- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz
--Disztroj-- #42506 üzenetére
Az maga az út.Csak betonkockákból csinálták és nem aszfaltból .
csavarlazito: ati hotkey poller
-
Eagl3
veterán
válasz
--Disztroj-- #36308 üzenetére
Nekem aztán mindegy milyen tápot használlsz, ha sok érte a 10 akkor sok.
Egyszer kell, hogy szétmennjen, akkor sok lesz majd új gépet venni. -
jaja1981
addikt
válasz
--Disztroj-- #36314 üzenetére
ON:
Ne izzaszd játék miatt. 200MHz-ért én sem izzasztanám. Szerintem.OFF:
Nézd meg 5teve barátunkat Battán.
Neki voltak jó kis 360W Qtechnology tápja. Sata, PCI-e csatikkal, nagy 12cm halk ventivel (tényleg halk). Rámértem oszcilloszkóppal, és minimális a fesz ingadozása.
Ja! És vagy 2x nehezebb mint egy 400W Codegány. És mint tudjuk a súly egyenesen arányos a minőséggel tápoknál.
Én már vettem tőle és ajánlom.
360W meg sokmindenre elég. Lásd a ph tesztek fogyasztását. -
katt777
félisten
válasz
Hát nekem 1.1V is elég 3.6GHz-ig...
Lásd még: táp. Nem keveset fogyaszt az a tuning.
48xx karik alatt minden CPU-MHz számít 3GHz alatt, de több játéknál még felette is.Gaboman: Rá kell mennie, ott van a supportnál a 4830 is. Vagy nem ref. VGA-d van?
Vasinger!: Milyen hotfix? 1 hét és itt a 8.12-es driver. Azért ez is sokat elmond az említett programról...
-
lsc
nagyúr
válasz
Tessék remélhetőleg már vége lesz a sok sírásnak .
-
jaja1981
addikt
válasz
--Disztroj-- #36312 üzenetére
Nem egyszerű ez a táp kérdés.
Én két gépet szereltem eddig, amiben elfüstől. Egy Codegen , meg egy Vargáné.
Az meg nem igaz, hogy csak drágán van jó táp.
4-5e pénzért van jó táp. Nem nagy teljesítményű, olyan 360-400W, de azt tudja stabilan.
Mindenkinek saját felelőssége, hogy a legfontosabb alkatrészre mennyit költ.
Ugyanis ha nincs stabil fesz, akkor az egész konfig egy nagy kalap s@ar.
Felpörög a DVD író, és reszetel a gép, mert leeseik a proci fesze.
Ilyet is láttam már, Codegennel. -
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #36308 üzenetére
Nyugodj meg, 10k-ért egy táp olcsó (a mo-i áram "minősége" mellett főleg ajánlott egy jobb). Az enyém anno 20k volt, remélem, még jó sokáig kiszolgál. És bizony ha egy tápnak baja van, az nagy eséllyel "mindent visz".
Kisebb teljesítményű tápokból is vannak minőségiek, éppen átlagos konfigokba, a paramétereiket mind meg kell nézni, nem csupán azt, hogy hány W-osak. -
Eagl3
veterán
válasz
--Disztroj-- #36303 üzenetére
Nem csak azért kell minődégi tápot venni, hogy elbírja az adott konfigot hanem azért mert megbízható és nem sok esély van rá, hogy szétpukkan és visz mindent magával.
Na de mind1 is, magyarzázhat az ember, a hülyeség határtalan.
-
kanmajom
tag
válasz
--Disztroj-- #36282 üzenetére
a sapphire ds nekem is bevált gpu 60 fokos memóriák 70 fokosak alap beáll. hanjgát nem hallom mert elnyomja a táp
-
-SeveN-
aktív tag
válasz
Nem hűt olyan jól mint egy 3-4 éves hűtő, és hangosabb is.
