül)?
- Hőfokok három helyről jönnek, DispIO, MemIO és Árnyalók. Pontosan melyik micsoda is? Melyiket érdemes nézni ami a korábbi GPU megfelelője?
- Hőmérsékletek meg... bár visszaolvasva itt normálisnak mondhatók, mégis sokallom. Alapon 50-55 fokok, 3DMark-al meg 80-90 a csúcs.
- Melyik progi támogatja ezt a kártyát rendesen (AtiTool, ATT, RivaTuner, egyéb)? Gondolok itt elsősorban az Asus -ra, már ha nem referencia a kártya. Venti fordulatot, frekit, feszültséget szeretnék piszkágatni.
- VRM-ek hűtése lemaradt. Keressek rá, vagy maradthat? Ha keressek, akkor 62mm a lyuktávolság a felfogatójához, ez szabványos?
- 3DMark06 12400 és Vantage 6860 pont az rendben van alapon?Köszönöm, üdv: csigi
-
katt777
félisten
AF-et bekapcsolva hagyták, írták. Ha nincs a játékban AA, akkor Catalystből vezérelték felül, ezt is írták. A felülvezérlés, HA működik, alacsony AI-szel teszi (én is így tolom föl Oblivionban HDR mellett mind2t, amit a játék amúgy nem engedélyez). Kikapcsolva vagy magasra állítva nem, tehát ezért hagyták alapon. Ha persze a játék semmiképp nem tudja (pl. UE3), akkor hiába is próbálsz AA-t kényszeríteni (vagy AF-t).
-
Armando_19
őstag
Nekem 4850-ből az MSI quadpipe volt, amire szintúgy azt mondták, hogy milyen halk meg milyen szép és jó... aztán 10 perc játék után hallottam ordítani a gépből a ventijét... ha lejjebb vettem fix fordulatra, akkor meg néha kifagyott játék közben a gép... ilyen kártyákra szerintem csak S1+1db halk 12-es venti. Nagyon gagyi a gyári cooler ezeken.
-
Zin
őstag
A meghajtóprogramokban a képminőségi beállításokat az NV videokártyáin „legjobb minőség”-re, a Radeonokon pedig a legszebbre kapcsoltuk, az anizotropikus szűrés (16x-os) végig be volt kapcsolva, így később csak az élsimítás mértékét állítgattuk, ahol a játék lehetőséget adott a beállításra, ott játékból, ahol nem, ott a meghajtóprogramból. A „Catalyst AI”-t alapállapotban hagytuk.
a 4870-nel nincs akkor AF?meg AA?
Ott mit allitok be pl jatek menube? -
Armando_19
őstag
Van esetleg bátor, válallkozó szellemű 4870 tulajdonos, aki lecserélné a referencia hűtőjét a kártyáján a Sapphire 4870 Extra hűtésére? Kéne nekem egy ilyen, mivel a Tody56 blokkomat arra perfekt fel lehet machinálni, viszont ami nekem van, azon nem hűtené semmi a ramokat meg a feszeket...
Konkrétan ez van nekem.
És erre gondolok -
raskolnikoff
őstag
-
BlazR
tag
Örüljetek, hogy működik a kártyátok, az enyém még mindig gariban van. De akkor is várom már vissza

-
Tomate
veterán
Adott egy 4850 és két megjelenítő.
Az egyik egy 19"-os TFT monitor 1280x1024-es felbontással.
A másik egy 42"-os Full HD LCD TV 1920x1080-as felbontással.A TFT monitor DVI-al az LCD-pedig HDMI-vel van rákötve.
Na mármost én szeretném, ha mind a 2-n lenne egyszerre kép és mindegyiknek a saját felbontásában. Ez megoldható? Mit állítsak?
-
totyax
aktív tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Attól hogy hülyeséget linkelsz te nem leszel okosabb... a leírás pontosan azt írja le hogy hogy csináld meg azt, ami alapból úgy működik
Magokat nem lehet csak úgy "bekapcsolni" ahhoz a programot kell úgy megírni különben a büdös életben nem fog tudni több magot használni. Ha megnéznéd a program (cpu control) honlapját, ott sem ír ilyen hülyeségeket hogy plussz magokat munkára fog, márpedig ha valaki, akkor a program készítője tudja mire való a programja.
Mondjuk szórakoztató ilyen ostobaságokat olvasni, de csak egy ideig...
-
válasz
kanmajom
üzenetére
Most tettem be a Dual Slot hűtős 4850-et a gépbe. Első tapasztalatok: hangos, pedig úgy van hirdetve, hogy halk. Előtte egy ICEQ-s HD3870 volt a gépbe, és ahhoz képest a Sapphire nagyon hangos sajnos.

Viszont a teljesítménye meggyőző, bár eddig csak Crysissel próbáltam, az átlag FPS közel 40%-ot nőt. -
Chalez
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Kösz. Benéztem...

-
kanmajom
tag
nekem sapphire 4850 van és tök jól működik. javaslom írja le mindenki a tapasztalatát és kapunk egy szűk körben szondázott statisztikát hoyg melyik gyártó milyen.
-
Chalez
őstag
Akinek 4870 x2-je van, plz írja már le mellé, hogy milyen háza van...ugyanis az X2 videókarihoz vadászok valami normálisabb 30k körüli házat.
THX!
-
virkir
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Meséld már el miért érné meg a Sapphire-nak a gyengébb kártyákat árulni a saját neve alatt és sok kártyát cserélni ami már logisztikailag is komoly kidobott pénz lenne?
Azt is elmondhatnád hogyan zajlik a tesztelés?
Van nekik egy műszerük ami megmondja, hogy A kártya elmegy 10 évig B meg csak 1 hónapig?
Gondolod órákig tesztelnek minden darab kártyát?
Látszik fogalmad nincs a nagyipari gyártásról.
Elárulom annyit tudnak tesztelni, hogy tudja e a késztermék az alap gyári paramétereket amit egy célhardweren kb 10 másodperc alatt letesztelnek és megy az OK dobozba a kártya.
Onnan ömlesztve csupaszon kapják azok akik egyedi hűtést tesznek rá, HIS, Gainward a referencia hűtésűek meg mennek a matricázóba, de azt is megkockáztatom, hogy a Zalman hűtős kártyák is ott készülnek az utolsó matricáig. -
-
Anason
csendes tag
Na kellett nekem dicsérgetni az előbb a 4870-semet ,megjött az első probléma 2d és 3d-ben is csinálja vátozó időközönként elmegy a kép ,fekete lesz a képernyő 2-3 másodpercig, majd megy tovább rendesen .
Valaki tud segíteni? -
virkir
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Csak erősen esélyes, hogy a fenti gyártók bizonyos kártyákat nem vesznek át, és azt a Sapphire értékesíti.
Erre bevillant egy kép, mert amúgy eléggé vizuális típus vagyok.Helyszín a Sapphire gyártósora ahol a nagybajuszos kinai kuli éppen válogatja a 4870-et.
"Maaarcsi tóód mán ide az ázúsz kosarát mert megtelt a szar kártyák doboza amiket mink akarunk eladni a parasztoknak."
Marcsi nyögve izzadva megjelenik egy konténerrel.
"Te Jauzsi nem lesz ez igy jó nekünk is kéne pár működöképes kártyát a piacra vinnünk me' még azt hiszik mi csak szart tudunk csinyáni.
LOLHa még nem láttál volna ilyesmi gyárat ez úgy működik, hogy van egy gépsor ahol elöl beöntik az alkatrészeket hátul meg kijön a kész kártya tokkal vonóval matricával, ha ref. hűtős, mert még azt is ott rakják fel és nem az Asus, Giga, HIS fogja kiadni a matricázást szocifogiba.
-
--Disztroj--
senior tag
A gpu sztem bírna olyan 680-690et (700 nál már volt baj) memók meg lehet mennek 2400, de nem ráncigálom, mert az melegszik a legjobban.
A teljesítménye így is tetszik, alapon a hőmérséklet nagyon jó, csak azt nem tudom hogy a memó +gpu hány fokig egészséges....ha valaki megmondaná, remek lenne
-
katt777
félisten
Engem az én véleményem érdekel. És szerintem. ha valamiből akár csak 1 db. rossz, akkor annak rossz a gyártója. És ha mind gyárt rosszat, akkor mind rossz, mert nem törődik azzal, hogy csak hibátlan terméket adjon ki. Egyszerűen elvárom, hogy a pénzemért hibátlan terméket kapjak, semmilyen kifogás nem érdekel, ahogy a főnökömet sem érdekelte volna soha, hogy 999 munkát rendben megcsináltam, ha egyet elcsesztem. De nem adtam rá lehetőséget, hogy bármibe belekössön, mert igényes vagyok a munkámra.
Azok a hülyék, akik azt mondják, hogy jól van, fogadjuk el a selejtet (valószínűleg a saját munkájukat is így végzik, ezért érzik a szar munkát elfogadhatónak), és azok miatt gyártanak nyugodtan továbbra azt is. A véleményük is ennyire érdekel.
Te is terjesztheted a nézeteidet, és nekem sem mondja meg senki, mit mondjak. Attól, hogy az emberek 95%-a bármit megevő fogyasztó, és csak 5%-uk igényes vásárló, még nem az az 5% lesz hülye (és persze a marketingesek továbbra is a 95%-ra fognak gyúrni, mert abból van a nagyobb haszon). Mert a fogyasztónak mások mondják meg, mik legyenek az igényei (fogyasztói társadalom), a vásárló meg maga dönti el. Nyilvánvaló, hogy te és én nem ugyanabba a csoportba tartozunk. lol

DigitXT: Nem tehetek róla.
Egyébként az emberek többsége képtelen azt felfogni, hogy két, akár ellentétes vélemény is lehet igaz, de ez nem az én problémám. 
-
RootRulez
félisten
-
Ribi
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
"Mert téged (vagy engem, vagy bárkit) nem kell, hogy érdekeljen, ha egy gyártó jó terméket is készít, csak a saját tapasztalatod."
Erre mondjak hogy lol.
Azert mert neked sikerul kifogni valamibol rosszat attól még nem lesz rossz a gyártó.
Ha mondjuk gyárt 10 millio jo karit, majd pont azt az 1-et sikerul kifogni neked ami rossz, akkor attó az a gyártó még nem lesz rossz, csak peched volt. És akárhogy is hangoztatod, hogy rossz a gyártó mindenki kiröhög, mert tudják, hogy hülyeséget beszélsz.
Ha valaki minden kartyat letesztel akkor az eszement pénz és tönkremennek, vagy irreálisan drágán adják a kártyákat. Olyan nincs hogy rossz gyártó (főleg hogy a karik 90%-at ugyanaz gyártja) csak rossz széria. Érdekes módon a gainwardra sem mondják hogy szar gyártó, pedig az első 4850 ereszés mind meghalt. Nem 1-2, hanem kb 80%. Mindenki tudja hogy valamit elbasztak mégsem hordják le őket a sárga földig. Akkor más gyártót milyen alapon hordasz le 1 rossz kari miatt ?
Bár asszem ezen kár vitatkozni mert neked ez az elképzelésed és ezen nem akarsz változtatni, csak plz ne terjeszt a nézeteidet... -
Anason
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap meghoztam az új gépemet benne egy;GIGABYTE GV-R487-1GH-B R4870 1GB ,
eddig tökéletesen működik az általam használt játékokal ,cod2,4 és 5.
Catalyst8.10-el, 30%-on járó ventivel,alapon a gpu 43fok,memória 51fok
játék alatt terhelve a rivatuner2.2 szeint a gpu 63fok,memória 73fok ,ez működhet így vagy tekerjem feljebb a ventit? -
RockHaRD
addikt
Lett véve nagyobb táp direkt, hogy ez ne legyen szűk keresztmettszet
Catalystbol 8.10-11 volt probálva. Nekem 4870-em van és a 8.11-gyel full jól megy. Windows lett cserélve, most probál az emberke vistát felrakni, mert a boltban ezt mondták, ami sztem több mint vicces. Huzva nincs a gép
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, kéne egy kis segítség

A következő gépről lenne szó:
Asus M2N plus SLi alaplap
AMD X2 6400+ proci
2 gb ramEbben a gépben volt egy 8600gts, de a tulajdonos megunta, és váltott 4850-re
8600-tal minden tökéletes volt, hozta a mai játékoknál a várható szintet, de az uj kártyával egyszerüen minden kifagy. Ami nem fagy ki az meg érthetetlenül szaggat. Nem hülyegyerekről van szó, tehát probáltunk friss windowst, driverek tömkelegét, új tápot, és ki lett tesztelve az összes többi alkatrész. Mivel egy ismerősröl van szó, és elég messzelakik, az én gépembe nem lett kiprobálva, de visszavitte a kártyát oda ahol vették, és először olyanoakt kérdeztek tőle, hogy jogtiszta szoftvereket használ-e, meg hasonlók. Namost a fura az, hogy 3dmark alatt gond nélkül megy a kártya. Csak játékoknál fagy ki. Vki esetleg vmi ötlet?
Elég fontos lenne, mivel szegény emberke sokáig gyüjtött a kártyára, és most nem tudja élvezni, mivel a szemét céget nem érdeklik a problémái.
-
katt777
félisten
válasz
virkir
üzenetére
Csak erősen esélyes, hogy a fenti gyártók bizonyos kártyákat nem vesznek át, és azt a Sapphire értékesíti. Legalábbis a tapasztalatok ez irányba mutatnak. Egyébként az ASUS, a PC, és a HIS is más bios-szal adja ki a VGA-it, aminek köszönhetően olykor egy Sapphire VGA is jobban működik HIS vagy ASUS bios-szal.
zozoo83: És mivel ez a tapasztalatod, el is fogadom tőled, ha azt mondod, hogy szarokat gyárt, arra én ugyanúgy azt tudom mondani, hogy nálam meg mind OK volt, ahogy azok is dicsérhetik a Sapphire-t, akiknek semmi gondjuk nem volt vele. Mert téged (vagy engem, vagy bárkit) nem kell, hogy érdekeljen, ha egy gyártó jó terméket is készít, csak a saját tapasztalatod. Ha egy gyártó (bármelyik) azt akarja, hogy mindenki jó véleménnyel legyen róla, ne gyártson szemetet. 1 db-ot sem (minőség ellenőrzés, ugyebár, nem a "szar cuccot is eladjuk valahogy" mentalitás).
-
zozoo83
tag
-
virkir
veterán
válasz
DerStauner
üzenetére
"Minőség a HIS, az ASUS, a Powercolor, + még 1-2 márka, de Sapphire és Club3D messze nem."
Komoly vélemény, mivel lejobb tudomásom szerint a referencia nyákos kártyákat mind a Sapphire gyártja mivel az ATI-nak nincs gyártói kapacitása.
A többiek meg ráraknak esetleg valami egyedi hűtőt vagy a ref. hűtőre egy matricát. -
katt777
félisten
válasz
DerStauner
üzenetére
Keress statisztikát.
De hát egyrészt te is írod, hogy másoknak is ezek mentek tönkre, másrészt meg én is sok tönkrement Sapphire-ről hallottam, de az általam említett márkákból nem nagyon. Amúgy meg az, hogy egy rakás nV kari tönkremegy (elég hülye hasonlat, hiszen ilyet nehezen lehetne találni ebben a topicban, ellentétben a különböző ATI gyártók hibáival), még nem javítja fel az ATI kártyák minőségét.
Mellesleg többször is hangsúlyoztam, hogy ÉN nem veszek +1x Sapphire kártyát, részemről bárki vehet. De ami nálam többször is rossz volt, azt nem javaslom másnak. HIS és ASUS kártyáimmal sosem volt gond, pedig utóbbiból nV-s is volt anno egy GTS2 személyében. -
vazimódó
senior tag
válasz
_Toka_
üzenetére
Koszi a tippet,megnezem.
ollie: A rendszert most raktam ujra kb 2 napja. Az uj vga miatt mert elotte egy nvidia-s kari volt benne es gondoltam biztos ami biztos.
Egyebkent 64bites Vista van fenn.
A driverek is teljesen frissek. Megneztem az IRQ beallitasokat hogy nincs-e valami akadas de elvileg minden jol mukodik. Az eszkozkezeloben egyedul a creative gameportot nem talalja,de ezt tudnam is orvosolni egy netrol letoltott file segitsegevel,csak az a gond ha ezt megtennem csak 2.1 es hangot tudnek beallitani maximum,ugyhogy ezt inkabb hanyagolnam. A dx-et megnezem amit Toka is javasolt es meglatjuk.raskolnikoff: Koszi,kiprobalom a progit,bar szerintem a setaffinity is valami hasonlo lehet,de egy probat meger.
-
Gabás
addikt
válasz
raskolnikoff
üzenetére
a ZM-RHS88 hűtőre gondolsz? nem olyan új, nézegettem, de kva drága
-
DerStauner
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"Minőség a HIS, az ASUS, a Powercolor, + még 1-2 márka, de Sapphire és Club3D messze nem."
most ezt azért mondod, mert neked már tönkrement egy ilyen kártyád?? egyszer ide tévedt valami nv-s tulaj, és leszólta az ati-kat, hogy mennyi tönkremegy, meg stb. lett is belőle vita. de a lényeg, hogy erre ő összeszedett egy csomó hozzászólást, amik mind ati kártyák meghalásáról szóltak.
nos, kérek statisztikát az összes gyártó márkáiról, hogy egy 1.000 db-os mintában hány ment tönkre. majd ha az igazolja az állításod, akkor ok. máskülönben állításod nem más, mint egy szubjektív vélemény általánosságban történő kifejezése, megspékelve némi más hozott tapasztalattal (mások tönkrement sapphire kártyái).
-
_Toka_
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Frissíts DX-et, jobban fog menni, akkor is, ha most is jól megy!
(#35701) O_L_I: Nem. Procilimit azokban a pillanatokban van, mikor a VGA a procira vár. Ha csak egy magtól kap adatokat, akkor is. Ha az összes mag malmozik egy hardverre várva, vagy minden mag kernel feladatokat lát el, akkor is. Feltéve, hogy a VGA adatra vár.
-
ngyzslt
csendes tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Köszi!
Kipróbálom hátha rendben lesz.

zso.
-
raskolnikoff
őstag
Hopp, láttátok hogy van Zalman FET hűtő? Új termék. Lehet mégis felkerül a VF 1000esem
-
raskolnikoff
őstag
A magokat be kell kapcsolni NFShez. Itt a leirás. [link]
és működik. Amugy nekem 8.10essel megy és nem frissitettem a dxt.
-
O_L_I
őstag
Amikor procilimitessé válik egy játék akkor a proci minden magja 100-on megy?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Parkside szerszám kibeszélő
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Honor 200 pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igen, lehet szabályozni CC-ben a ventijét, énis így használom 28%-on, megfelelő hőmérsékletekkel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)