Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
poli27
veterán
Valakinek van valami ötlete mitől sípol?
-
Skizz
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
Nem... az összes S1 4 hőcsöves. Csupán a rev.2 felfogatása univerzális, kétféle lyuktávval rendelkező NYÁK-ra is felmegy, valamint adnak hozzá négy távtartót, vagy mit, mely a lesarkazástól véd.
Egzee: lépj be valami játék introjába, ahol rengeteg (800+) fps-ed van. Pl.: Crysis introk. Ott neked is fog sípolni, bár nagyon halkan, de fog.
-
poli27
veterán
Ha 1 gpu van benne az is sípol....,lehúztam az alaplapi hangszórót és úgyis sípol
-
Egzee
őstag
Nézegettem mien sokan panaxanak a cicergésre... Nekem semmi sincs... Próbáltatok már pherit karikát húzni a kábelekre???

Hűtésnél gondolkodom vmi barkácson... a tetőt szépen le, és 2db 12-es felé...
-
schwartz
addikt
válasz
MmDorian
üzenetére
En most is azt javaslom, egyelore hagyd a hutes cseret. Rakd ossze a gepet, hasznald majd ha keves lesz a kartya es tuningra lesz szukseg...eladod es veszel valami mast. Halal komolyan mondtam.
Ha pontvadaszni akarsz, akkor mas kerdes...ott kotelezo a hutocsere, volt-mod, vizhutes, majd szarazjeg. aztan johet a kompresszor, majd parszaz liter LN2. Stb. 
-
Skizz
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
Lehet, hogy nem pörögnek sokat, de a két venti így is terheli egymást. A fetek/ramok hűtésének hatásfoka magasabb egy darab, akár 8 centis venti esetén is. Az persze nyilvánvaló, hogy a bordát jobban hűti két darab 8-as.
#16785: Pszt... Nyugdíjasnál egy ezressel olcsóbb.
-
TTomax
félisten
válasz
MmDorian
üzenetére
Ezt rakd rá ha jo 12-es ventit akarsz ami csendes is,ha CF-et akkor meg amit linkeltél...
Ez mehetett volna MOD-ba is...elnézést...
(#16786) MmDorian
Nem,még processzorhütöre is ezt szoktuk rakni,az egyik legjobb,legycsendesebb 12-es venti... mondjuk ha a hang nem számit annyira akkor fele árban van másik 12-es is... -
TTomax
félisten
válasz
MmDorian
üzenetére
Nekem ilyen venti van rajta,a 14 C fok ne tévesszen meg mert azt a passzivhoz képest értik.
Ilyet CSAK akkor vegyél ha CF-et tervezel mert ez befér és még jo is.Ha nem akkor vegyél egy Revoltec, Noctua,Ac, 12-es ventit... az profibban hüt...
Sima S1-et ne vegyél az gyenge... S1 rev2 az négy heatpipe-os a sima meg csak kettö....az S2-t nem ismerem.... -
Skizz
addikt
válasz
MmDorian
üzenetére
Accelero S1 - 4k
Thermaltake réz sünicsomag a fetekre - 1,2k
Meg valamilyen 12-es venti, akár leszabályozva. -
MmDorian
őstag
Mileyn hűtőt érdemes venni 4850re ?
Árban ne mennyünk a csillagos ég felé, de megbízható és nagy teljesítményű legyen
-
rammstein88
csendes tag
Hali, az mitől van hogy az asus smart doctor a memóriáról nem ir adatot pl. hőfokot sem 4870-esen ?
-
tibz03
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Szétbarmoltam a gyári hűtést.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DroneZ^: Gyanús, hogy de.

-
$p@rr0w
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Görgetésnél nálam is sípol néha, és nem ACDSee-ben (nem használom), pedig nem HD4850-em van, de jövő szerdától már az lesz majd meglátom akkor is sípol-e...?
-
nepszter1
addikt
Látátok már? gondolom igen
de azé belinkelem -
TTomax
félisten
válasz
poli27
üzenetére
Nekem nincs quadom,de nekem is 4850CF-em van E8400-el P45-ben de amint a masodik 4850-et beleraktam rögtön izzadni kezdett a Corsair HX520,nem is akárhogyan.Nem vagyok benne biztos,hogy egy yorkfieldet belerakhatok gond néljul föleg rángatva...
(#16760) poli27
Attól az igen kemény terheléstöl amit a masodik radeon ad neki..de elég egyszerü a képlet.Probáld ki egyenkét a radeonokat....a monitoroddal elégedett vagy??? -
tibz03
őstag
Egyébként ez a lakkozós téma engem is érdekel, mivel már úgy sincs gari a kártyámon, szerintem bevállalnám, ha nem vészes.
Valaki esetleg tud segíteni? -
tibz03
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Én tudom, miről beszélsz, nekem a régebbi X1950 Pro-m csinált ilyet weboldalak görgetésénél...
De nem mindig. -
Skizz
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Nekem akkor sípol (alig hallhatóan), ha 7-800fps fölött vagy (Crysis introk pl.).
-
poli27
veterán
Helló
Adott ez a config:
Core2Quad Q9300, Zalman CNPS9500A LED, MSI P45D3 Platinum, Corsair Xtreme performance DDR3 1333 4GB,2X Sapphire Radeon HD4850 512m CrossfireX, 3*250GB Seagate Sata II (Raid5), 2*250GB Seagate, Thermaltake Soprano VB1000BWS, Samsung Syncmaster 2232BW 22" Wide TFT, Logitech G5,Cooler Master Real Power M620WA második vga most tettem bele,azóta ha 3d-s alkalmazást kezdek futtatni akkor elkezd sípolni az alaplap,valakinek van ötlete ez mitől lehet?A feszültségek normálisak,terhelésen is.Vcore= 1.14v,MCh= 1.124,Memória= 1,7v a 3,3v, 5v, 12v-os ágak is normálisak terhelés alatt.
Valaki help mee mitől lehet .

-
slett27
addikt
8.7 Catalyst telepítése után vett észre valaki hogy csökken a fogyi ? Úgyértem, hogy itt már normálisan működik a PowerPlay ? Mert én a 8.6-ról 8.7-re nem vettem észre változást fogyasztásban.

-
Goldmen75
őstag
53.000-ba tudok Gainward 4870-et, de még icipicit lehet tudok faragni

36.500-be meg 4850-et szintén ward.. -
DroneZ^
őstag
áá, disznó drága még a 3870x2 szal marad a 4870

-
pcmatyi
tag
#16712-re valaki!
Köszi! -
DroneZ^
őstag
3870x2 és egy 4850 között sok a különbség?
3870x2-t nagyon elveri a 4870?
-
cizoe
őstag
Üdv gyermekeim. Na tegnap úgy alakult, hogy nem vettem karit, vagyis igen, a kicsi konfigomba egy 3870etz az 1950xt helyére.. A nagygép meg kap majd valamit még a nyáron a 4850 helyére..

-
thakl
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy melyik gyártó kariját érdemesebb megvenni?
- Sapphire
- Gainward
- MSI -
tibz03
őstag
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03
üzenetére
Volt P5K és P5K-E (wifi) a kezeim között. Sokat szenvedtem velük (szoftveres gondok, iszonyatos drop). Azóta gigám van, és semmi gond vele. De most lehet megint ASUS lesz, a P5E 22-ért igen csábító. Novemberig mindenképp várok vele. Lehet inkább benevezek valami ütős monitorra, és marad az egy VGA. De a CF ilyen áron nagyon jó lenne.

-
tibz03
őstag
Az Asus-t utálod? Csalódtam benned.
Nekem Asus lapom volt, ez előtt Gigabyte volt, és mit ne mondjak, nem vennék még egyszer mást, csakis Asus-t.
Persze kinek mi jön be, de nekem jobban bejött, mint a Gigabyte.
Nem drágák már az X38-ak. De én tartom a véleményem, szerintem várd meg a 4850 X2-t (már ha tényleg lesz
). -
pcmatyi
tag
Üdv!
Mi ez a Ruby ROM 1.1 amit a kártyához adnak? -
Skizz
addikt
válasz
tibz03
üzenetére
Passz. X38 túl drága lenne nekem szerintem. Ki van számolva alaposan, hogy mennyire jönnék ki P45+CF kombóból.
Meg Alvin mester is próbálgatott CF-et egy MSI P45-ben, talán Iponos teszt miatt. Nem panaszkodott a lapra.mod: hoppá, nem is lenne olyan drága. Most nézem az árakat, egy egyszerű P5E 22k. Csak ez ASUS. Körülnézek Gigabyte fronton is. Ezek elvileg mind 16/16-osak.
mod: A Giga túl drága. Az ASUS-t meg utálom. Minden esetre elgondolkoztató ez a 22 ezres ár. Ha elviselem az ASUS-t a háznál, akkor cserébe kapnék 2x16 szálon futtatható CF-et.

-
tibz03
őstag
válasz
Zoli1983
üzenetére
Nem nagyon lehet húzni a 4800 szériát.
Egy jó hűtővel ki lehet csikarni belőle valamennyi pluszt, de szerintem nem nagyon lehet a 4850-et a 4870 szintjére felhozni.Skizz: Az egy dolog, hogy hogy van felosztva a két PCI-E sáv, de valami olyasmit olvastam, hogy csak az X chipsetek kezelnek ténylegesen két PCI-E sávot.
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03
üzenetére
Azért P45-ben már normalizálódott a helyzet, a korábbi 12/4 (?) felosztás helyett 8/8 szálon menne a két VGA. 16/16 csak AMD-nél van.
Ráadásul addigra lemegy annyira az ára, hogy kb. 30-ért hozzájutnék még egy Sapphirehoz. Használtan 25-26-ért jó, ha majd el tudom adni, és akkor rengeteget kéne ráfordítanom az X2-re. Feltéve, ha egyáltalán megjelenik... HD3850 X2-őt is ígérgették, aztán tessék. HD4870 meg azért egy HD4850 CF-től igencsak elmarad, kétkártyás szerencsétlenkedések ide, vagy oda.
Na, minden esetre majd úgy fogom csinálni, ha összejön, hogy alulra teszem az S1-eset, felülre meg a gyári hűtőset. Annak majd belövöm Rivával a ventijét. Bár így nem lesz túl esztétikus, de legalább nem kell majd szenvedni a híd miatt. -
Cagm^c
tag
Ez nem hardweres probléma.
A PunkBuster a csalókat és a feltört verzióval játszókat szórja ki elvileg.
Asszem valami nem megengedett progit használsz, amit csalásnak vesz. ( lehet, hogy csak a háttérbe fut valami progid, amit nem vesz jónéven. )16706: az én fordításom szerin: nem megengedett program/driver használata miatt vág ki. (Gondolom multizni akartál.)
-
Zoli1983
tag
Igen én is erre gondoltam, hogy csak órajel különbség van köztük. Így, akkor egy kis tuninggal a 4850-en is el lehet szerintem érni ugyanazt az órajelet/teljesítményt. Bár nekem ez szerintem lényegtelen, mert CF-ben lesz a 4850. Úgy hallottam, hogy a CF-et nem nagyon lehet tuningolni, ez igaz? (Ja meg a másik, hogy vmi értelmesebb hűtő se nagyon férne el a két kártya között.)
-
juhi07
senior tag
Én amugy azért nem szeretem a cf és az sli kártya rendszert mert amikor megveszem a 2 kártyát akkor jön egy uj singli kártya ami a saját 2 kártyámat veri ,és utána már adhatom el a kettöt

-
tibz03
őstag
-
Zin
őstag
Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Metal topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux felhasználók OFF topikja
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Okoztam neked bárminemű kárt vele? Nem. Akkor meg légy szíves ne szólj le.
Pár hsz-el előbb leírtam, meg még vagy 15x naponta.

Ha pontvadaszni akarsz, akkor mas kerdes...ott kotelezo a hutocsere, volt-mod, vizhutes, majd szarazjeg. aztan johet a kompresszor, majd parszaz liter LN2. Stb. 
ezjó
vagy inkább egy S2 ? vagy az már nem kompatibilis ?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)