Alu hűtő réz maggal, aminek olyan a kidolgozása, hogy az botrány. Alatta egy csomo grafitos fruttival. (igaz már nem az a lemoshatatlan ragacs mint a régi karikon) Miért nem csinálják full rézből, aminek normális fel van polírozva az alja?
Anno amikor a cpuhoz csináltam a hűtő blokkot, teszteltem hogy mennyit számít a kidolgozottság, ha tükörre volt polirozva a hűtő 3 - 5 fokkal kissebb volt a hőmérséklet. Nem értem hogy miért uyg kell kidolgozni mint egy szakmunkástanuló. Holnap tolok fel képet hogy is néz ki a gyári hűtő alja. Mindazon álltal nagyon meg vagyok elégedve a kártyával, és a következő inteles configomban remélem probléma nélkül fog muzsikálni.Ja igen, neked milyen feszültségen megy?
-
joshua7
veterán
válasz
Hát nem.
-
totyax
aktív tag
válasz
--Disztroj-- #36263 üzenetére
Éppen hogy elmennek így van, és erre a ph hardverajánlójában mit olvasok? 4850 nem kell mert túl erős, ja és monitorból minél nagyobbat, lehetőleg 16xx felbontással
-
O_L_I
őstag
válasz
--Disztroj-- #35679 üzenetére
Ezek az értékek a maximumok amiken elmegy a karid? (csak mert akkor megnyugodtam hogy nem volt teljesen értelmetlen TOXIC-ot venni)
-
Dusee
őstag
válasz
--Disztroj-- #35672 üzenetére
Tűrhetőnek mondható!
Mondjuk nekem nincs 4850-em, de havernak van 1 slotos Sapphire, és neki is ennyi szokott lenni 60%-os ventivel!
Neked mennyin van? -
fdisk
őstag
válasz
--Disztroj-- #33556 üzenetére
50-hez szűken elég.70-hez nagyon szűken.
Inkább 3.2-3.3.
És h mivel érdemes tesztelni a kártyát?JÁTÉKKAL!
Nem furmark,nem vantage,nem 3D06,játék!
Azokkal amikkel nap mint nap ill.elég gyakran szoktál játszani.(persze nem pl.pasziansz,meg ilyenek) cod4 krízis,stalker...stb
Ezek a gamák azért elég rendesen meghajtják a karikat. -
HSM
félisten
válasz
--Disztroj-- #33554 üzenetére
Szerintem azzal a néhány vágással az arcán már egészen hasonlít egy pasira....
A catalyst Control Centerben tudsz állítgatni, kb igen, felhúzod, teszteli neked, ha ok, akkor elfogad és még nem örül, továbbtesztel, ha akkor is jó, örül. Kb ennyi. Amúgy nem igazán lehet sokat nyerni, vele, én ezért nem is nagyon tuningolok VGA-t. Amúgy 4850 esetén a RAM emelésével tudsz viszonylag többet nyerni, a GPU-t nem kell erőltetni...
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
--Disztroj-- #33490 üzenetére
Valaki hányjon már be valami okosságot a kérdéseimre
cserébe ittvan ez
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
--Disztroj-- #33490 üzenetére
(#33490 erre valaki-bárki? ...nagyvonalakban...
-
Ribi
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #32863 üzenetére
Simán ócska az XP.
1 magos gépen 100%-ra megy fel. Ne rangasd az ablakokat -
--Disztroj--
senior tag
válasz
--Disztroj-- #32860 üzenetére
Jah ezt csak most vettem észre, de ha elkezdek ránagtni idióta módjára egy ablakot az asztalon, akkor szaggat és a proci használat felmegy 50%-ra
Ez a kártya ügye, hogy 2d ben minden feladatot a procira hagy, vagy csak simán ócska az xp?
A catalyst-ban minden standard, vagy balaced van állítva...ha ez számít
-
ati888
senior tag
válasz
--Disztroj-- #32419 üzenetére
Nekem is ilyen van, nem lehet szabályozni úgy tudom (2 eres vezeték van a ventin). Nem hűt rosszul, de nekem hangos volt, ezért cseréltem le a hűtését. A hőmérsékleteket és GPUZ-zal vagy HWmonitorral szoktam nézni.
ati
-
lala42
őstag
válasz
--Disztroj-- #32317 üzenetére
Attól függ,hogy mik azok a játékok. Pl. a Bf2-ből a beállítások(személyes és az elért eredmények a Doc.seting mappában vannak tárolva, ha NET-en űzöd. A cod4, az a játék mappálban a profiles almappában található, ahova a játékot telepítetted. Ugy-hogy a játéktól függ, de rejtett és rendszerfájlok megjelenítésének a bekapcsolásával, meg kell nézned a Documents and setting\felhasználó (értelem szerüen a tied)\Dokumentumok könyvtárat.
-
szasanyi
félisten
válasz
--Disztroj-- #32321 üzenetére
Igen, de azt mellékelik a kártyához. Azt mondjuk nem látom, hogy milyen a tápod... feltételezem szabak ág(ak) van, és megfelelő teljesítmény is.
-
szasanyi
félisten
válasz
--Disztroj-- #32303 üzenetére
Ezt és is végigcsináltam a 96GT után (Driver Sweeper), de nem lett jó addig míg újra nem telepítettem a rendszert. Szóval ha megoldható az a tuti, lehet még egyszerűbb is ha egyből megcsinálja az ember. De ez nyilván felhasználó függő.
-
Eagl3
veterán
válasz
Uninstalláld az nVidia drivert majd Driver cleaner el pucold le a gépről. Ezután tedd be a 4850-et és tedd fel a legfrisebb drivert (8.10 FarCry2 hotfix) és ha szerencséd van nem hülyül meg a rendszer mert nVidia volt a gépben előtte.
-
_Toka_
senior tag
válasz
nV driver uninstall + driver cleaner, vagy hasonló funkciójú progi /esetleg csökkentett módban/ + utolsó WHQL Catalyst /jelenleg a 8.10 hotfix/ install.
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #31611 üzenetére
MultiGPU támogatás hiánya. Ezért (is) van ott az aláírásomban is.
4870X2 ugyanúgy gagyi. Úgy fest, a hotfix sem orvosolt mindent FC2 háza táján.
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #31459 üzenetére
Majd ha gyf-ék eleget kerestek a Ft-on. Ma is rohadt egy újabb 10-est.
HSM: Elfelejted, hogy én 3D-ben is energia-takarékos beállításokat használok, és mivel játékok alatt fogyaszt igazán a VGA, ezért ott jelentkezik a komolyabb megtakarítás, főleg, hogy vannak játékok, amelyek lazán futnak 2D-módban is 1.023V-on. Az en. tak. 3D-m meg 1.143-on megy, ami aztán DX10-en kívül mindenre elég (-Oblivion
), így ha van kedved, számold ki, akár csak napi 2 óra játékkal mennyit spórolok havonta. Nekem pár 100Ft is számít, ezért az egész PC úgy van belőve, hogy szinte ne is éljen, ha nincs szükség teljesítményre (EPU), ha meg igen, akkor rendelkezésemre áll a teljes izomzat.
Az nyilvánvaló, hogy egy nagyobb fogyasztású kártyán többet lehet spórolni is.Az ideális bios persze az lenne, amely a feszt és az órajeleket is úgy vezérli, hogy min. 30FPS meglegyen egy alkalmazás alatt, de ezt vsz. elég macerás leprogramozni (szóval ezt aztán tényleg nem várom el az ATI-tól
), ATT-ban viszont néhány profillal megoldható.
Zomb€€: Persze, hogy állítja, csak fölfelé nem.
-
_Toka_
senior tag
válasz
--Disztroj-- #31473 üzenetére
... annyira nem is veszem sokért, ha 5k ért elmegy a kis kártyám, mert leszámítva azt, akkor kb 38ért vettem iceg4-et, ami nem is rossz azé.
Ha ezt ma így megkapod, szerintem ki ne hagyd!!!
(#31467) Gorneck23: Hmmm... Na ja!Ma ez már más... De azééé jó ez is!
-
Gorneck
legenda
válasz
Mostanában tuti nem...majd jan febr...
_Toka_: A kocsija...Ő nem...
-
_Toka_
senior tag
válasz
Kicsit ideges vagytok úgy látom...
Akkor valamit félreértettél.Mi hárman pont tudjuk, miről beszélgetünk, közülünk senki se ideges! És amennyiben Ti is értitek - őszintén remélem
- akkor azt látjátok belőle, hogy ugyanarról beszélünk vérmérséklet függvényében különböző stílusban.
Jók ezek a kártyák, no! Ugyan vannak kisebb-nagyobb mértékben bosszantó dolgaik. Ha valaki nem vesz róluk tudomást, mert őt nem zavarják annyira, fantasztikus kártyához juthat. Ha valaki háklisabb
- nem megsértődni!!
-, akkor lesz egy rossz emléke...
Valami olyan ez, mint az, hogy anno rengetegen útálták!!! Schumachert, míg mások imádták ... de egy valamit mindenki elismert ... mégpedig azt, hogy issssszzzzzonyat gyors!!!
Egyébként ravaszak vagytok, Te is és Katt is ... Legközelebb én is elragadtatom magam, utólag majd ráfogom a nyuszira - mint "költői túlzás" -, legfeljebb rakok mögé egy smiley-t...
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #31451 üzenetére
Ref. kari is jó egy jó házban, vagy szabályozva, esetleg teszel rá egy GFX Chillát vagy S1-et, és máris olcsóbban hűsebb/halkabb karid van, mint a HIS IceQ4. Viszont az tényleg egy az egyben jó, ha semmit nem akarsz vacakolni vele.
40+ ezerért ne vegyél, inkább várj, amíg visszamegy az ára 32k köré. -
_Toka_
senior tag
válasz
B@szki, ő válaszol Neked leghamarabb, erre nekiesel
Nos, vele ellentétben én merném javasolni a ref.karikat is. Történetesen nekem Sapphire ref. van. Mondjuk, itt olvastam olyat is, hogy a ref.-eket már nem lehet beszerezni. Erről konkrét infom nincs.
Ja, hogy 100 fok... Sokat nem néztem a hőfokokat, de nem garantálom, hogy nyár közepén nem produkált ilyet is. Mondjuk, ha igen, akkor se hibázott.... én hasonlóan egyszerű felhasználó vagyok vga-k terén mint _Toka_.
mondom én... -
Gorneck
legenda
válasz
HiS IceQ4...legjobb választás...szvsz.
No meg 1-2 nem ref hűtéses kari... -
Tubai90
tag
válasz
--Disztroj-- #31214 üzenetére
Ezt szedtem le: link itt linkelték ebben a topicban. De akkor egyenlőre nem teszem fel.
Köszi a válaszokat
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #31214 üzenetére
Attól lesz baj, ha patch-eled, és nem lecseréled, ez ugyanis teljes driver + CCC. Persze hogy bajt is csinál, az esélyes.
No de az ATI-hoz hozzá tartozik ez az érzelmi hullámvasút.
-
_Toka_
senior tag
válasz
--Disztroj-- #30536 üzenetére
Ennél a szériánál amúgy van valami AA gond vagy ilyesmi?
Milyesmi
Amelyik motor tudja használni, ott megy, amelyik nem, ott, ha fejreállsz, sem...
Ha ilyen HDR kontra AA anomáliára gondolsz, mit a GeF7-nél volt, itt az sose játszott. -
Haart
addikt
válasz
--Disztroj-- #30534 üzenetére
400W és fölötte: enermax, corsair, fsp, gigabyte, esetleg chieftech. Ezek jobbak.
Codegány meg hasonlók kerülendőek.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hobby elektronika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Path of Exile (ARPG)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged