- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Benir8 #28596 üzenetére
nyílván számít az is valamit, de ez akkor sem normális. Ott nagyon melegszik a procid, 86fok volt a max az már sok és azt is csak órajelvisszavétellel tudta. Ja és a gpu terhelés ilyenkor csak az integráltra vonatkozik, neked ott van még a dedikált, ami nem volt terhelve, ami extra hőt termel.
vagy megvárod a szeptembert, de játékra nem tudod használni, vagy hamarabb meg kell nézetni.
-
Benir8
senior tag
válasz
Create. #28595 üzenetére
Húha.
Tavaly októberben vettem meg ezt a laptopot, pasztázni nem fogok mert ezt a lapost Laptopszalonnál vettem meg, szeptemberben viszem vissza éves karbantartásra. Megpróbálom a biost frissíteni.szerk.: vagy számít ez ha a szobámban 34 fok van, emiatt sok meleg levegő jut be a laptopra?
-
válasz
Benir8 #28594 üzenetére
csak összehasonlításképp az enyémen így néz ki, látszik, hogy a turbóból visszavesz 2.3ghz-ra, de nem 600-ra:
Azt, hogy az gáz nagyon. Ahogy látod folyamatosan droppol az órajel 600mhz-ra. Túlmelegszik a proci. Próbáld meg a biost frissíteni, hátha abban toltak ki limitet, újra kellene pasztázni, meg kitisztítani hátha megoldja. Annak az órajelnek tükörsimának kellene lennie vagy csak ritkán leesnie.
-
Benir8
senior tag
válasz
Create. #28588 üzenetére
Á kiléptem rajta a programból. Újra lemérem.
Biost utána néztem, jelenleg a 2.17.1249-es verzó van rajta. Honlapján elérhető a legújabb verziós a 300-as. -
burneey
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) MAX 380 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) játék : Csak CSGO , esetleg DOTA2, programozás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? naponta és csgora, programozásra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" , teljesen mindegy, mert egy külső 144Hz-es monitorhoz hozzákötném DisplayPorttal
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem lényeges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 1TB HDD, SSD 120GB elég lenne, 8GB ram elég, Optikai meghajtó nem kell, elhanyagolható
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Csak olyan jöhet szóba, amin Mini DisplayPort vagy a Display Port van, 144 Hz miatt
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Akár használt is, annyira nem lenne nagy gond.Kérdés : Komolyabban játszanék CS:GO-t vele, ezért very low-on használnám csgoba 1024x768-ba. ASUS ROG STRIX GL553VE-t néztem, de fogalmam sincs mennyi FPS-t lehetne kihozni egy 1050Ti-vel. Elég lenne egy 970M is?
Fontos kérdés, 300 stabil fps meglenne-e? -
gaben0211
tag
válasz
steelsec #28578 üzenetére
asus x550vx notebook intel core i5 6300hq , geforce gtx 950m, 4gb ram. persze tudom hogy kevés a 4gb ram de ahogy írjátok ígyse úgyse kóser valami a géppel. aida64el csináltam stabilitás tesztet még múltkor fél napot ment de semmi hibát nem jelzett. akkor azaz 1ik gond hogy nem eredetiek a játékok? vagy van még itt más is szerintem
-
-
rep3at
őstag
Sziasztok!
Vettem Egy T300Chi-t és azt szeretném kérdezni hogy az ASUSnak (vagy csak amúgy) van-e olyan szoftvere mint a Lenovonak a Companion ahol be lehet állítani hogy ne töltse a gépet folyton ha töltőre van téve hanem tápról menjen az akku közbeiktatása nélkül és ne töltse folyamatosan? Remélem érthetően le tudtam írni
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Egy másik topicban kérdeztem, de nem kaptam jó megoldást. Gondolom itt kapok kis segítséget.
Problémám itt van ezen a linken: [link] -
glugi
aktív tag
Sziasztok!
Került a családba egy E403NA, elég jó kis office gép. Eddig minden jól működik (Win10Pro), amire való és szántuk, arra szerintem megfelel, a passzív rész is jól szuperál eddig. Nyilván ebben a kategóriában nincsenek túlzó elvárásaim. 14'' FHD, Pentium N4200, 128 GB eMMC, 4 GB RAM, AC-s WiFi (Intel 7265), 3 cellás 57 Wh akksi, USB 3.1, USB3, USB2. Az összeszerelés rendben, 12 giga usb3 (60 ezer fájl) másolás végén már azért elég meleg a bal oldala és alja (alul műanyag a gép). Touchpad átlagos, multitouch van.
Az ASUS telepítő diszkről felment minden. Ellenben 2 kérdésem lenne még az elején: CapsLock LED nincs, de nem kellene OSD-n jeleznie valahogy? ATK Hotkey és társai is mind fent vannak. Ha pl. megnyomom a repülőgép üzemmódot, azt kiírja. Illetve, bios-ban nem találtam meg hogyan lehetne az F1-12+Fn gombokat felcserélni, tehát, hogy az Fn gombokhoz ne kelljen az Fn-t is lenyomni. Erre van javaslat ,ötlet? Köszi!
Ha valakinek hasznos lenne és megvan hozzá a megfelelő tudásom, tesztelek rajta amit tudok. -
steelsec
aktív tag
válasz
gaben0211 #28576 üzenetére
Mi a pontos spec? Kicsit ugyerzem valami kimaradt szamunkra.
A win 10 nem okoz hibat, felejtsuk mar el ezt a baromsagot, hogy a win 10 szar. Kifejezetten jobbat nyujt mint a 7 es a 8. ha regebbi jatekot akarsz futtatni ami mar olyan regi hogy a win10 nem akarja ott a kompatibilitasi mod, win xp/98 jatekokat futtatok vele mint a Crock 2, gond nelkul megy minden amit akarok.
mint kerdeztem ugylattam csak 4gb ramod van.(huhh tenyleg lehet csak 4gb ram)
Mert ne is haragudj de a GTA V 8 at ker minimum de azzal is baja van, 12-16 alatt nem erdemes probalkozni termeszetes hogy kiakad.
Nincs eleg ramod, maga a specs eleg a GTA V szintu jatekokhoz kompromissuzmokkal, nekem is volt 950m es gepem gond nelkul jatszottam vele, csak 12 gb ram volt.
-
válasz
gaben0211 #28576 üzenetére
Nem tudom, hogy mit lehet kezdeni vele. Én inkább arra akartam kilyukadni, hogy nem a win10 a ludas, hanem más gondok vannak, pl túlmelegszik a laptopod. illetve a nem eredeti szoftwarek mint a gta4 is azért nem megy neked win10-en, mert hiányoznak a patchek, amik miatt fut rajta instant buhera nélkül.
-
Nekem viszont olyan bajom lenne, hogy felteszem a hivatalos oldalról a hang drivert, viszont nincs benne equalizer és most vettem egy fülest, amit állítgatni kellene, mert sok a bassus alapból.
A driver neve conexant audio driver a legfrissebb. (Gl552vw a laptop)
Erre valami ötlet esetleg? -
válasz
gaben0211 #28573 üzenetére
Nekem gl552vw (i5 6300hq)van win10-el, egy játék nem volt ami ne ment volna rajta, még az imperium2 és a warcraft3 is minden mókolás nélkül megy, pedig azok se maiak. Nekem youtube videónál sincs semmi akadás, meg kb. sehol máshol se, megy úgy mint az asztalim általános felhasználásnàl (net, video, youtube ilyesmi, nyílván játékra sokkal gyengébb). Szerintem ott más baj van.
Felteszem a gta4 sem eredeti, ha ilyen bajod van vele.
-
gaben0211
tag
válasz
Járókeret #28560 üzenetére
Pont ezaz hogy a euronicsban ezaz 1 volt az ami 2kilóig türhetőnek volt mondható a többihez képest mert azokat nemigen játékra dobták össze mondjuk win10 miatt ezt sem, meg ott lett volna még az asus rog vasa 3kilóért annyit meg azért nemadnék ki laptopért. Volt utánna nézegetés mert nemaza fajta vok aki csakugy kidobálja a penzt az ablakon feleslegesen és jó vélemények voltak róla. Az már más téma amikor nálad van és szembesülsz vele hogy kifogtál 1 szart... Igazából bios frissítés megoldotta a fagyásokat, az intel skylake proci miatt voltak ezek a jelenségek , egyedül a youtube videók akadnak be teljes képernyőn random de ez meg a flash meg a bongeszo meg a nemtudom még miknek a hibája legalábbis amiket találtam róla. Viszont ami a legrosszabb hogy ezek a procik már csak a win10et támogatják ami szerintem 1 kalap szar mert én pl a gta4et sem tudom elindítani rajta normálisan. Mindegy a lényeg hogyha vesztek gépet és régebbi játékokkal is játszani akartok akkor olyan procit nézzetek bele ami kompatibilis még a 8.1el vagy a win7el is. Ezt az asus x550vx szériát meg szerintem hanyagoljátok ha játszani is akartok. Vagy lehet hogy csak én fogtam ki rosszat
-
Bavid
senior tag
Sziasztok, kinéztem magamnak az ASUS UX430UA (i5-ös procivel) notebookot, azonban sehol nem találtam magyar billentyűzettel. Honnan lehet tudni, hogy létezik-e egyáltalán belőle vagy felejtsem el?
-
zolokas
aktív tag
akkor nem aksi hiba?
-
mondeo61
tag
válasz
zolokas #28563 üzenetére
Vezérlőpult-Energiagazdálkodás-Akkumulátor beállításoknál nézd át és az értékeket módosítani a kívánt szintre. Lehet, hogy valamitől átállítódott és a töltöttségi értéket elérve kikapcsolja a pc-t.
Pl. -alacsony töltöttségi szint 10% -ra
-művelet alacsony töltöttségi szint esetén- nincs művelet -
zolokas
aktív tag
Sziasztok! Van egy Asus lapim olyan probléma van mostanában vele, hogy 60 70% a töltési színt és kikapcsol a lapi! Mitől van ez? Meg fog halni a akksi? Ha folyamatosan töltésen van akkor nem indul ujra!
-
Járókeret
senior tag
válasz
barnabas22 #28535 üzenetére
pont ma rendeltem be egy g752-t. neked mióta van meg? mi a véleményed? tudsz írni pár sort, játékokról ?
köszi(#28555) gaben0211: ez történik, mikor semmi utánaolvasás után, bemész a bó'tba és veszel egy szar gépet. X széria, hulladék. sajnos kidobtad a pénzed az ablakon.
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Egy régebbi Asus K50IE laptopon szeretnék USB-ről Boot-olni, de ő nem akarja.
Bisos-ban már állítottam boot sorrendet ide-oda, de semmi.
Nem tudja esetleg valaki, hogy van-e valami spéci mód arra (pl. billentyű kombináció), hogy "kierőszakoljam" az usb-ről boot-olást a gépen ? -
gaben0211
tag
sziasztok. Már jártam itt nemrég, a gépem ASUS X550VX 4gb ddr4 ram, nvidia geforce gtx 950m videókártya, intel core i5ös 4magos procival . a lényeg hogy visszakaptam a szervízből és ugyanazokat a hibákat produkálja mint eddig. Játék közben gta5 watch dogs 2 megáll a kép beakad a hang, utánna elkezd felpörögni a hűtés jó hangosan és csak az újraindítás segít. youtube videóknál is csinál néha beakadást a hang. hasonló problémákkal találkozott már valaki és esetleg lett rá megoldás vagy mehet vissza a szervízbe? driverek legfrissebbek. viszont sok külföldi oldalon sokaknak hasonló problémájuk van ezzel a laptoppal megoldásra meg írnak mindenfélét. de amiket találtam eddig nemértek semmit.
-
Gallac
senior tag
válasz
szaboi6512 #28548 üzenetére
ez tényleg megoldotta, telepíted és van olyan opció, ha egeret csatlakoztatsz akkor tiltja a tapipadot
-
ZephX
senior tag
Hali.
Valaki szedett már szét K53-at vagy hasonlót? Tényleg csak a billentyűzet megbontásával lehet a ventilátorhoz jutni? -
steelsec
aktív tag
válasz
szaboi6512 #28546 üzenetére
Azt hiszem az inkabb at atk
-
Gallac
senior tag
Sziasztok,
ASUS X550C típusú notinál Win7 alatt, hogyan lehet a touch padot ideiglenesen kikapcsolni?
thx Gall -
FeZ...
aktív tag
válasz
FeZ... #28517 üzenetére
Valószínűleg sok embert nem érint, de gondoltam beírom a megoldást, hátha valamikor még fog ezzel valaki szenvedni és a kereső kidobja neki ezt a beírást:
A korábban megemlített Asus K50IE laptopban működik a Marvell vezérlős SSD. Pontosabban csak azzal működik.
(konkrétan én az ajánlottak közül a Crucial MX300-at tudtam szerezni és kipróbálni benne) -
-
válasz
barnabas22 #28538 üzenetére
Hát nem tudom mit néztél, de gl752 olyan 260k, g752 meg 360k körül láttam hirtelen.
-
válasz
barnabas22 #28535 üzenetére
GL van neki, abban van. Nem egy kategória a kettő.
-
Gergosz2
veterán
válasz
gameresboy #28531 üzenetére
az a proci szerintem gyenge lesz ehhez. Egy használt üzletivel jobban jársz.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a következő gép mennyire alkalmas, ajánlott AutoCAD 2014-es programhoz, megbirkózik vele? Hardverileg elég a programnak?
A típusról valakinek van tapasztalata, véleménye?
[link]Üdv,
GBoy -
Sziasztok!
Most vásároltam egy ASUS ROG GL752(i7-6700HQ, GTX 960M 4GB, 8GB 2133MHZ) laptopot és játékokban, főleg CSGO-ban nem azt a teljesítményt nyújtja mint amit vártam.
A gépemen amiről váltottam (i5-4670k, GTX 760, 8GB 2133MHZ) fix 300 FPS-em volt még smokeba is, néha ledroppolt 270-re. Azonban ezen, 120-180FPS között hozza csak, ha fut alatta valami livestream vagy akármi hasonló, még ennyit sem. Ez reális, mert attól függetlenül, hogy laptop, a procija erősebb mint a i5 volt, a kártyának meg nem kéne ennyit számítania.? -
keneseig
tag
Üdv!
Van valakinek 8 GB-os Asus K501-es i3-al vagy i5-el?Vagy ismerősének?Fut rajt a Diablo 3 rendesen?Egyik fórumtárs azt mondja az i3-as verzióján nagyszerűen fut,egy másik pedig azt mondja,hogy ne vegyek i5-ös verziót mert 20 fps és akad.Most dilemmában vagyok hogy a papíron jobb teljesítményűt vegyem meg vagy az i3-ast?Vagy semelyiket mert nem fog jól futni.
-
törölt tag
Ma hoztak hozzam egy Asus X556U laptopot, gyari allapotban, hivatalos Win10 home rendszerrel, h valamit kezdjek vele. Egyszeruen botranyosan lassu. Hosszu percek alatt indul el, egy file explorer megnyitasa is dog lassu.
Asus-nal elmentek otthonrol, hogy kepesek egy sima hdd-vel szerelt laptopot ennyire szetbarmolt os-el arulni????
Nem ez az elso hasonlo gep a kezeim kozott, de ez kiverte a biztositekot.
Konkretan semmire nem lehet hasznalni. Es ez cseppet sem tulzas.Senki ne vegye meg ezt a tipust, hacsak nem akarja valami ertelmesebb Os-el hasznalhato allapotra szenvedni.
Bocs, de remelem megmentek ezzel par user-t a szivastol.
-
törölt tag
Valaki meg tudja mondani, hogy X751MB-be milyen csere kijelző paneleket lehet belerakni?
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy ASUS X54H típusú laptopom. Az a gondom, hogy az integrált videó kártyát használja. Elvileg van benne egy AMD Radeon HD7470M 1GB-os kártya is. Hogyan tudnám elérni, hogy ezt a kártyát használja a gép? -
Ricsi85
csendes tag
Sziasztok,
érdekelnének a vélemények egy ASUS UX310UQ-GL090T tipusú laptoppal kapcsolatban.
Mik a tapasztalatok akinek esetleg van, illetve vannak-e ismert hibák?
Játékra egyáltalán nem lenne használva, max 2 monitoron munka. (nem videovágás és egyéb, full hd felbontáson)Köszönöm
-
CptAdamica
veterán
Szerintetek az új Zenbook Pro UX550 milyen áron fog nyitni? Hivatalosan 1300USD van megadva kezdőárnak. Nagyon izgatja a fantáziám és valószínűleg lecserélném rá a mostani asztali gépemet.
-
FeZ...
aktív tag
válasz
steelsec #28515 üzenetére
Igen, olvastam, hogy megbízhatatlan. Ehhez képest az enyém több mint 5 éves, naponta min. kétszer indítva, és 2-3 naponta hurcolva még teszi a dolgát és soha nem kellett szerelni rajta semmit .
Közben kiderült, hogy egy barátomnak is ilyen van, az 6 éves.
Szóval ha a megbízhatatlan ezt jelenti, akkor az nekem rendben van.Az, hogy spec. ssd kell bele, nem baj, mert az ssd alkalmasint mehet majd tovább. :-)
Csak jó lenne tudni, hogy konkrétan melyik az a spec. ssd ?! -
bandi0000
nagyúr
Próbálkozott már valaki cpu fesz csökkentéssel?
-
bandi0000
nagyúr
szerintetek az asus mennyire köt bele abba, ha a laptop cég névre lett véve, illetve számla másolata van csak meg?
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Van egy régebbi Asus laptopom (K50IE), gondoltam feldobom kicsit egy SSD-vel.
Egy GoodRAM 240-est tettem bele, de sajna sehogy sem lehet rá telepíteni Windows-t, különböző hibákkal elszáll. Sok próbálkozás és utána olvasás eredményeképpen kiderült, hogy a lap vezérlője nem nagyon bírja az SSD-ket, elvileg egyedül a Marvell vezérlősökkel megy el.(legalább is valaki kipróbálta egy Crucial M500-al és azzal ment, míg pl. Kingstone-al nem)
Volt nálam a másik gépben egy Kingstone Hyperx Fury, kipróbáltam azzal is, arra ugyan felment a Win, de használhatatlanul akadt vele. (ezt a jelenséget is írták)
A kérdésem az, hogy valaki találkozott-e már ezzel a problémával és vajon valóban megy-e a gépben a Marvell vezérlős SSD? (mert ezt akkor eladom, ha tudom vagy elcserélem olyanra) -
válasz
GeneraL_XTX #28507 üzenetére
Nincs mit
-
válasz
GeneraL_XTX #28505 üzenetére
Azt hiszem ATKpackage a neve(legalábbis az enyémnek azt hiszem ez kellett), de nem vagyok benne teljesen biztos. Asus oldaláról le tudod szedni hozzá.
-
válasz
GeneraL_XTX #28503 üzenetére
Felraktad a driverét? Nekem akkor csinált ilyet a gl552vw amikor hiányzott a drivere, vagy valahogy nem települt minden jól.
-
GeneraL_XTX
veterán
sziasztok!
van egy asus zenbook ux303ub laptopom
az mitől lehet, hogy egyik pillanatról a másikra nem tudom bekapcsolni az fn funkciógombokkal(meg sehogy máshogy sem) a billentyűzet világítást? Minden más funkciógomb hiba nélkül működik, csak a két billentyűzetvilágítás gomb nem (fényerő csökkentése növelése F3-F4)
azt hittem a világítás xart be, de az se, mert bootnál egy két másodperce felkapcsol
valakinek 5let?
-
gaben0211
tag
válasz
steelsec #28501 üzenetére
jaja szerintem is szervíz lesz belőle. gondolom bios frissítés sem segítene rajta. a másik dolog hogy kevés a játékoknak a ram talán, de azmiatt sem csinálhatna ilyet. minden drivert frissítettem mert elvileg az is lehet ok ezekre (de nemhiszem). még 1 frissebb win10et megpróbálok a június 26ig vannak frissítve benne a cuccok . a win7et meg akkor hanyagolom
-
steelsec
aktív tag
válasz
gaben0211 #28500 üzenetére
Meg se próbáld a win 7 et, felesleges. Nem is értem miért lenne opció win 7 et használni manapság, annyival rosszabb oprendszer hogy hihetetlen.
A Pocok alienwareje csinált ilyeneket vásárlás után annak új alaplap lett a vége, szerviz ezekkel az infókkal már beveszik. Minél hamarabb viszed be annál jobb nem érdemes szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest