- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mondeo61 #30199 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Elsőként majd megpróbálom az első opciót, ha az nem sikerül, akkor az általad mondottat.
Asus-tól várom a teljes spéci szoftver lemezt a pontos laptop típushoz -SN alapján csinálják- (saját készítés általuk, vagy a PenDrive-t)
Linket is megköszönnék az említett fájlból (GDrive-n megosztás a legjobb pl.) ami általad csinált. -
mondeo61
tag
válasz
MaxxDamage #30190 üzenetére
Szia!
Telepítéskor Pro választáshoz egy kis segítség:
netről töltsd le az EI.cfg.zip fájlt, csomagold ki, másolás, majd illeszd be a telepítő Sources mappájába. Ez lehetőséget ad telepítéskor a Home és Pro választására.
Akkor fordul elő hogy home települ, ha home kulcs van integrálva az eszközbe. -
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #30196 üzenetére
elküldtem privátba mennyi idő még ez ?
-
válasz
apollo12 #30194 üzenetére
Mi is a baja?
Én is 2x küldtem el, második alkalommal Asus-al konzultáltam, meg mikor szervizbe ért azokkal is felvettem a kapcsolatot, végül új alaplapot kapott... ez megoldotta minden gondját. /új lapos volt, ezek szerint gyári hibás volt a cucc/ előfordul ilyen is. -
-
apollo12
veterán
heló vissza kaptam a laptopot ugyan úgy rossz, nem csináltak semmit rajta..... ilyenkor mi a teendő ?
-
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #30192 üzenetére
Stimmel. Már csak az a kérdés, hogy a 2-es pontban leírt módon, a más PC-n való telepítésre módszerrel készült?
-
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #30190 üzenetére
MediaCreationTool csinálta a telepítőt, a más gépre opcióval?
Én így csinálom a telepítő pendriveokat, és több esetben szívtam meg, mert nem a megfelelő, a géphez meglévő licenszűt (pro/home) telepítettem.
(Pl: A fene gondolta volna, hogy kiadnak általános iskolai felhasználásra Pro licenszű tabletet,és én persze Home-ot tettem fel első nekifutásra) -
-
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #30188 üzenetére
Mivel volt netkapcsolat, ezért egyből csekkolta a gépet, és a megfelelő verziót tette fel.
Lépj be erre a gépre is ms fiókkal, és akkor a fiókba kerül ez a kulcs is. Tiszta telepítésnél ne adj netet (húzd ki a netkábelt, ha az is van) a gépnek, amíg fel nem megy a pro változat, mert másképp jó eséllyel visszapakolja a home-ot.
Ms fiókba később is beléphetsz. -
válasz
Papooo #30187 üzenetére
Köszi!
MS fiókkal nem vagyok, de van MS fiókom amivel van beregelt Win10 x64 Pro (Retail) kulcs.
Korábban próbáltam másik SSD-re friss rendszert felrakni és nem volt lista (Pro, Ultimate, Home, stb..) amiből választani lehetett és mikor Setup Complete volt és bejött Win is (MS fiókkal belépve) csak Home-t kaptam. (az lett) -
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #30186 üzenetére
A kulcs az alaplap azonosítójából generálódik, és az MS szerverén van nyilvántartva.
Felrakod a kulcsnak megfelelő oprendszert, adsz netet a masinának, és már aktiválja is magát.
Ha Ms fiókkal be vagy jelentkezve, akkor ott is nyilván van tartva a licensz. -
Tudtok mondani egyszerű megoldást arra, hogy lehet megcsinálni azt, ha teljesen új rendszert rakok fel (meglévő SSD-re vagy újra, nagyobbra) a jelenlegi "gyári" Asusos telepítés/konfig (szoftver, driver) meglegyen így ahogy van (ahogy a gyárból kijött kb.)
Azt is megtudtam, hogy BIOS-ba a Security részen (valahol - még nem néztem) a kulcsok (mint pl. Win10 x64 Home - esetemben ez járt hozzá, mint OP-System) az ott megtalálható a Security részen (valahol)
/Pro rendszer amire át akarok térni majd.../Ötleteket, javaslatot, segítséget hozzáértő kollégától előre köszönöm!
-
ddmb
aktív tag
válasz
Pyttawrx #30184 üzenetére
64 bites a rendszer. Csináltam clean installt és felraktam mindent amit írtál (az összes ÁTKot meg a keybord device filter utilityt is), de semmi
BIOS updatelve, és az összes driverből a legfrissebb van fent. Érdekes módon a képernyő sötétítése, kikapcsolása működik, sleepbe tudom rakni a gépet), de a hangerőt nem tudom működésre bírni
Lehetséges hogy alapból csak XP alatt működnek ezek a dolgok?...
-
Ezeket mindenképp érdemes, nézd meg hogy 32 vagy 64 bit
Keyboard Device Filter Utility
Keyboard Device Filter Utility for Win7 32 bitATK Media Utility
ATK Media Utility for Win7ASUS ATKOSD2 Utility
ASUS ATKOSD2 Utility for Win7ATK Generic Function Service Utility
ATK Generic Function Service Utility for Win7A wifinek meg a driverét frissítsd, esetleg BIOS-t is
-
ddmb
aktív tag
Találtam otthon egy porosodó, de működő X5DC lapost amin XP volt, és most rányomtam a Win7-et, aztán majd odaajándékozom valakinek akinek nincs túl sok igénye... Nem volt dolgom ASUS laptoppal korábban, és az Fn+ billentyűk közül nem működik pár (hangerő szabályozás, számológép...). Mit kell innen felrakni, hogy működjön minden, ami rá van festve a billentyűzetre?
Másik problémám, hogy a WIFIt minden Windows felfutáskor be kell kapcsolnom, nem marad bekapcsolva... erre van gyógyír?
-
shenmuedc
tag
Fx705ge kijelzorol velemeny? Kicsit felek a tn panelektol. Milyen minosegu? Van valakinek tapasztalata rola? Jelenleg egy dell latitude 6430ast hasznalok ahhoz kepest milyen? Meg persze maga gep is.
Mennyire hangos pl. Koszonom ha valaki tudna a tapasztalairol beszámolni. -
Papooo
senior tag
válasz
tamas.varga5 #30176 üzenetére
Amd E2 procis?
Az E széria és az N-es cerkák vetélkednek a leglassabb proci címért.
Hozzájuk képest egy z37xx-es atom proci is gamer erőmű.Volt már dolgom ilyen procis vassal, bármit is tettem rá, ugyanolyan bűnlassú maradt. Egy laza Win10 alapra állítás is több mint egy órába telik.
-
válasz
tamas.varga5 #30176 üzenetére
Igen a gyártó oldalán is8 és 8.1 driverek vannak. secure boot-ot kell állítani, illetve amiről telepítesz annak UEFI-nek kell lennie
-
tamas.varga5
tag
Sziasztok!
Került hozzám egy Asus X53BE típusú laptop,amin Win 10 prof. van telepítve. Rettentő lassú a boot folyamat,a programok indítása,stb. A VGA driverek időnként hibajelzést küldenek, és nem is találok W10-64 bithez megfelelőt. Matricán is a Win 8-at ajánlják ehhez a géphez. Meggyőztem a gazdit,hogy tegyünk egy próbát azzal, de sajnos itt kezdődött a baj,a boot managerben nem ajánlja fel a boot sorrend megváltoztatását, egyedül a Microsoft boot manager menüpont aktív,amire rákattintva elindul a rajta lévő Win 10. Van megoldás?
Köszönöm -
válasz
#30734848 #30174 üzenetére
Elnézést kérek mindenkitől nem lehúzom a márkát, de én a Dell-nél maradnék. Indoklásom: Bár a Dell-nél is van minőség romlás, de még jobbnak tartom ezt a márkát. Hozzá teszem használok jelenleg is egy "régebbi" asus-t és már vagy 10 éve komolyabb hiba nélkül üzemel. Azóta sajnos romlott a márka nagyon
-
törölt tag
Egy Asus VivoBook S530UN laptopban gondolkodom, elsősorban általános otthoni felhasználásra szeretném + hobbiszinten Adobe Lightroom használat.
Kíváncsi lennék az üzemidőre, az anyaghasználatra, valamint a kijelzőre is, hogy mennyiben tér el egy IPS paneltől, esetleg mennyire melegedik a gép.
(jelenleg egy Dell G3-massal van nálam versenyben)
Előre is köszönöm!
-
Hatii
tag
Sziasztok!
Van egy Asus N551J laptopom. Ma csinált másodjára egy olyat (első alkalom kb ősszel volt), hogy kékhalál után újraindult, de csak a bios jött be. Mikor onnan kiléptem, újraindult, és megint bios. Szóval nem megy tovább. Leállítom, én vártam egy kicsit, de nem hiszem, hogy kellene, bekapcsoltam és újra bejön az OS. Mintha semmi nem történt volna.
Ilyenkor mi szállhat el? Gyári konfigtól annyiban tér el, hogy beraktam egy Adata SSD-t, amin csak a rendszer és a programok vannak.
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Aethel
aktív tag
válasz
frame120 #30163 üzenetére
Végül megérkezett a kis csodamasina
AUO B173HAN04.0 típusú panel van benne, ami IPS. Nagyon szépek a színei, a feketék is egészen feketék.Eddig 60 Hz kijelzőkön játszogattam kizárólag, valamiért bullshit-nek tartottam az egész Hz vadászgatás dolgot. Hát ég és föld. Kétlem hogy az ügyességem nőtt 3 nap alatt ekkorát(max az e-péniszem), multi fps címeknél sokkal könnyebb leadni 1-1 fejest, tisztán látom a célt és sokkal reszponzívabb minden. Amióta megvan a lapos, az asztalin egy percet nem játszottam pedig ott még a kakaó is több. Most muszáj lesz új monitorokat vennem
-
Teljes mértékben.
Külön kérésre tesztelték 3-4 napot is az új lappal, mikor bekerült.
CPU fesz. / VRM szabályzási gondjai voltak, 97c fok volt max. (+ thermal throttling) terhelés alatt (pl. Crysis 3 max. grafikával) és 1x le is kapcsolt a gép (6 nap üzemidő van a laposba, tehát kijelenthető, hogy a lap ami eredetileg benne volt, gyári hibásnak is mondható volt kb.) UV nem segített rajta semmit.
Most a lapost szerelő technikus szerint (CPU+GPU stress teszt alatt) 84c fok volt a max. CPU részről, GPU részről meg 79c fok. -
oszy
veterán
válasz
MaxxDamage #30167 üzenetére
Milyen korrekt levél.
-
Tegnap írtam az Asus -nak és rákérdeztem a garira, mivel új lapot kapott, így mi változik.
Ezt a választ kaptam rá most:Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A regisztrációban szereplő adatok nincsenek összekötve a szerviz rendszerrel, így nem látjuk mi van oda feltöltve.
A készülék garanciája tartalmaz 1 éves kötelező és egy éves önkéntes jótállást tartalmaz. Az önkéntes jótállás a gyártó előírásai szerint működik. Ebben az időszakban nem indul újra a készülék garanciája például.
Az alkatrész csere az önkéntes garanciális időszakban történt meg, így a javítás lezárásától számítva az alaplap 1 év garanciát kap újra. Tehát az alaplapja 2020 március 12-ig lesz garanciális. A készülék többi alkatrésze a vásárlástól számított két évig.
A készülék alapgaranciája a szervizben töltött idővel hosszabbodik meg ez számításaim szerint 15 plusz napot jelent. A logisztikai idők nem számítanak bele sajnos a kiterjesztésbe.A készüléke a tegnapi napon elkészült. Ma vagy holnap kézbe is veheti.
-
Úgy kell szét szedni, hogy ne legyen rajta sérülés.
Enyém is 2x szét lett szedve és azóta már volt 2x garis javításon is (1x Thermal Pad csere, aztán 2x-ra alaplap csere - most várom vissza) és nem olcsó / könnyű (tömegre) gépről van szó. [link]Szóval csak bátran és magabiztosan!
YT-n vannak szétszedési videók, ha kell kiindulásnak kis segítség. -
frame120
tag
válasz
Aethel #30161 üzenetére
AHVA panellel nincs tapasztalatom. Meg kell nézni review-kat, hogy milyen az adott kijelző, mert önmagában a kijelzőtechnológia nem jelent sokat. Egy jó TN is simán ver egy belépő IPS-t a korlátai ellenére. De eddig az újabb ROG laposok kijelzőiről csak jót olvastam, illetve a sajátommal is teljesen elégedett vagyok.
-
Aethel
aktív tag
válasz
frame120 #30159 üzenetére
Köszönöm a tapasztalattal vértezett válaszod, sokat segíthet nekem. Az én emlékezeteimben a TN panel elég botrányosan rossz színekkel operál illetve katasztrófális betekintési szögekkel is büszkélkedik. Nem volt még szerencsém ilyen mai modern TN panelhez, úgy gondolod hogy hozza egy belépő szintű IPS szintjét? Leginkább ez zavart úgy emlékszem: Rettenetesen fakó és fekete nélküli kép, ez maradt meg bennem.
Specifikációkban tetszik ez a SCAR 2, illetve teljesen beszippantott az RGB hype szóval csak ezen akadt fenn a szemem rendelés előtt. Egész pontosan ezt a típust néztem ki:
GL704GV..közben keresgéltem és ezt találtam: AHVA panel van benne, ami lényegében IPS, jól tudom?
-
mzs98
újonc
válasz
Aethel #30158 üzenetére
A bal oldaláról vagy inkább a közepe tájékán, és tudtommal ezen az oldalán van a CPU hűtés. A jobb oldalon van a HDD meg a videókártya hűtése, ott semmi nem hallatszik. Ugye ez a modell két ventillátoros
Bocsi, Pyttawrx kérdésére szerettem volna válaszolni, csak félrenyomtam.
-
frame120
tag
válasz
Aethel #30158 üzenetére
Az ips szintű náluk azt jelenti, hogy wide view tn, kiemelkedően jó színekkel. Az előző széria 120hz-es kijelzői voltak ilyenek 100% körüli srgb lefedettséggel. Ilyenem van, ez volt az egyik ok amiért megvettem. Ahogy nézem notebookcheck szerint a scar 2-ben valódi ips van, kb 90%-os srgb lefedettséggel, ami gamer gépben még mindig jó. Érdekes, hogy az asus oldalán itt is ips szintűt írnak.
-
Aethel
aktív tag
Sziasztok!
Tervben van jelenleg egy ASUS Scar II noti vásárlása és amire figyelmes lettem hogy mindenhol ez van írva: "IPS szintű panel". Ez mi a lőcsös mezőgazdasági lengőcsapszeget jelent? Gyanúsan mindenhol IPS-ként hivatkoznak rá de mindegyik áruházban az IPS jelző offos. Szóval ez egy feltupírozott TN panel amit a marketingeseknek sikerül IPS-nek eladni?
-
mzs98
újonc
válasz
Pyttawrx #30155 üzenetére
Hmm köszönöm a tanácsokat... HDD többségében nincs használva, nagyon ritkán, játékoknál, minden mást az SSD futtat. És az akadozás akkor is jelentkezik, mikor SSD-ről fut a program. Szóval nem hinném, hogy a HDD lenne a hunyó. CPU hőfoka átlagos használat mellett 45-50 fok között van ami mintha magasabb lenne, mint amikor megvettem. De némi terhelés hatására ( pl több videó fut egy időben, vagy google térkép) rögtön felugrik 55 környékére. Játék futása közben pedig úgy tűnik túlzottan magas akár 80 fok fölé is megy.. :/
Úgy tapasztalom, hogy akkor jelentkeznek főleg a problémák mikor jelentősebb grafikai/videó teljesítmény lenne szükséges.
A sercegő hanggal meg tudnék barátkozni, már ha nincs kapcsolatban a meglévő hibákkal, a random belassulásokkal és lefagyásokkal. -
mzs98
újonc
Kedves fórumtársak!
Adott egy másfél éve vásárolt ASUS K501UX típusú laptop. Mostanság elég furcsa dolgokat produkál... Főleg Youtube videók, esetleg térkép nézegetése közben folyamatosan beakad, lefagy, vagy belassul és olyankor a hang is teljesen eltorzul, de csak néhány ezred másodpercre történik mindez, utána mintha kutya baja lenne. Érezhetően romlott a játékélmény is, néha teljesen belaggol a játék amit eddig sosem csinált. Eddig semmi nem oldotta meg a problémát, újratelepítés sem... A sercegő hang az még hagyján, azzal tudtam volna élni, de monstanában túl sokat jön elő ez a hiba főleg Youtube használata közben.
Szerintetek szükséges szervizelni? Vagy egyáltalán tudom én magam orvosolni ezt a problémát?
-
oszy
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek!!
-
hackman27697
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Ezt a gépet szeretném megvenni azért azt linkeltem mert angliában élek, itt szeretnék vásárolni.
[link]
Ez kb 160e forint.Namost az lenne a kérdésem hogy ez megüti e az otthoni asztali gépem szintjét:
alaplap
asus p5qpro
Intel e8400
2X2Gb ram corsair dual channel
palit gf 8800Gt
Corsair 64Gb ssd
-----------------------------------------------------Azt szeretném kérdezni hogy ebbe a konfigba lehet e a meglévő vinyó mellé ssdt rakni (tudjátok ilyen kártyát) vagy valamit csak maradjon meg az 1 Tb merevlemez is. Optikai meghajtó nem kell!
Sokat torrentezek ahhoz veszek majd külső vinyót, de a fontosak maradjanak a gépen azért kelle az 1Tb.A memória gondolom bővithető? De vajon szabad slot vagy csak a melévőt lehet cserélni?
A legnagyobb gond az ssd mellett, a videokártya ,lehet belerakni dedikáltat vagy ez így van ahogy meveszem?
A gép cnc programozáshoz, autocad hez (az otthoni simán tudja) munkahelyi dolgokhoz meg photoshophoz kellene.
Mondjuk ha menne rajta 1-2 játék is pl wolfeinstein 2 (nem fullon) az jó lenne, de nem fontos.
Csak a full hds film menjen az meg gondolom fog.Mit gondoltok, ez ezekre a dolgokra megefelelő lenne?sokkal többet nem tudok adni érte.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! -
Blue Eagle
őstag
Ezen a Turion 64 X2 vason, a 2GB RAM-mal viszonylag szépen el fog muzsikálni a Win7. Semmit nem kell külön a BIOS-ban állítani, sőt állítsd az egészet Deafult-ba (BIOS belépés= F2).
A Win7 egyik kiváltsága, hogy gond nélkül telepítheted USB-s eszközről is. Természetesen optakai meghajtóról is.
Ha a gép bekapcsolása után (preboot közben) vadul nyomkodod az ESC gombot, akkor megjelenik egy lista ahol kiválaszthatod azt a bootolható médiával ellátott meghajtót, ahonnét indítani akarsz (bármit, pl. Win telepítőt).Ahogy előttem is írják a Vista driverei jók lesznek. Ha mégsem, akkor kompatibilitási módban menni fog az adott eszközillesztő telepítő varázsló.
Fontos, hogy NE! 64 bites Win7-et telepíts erre a gépre!
-
wrc84
csendes tag
Én úgy tudom, hogy a biosnak ehhez max annyi köze van, hogy a bootolást honnan akarod kezdeni. Először kell csinálni egy usb/DVD telepítőt és a biosban arra állítani, amiről éppen telepíteni akarod. De meg kell nézni, hogy megfelelő hozzá a minimális rendszerkövetelmény. https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows7
Máshol írták pedig, hogy a vista driverekkel működik win7 alatt. Érdemes lenne megnézni, kárt elméletileg nem okoz, max megjelenik egy ablak, hogy nem kompatibilis a rendszerrel a driver.
-
frame120
tag
Ezzel egyébként a proci hőmérséklet is alacsonyabb lesz, meg a venti fordulatszám, de ugye a teljesítmény is gyengébb. Nálam a proci 3.5-3.9 helyett 2.2 ghz körül megy boost nélkül (i7 8750h). Az 1050ti-t kiszolgálja játékokban általában, így én szokszor így is játszok, ha fejhallgató nélkül nyomom. Ha kell a kakó, akkor visszakapcsolom a boost-ot, a hűtés hangja úgyis elnyomja a sercegést
-
wrc84
csendes tag
válasz
frame120 #30145 üzenetére
Sajna az elállás már nem megy, mivel jó ideje használatban van a készülék.
Amúgy ez a sercegés már kicsomagolás óta jelen volt üres járaton is. Este levettem az energifogyasztási sémánál a max processzor fogyasztást 99%-ra. Nem tudom lehet már fáradt voltam, de mintha eltűnt volna arra a fél órára. Majd ma jobban meghallgatom, meg elindítok rajta egy játékot. A ventillátor működésre pedig úgy tűnik egy fenti program segített. De ma lesz jobban idő megnézni. -
oszy
veterán
Tudtok nekem segíteni? Van egy Asus F5N-AP158 laptop. W7-et kellene rávarázsolni. Ehhez honnan tudok drivereket letölteni? Az Asus oldalán Vista és XP-t látok csak. A BIOS-ban át kell állítani valamit, hogy felmenjen rá a 7-es? Köszönöm!
-
frame120
tag
Taskmanagerben nézd meg, hogy amikor így felpörög a venti nem fut-e a háttérben valami windows szolgáltatás, ami terheli a procit. Nekem az antimalware néha beterheli a procit és felpörög a venti. A sercegés szerintem coil whine lesz, nekem a gl703ge produkálja. Elég idegesítő, de tudtommal nem garanciális hiba. Ha új a gép és elállási időn belül vagy, akkor állj el a vásárlástól és vegyél másikat. Ha ez nem megy, akkor az energiamanagement beállításokban csinálj egy új profilt 99%-os max proci használattal. Ez letiltja a boostot, némi teljesítmény veszteséggel, de kapcsolható, hogy csendes, vagy erős legyen a gép. Így nekem sokat csökkent a sercegés. Esetleg érdeklődj a szervíznél, hogy mit tudnak kezdeni vele, de egyeztetés nélkül ne küldd fel a szervízbe szerintem.
-
-
wrc84
csendes tag
Sziasztok
Adott egy Asus Zenbook Pro ux550ve laptop. Az alábbi hibákat produkálja. Az alaplap felől furcsa és egyben idegesítő sercegő hang jön. Ami biztos nem az SSD produkálja, mivel nemrég bővítésre került és így is megmaradt ez a hibajelenség.
A másik hibája, hogy mindenféle komoly igénybevétel, tehát grafikai programok, játékok nélkül mintha zavarosan működne a hűtőventillátor. Van amikor bekapcsol egyszerű webböngészésnél, vagy akár, hogy webböngésző sincs megnyitva, de van úgy hogy nem.
Szerintem ezek nem megszokott jelenségek, főleg a hűtőventillátor zavaros működése, mivel az ezelőtti gyengébb hardverű laptopom ezt nem produkálta.
Tapasztalatokat véleményeket kérnék, gondolom a javíttatása elkerülhetetlen.... -
válasz
XFishboneHUN #30141 üzenetére
Mellekeltem hozzá pár HWiNfo full képet is és részletesen leírtam minden teszt eredményt is. (így már nem lehetett nehéz dolguk, meg másodszorra küldtem vissza, előtte meg a felküldésig folyamatosan konzultáltam az ügyben az Asusal)
Én kíváncsi leszek, hogy most új lappal mit produkál majd hőfokilag egy átfogó Pentek/Szombat/Vasárnapra otthagyott/futtatott teszttel
Hétfő dél környékén fel is hívom a szerviz technikust és rákérdek mi lett a vége. Lap csere megoldja, vagy full hűtést is kell vagy sem cserélni. -
válasz
-FLY-> #30139 üzenetére
Hát gariba pedig meg kellett volna nem?
(ha OS-el kaptad a gépet)
Én felküldés előtt rá szoktam kérdezni az Asusnál, hogy mi merre meddig (mik a lehetőségek)...stb.. és úgy készülök (tájékozottság nagy előny és maileknek nyoma is van, plusz telefonos beszélgetéseknek is, mert mind rögzítve van - nálam is)
-
-FLY->
őstag
válasz
MaxxDamage #30136 üzenetére
Lehetett volna, de gondoltam, ha megadom a pontos alkatrész hibát, akkor csak van valamelyik sintérnek annyi esze, hogy ráengedjen egy diagnosztikát. Ami a legdurvább, az az, hogy nem tagadják, használhatatlan a gép, de szerintük egy os újratelepítés megoldja, amit persze ők nem csináltak meg. LOL. Nah de majd holnap...
-
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #30136 üzenetére
már megvan
ahogy lesegetem a teszteken az is szeret melegedni
-
válasz
-FLY-> #30134 üzenetére
A "rossz" alatt lehet azt is le kellett volna írni, hogy konkrétan mi a hiba jelenség. (részletesen kifejtve)
Én is le írtam, hogy CPU hőmérséklet problémám van...erre mit cseréltek? Thermal modul (hűtő szivacs lapokat) és most második nekifutásra meg kiderül, hogy alaplapi (cpu/vrm) fesz. szabályzás hiba okozza... így új alaplap remélem megoldja.
Ja és nálam a lap maga csak 2-300 ezres (+) kategória -
-FLY->
őstag
válasz
MaxxDamage #30130 üzenetére
Leírtam nekik, hogy rossz a merevlemez, nem kértem, hogy keresgéljenek, csak fogjanak egy nyomorult csavarhúzót és cseréljék ki, nem sikerült.
Szerintem ott rontottam el, hogy a kurv@'nyádat nem írtam a végére a bejelentőnek.
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #30132 üzenetére
máskor az leszn de ne legyen nem hiába vettem 300k laptopot
-
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #30130 üzenetére
de az... euronics küldi el a gépet hétfőn fel hívom őket
folyamatos kék halál miután használta a második vgat, teljes alaplap csere volt pénteken vissza kaptam és azóta biosba is randomban vga ventijét teljesen fel tekeri [link] bios nem is látja
-
válasz
apollo12 #30126 üzenetére
Csak nem a FixDirect?
Mi a probléma a lapossal? (szerviz előtt és után)
Enyém is most van ott másodszor és tettem az ügy érdekében, most rá álltak rendesen az ügyre (teljes kivizsgálás, új alaplap berendelés (2-300k ár.kat.lap) és most azzal tesztelik a hétvégén (fut rajta a teszt) és Hétfőre kiderül, azzal minden stimmt-e vagy sem...
Nálam csak CPU temp. probléma állt fent. CPU/VRM (voltage) szabályozási gond az alapja a hibának, elvileg a lap csere meg kell oldja.. én felvettem a kapcsolatot az Asus-al (első javításból vissza érkezés és tesztelgetés után), ott kértem részletesebb kivizsgálást és hiba javítást már másodszor és külön értesítsenek, tájékoztassanak a szerviz technikus(ok) a laposommal kapcsolatban. Fel is hívtak, korrekten meg lehetett beszélni mindent. Eddig csak jót tudok el mondani az FD-ről (mint hivatalos Asus szerviz)Ami fontos még a szerviz felé, az a részletes hiba leírás, esetleg dokumentum, képek, stb.. csatolása a lapossal együtt és akkor biztosan látják, tudják a hibát hol keressék. Legtöbb esetben nem futtatnak részletes tesztet, de kérésre, speciális hiba leírás meglétével már tudnak mit kezdeni és részletes tesztelést is csinálni.
-
XFishboneHUN
senior tag
A tegnapi napon beruháztam egy ASUS Zenbook FLIP UX562FD laptopra.
Hát mit ne mondjak gyönyörű példány.
-
apollo12
veterán
Videó róla, [link] biosba is csinálja kB 5 perc múlva kezdi fel tekerni és nem hadja abba
Ilyenkor újra 2-3 hét?
-
apollo12
veterán
hali mitől lehet hogy sajátmagát fel pörgeti a ventilátort ami a vgat vezérli fullon pörög a és a vga 39cfokos ?
mehet vissza ?
-
-FLY->
őstag
Jól beszoptam az asus semmit érő garanciájával. Vissza küldtem nekik az egyik notimat, hogy szar a hd, lényegében nullás a kondíciója xezer hibás szektorral karöltve( hds szerint kuka ), w10 már munkamenet közben is kéri az újraindítást, hogy kijavítsa a merevlemez hibáját (ha egyáltalán feláll). Erre visszaküldik nekem, hogy hardveres hiba nem található, szerintük egy os reinstall megoldja a problémát (amit persze én csináljak meg).
Idén már ez a második eset, hogy ordítanom és csapkodnom kell, mert egyszerűen nem végzik el a munkájukat a szervizesek. -
apollo12
veterán
Hali 2 hét alatt vissza tért a laptopom, alaplap csere, fura módon most már egyszerre fel ismerte nvidia a vgat telepitéskor
De játék után nem volt hajlandó le állni a ventilatornak csak gép reai után mitől lehet? -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #30109 üzenetére
Most találtam egy programot amcsi fórumon:
NoteBookFanControl
https://github.com/hirschmann/nbfc/releasesProgin belül ki kell választani a modellt és átveszi a venti vezérlés irányítását.
Azt írják fellépő probléma ennél a modellnél
-
válasz
skylinelaca #30102 üzenetére
Pontosan.
-
válasz
skylinelaca #30100 üzenetére
De, persze igen, csak azt hittem sürgősebb.
A másik alternatíva, hogy vársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest