- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
syC
addikt
válasz
katt777 #36695 üzenetére
Elvileg ha kevesebb memóriával dolgozika kártya, akkor sokkal-sokkal hűvösebb lesz. annó Amikor volt 3850 256 + 3870 512 CF-em, akkor észrevettem (ugye mind2 kártya csak 256MB-ot használt- 3870 is) , hogy 880-on járatott 3870-esem terhelés alatt sem érte el az 50 fokot, szólóban meg 70 fokos volt terhelve , csak ezért érdeklődöm
-
syC
addikt
Sziasztok! 4850 tulaj vagyok és egy kérdésem lenne: Létezik olyan, hogy egy vgában át lehet buherálni azt hogy a kártya kevesebb memóriát lásson, mint amennyivel rendelkezik? Tehát pl az 512-es 4850esem csak 400-ból gazdálkodhasson?
-
katt777
félisten
-
Pala
veterán
-
_Toka_
senior tag
válasz
nixx-21 #36656 üzenetére
Hát, tévedsz!
Ami a linkelt oldalon van, az mind benne van a full-ban a pendrive kivételével. Mondom ezt azért, mert nekem full van. A lite-ról pedig korábban írtak itt, amiben mindez benne van, csak a doboza álló és kisebb.Most olvasom (#36660) Dózer-t, ez esetben a CD kínálat terén tévedtem. Jelzem, a full-ból egyiket se használtam semmire, ill. a 3DMark-hoz kapott regkódot csak-csak...
-
fdisk
őstag
-
lsc
nagyúr
-
Chapel
addikt
Hát nekem a kari a lényeg szal lite/full mind1
Árlistákat bújok napok óta....hogy mennyire összevissza a vga piac
pl. ez : GigaByte Radeon HD4850 512MB GDDR3,PCI-E,TV+Dual DVI+HDMI 3 év garancia
35 640 Ftugyan ennyi:
Sapphire Radeon HD4850 512MB GDDR3,PCI-E,2-Slot-os SE hűtés,TV+Dual DVI+HDMI 2 év garancia
40 840 Ftez tök ua a kari nem?
-
mclaren-d
aktív tag
csá most akarok venni kártyát mit vegyek 3870x2 vagy 4850 a? x2 olcsóbb lenne
-
Chapel
addikt
Üdv!
Drága szeretett,imádott 3850 256mb-omat lecserélem és az ár döntö sajna,de annyi féle 4850 van mint égen a csillag,Ti vágjátok a témát és megfelelő tapasztalatatok is van... Sapphire-t néztem mert ocsó és az előzővel sem volt gond.
Lite, Full ....nem vágom mi a különbség melyik érdemesebb választani,tipp
most tudok venni 28k ért Lite-ot (beszámítással)...
ui.: a gépem az adatlapomon
-
t.imi
addikt
Reggelt
Tudnátok nekem segíten?
Cserélném a vga-t és mivel GEF 8200-es alaplapom van, ez támogatná a hybrid powert, ha nem játszok, akkor nem megy a pci-e vga = kevesebb energy fogy, de ez csak nvidia 9800 szérián lehetséges.
A 4850-es karikon van lehetőség 2d-ben levenni a gpu/mem frekijét minimálisra valami gyári v. letölthető progival, ha csak töltök ne pörögjön a kari?Köszi mindenkinek előre is.
-
aginor
veterán
Erre valaki?
-
Bikerider
aktív tag
HI
Miota feltettem XP SP3 -at azota ezzel az uzenettel szivat minden ujjra indulasnal:
Crossfire X cannot be enabled because some 3D applications are runnig or the interconneth
cable is not connencted or the motherboard has no communication channel betwen PCI-Express Slots.Mi ez
Pedig Ossze vannak kotve a 2db 4850 512mb 2 hiddal is.Egy hiddal is ezt csinalja.
P5Q-E,E8400,4GB,His IceQ4 4850 512 + Sapphire 4850 512 Dual Slot,FSP EPSILON 700W.
GTAIV:atlag fsb 35.EZ nem keves?
1440*900 medium kivetelevel minden fullon. -
Gerisz
addikt
válasz
Lazarus911 #36636 üzenetére
Tesónak a 4850-en vf1000-van. Most néztem passzívan 72°C. Nem direkt csak a vezérlő nem volt csatlakoztatva rendesen
/megjegyzem így megy hete mert Ő tuti nem foglalkozik ilyenekkel én meg csak múlt héten voltam nála a koliba utóljára/, de ha jól emlékszem a gyári hűtővel ez volt az alja.
Most, hogy csatlakoztattam így terhelve teljesen letekert ventivel 45°C terhelve -
cimbi186
aktív tag
válasz
Lazarus911 #36636 üzenetére
Csa!
Az általad definiált kártya az egyik legprofibb hűtéssel van ellátva!!!
Mégis mire szeretnéd lecserélni??? -
parika
csendes tag
Hali!
4850 vagy 4830- al járok jobban egy intel e6300-hoz?
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36638 üzenetére
Én értettem, amit leírtál.
Szőrös élek nekem is szúrják a szemem, ezért (is) van 4870-em. Ez még az Oblivion-t is elviszi végre fullban, HDR + 8XAA + 16XAF minden graf moddal, ami egy vizuális orgazmus (és megvan min. 27FPS-em!). CoD4-et 1950XT-n toltam végig fullban, igaz, még CRT-n, 1024x768-ban.
2 év múlva már bőven DX11-es karik lesznek, szóval addig úgyis cserélni fogsz, de végül is mindegy, olyan karit veszel, amilyen neked tetszik, ha az 1GB-os, akkor azt.Harlek: Azért a 2.4GHz csúnyán kevés még a 4850-nek.
-
proof88
addikt
válasz
katt777 #36524 üzenetére
Ohh, most esett le, hogy mit mire írtál!
Oké, szóval a 8500GT-t úgy értettem, hogy szerintem ahhoz a kártyához nem illik fél giga vram. Igazad van abban, hogy az nV-knél fontos, hogy több legyen, mert sz@r a memória kezelésük, de aki 8500GT-vel akar játszani, az úgysem állít be annyi mindent, hogy ne legyen elég 256, esetleg 384 mega vram, nem? Az a kártya számítási teljesítményben lassú ahhoz, hogy értelme legyen olyan beállításokon futtatni egy játékot. Tehát azt mondom, hogy ha annyi mindent beállítasz rajta, oké, hogy elég a vram, de akkor meg azért lesz lassú a játék, mert valahol bottleneck van a számítási kapacitásban. Legalábbis így gondoltam. Viszont 8600GT-nél már azt mondom, hogy ok, 8600 GTS-nél meg főleg, az már elég gyors ahhoz képest.
Őőő, nekem nincs bajom a 4870-nel, csak arra panaszkodtam, hogy x1950pro-n már nem volt elég a 256 mega vram se a grid-hez, se a cod4-hez, ha élsimítással és magas textúrákkal játszottam. Pedig a számítási teljesítmény meglett volna (olyan átlag 20-25 fps-re), így viszont élvezhetetlenül beakadtak (persze átlag 20-25 fps sem valami élvezhető egy autós vagy fps játéknál, de jobb, mint amikor nagyokat esik az fps lefelé). Szóval azért gondoltam arra, hogy 1 gigás 4870-et veszek, mert 2 év múlva már kelleni fog szerintem 1 giga vram 1650x1080-hoz, ha élsimítást is akarok meg nagy textúrákat. Erre mondod, hogy akkor már az 5xxx sorozat is elavult lesz. Ez így van, de nekem mániám, hogy szúrják a szemeimet a recék, ezért 2 év múlva is szeretnék élsimítást és nagy textúrákat ezzel a kártyával, remélhetőleg megúszom, hogy droppolna az fps a kevés vram miatt, és meglesz átlag 20-25 fpsem.
Szóval érted, amit mondok? -
Harlek
tag
Kis update részemről. Safe modeban lekaptam a megmaradt Nvidia driver maradékokat, totál újra raktam 8.11 Catalystot. Eddig minden rendben volt, de elmaradt a teljesítménynövekedés. Így tehát Katt777 javaslata alapján kicsit feljebb tornásztam a proci FSB-jét (266-ról 300-ra). Sajnos nem járt pozitív eredménnyel a dolog, a Win felállt gond nélkül, a proci órajele felkúszott 2.4 Ghz-re, azonban WoW-ból folyamatosan kidobott critical error címén amikor megpróbáltam belépni. Miután visszavettem FSB-t, a játék megint működött gond nélkül... de változatlanul alacsony az FPS. Azt hiszem a következő lépés a Windows újra húzása.
-
Lazarus911
aktív tag
üdv!!!
Milyen hűtőt tudtok ajánlani a ginward 4870gs re ami tesztekben is a legjobb??
Nem nagyon találtam gyártóknál; Zalman; thermaltake.. stb..
Egy volt; de az oylan noname gyártó nekem..
Előre is köszi -
burns
csendes tag
válasz
agi007 #36633 üzenetére
Hasonló lehet a megoldás mint KDavid17nél. Nekem is volt egy Gainward 4870 karim az ugyanezt csinálta ! A riva tunerrel beállítottam két profilt egy 2d-et/csökkentett órajel/ és egy 3d-et ! Utána megszünt ez a jelenség ! Persze a játéknál mindig betöltöttem a 3d-s profilt az asztalon meg ugye elég volt a csökkentett órajel
-
burns
csendes tag
válasz
KDavid17 #36632 üzenetére
A gpu-z- ben nézd meg, hogy a kártya milyen időközönként váltogatja a 2d/3ds profiljait !
Gpu-z mutatja asszem a szenzoroknál az első sorban, hogy éppen 2d/3d-s beállításokon van-e ! Némelyik kártya 2dben is váltogatja kb 5 másodpercenként a beállításait és ezért fagy meg a gép ! -
agi007
csendes tag
Sziasztok!
Valamikor, nem sűrű eset elfeketedik a képernyő és a bal alsó sarokba ilyen zöld pixel hibák jelennek meg a sarokba a fekete alapon , ilyet még nem láttam .
Egy másodpercig tart , olyan mint ha elindítanál egy játékot vagy valamilyen alkalmazást, utána vissza jön a kép és ezt írja : [link]Nem rég lett véve a kari egy GAINWARD HD 4850.
Szerintetek software baj vagy hardver probléma?
Remélem valaki tud segíteni
Üdv.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
KDavid17 #36623 üzenetére
Most az előbb kiléptem cod2-ből már mutatta az asztalt erre megint szétesik a kép, de most fekete képernyő jött utána...
#36626 hogy kell kikapcsolni ?:SKözben azt vettem észre, hogy ugye alapból(ha nem állítok semmit,idleben) gpuz szerint 28.5 A-t vesz fel, régen játék alatt 58 A körül szokott felvenni, most meg csak 34A-t
-
katt777
félisten
Asztem világos, amit írtam.
GTA IV-re ne hivatkozzunk már...
Az általad ismertetett akadások kevés cache-sel bíró procikat tartalmazó konfigokban szoktak fellépni (mert egyesek szerint ha 2 azonos gyártmányú proci órajele megegyezik, akkor már ekvivalensek), komolyabb szívű gépekben meglehetősen ritkán.
De látod, most írod, hogy P35-ös lapban tolod. Amúgy nem tagadtam, hogy lehet, hogy nálad segít az 1GB-os kari, /sze ehhez el kellett volna olvasnod, amit írtam.
512MB-os 4870 visz mindent fullban gond nélkül (akadások a 3870-en sem voltam E8400 óta, csak grafikát nem lehetett már az újabb játékokban felmaxolni, beleértve ebben a 8XAA-t is), ez nekem elég, és elég is lesz, mert mostanában (2 éven belül) bizonyosan nem tervezek monitor-cserét, ha meg bedöglene, van még 2 év gar. rá._Toka_: A HD4870 512MB még elég 2 évig, max majd nem fog full grafikán menni minden, de ez az 1GB-os VGA-kra ugyanígy igaz.
D®. GeNy@: Nem olyan rossz döntés az, bár a hűtő zaja lehet, hogy zavarni fog.
-
Dombeat
csendes tag
Melyik a jobb vga???
MSI R4850-T2D512 512MB PCIE
HIS HD 4850 IceQ 4 512MB GDDR3 PCIe
HIS HD 4850 IceQ 4 TurboX 512MB (256bit) GDDR3 PCIe
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
hakos1987 #36602 üzenetére
Köszönöm az igen kimerítő és tanulságos hsz-eket, szerintem maradok hakos1987 véleménye mellett, mert:
Spec. hűtés - nem hangos, nem vinyít
Erősebb, mint a ref. kártyák
Eddig ez az első játék (GTA4), ami nem megy "max"-on, de ezt csak javítani fogják, vagy nagyon nagyon sok embertől fognak búcsúzni és igen jelentős pénzkiesésük lesz.Szóval marad a jó "öreg" 512MB-os HD4870 Toxic...
Mindenkinek köszönöm a segítségét...
-
burns
csendes tag
válasz
KDavid17 #36623 üzenetére
Probáld lekapcsolni az ati powerplayt ! Lehet az segít !
Ez kellhet hozzá : [RivaTuner v2.06] -
szkorhetz
őstag
köszike a segítségeket.
és ha veszek egy crossfire lapot akkor abba belemegy egy 8500 gt fiziksz céllal?
vagy értelmetlen? -
tlac
nagyúr
displayport-os giga hd 4870
(elfelejthetnék már végre a 2 eres kábelt a ventihez) -
KDavid17
aktív tag
Ilyen nincs pár óra far cry2 ,undercover, crysis fallout3 simán lemegy.
Futtattam furmarkot is (1h-t) prime95-t is(2h).
És cod2 alatt meg gta4 alatt ilyenek jönnek ki :S:
1.
2.
3.
4.
Szétesik a kép és ilyenek jönnek ki, ezek után nem lehet kilépni a windowsba. Csak újraindítás segít rajta. A ház jól szellőzik.Táp is elég, szóval nem tudom mi lehet.
8.12-vel és 8.11-gyel is próbáltam.
Gyári órajelek alatt is megpróbáltam, 100%os ventivel is. -
LamaCube
addikt
"A sima nem hőcsöves GW hűtője elég gagyi viszont"
Nekem pont olyanom van és idle 40 cod4 cod 5 1280X1024 2XAA text extrán 58-60C°
20 perc furmark-al max 72 volt a legmagasabb gpu-z-el naplóztam a venti egyszer sem ment 50% fölé.Bár gondolom a hőcsöves jobb,de nekem ez is megfelel.Főleg 3 év garival. -
Cholard
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudja e valaki, hogy az everest jól méri e a kari hőmérsékleteket, mivel korábban olvastam, hogy van, ami alá/fölé mér. Ezzel szeretném néha naplózni a hőmérsékleteket, hogy tudjam, kell e venticsere, illetve, mennyire lesz az új jobb. Előre is köszi az infot! -
Attix82
addikt
Szemelyes tapasztalat eddig.
Vista 64bitCOD5 : Driverbe alkalmazas szerinti simitas, jatekba 4X DX hiba. Driver 4X bealltiva jatek 4X simitas jo.
Rfactor: Catalist A.I kikapcs es akkor nem fagy le a jatek.
-
BandiHUN
veterán
válasz
szkorhetz #36611 üzenetére
komolyan gondolják,jó házhűtővel nem melegebb,mint a ref igazából....de viszont ha veszel rá egy ventit,ami ugye az s1-re is kell pl,akkor profi hűtést kapsz.nekem pl.most pillanatnyilag 32 fokos az ilyen kártyám,rajta egy 1200rpm-es 12centis noctuával....
ráadásul a vrm-je sokkal fejlettebb,mint a ref kártyáknak....
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok, most 4850-esekben mi éri meg?
Szóval minek elég jó a hűtése, gondolom gyárit hanyagoljuk, akkor glaciátor vagy esetleg sapphire toxic?
Köszi
ugye ezt nem gondolják komolyan -
p.smith
csendes tag
A konfig:
Gigabyte EP45-DS4
-intel Core2Duo E8400 3.00GHz, FSB1333/6MBc Box
-sapphire radeon hd4850 512mb
-4 GB DDR2 / 1024MHz memória
-1000 gb samsung hdd
- 150gb samsung hdd
-1 cd író
-1 dvd író
-1 dvd olvasó -
p.smith
csendes tag
hy! egy sapphire 4850-es hez elég egy 400w chieftec táp?
-
hakos1987
őstag
elég csak tájékozódni és rájössz, hogy felesleges neki, nem kell ahhoz kipróbálni... azért nem vettem én sem 1 gigásat, mert 1680X 1050-be nincs értelme! X2 pedig nem tudom honnan jött ide, nagyon jól tudom, hogy 512-esnek számít, főleg hogy volt is 3870X2-m.... de per pill 4870-el tolom, most vettem nemrég és 2 variáció volt: spec hűtős, 1 gigás... az előbbit választottam, pedig utána néztem a dolgoknak.... mind1, fejezzük be, majd a srác eldönti mit vesz
Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Autós topik
- 3DMark (2013) eredmények
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmgyűjtés
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest