- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
steelsec
aktív tag
válasz
beszizoli2 #29199 üzenetére
En ugylatom hogy erre minden forrasztva van, ugyhogy egyikre sincs lehetoseg.
De csak gyorsan rakerestem a bga-ra hogy lassam, szoval nem tuti -
beszizoli2
tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy vettem egy ASUS ZenBook UX31E gépet amiben Mobile DualCore Intel Core i3-2367M, 1400 MHz (14 x 100) proci van és én arra lennék kíváncsi hogy ebben lehetne esetleg procit cserélni?Ne kérjetek további típus leírást mert sehol nincs rajt semi extra!Aida meg nem írja ki!Illetve ég ramot tolnék bele ha lenne rá lehetőség!
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
steelsec
aktív tag
válasz
amdboy #29195 üzenetére
Nekem mondod tegnap jottem ra, hogy azert van fps droppom Overwatch es Streameles kozben mert a cpum throttolingol pedig nem kene neki.... Noctua nt-h1 paszta van rajta de mar lehet hogy regi kb 9 honapos, de par hete portalanitottam.
Hetvegen szetkapom jobb portalanitas aztan undervolt.... G751-jy nem egy kis dog -
amdboy
senior tag
válasz
steelsec #29194 üzenetére
Megkaptam amit köszönök. Lefutattam az aida 64 tesztet közben. Ha csak simán a cpu-t terhelem 60 fok stabilan. Ha bepipálom z FPU-t akkor 75-80 fok körüli. De feljebb nem megy... Játèkonál ma mèrtem 92 fokot is. Ugyhogy nem èrtem
lehet, hogy már 80 foknál visszavesz az órajelből
tovább viszont nem terhelem, mert megsütni nem akarom
-
KION3524
tag
válasz
amdboy #29191 üzenetére
Azért van, mert rosszul lett kialakítva a hűtése a laptopnak. 100%-on van azért szaggat, mert eléri a max hőfokot és lejjebb veszi a processzor órajelét a rendszer (throttling) hogy kicsit visszahűljön. Nézz meg egy stress test-et AIDA 64-ben hogy mi történik amikor 30 percig izzasztod a procit. Az majd információt ad a hőfokról és a throttlingról is. Nekem az újrapasztázás segített, de nem a normál, hanem a folyékony fém verzió (először próbáld a normál pasztát, hátha az is segít). Videó a folyékony fém alapú pasztáról.. Amikor felmegy 100 fokra a hőfok, akkor kikapcsol a gép, nem kell aggódni. Nem tesz neki jót ez a hőmérséklet, de nem fog felgyulladni a gép
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. A minap vásároltam egy Asus x555ln notit. I3 4010u proci, 8gb ram, gt 840m, 128gb ssd ès 500gb winyóval szerelt ès win 10 fut a gèpen. A kèrdèsem a következő. Játèk alatt felmegy a proci 85-87 fokra, alap járaton olya 40 fokos. Ez mennyire baj? A hivatalos honlapon 100 fokot ir maxnak de èn azèrt "fèlek" kicsit
Illetve amit mèg èszrevettem, hogy ez a hőfok ingadozás akkor van mikor a proci 100% fut. Igaz ez is èrsekes dolog, mert mikor a játèk közben a proci kihasználtsága olyan 60-70% akkor akadás mentesen fut, de van mikor felugrik 100%-ra( ilyenkor annyira szaggat, hogy játszhatatlan szinte) ès ekkor van a magasabb hőfok is. A játèk amivel játszom: fifa 18 . 30fps korlára állitva 1360x768 felbontás ès mediumra van rakva. Válaszokat köszi
-
Muerte68
addikt
válasz
KubanitoS #29188 üzenetére
Alapból win 10 volt rajta-az a program az asus szemkímélő programja volt-nem az állította de ha ki be kapcsiltam akkor beált normálisra azért gondolom hogy ez a hiba okozója lehet.
A win 10 utolsó frissítése lőtte ki,idáig nem volt gond de most nem akar helyreállniezt telóval csináltam,nagyjából látszik rajta mi a gond
-
KubanitoS
veterán
válasz
Muerte68 #29185 üzenetére
Amúgy nem tudom mennyire régi ez a gép, de ha pl Windows 7-re van optimalizálva, akkor nem nagyon kellene erőltetni a Windows 10-et. Akár az általad leírt hibajelenség is előjöhet ha nem teljesen kompatibilisek a driverek, de írtad is, hogy valami szoftver állította be a színhelyességet, akkor simán ez is lehet a gond.
-
Muerte68
addikt
Hello mindenkinek.
Olyan probléma van hogy a gép x554l képernyője bekékül.
Volt rajta egy eye car swithcer nevű program aminek a ki be kapcsolásával helyre állt,de a legutóbbi win 10 frissítés kinyírta.
Most megint bekékült a kijelző és semmire nem hajlandó helyreállni.
Van erre valami megoldás?
Egyszer már garanciával beküldtem de csak a rendszert rakták újra és attól nem jött rendbe.ilyen "szép"szine van mindennek
Először csak egy két játéknál csinálta de most már így is indult -
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy egy doboz tartozék mentes(nyilván töltő van) asus laptop (300k koruli) gariztatása hogyan működik?
Nincs papír se semmi. Újracsomagolt készülék és asusnál leellenőrizve a gari.(6. Hóig van rajta szériaszám alapján).
Hova lehet ilyenkor bevinni? Van ilyen gari rá egyáltalán?
Ha szét volt már szedve(nagyobb memória, ssd belerakva) akkor is él a garancia? -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
ASUS N551-es laposom van, amellyel igazán meg vagyok elégedve. Már többször észrevettem, hogy random indítás után a Windowsban megjelenő színek mintha másmilyenek lennének. Mintha hiányozna egy kis kontraszt, vagy szín, vagy fene se tudja. Mintha világosabb lenne az egész. Sajnos nem tudom normálisan megfogalmazni.
Amúgy esetemben ez nem olyan "probléma", amivel ne tudnék együtt élni, ezért biztosan nem fogok szervizbe szaladgálni, csak érdekelne, hogy másnál is előjött-e a jelenség.
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
albinolynx #29181 üzenetére
Lehet, hogy az energiasémáknál az van beállítva, hogy akkuról használva a képernyő fényereje 0% legyen.
-
albinolynx
senior tag
Asus X54H K54HR - SO205D matricás laptop. Nincs nálam, csak közvetítek.
Alapvetően jól működik. Akkumulátorral szerelve, jelek szerint tölthető. Hálózati adapterről lehúzva az addig jól működő kijelző egyből kikapcsol, viszont a gép üzemel tovább.Ismert típushiba, vagy egyedi jelenség lehet? Lehetséges okairól és megoldásról tudtok valamit?
Windows szoftver hibás beállítás okozhat ilyet?Köszönöm!
-
abdulka1
őstag
válasz
nünüke1975 #29179 üzenetére
Szia!
Arra gondoltam, hogy ha megmondja a kolléga az operációs rendszerrel szemben támasztott igényét, akkor utána járással megtalálhattuk volna a megfelelőt, de sajnos amikor kérdeztem ez szóba se került, illetve hirtelen felindulásból az első szembe jövő masinát meg is vette.
Az említett 2009-es cad működik vista "fölött" is? A készítő oldalán nincs erről infó. Ha nem, de ragaszkodsz a verzióhoz, akkor leginkább a használt piacon kellene nézelődnöd, mert újonnan nem valószínű, hogy találni még vista kompatibilis gépet.(én nem kockáztatnám a kompatibilis módban való futtatás esetlegességét)
Ha más verzió is szóba jöhet, először itt tájékozódj a hardver követelményekről [link]
Ez az oldal jó támpontot adhat a megfelelő konfighoz.A másik kérdésre a válasz, igen. Ezzel. [link]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
A kezembe került egy ASUS X751NV típusú gép.
Szeretnék win7-et telepíteni rá, mert a gazdája ahhoz ragaszkodik, de eddig sajna nem jártam sikerrel.
Amivel próbálkoztam:
Fast boot, Secure boot Disabled.
Teleptőt Rufus-al csináltam pendrive-ra GPT sémára.
Telepítőt DVD-ről futtattam.
BIOS-t frissítettem 304-->308-ra.Mit hagytam ki, hogy lehetne telepíteni a hetest?
-
tothjani81
senior tag
válasz
zsola32 #29174 üzenetére
Ahogy én megkaptam az x541Telekomtól rendeltem eszméletlen hogy milyen fo...... Ka volt. Gyári no name 5400 rmp 1Tb vinyó 5 perc után is 100% on ment. A megoldás az Ssd. Azóta belakva telerakva amivel kell, bekapcsoló gomb és kb 10 - 12 mp és már gépelem is a Cromba amit szeretnék. Bár egy karc van a tetején de nem vészes ezért nem vertem az asztalt. Ja meg a win 10 ami rajta volt telerakva minden használhatatlan de folyton futó vacakkal. Hivatalos oldalról szűz win 10 be is aktiválta magát szépen és ezek is megoldóttak.
-
zsola32
őstag
az asus anyámékat bűvölte el, igaz én ajánlottam nekik a márkát. (az én T100-asom még mindig nagyon pöpecül megy, igaz erről amit most leírok legkevésbé az asus tehet)
már ott kezdődtek a bajok, hogy mikor hazavitték, jelszót kért a win10??
a boltban valahogy kijátszották, formatálás, egyebek, visszakaptuk.
utána megjött a masina de I5-höz képest bazi lassú volt.
ekkor megnézte egy számtech boltos, és vakarta a fejét.
aztán tönkre ment az usb itt ment először a szakszervízbe
a srácok dolgoztak rajta 2 hetet és visszajött ugyanúgy.
utána ismét szerviz, mire végre megcsinálták, egy új alaplap dolgozik a kicsikében.jelenleg itt tartunk, sok a furcsaság...lehet hogy nem is új masinát kaptak, hanem valamilyen bemutaó darabot anyámék?
ezt soha nem fogjuk megtudni, de ebben a boltban többet biztos nem vásárlunk semmit. -
-
tothjani81
senior tag
válasz
tothjani81 #29171 üzenetére
Most nézem rosszul írtam. Igen tettem bele ssd-t de a hdd helyére és a hdd ment a caddybe. Itt a fórumon írták hogy így csináljam mert lehet az optika kábele csak sata 2 ami ugye lassabb.
-
tothjani81
senior tag
válasz
nünüke1975 #29169 üzenetére
Üdv. Nekem x541 es van gyárilag csak egy 1Tb vinyó vokt benne. Optika helyére Caddybe tettem egy 250 es Kingstone ssd t. Ez az 541 es széria elég jó. Elég mutatós nem batár. A belseje ugye ár függő én T től vettem 160 körül 7th i3 8gb ram alaplapi intel hd + 2gb Gforce vga. Oldalt szellőzik csak ölbe nyugodtan lehet használni maxx komolyabb játéknál full grafikán melegszik na meg néha kicsit szaggat. De ha más nem megy csak a játék akor szépen megy. Pl wrc 6. Colin dirt fulon szépen megy. Sajnos a vinyója nem épp csendes de az úgyis megy a levesbe mert kicsi kell egy 4Tb 4k hdr filmeknek. A hangja szép notbookhoz képest szerintem kiemelkedő. Aksi sokat bír. Ha érdekel valami még szivesen írok. Ja az ss d beszerelése kb 15 perc és viszonylag könnyű
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Asus TP300LA laposom, nemrég lecseréltem az 500 gigás 5400-as hdd-ot egy 250-es ssd-re. Friss windows, meg egyebek. Feltettem az összes drivert amit az asus oldalán találtam de nem müködik a web kamera és az érintős kijelző. Semmi használható infót nem találtam...sem drivert..semmit. A kijelzőt a windows is csak normál "generic"-nak látja. A kamerát meg nem is érzékeli..
Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Laptop vásárlás előtt állok.Tanácstalan vagyok
Amire használnám:full hd videok(youtube),filmnézés,netezés némi office,némi autocad de a 2009-es.Amire kell arra jó ez is.Nem horror áron milyet ajánlanátok.Legalább i3 proci legyen benne.
Más:Az optikai meghajtó helyére lehet tenni ssd-t laptop-ba?
Köszi -
alfa20
senior tag
Szia, nekünk van egy x51rl 2 GB RAM többet nem kezel, kapott egy SSD-t megy egy T5550 cpu-t, egész használható mai napig.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ezer éves asus x51r notebookom amit kicsit gyorsítani szeretnék, jeleng 209 bios van rajta.
Elméletileg 2gb ramnál többet nem eszik meg.
Van itt a fórumtársak között aki több rammal és nagyobb procival üzemelteti? -
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Tesomeknak Asus x541s laptopja van es nekem kellene ujrarakni... de en csak win7 telepiteset vagom. Az ramegy gond nelkul (driverek vannak, bios engedi a telepitest stb..?) Koszonom a segitsegeteket!!!
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Volna értelme EBay-ről egy FHD 15.6-os IPS panelt megvenni, egy X555L laposba, amiben jelenleg egy HD Ready felbontású TN+ film gyári fosadék van? Egyáltalán igaz a boltok által hangsúlyozott Kínából inkább semmit dolog, vagy ők is onnan veszik és profitot akarnak?
Beszerelni nem nagy kunszt, mivel ugyan ott vannak a csavarhelyek és a 40-pines bal oldali csati is stimmel, csak nem szívesen fizetnék azért amit én is megtudnék csinálni, adott esetben 3-ad áron is!
Köszönöm a válaszokat!
-
mondeo61
tag
Szia!
Az én gépemnek/ASUS N750JK/ csak hasonló konfigja van Intel HD 4600+GFORCE GTX 850M. Hasonló problémával nem találkoztam 3 év alatt. A neten sok leírás van a te BSOD hibádról, pl. https://appuals.com/system_service_exception-nvlddmkm-sys/, https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/7k5z3d/bsod_system_service_exception_nvlddmkmsys_on/.
Sok megoldási lehetőség van a leírásokban, olvasd át.
Szerintem első körben törölni kellene minden videókari illesztőt DDU progival+CCleaner tisztító futtatás utána pc újraindít és felteszi a WIN a legfrissebbet. Ha nem manuálisan tedd fel. Amúgy én mindig tiszta telepítéssel frissítem a GPU illesztőt utána a DriverStore.Explorer.v0.8.3 progival törlöm az előző megmaradt illesztőket, mert sajnos sok szemetet/1-2 Gb/ hagy az NVIDIA maga után. De ezek előtt még kikapcsolnám az energiagazdálkodásnál a gyors rendszerindítást, mert sok kellemetlenséget okozhat/ saját tapasztalat Wi-Fi-nél/. Ha ezek nem segítenek jöhetnek a komolyabb próbák, BIOS frissítés, stb. Talán nem kell.
Remélem tudtam segíteni. Szia. -
bci
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek ASUS notija integrált Geforce 920M-el ?
Esetleg egy Intel HD Graphics társaságában?Win 10 alá, hiába rakom fel bármelyik Geforce drivert, ujraindítás után bejön egy :-( arcoska hogy a számítógép problémát észlelt és keressek rá erre a hibára:
SYSTEM SERVICE EXCEPTION (nvlddmkm.sys)
Ez után csak csökkentett módban hajlandó elindulni, majd az eszközkezelőben inaktiválnom kell a Geforce-ot és csak így indul megint a win...
Elég kevés infó van ezzel kapcsolatban neten, és eddig konkrétan semmi nem oldotta meg a problémát, a Geforce így viszont használhatatlan...
Szerintetek küldjem vissza gariba aztán oldják meg?
Üdv:
bci -
DagiGere1
csendes tag
Sziasztok!
A minap vásároltam egy Asus Vivobook 15 x542un-dm145 típusú notebookot. Windows 10 Pro van rajta.
Meg tudnátok nekem írni, hogy mi lehet a megoldása az alábbi problémámnak?- Remeg a kép filmlejátszásnál.
- A különböző feltelepített programok felbontás pixeles, egy böngészőben megjelenő oldalhoz képest rondább- Amennyire értek hozzá, az illesztőprogramok fel vannak telepítve.
- A kijelző felbontása 1920*1080A HDR videó folyamatosan átvitele fül inaktív.
Lefuttattam egy DirectX diagnosztikát, ahol is többek között az alábbi eredmény jött ki:- HDR Support: Unknown
- Monitor Advanced Color Capabilities: NoneValaki tudja esetleg mi lehet a megoldás?
-
totron
addikt
Nem volt még Asusom. Kérdés: a ma, 35.000 alatt, használtan beszerezhető modellek esetén a fényerőszabályzás PWM-es volt-e vagy direktvezérlésű? =max. fényerőnél alacsonyabb fokozatokon vibrált-e a kép (a háttérvágítás gyors ki-be kapcsolásával kívánták elérni a legtöbb notinál elérni kisebb fényerőt, so primitive, szemet, tudatot szétszedi)
-
bci
tag
Sziasztok!
Megoldódott a Win7 alatt nem működő USB probléma... Biosban ki kellett kapcsolni a "XHCI Pre-boot driver support"-ot, és így már csak a touchpad nem működik, de az USB portokat megtalálta... Néha az az érzésem, hogy szándékosan szopatják ilyenekkel a szegény júzert....
Szóval már ami még kellene az egy Atheros AR9565 Wifi Win7 driver, mert hogy ebből sem valami Realtek került bele, nehogy felismerje magától a Windóz....
Ötlete esetleg valakinek? Guglit már próbáltam, de 0 eredmény sajna...
Üdv:
bci -
Szemir88
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy egy tökéletes állapotú, kifogástalan akksival, asus x455l kb mennyit érhet most, ha el szeretném adni?
köszönöm előre is! -
peestee83
aktív tag
A szerkesztési időm lejárt, ezért van az új hsz.
Az lehet a probléma (csak most vettem észre), hogy a laptop a DDR3L memóriát támogatja - ha jól értem - és a cég DDR3-at küldött? Az L az 1,35 V-on működik, a sima az 1,5-ön, emiatt lehet hogy nem látja?Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
peestee83
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Adott egy Asus X552ldv laptop. Az alaplapon van 4gb memória, kaptam hozzá 4gb Kingstont. Ha berakom a memóriát, akkor csak 4-et lát. Ha k8veszem, akkor az alap 4-et. Mit kellene állítanom, hogy jó legyen, és 8 GBot lásson? -
NTonee
veterán
válasz
tothjani81 #29146 üzenetére
sajnos magától nem lesz képes ilyesmire a géped. airtame
-
bci
tag
válasz
szaboi6512 #29145 üzenetére
Szia!
Sajna nem jó, nem tudom telepíteni, kilép telepítés közben hibaüzenettel, hogy nem tudja felrakni...
Más ötlet esetleg?
Üdv:
bci -
tothjani81
senior tag
Segítségre volna szükségem Van egy Samsung 55Q7F tv és egy Asus X541U notebook. Hogy tudom a Asus kijelzőjét kirakni tv-re? Nem jövök rá! Hdmi kábel kivéve. Vezeték nélküli megoldás kellene
-
bci
tag
válasz
szaboi6512 #29143 üzenetére
Szia!
Húú, de király, köszi, mindjárt ki is próbálom!
És Van mindenhez driver Win7 alá? Geforce vga? WIFI?
Üdv:
bci -
szaboi6512
őstag
-
bci
tag
Sziasztok!
Van egy Asus X540L notim amit 64 bites Win7-el és Win10-el is szeretnék használni.
(C&C Red Alert 2 Youri sajnos nem fut win10 alatt..)
Azon mál túlvergődtem magam, hogy MBR particiók használatával fel legyen telepítve mindkét OS, de Win7-hez kellenének driverek. Pontosabban leginkább az USB vezérlő drivere kellene, mert a portok nem működnek win7 alatt. Így sem a touchpad sem usb-s egér sem megyen..Megoldása van valakinek esetleg?
Üdv:
bci -
kisselandras
senior tag
Sziasztok! volna egy asus x541u notebook.
Sajnos win 10 volt rajta de nem igazán bizonyult jól nálam !
Következő lenne a problémám hátha valaki tudna segiteni benne !
Szerettem volna win 7 et rá rakni de nem engedélyezi mindég ugyan azzal a hibával dob vissza mi szerint erre nem telepíthető néztem ezt a [videot]de nekem kissé magas ! mit kell le töltenem ? -
NTonee
veterán
válasz
kriszitan #29137 üzenetére
A géped nem tud nvme ssd-ről bootolni, mert nem támogatja a BIOS. A BIOS-ban pedig szerintem nem kéne a linkelt módon turkálni, mert nagy lesz a sírás, ha valami félremegy és ajtókitámasztó lesz a gépből.
Ha ez a módszer nem működik, én nem mennék tovább, hanem vennék másik ssd-t, ami jó a gépbe. -
kriszitan
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok:
Adott egy Asus N751JK laptop, és egy Samsung PM961 256GB NVMe SSD.
A problémám az, hogy habár .m2 slotban van a PM961, annak ellenére az istenért se ismeri fel a BIOS/UEFI,
CSM OFF- SECURE BOOT ON -ban sem és legacy -csm -ben sem, legalábbs bootolni nem tudok róla.
A win 10 telepítő, USB 3.0 GPT ÉS MBR-hez küln is csináltam Rufussal, valamint dvd-re is kiírtam, ennek ellenére se tudok bootolni a PM961-ről.
Telepítésnél megcsináltam a diskpartot többször már, list disk/select/clean / format / primary partitcionálás, fel is rakja simán a windowst gond nélkül, mind MBR-ben mind GPT-ben is. de bootolásnál nem hozza fel opció ként, valamint a hozzáadható opciók között sincs, de a windows látja. (másik SSDről indítva)
Számítógép típusa ACPI x64-alapú PC (Mobile)
Operációs rendszer Microsoft Windows 10 Pro
Opr. javítócsomag -
Internet Explorer 11.125.16299.0
Edge 41.16299.15.0
DirectX DirectX 12.0
Számítógépnév DESKTOP-ASNCG5R
Felhasználó neve Krissz
Beléptető tartomány DESKTOP-ASNCG5R
Dátum / idő 2018-02-19 / 16:30Alaplap:
CPU típusa Mobile QuadCore Intel Core i7-4710HQ, 2700 MHz (27 x 100)
Alaplap neve Asus N751JK Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Lynx Point HM86, Intel Haswell
Rendszermemória 8074 MB (DDR3 SDRAM)
BIOS típusa AMI (03/11/2015)Megjelenítés:
Videokártya Intel(R) HD Graphics 4600 (1 GB)
3D gyorsító Intel HD Graphics 4600Háttértár:
IDE vezérlő Realtek PCIE CardReader
IDE vezérlő Szabványos SATA AHCI-vezérlő
Háttértár vezérlő Microsoft tárolóhely-vezérlő
Háttértár vezérlő Samsung NVMe Controller
Lemezes meghajtó HGST HTS721010A9E630 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
Lemezes meghajtó NVMe SAMSUNG MZVLW256 (238 GB)
Lemezes meghajtó Samsung SSD 840 EVO 120GB (120 GB, SATA-III)
Optikai meghajtó MATSHITA DVD-RAM UJ8E2 S
SMART merevlemezek állapota OK
DMI:
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió N751JK.205
DMI rendszer gyártó ASUSTeK COMPUTER INC.
DMI rendszer termék N751JK
DMI rendszer verzió 1.0
DMI rendszer sorozatszám EAN0BC05765144A
DMI rendszer UUID 97BE7107-AB8C46BB-81A054A0-50897C3B
DMI alaplap gyártó ASUSTeK COMPUTER INC.
DMI alaplap termék N751JK
DMI alaplap verzió 1.0
DMI alaplap sorozatszám BSN12345678901234567
DMI burkolat gyártó ASUSTeK COMPUTER INC.
DMI burkolat verzió 1.0
DMI burkolat sorozatszám EAN0BC05765144A
DMI burkolat címke No Asset Tag
DMI burkolat típus NotebookBIOS tulajdonságai:
Gyártó American Megatrends Inc.
Verzió N751JK.205
Kiadás dátuma 03/11/2015
Méret 6 MB
Rendszer BIOS verzió 4.6
Boot eszközök Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM
Képességek Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS, Smart Battery
Támogatott szabványok DMI, ACPI, UEFI
Bővítési lehetőségek PCI, USB
Virtuális gép Nem
Alaplap tulajdonságai:
Gyártó ASUSTeK COMPUTER INC.
Termék N751JK
Verzió 1.0
Sorozatszám BSN12345678901234567
Címke ATN12345678901234567Kb ez lenne, ha valami info kell még akkor írjátok és szerkesztem.
Szóval elsődlegesen szeretném rendszer meghajtónak használni, ha az nem jön össze sehogy, akkor viszont a következő problémám, hogy relatíve lassú az ssd egy nvme meghajóhoz képest. Papíron legalább 4x ennyit kellene tudnia, valamint a samsung magician nem is látja támogatott eszközként.
A samsungos nvme driver van fent, de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy az megfelelő neki. Elvileg van hozzá olyan ami biztosan jó, de sehol se találom a letölthető változatot.Szóval ha esetleg valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, főleg ha a kettőt együtt ( tehát bootolható meghajtó+ normális read/write speed elérése ) sikerül megoldani !
-
vispisti
csendes tag
Szervusztok !
Bocsi. Nem az ASUS topikba akartam írni, de áshogy nem tutam törölni innen.
-
szoszo75
aktív tag
Az normális hogy ha belépek a Biosba akkor ott a rendszer idő /óra/ nem megy, azaz nem azt kellene látnom ahogy számol a másodperc ? A windows rendszer idő is elállítódik. Most volt kicserélve az elem de továbbra sem javult meg. A windows el tudja állítani az órát a biosban vagy fordítva, a bios miatt a windows óra el tud állítódni? Már végképp nem tudom mi lehet a gond így az alaplapi elemcsere után. Nekem eleve az fura hogy ha belépek a biosba úgy tűnik nem megy az óra mert hogy a másodpercek nem haladnak. nem a pontos időt látom..
Ötlet ??
-
szoszo75
aktív tag
Üdv. ! Olyan problémám van a gépemmel hogy bekapcsolás után rögtön a biosba lép és nem tölti be a windowst. Ahogy néztem a boot menü is eltűnt, nem tudom beállítani. Lehet valamit én nyomtam el de a lényeg hogy nem tudom hogyan lehetne visszahozni a boot menüt hogy újra normálisan induljon a gép és betöltse a windowst. Valakinek ötlete esetleg?
Köszönöm
-
AVarice
tag
válasz
steelsec #29125 üzenetére
Megnéztem a HDD-t, 100-os, gyors tesztet futtattam, de nem dobott hibát. HWmonitor-ban 34-36 fokos volt a cpu, miközben 100-on pörög a venti. Windows 10 van rajta, a HDD: HTS541010A9E680. Kivettem a memóriákat, ami fura, hogy kikapcsol a gép. Betette egyet, bármelyiket, de ugyanezt csinálta. Csak mindkét ram-al hajlandó elindulni. Aztán kivettem a HDD-t, a pörgés megszűnt, de most is várni kell 1-2 percet amíg magától belép a biosba. Próbáltam aksi nélkül is és csak aksival, de nem volt különbség. Nem igazán van ötletem, hogy mi lehet a gond.
-
steelsec
aktív tag
válasz
AVarice #29124 üzenetére
Nezd meg a HWinfot, mikor n550jk-m volt akkor az mindent kiirt.
A HDD-t meg nezd meg Hard Disk Sentinellel. En igy most latalanban arra tippelnek hogy lassan eri el a bootot/bad sector, bar oszinten megmondom, nem emlekszem utoljara mikor hasznaltam sajatgepben hdd-t bootolasra. -
AVarice
tag
válasz
steelsec #29123 üzenetére
HDD-re nem gyanakodtam, de leellenőrzöm ma. Egy pasztázás már érik neki, de fura mert bekapcsolás után kb 2 mp és azonnal 100-on pörög a ventilátor + villog a két említett led. Neten nem találtam sehol, hogy ennek a kombinációnak mi lenne az üzenete.
Tegnap néztem hőfokot, de az Everest csak a HDD-t mutatta. Ez mennyire ok? -
AVarice
tag
Sziasztok. Van egy Asus N550JK laptopom, pár napja különös tüneteket mutat. Bekapcsolás után azonnal a ventilátor felpörög 100 százalékra, a HDD és a repülő mód ledek villognak, majd hosszú idő után bekapcsol. A ledek helyre állnak, de a venti pörög tovább. BIOS reset nem segített, amúgy hideg levegőt fúj, szétszedtem, nem poros. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja?
-
mondeo61
tag
válasz
ASUS X540L #29120 üzenetére
Szia!
Kicsit elrejtették, vezérlőpult-színkezelés-speciális fül-kijelző kalibrálása.
Üdv. -
ASUS X540L
újonc
Sziasztok!
Most kaptam egy új X540L laptopot, Windows 10 van rajta, nem módosítottam az alapértelmezett beállításokat. A felbontás is az optimálisra (1366x768) van beállítva.
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet javítani a szöveg megjelenésén, mert így - ahogy a mellékelt ábra mutatja - nem az igazi, elég elmosódott.
Előre is köszi!
-
szMartin17
tag
Sziasztok
X550JX típusú laptopon 2,5 éves, akksija kb. 80% VOLT.
Kb. 3 hete valószínűleg 5-10%-os akksival elraktam és nem használtam, aztán most bekapcsolva nem tölt az akksi. Annyit ír ki a gép, hogy 0% és töltés alatt van.Kinyírtam az akksit?
Lehet ezzel bármit csinálni, vagy vegyek újat?Üdv
-
Derivel
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy az Asus X550C laptopom töltésénél folyamatosan, kb másodpercenként szakadozik a töltés. Első ötlet, hogy a töltőkábel vagy a töltéshez használt csatlakozó érintkezési hibás, de mindkettő jó állapotúnak tűnik. Ráadásul kiderült, hogy kikapcsolt és alvó állapotban nincsen semmi gond. (Az állapotjelző ledeken tisztán látszik, hogy ahogy a fedél lehajtása után alvó állapotba kerül, elkezd tölteni, mindezt anélkül, hogy hozzányúltam volna akármihez)
Gondolom, hogy valamilyen szoftveres hiba lehet.
Valakinek volt már ilyen gondja? Esetleg van ötletetek? -
dav1dkaah
tag
Sziasztok.
Van egy Asus X550JX "gamer" laptopom.
Tegnap találtam valami PhysX beállítást ami az Intel HD grafikára volt állítva, átállítottam a GTX 950M-re és mintha több fps-em lett volna játék alattElképzelhető, hogy be kellene állítani valamit még,hogy jobban fusson a játék?
Nevezetesen PUBG-vel próbáltam. Low grafikán felment egész 70-80-ig is az fps míg ez a mutatványom előtt max 60 volt.Köszönöm szépen remélem érthető voltam
-
KION3524
tag
válasz
pepe977 #29110 üzenetére
Windows gyári diagnosztikája adhat információt, kivéve ha hőmérséklet miatt áll le. Amikor annyira felmelegszik a proci vagy a GPU, hogy nem bírja hűteni, akkor biztonsági okokból leáll, nehogy nagyobb baj legyen. Az is lehet, hogy a háttérben egy program állítja le. Egy windows újratelepítéssel az utolsó opciót ki lehet szűrni. Mit csinálsz amikor kikapcsol? Böngészel, vagy terheled a gépet (játék, esetleg render)?
-
pepe977
csendes újonc
Sziasztok mindenki!!
Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van egy laptopom és előzmények nélkül leáll, valaki tapasztalt már hasonlót? Mi volt a probléma vele? Van olyan program amivel be tudnám azonosítani hogy hol a probléma???Köszönöm a segítséget.
Tisztelettel: Pető Tibor
-
Sammie30
csendes tag
válasz
Sammie30 #29013 üzenetére
Na megoldódott nem a kevés ram volt a hiba (fps drop volt pár játék közben 1 2 perc után pl gta 5 leesett 2-3 fpsre és ezzel egyidőbben a gpu sebbesége 139mhz-re) ami amúgy 4gb. Hanem vissza küldtem a szervízbe és kiderült hogy a hűtőborda ami a gpun helyezkedik el annak az egyik lefogatása az egyik csavar engedte el és ezért elégtelen volt a hűtés! Megoldás alaplap csere!
-
KION3524
tag
válasz
Gergő_hun #29106 üzenetére
Amit kínában árulnak az is gyári de az utángyártott nem fog addig működni mint az eredeti. Ha szervizben cserélik ki, az sem fog bírni két évnél többet. Ezért javasoltam az ebayt, mert itt ugyanazt az akksit veszed meg mind amit a szervizben adnak, ugyanannyit bír, csak így olcsóbban megúszod.
-
szoszo75
aktív tag
válasz
KION3524 #29103 üzenetére
Igen,csúszás volt. Megnéztem BIOS-ban ott se volt pontos. Beállítottam, egyenlőre most jónak tűnik. De a biosban miért állítódik el, meg az is szép hogy alaplapot cserélnek és így adnak ki garanciális szervizről gépet. Ezzel a szervizzel már a hócipőm tele van nagyon.
-
KION3524
tag
válasz
Gergő_hun #29101 üzenetére
Gergő_hun
Ebayről tudsz venni kb 15 ezerért, de azok az utángyártott akksik negyed addig sem bírják majd mint az eredetik.szoszo75
BIOS-ban megnézted hogy jól van-e beállítva az óra? Mennyit mutat amikor bekapcsolod? Mindig elölről kezdi ( 1970 jan 1) vagy folytatja mintha csak csúszás lenne ( tegnap jan 1, ma már jan 2-t mutat)? -
szoszo75
aktív tag
Hali! Van egy Asus x550v gépem. A windows órája folyamatosan elállítódik. Egész pontosan amíg megy a gép és beszinkronizálom utána tökéletesen egészen a kikapcsolásig vagy akár egy alvó állapotig. Miután visszakapcsolom már lemarad az óra, elállítódik. Amúgy a gép alig több mint 3 hónapos, garis. Sajnos már 2x volt szervizben, elvileg mind a 2x cseréltek alaplapot. A második szervíz óta jelentkezik a probléma, előtte ilyen jellegű gond nem volt vele. Ötlet esetleg?? Van valami progi amivel esetleg ki lehet olvasni hogy az alaplapi 3V elem feszültsége rendben van e? Tkm tele van már a szervizzel.
-
Gergő_hun
csendes tag
Sziasztok!
ASUS K501LX-DM116D gépem van, ami immár két éves. Az akkumulátor elhasználódása 45% körül van, kb 1.5 órát megy a gép aksiról.
Hol lenne érdemes akkumulátort vásárolni bele?
(Gyárit kérdeztem asus márkaszerviztől ( fixdirect ) 45e ft körüli árat sikerült rábökniük...)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest