Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Twin Turbo-n gyárilag van MX-2 paszta.
-régi hűtő leszed
-régi paszta letisztít (én a barbon arceszemet szoktam erre használni
)
-célszerű a bordákat előbb felpróbálni és megnézni hogy nem akadnak e bele valamelyik heatpipeba.
én a 4850-emen így oldottam meg.
a gpu-t nem kell külön pasztázni. elég az mx-2 ami a hűtőn van.
a képen is látszik, hogy a legalsó rambordát kicsit meg kellett agyusztálnom fogóval, mert a heatpipe utjában volt. -
kanmajom
tag
válasz
Boci_83
üzenetére
heló
én nemtom mennyivel gyorsabb de azt tudom hogy a cod 4 multi az én konfigomon 1680*1050 felbontásban, minden maxra tolva élsimítástól kezdve minden nagyon szépen elfut. a hajos meg az üvegházas pályánál megy le az fps 45 körülire gondolom az eső miatt egyébként 55-60 pfs-en megy.nicsk mit találtam: [link] eztalán segít
Disztroj: pedig nem is gaygi: cooler master 460 wattos. előtte egy noname 550 wattos volt, csendesebb és hűvösebb.

-
kanmajom
tag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
a sapphire ds nekem is bevált gpu 60 fokos memóriák 70 fokosak alap beáll. hanjgát nem hallom mert elnyomja a táp
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Tudtommal a TT előre pasztázott MX-2-vel, és a leírásban minden benne van. Asszem le is tölthető az oldalukról. Rev. 2-es lesz? Mert az 1. szériában a hőcsövektől nem lehetett rendesen feltenni az egyik VRM, és az egyik RAM bordát. VRM-ekre különösen figyelni kell, mert 4870-en állítólag túlhevülnek, 4830-on talán nem.
Azért 1600-as felbontásba már elkélne valami erősebb VGA.
ProEvoFan: A "lazán boldogulás" azt jelenti, hogy minden grafikát maximumra téve visz egy kártya bármilyen játékot a megadott felbontásban. Mivel ez "minden játékra" még a 4870-nel sem igaz, az általad idézett állítás egy kapitális kamu. Úgy lenne igaz, ha azt írta volna: "olyan gyors, hogy a modern játékokkal akár 1680x1050 pixeles felbontásban is elboldogul..." Ez elismert tény.

-
katt777
félisten
válasz
E-Maxx
üzenetére
Nehogy már a 20-28FPS játszható legyen!
Ha 28 FPS a maxod, egy idegen csatánál simán lemegy az 13-ra is. Persze az is lehet, hogy a 4850 sokkal jobb, vagy a 4.05GHz-en járatott E8400-am sem hajtja ki a 4870-et...
Élsimítás nélkül max grafika...
Ez olyan, mint hogy jó nő, de nincs melle...
Az maximum grafika, ha minden rajta van, ami csak elérhető. Ha nincs rajta, akkor NEM max. grafika.Wukiwo: Mindenkinek, aki megérdemli!
Szerintem is sokaknak az kell. -
Gaboman
nagyúr
Szeretném kikérni segítségeteket.
Rendeltem egy Accelero TWIN TURBO hűtőt a kártyámra,még sosem csináltam hűtőcserét.
Mi a pontos sorrend hogyan kell csinálni,a régi pasztát a kártyáról mivel tudom lemosni?
És a új hűtőn alapból van paszta vagy arra is kenni kell majd tenne?
Ha van rajta akkor elég annyi,ezt csak azért kérdem mert lemosom ugye a régit a kártyáról,azon már nem lesz és nem kell pluszba kenni rá ha van a új hűtőn?
Nem szeretném elrontani,kicsikét izgulok!Totyax:Azért annyira talán nem kellene rugdalózni,nekem is 4830 van,és 1600x1200-ban a legtöbb games simán teker,pl
eadSpace,COD
oW ha csak az újakat említem. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
totyax
üzenetére
...a következő érdekes – sőt talán legérdekesebb – Radeon a HD 4830. A nagyszerű HD 4800-as széria újonca jelenleg 36-37 000 forintot kóstál, és olyan gyors, hogy a modern játékokkal akár 1680x1050 pixeles felbontásban is lazán boldogul...
...összegezve tehát, 1280x1024-es felbontásig alacsony költségvetésből a Radeon HD 4670-et érdemes választani egy játékos gépbe. Nagyobb, 1650x1050-as felbontást megcélozva a HD 4830 a gazdaságos választás....
idéztem: Játékhoz való PC Szerző: rudi | Dátum: 2008-11-29 09:12 | Rovat: Hazai Pálya |
-
_Toka_
senior tag
válasz
Boci_83
üzenetére
Jelentős különbség van a 88GT és az említett ATi kártyák között. Ez leginkább játékokban jelentkezik, mark-ok spec. lehet, hogy rosszabb értékeket adnak. Az igazi erejük VGA-limites esetekben nagyobb felbontáson - az említetten már igen - és szűrőkkel jön ki a 88GT-vel szemben.
Ebből következően viszont pont a COD4 multiban, ahol butított grafikával főleg CPU-limites beállításokon használnád, a legkevésbé jönne ki a kártyákban rejlő erő. Ergo pont itt járnál velük legkevésbé jól.
Van helyi teszt is.Ja ... a teljes "kihajtás"... Nos, azt pont nem én fogom megválaszolni ... több okból kifolyólag is...
Legutóbb épp itt beszéltem róla... 
-
Boci_83
őstag
Üdv tulajok!
Olvasgattam futólag a topicot, de nem találtam a kérdésemre a választ. Azt szeretném megtudni, hogy a 4850 ill 4870-es kártyák teljesítményben mennyivel tudnak többet mint a 88gt-m? Illetve milyen proci lenne szükséges a teljes kihajtáshoz? Leginkább cod4-el multizok, 1680*1050-es felbontásban. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Hát szerintem azért nem full réz, mert nyilván így volt olcsóbb, ne feledd, ez a cucc alapvetően nem egy drága mulatság, mert ugye válság elött volt nálunk 35e, és most se lenne ennél drágább (sőt az AMD nemrég csökkentette is az árait, szal ennél még olcsóbb is lehetne) , csak épp nálunk ugye ez nem pálya, hogy annyiért adjuk a portékát, amennyit ér
A kidolgozottság is arra utal hogy ott spóroltak, ahol és amin tudtak...amúgy aki nem tuningol, vagy ilyesmi, az nem fogja sasolni a hűtő alját, vagy vizsgálni a paszta anyagát, hanem beteszi és játszik, aki meg ezeken pörög, az elöbb utóbb úgyis vesz rá egy komolyabb hűtést.öhm, a feszültséget nem piszkáltam, meg semmi ilyesmit, csak az órajeleket néztem meg, ugyanis a procim sztem így is épphogy elég neki, akkor meg minek háborgassam

úgy gondolom, hogy ezek a fokok emelt órajelen egy (ati) vidkaritól nem brutálsokak, főleg hogy sokan itt 90 meg 100 fölötti eredményekkel dobálóztak

joshua7: Akkor az hogy lehet, hogy mindenki másnak csak 1 magon megy? rejtély...
-
agi007
csendes tag
Hali!
Egy Ati 4850-es kártyához melyik a legjobb driver most ? 08.11?
Kell még más hozzá? valami más driver?
És még valami , hogy lehet a legjobb teljesítményt kinyerni a kariból ? a driverbe mit kell beállítani ?
Valaki help please

Válaszokat köszi

-
-SeveN-
aktív tag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Nem hűt olyan jól mint egy 3-4 éves hűtő, és hangosabb is.
Alu hűtő réz maggal, aminek olyan a kidolgozása, hogy az botrány. Alatta egy csomo grafitos fruttival. (igaz már nem az a lemoshatatlan ragacs mint a régi karikon) Miért nem csinálják full rézből, aminek normális fel van polírozva az alja?
Anno amikor a cpuhoz csináltam a hűtő blokkot, teszteltem hogy mennyit számít a kidolgozottság, ha tükörre volt polirozva a hűtő 3 - 5 fokkal kissebb volt a hőmérséklet. Nem értem hogy miért uyg kell kidolgozni mint egy szakmunkástanuló. Holnap tolok fel képet hogy is néz ki a gyári hűtő alja. Mindazon álltal nagyon meg vagyok elégedve a kártyával, és a következő inteles configomban remélem probléma nélkül fog muzsikálni.Ja igen, neked milyen feszültségen megy?
-
joshua7
veterán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Hát nem.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
A hangja lehet nem az igazi a sapphire-nak, de hogy jól hűt az tuti.
Nekem gpu: 660mhz = 68-73°C
mem: 1100mhz= 82°CMindez csak crysis alatt ment ilyen "nagyra", szal átlagban ez alatt szokott lenni...ha nincs tuning még lejjebb... és mindez egy olyan házban, ahol csak egy házventi van, és azis a vga fölött kb a cpu magasságában...szal nemtom mit művelsz, hogy neked nem elégséges a teljesítménye

joshua7: sztem azért mert peccselted...(?)
E-maxx: nézd meg a topikját, ott a legokosabbak a kérdésben amúgy

-
--Disztroj--
senior tag
válasz
E-Maxx
üzenetére
Nem tudom tudsz e róla, de az NFS UC annyira jól lett összehozva, hogy alapból csak 1 CPU magot használ...ha ez neked új, akkor a topikjában keress rá a linkre ahol leszedheted a progit ami megoldja hogy 2 vagy több magon fusson...bár nekem utána se volt egy csoda...bár ehhez az is hozzájárult, hogy maga játék egy fostaliga...akkor inkább Most Wanted
mod.: Katt írja is mi a neve

-
katt777
félisten
válasz
Tigryss
üzenetére
48xx karikra én spec. azt szoktam mondani, hogy legelőször Intelt alájuk.

-SeveN-: Bizony, ezek a kis "mellékes" alkatrészek soxor be tudnak cseszni a VGA-nak...
ollie: Segíthet CPU-Control-os kényszerítés is 2 (v. több) magra, az a szintén 1 CPU-ra írt Clear Sky-t is megdobta kicsit.
E-Maxx: Crysist a lehetséges max. beállítások mellett egy 4870 sem visz el, nem hogy egy jóval lassabb 4850.
-
dilipok
veterán
válasz
E-Maxx
üzenetére
az NFS UC nekem is nagyon akadozik, én leginkább optimalizálatlanságra gyanakszom. Mellesleg nekem nem is nagyon tetszik grafikailag (lehet azért mert akad
) de ha visszaveszem 1440-re akkor is kb ua. A grid meg dirt pedig mennek fullon 1680-ban, tehát azért jó kis kártya ez... -
Dusee
őstag
válasz
dugomc
üzenetére
Pont ez az, hogy 1280-ba ~2,5GHz-cel (ha nem húzod a procit) olyan CPU limites vagy, mint atom!
1280ba kéne MINIMUM 3GHz, de inkább 3,6GHz, hogy megfelelő értékeket kapj!
Az az 5000+ léggel nem fog 3,6-ot menni szvsz, de 3GHz van benne!Próbáld meg!
Ha már megtárgyaltátok, akkor bocsi!
-
Kampone
tag
A gainward atik tenyleg nem jok?sima4850,vagy a gs a jobb?
-
-SeveN-
aktív tag
válasz
totyax
üzenetére
Jelen pillantban 31fokos a cpu
nem hiszem hogy az lenne a probléma.
Viszont ez a csökkentett módos catalyst gyalulás jó ötletnek tűnik, mindenképp kipróbálom.
A gyári saphire dualslotos hűtő, pedig egy kalap szar. Holnap teszek fel képet róla, hihetetlen hogy még mindig szerelnek ilyen gyári hűtőket.
Köszi a segítséget, remélem kiderül mi volt a gond. -
E-Maxx
tag
válasz
joshua7
üzenetére
Nem vicc, de élsímítás, stb nem volt bekapcsolva, csak a többi magasra húzva.és akkor volt átlag 22-26fps-em.Jó, nem 60 fps, mint az én kártyámmal, de azt már mondhatom, "röcc"nélkülnek.
Egyébként meg elírtam, azért írtam oda, hogy 512, hogy kiemeljem, mert nem gyári, de 1gb-re gondoltam.Tök8, nem ez a lényeg, hanem hogy egy 9600GT-t, 1920x1200-ban elmegy.Jól.Igaz, nem olyan, szép, mint a 16x AA-val, vagy 8x AF-el, de minden magas beállításokon van....
-
totyax
aktív tag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Éppen hogy elmennek így van, és erre a ph hardverajánlójában mit olvasok? 4850 nem kell mert túl erős, ja és monitorból minél nagyobbat, lehetőleg 16xx felbontással

-
E-Maxx
tag
válasz
totyax
üzenetére
Jajj nebaxxámá fel ilyen hülyeségekkel....
Egy 9600GT 512-n fullhd-ben röcc nélkül maxon elfut, nehogymár a HD4850 ne bírja el.
Egyébként meg a HD4850 azért is oly' jó választás, mert minden eddig megjelent játékot, crysist is beleértve, XP-n, 1680x1050-ig elvisz, lehetséges max beállítások mellett....
DX9 SDK lejött mostmár, MS oldalán sehol nem találtam ennél kisebbet, igaz nagyon sokat nem is kerestem....

Ollie:Semmi, de semmi nem oldotta meg eddig, amit mondtál, azt még anno nálam próbáltam, de attól ha esetleg megis oldaná, fps visszaesést tapasztaltam...

-
totyax
aktív tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Hűtheted nitrogénnel is, olyat én még nem hallottam hogy egy vga leállítja a gépet, tehát a cpu hőfokát is nézd meg már ugyan már játék alatt.
Túl sok a kép, kocka alakú izét látok, mindegy. Ez egy koros alaplap. Látom ajánlották a load setup default-ot a biosban ezt támogatom, de megspékelve azzal hogy a legfrissebb hivatalos bios felrakása után ami létezik a laphoz. A lapod via chipsetes ami a létező legrosszabb...a legfrissebb via drivert tedd fel, azaz cseréld le a régit. Nézz szét a biosban mire kapcsolhat le a lelkem, és azok érzékelési hőfokait próbáld változtatni. Nem ártana egy tiszta tesztpartíció hiogy ki lehessen zárni valami ottfelejtett tuning/hőfok figyelő progit/service-t, pl a rivatunert uninstalláltad ügye az ATT felrakása előtt. ATT alatt a cpu hőfokát is nézd ám, hátha a vízhűtéssel baj van, mert nem uri geller kapcsolja le a géped.
Refhűtős vga-d van az aláírásod szerint, nem volt okos dolog a hűtést lecserélni, ha mégis a kártyával van a gond a gari húzósabb lesz. Főleg ha szétfűrészelted rajta a tápfeszhűtőt.
VGA csere előtt ügye uninstalláltad a catalystet. Sőt kártyacserekor talán egy csökkentett módos driver sweeper sem árt. Legközelebb remélem arról fogsz írni hogy mi volt a megoldás, mi okozta a gondot. -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hol lehet beállítani,hogy az automata venti vezérlés más érték legyen?(ha csak biosban,akkor inkább hagyom ,mert láma vagyok hozzá)
Tudom ATT-el is lehet csak fent van a ccc azt nem akarom keverni.
Válaszokat köszi előre is! -
E-Maxx
tag
Sziasztok!
Ismerősnek szereztem egy HD4850-et, de NFS UC-nél folyamatosan szaggat a kép, iszonyatosan élvezhetetlen, olyan, mintha 64mb vram lenne rajta.Mondjuk nem 1gb-s, de 1680x1050-ben minden fullon illene elvigye.Legfrisseb ati oldalon lévő driver+ccc van fent, xp prof x64 sp2, karban van tartva az oprendszer, tuti nem az a gond....
Nehogy elkezdjétek, hogy a gépe szar....4GB Corsair 800-as ram, egy P45 DS4-ben, E8600, Corsair HX620, 1vinyó,1odd,stb....Sapphire ref. hűtéses kari...512-es.
-
dugomc
tag
Jah ez a normális. Ha elindul valami vgat terhelő program felmegy 625re
-
Tigryss
csendes tag
Sziasztok!
Épp olvasgattam ezt a "gép lekapcsol" problémát. Nos az én esetemben az oldotta meg a problémát, hogy az 5600+ gyári hûtôjét lecseréltem egy AC Freezer 64 Pro-ra.
Mire kiderítettem mi a szûk keresztmetszet ... Ember ...
Pedig ugye egybôl a VGA-t mondogatták ...
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
agi007
üzenetére
hát milyen lenne, k***a jó
valszeg ahogy lentebb írták a tisztelt kollégák proci limit áll fenn, hiába van felhúzva 3Ghzig
hoppá, itt letörölték amire válaszoltamdugomc nincs fenn véletlenül az ATT ami leszabályozza az órajeleket 500/750re? én is úgy jártam anno, h rosszul állítottam be az ATT-t, és 3Dben nem váltotta át 625/933ra az órajeleket
ugye emberek vagyunk, tévedhetünk -
katt777
félisten
Ha a játékokat nézegeti, akkor is jobb teljesítményt kap Intellel (driver-hibáktól most tekintsünk el), ha csak nem megy 1600-as felbontás fölé, amelyhez meg nem 4850-et vett volna.
dugomc: Az én 3870-em az E8400-zal mindenesetre hozta azt a teljesítményt, vagy ahhoz nagyon közelit, mint az 5000+ alatti AMD-k a 4850-nel. Én már a 6000+ & HD3870 kombóról áttértem Intelre, és nem bántam meg.
-
válasz
dugomc
üzenetére
Egyébként bizonyos esetekben azt is el tudom képzelni, hogy nincs nagy teljesítménykülönbség egy 3870 GDDR4, és egy 4850 között. A 3870-nek nagyobb a memóriasávszélessége, ráadásul a 3dmark06 elég régi tesztprogram ahhoz, hogy ne jöjjön ki a shaderek eltérő száma miatti teljesítmény-különbség.
-
totyax
aktív tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Ha a vga nem reagál akkor elmegy a képernyő, majd később visszajön, mivel a vpu recover visszahozza. Ha a gép lekapcsol, azt a cpu miatt teszi szerintem. A leírásodból viszont nem egyértelmű hogy gpu vagy cpu hőmérsékleteket emlegetsz. Egy nagyobb hőt termelő vga megtermeli hővel a cpu-t és az északi hidat is, a "nagyon szellős ház" önmagában semmit nem mond.
-
katt777
félisten
válasz
-SeveN-
üzenetére
És a VRM-ek? Mert azt nem méri a VGA (igazából csak a GPU-ban mér), és a Twinturbo hűtéssel is gond volt az észrevételek szerint, hogy miközben az alapból mérhető értékek 60-70°C-nál megálltak, a VRM-ek (a többszöri fagyás/restart miatt megmérve) 120°C fölé hevültek.
dugomc: Ha már minden áron "markolni" akarsz, legalább abban tedd fel a szűrőket maximumra. 8XAA, 16XAF, Full precision beállítás javasolt. De az a proci akkor is jobban meghajt egy rébebbi karit, mint egy újat, ill. az újhoz meg legalább C2D kéne. Amúgy markban is nézheted a GPU-score-t, az a mérvadó, mert amíg nem elég gyors a procid, tuninggal szépen emelkedni fog ez az érték is. Ha már nem, akkor megvan a kihajtási szint az adott beállításokkal, de jelen konfigoddal ettől a lehetőségtől nem kell tartanod.
-
Ribi
nagyúr
válasz
dugomc
üzenetére
Mint már írták páran, 3dmark csak viszonylag alap dolgokat használ, semmi AA vagy AF, 1280-as felbontás. Ilyen körülmények között kb ugyanazt tudják. Ez van. Néztél játékokat is ? Itt egy lista játékokról. Ez mondjuk igen nagy felbontásban, erős procival, de itt látszik, hogy miért is egyel nagyobb a számozása. Felesleges 3dmark 2006-ot nézegetni. Ezt már sokszor leírták a topikjaban is.
Előző kérdésedre meg MERT KEVES A PROCI. Ez van kis felbontason. Nem tudja kihajtani a maximumot belole. Ezt még hányszor kell leírni. Játékokat nem arra tervezték hogy 500 fps-el menjenek, hanem hogy ~30 fps alá ne menjen kb. Konzolok mind fix 30 fps-t tolnak. Az hogy nehány játék szar és van benne fps bug az egyéni szoc problem.
-
dugomc
tag
De ha nagy felbontáson jobb egy videókártya akkor az én elméletem szerint kisebben is jobbnak kell lenni. Azt értem hogy egy gyenge kártya mért nem megy frankón nagy felbontáson ez egyértelmű de hogy egy jobb kártya mért nem megy kisebb felbontáson jobban azt nem
nem panaszkodni akarok mert mondjuk én csak cod4ezni szoktam neten és mondjuk csak 1280 ban játszok minden maxon full élsimitással is elmegy 70-150 fps közötti értéken csak érdeklődök hogy mi miért van.Jó pap holtáig tanul tudjátok

ahoz is tudok 2 hónapja volt 2hétig nálam egy saphhire radeon 3870 17ezer pont és most ez is 17ezer pont
-
Játéktól is függ. A Source motoros játékok pl. szárnyakat kapnak erősebb processzorral.
dugomc: hmm, a 8800GT más kérdés szerintem, az Nvidia - sokak szerint - csal a 3dmarkok alatt (sőt, bizonyos játékokban is, amit screenshotok bizonyítanak) a minőség rovására. De nekem nincs Nvidiás tapasztalatom, szóval mások véleméynére alapozok. Viszont sokkal reálisabb összehasonlítási alapot kapsz, ha ATI kártyát hasonlítasz ATi kártyához.
-
kanmajom
tag
válasz
Nikolai
üzenetére
heló!
nekem ilyen van és pont 1680*1050 ben nyomatom. minden épeszű játék -CoD4-5, assassins creed, brrothers in arms hh, jericho, farcry2 stb- elmegy max vagy ahhoz közeli minőségben. a normálatlan gépzabálók a két crysis az csak közepesen. több tesztet olvastam ami szerint nem gyorsabb annyival a 70 mint amennyivel drágább 50-től, de ha péz nem számít akkor 4870.
-
A Control Centerben beállíthatod, van egy Digital Panel oldal, ott van egy olyan opció, ahol állíthatod, hogy hogyan kezelje a natívnál kisebb felbontásokat (teljesen széthúzza, megőrízze a képarányt, vagy eredeti felbontásban középre pozícionálja).
Bikerider: értem én, hogy csak natívban akarod használni, de mi lesz egy év múlva, ha esetleg akkor már kevésnek bizonyul a két 4850? Vagy akár olyan játékkal is találkozhatsz, ami nem támogatja ezt a felbontást (fokozottabban igaz ez akkor, ha szeretsz régebbi játékokkal is játszani). Szerintem azt a plusz 5-10k-t nem szabad a digitális csatlakozón spórolni.
-
dugomc
tag
De alapból is gyorsabnak kéne lennie amúgy 3ghz-en járatom de volt olyan csávó aki úgyanezzel a proccal 2900mhz-en 3870el is több pontot kap. Igaz nem számít igaznán de arra találták ki a progit hogy teszteld vele a géped. És pl ha egy széria trabant jobban megy mint egy széria lada az azért figyelemre méltó. Nem összpontszámban néztem az erősséget hanem az SM2.0 ban a HDR/SM3.0 nyilván valóan összpontszámra jobb egy erősebb proccal
Meg ha a saját gépemben tesztelek egy 3870et és ezt akkor a kettő erőssége ugyanaz IGAZ program szerint.
-
DigitXT
félisten
válasz
dugomc
üzenetére
Dusee válaszát helyesbítve: a 3Dmark06 az összpontszámba beleszámítja a CPU pontszámát is, amivel erősebb procival szerelt gépek ugyanazon (vagy akár rosszabb!) VGA-val is érhetnek el több pontot. Ezért nem érdemes az összpontszámot nézni, hanem pl. az elért FPS értékeket összehasonlítani. Persze az alap futásnál még mindig nagy mértékben számítani fog a processzorod sebessége, de ha mondjuk mindenki nagy felbontásban tesztelne, ráadásul a látványjavítók (AA/AF) bekapcsolásával, akkor sokkal inkább lehetne a különböző VGA-kat összehasonlítani (közvetlenül az FPS értékek, közvetetten a SM2/SM3 pontszámok által), de még mindig nem az összpontszám felhasználásával. (Az csak mutogatni jó, már akinek az számít.
) -
dugomc
tag
Lefuttattam 3dmark06 ot és itt is meglepően tapasztaltam hogy a 4850emet verik a 3870es 8600gt 8600gts rengeteg vga kártya :S nem értem mért. Valaki ötlet?
-
DeSanto
őstag
Akadt egy kis gondom a Shaun White Snowboarding játékkal.
Így néz ki a játék.
-
-SeveN-
aktív tag
Ok!
Tehát a gép kikapcsolt pár alkalommal, először visszavettem a procit alapba, de ez ezután is kikapcsolt. Ekkor még csak a catalyst volt fent (8.11), akkor felraktam a rivatunert hogy tudjam játék közben nézni a gpu hőfokát, (most már att-használok). Akkor vettem észre hogy 33%on pörög csak a venti. Manuállal felhúztam 100%ra, és azóta csak 3x kapcsolt ki.
Idleben 42-44 fok körül mozgott, burnolva 52-62 fok között volt a hőmérséklet. Azt figyeltem meg csak akkor kapcsolt ki a gép, ha a hőmérséklet tartósan 60fok körül volt vagy az fölött.
szerk: Kikapcsolás után megfogtam a hűtőt, és el kellett rántani a kezemet mert forró volt.
Kicseréltem a saphire dualslot hűtőjét a régi vf900 cu-ra, tegnep este teszteltem, de 58 fok fölé nem ment fel és nem is kapcsolt ki. Ezért vagyok ilyen értetlen és gondolom azt hogy ez lehet a gond, holott ez a hőérséklet téllen nem sok. Visszaolvasva tényleg nehézkesnek tűnök, bocs.
Elötte x850xt pe-t használtam, nem volt hasonló problémám. Nem tudom hogy a 4850 mennyivel fogyaszt többet, de kétlem hogy akkora lenne a különbség. Amúgy az x850est max 54 fokig tudtamm hevíteni. Nagyon jól hűt a házam ezért furcsállom nagyon hogy hőmérséklet problémám lenne.
Talán az új catalyst meggyógyít. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Pontosítsunk: a gépet nem, a VGA-t viszont le tudja küldeni egy abszolút energiatakarékos módba, tehát "fagynia" sem kellene a gépnek. RBE-ben gördítsd lejjebb az órajel-ablakot, és ott láthatod a biztonsági beállításokat. Szerintem erre gondolt. Ha meg nem, akkor nem, ez esetben megválaszoltad a kérdést.
-
Dusee
őstag
válasz
CyberCobra
üzenetére
Ott a link!

De itt van, hogy megtaláld
(#36212) CyberCobra: Semmi probléma, szívesen, 5000 lesz

-
Nikolai
csendes tag
Sziasztok!találtam Sapphire 4850-et dual slotos hütéssel 39.490-ért, illetve van most akcióban 4870-es 61.990 Ft-ért szerintetek melyiket érdemes venni ha 1680x1050-ben használom? Ja a link itt van
-
Eagl3
veterán
válasz
Randall1017
üzenetére
Ez, hogy kerülhetett dobozba

-
dugomc
tag
válasz
Randall1017
üzenetére
Ez nagyon durva :S valószinü valami hőforrástól szerintem valahol mert elég rideg a nyák és elpattant volna ha így elhajlítja valaki
-
BlazR
tag
válasz
Randall1017
üzenetére
Ez mitől? : O
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Élsimítás nélkül max grafika...
Ez olyan, mint hogy jó nő, de nincs melle...
Szerintem is sokaknak az kell.
eadSpace,COD
oW ha csak az újakat említem.

Hát tutira, mert 13giga!

Sziasztok!