Hirdetés
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Korai iOS árulkodik arról, milyen eszközök várhatók az Apple-től a közeljövőben
- Névlegesen nyer üzemidőcsatát a Honor új szériája
- Decembertől kapható itthon a Baseus Inspire szériája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99
üzenetére
nyilvan kimertem direktben semmikeppen nem kotottem volna szembe, itt az volt a kerdes hogy az s3 hogy all a tobbes taphoz.
ott van meg a c3 supermini, azon nincs vin, de azt joval egyszerubb kornyezetbe szanom. igazabol ttl es 555-el is megoldhato feladat lenne, de olyan lusta vagyok es annyira olcsoak ezek hogy mar nem is erdemes ezzel logikazni. meg szerelesileg is egyszerubb par labat bekotni mint 74-es icekkel osszemadzagolni.
durva luxus hogy ilyen szinten lent van az egesz hogy egyszerubb es olcsobb egy komplett computert hasznalni a legegyszerubb feladatokhoz is. most mar lassan a microchipet is elengedem, voltak elonyei de egy superminivel mar a meret elony is eltunt. kodoloas, debuggolas is joval egyszerubb esp-vel mint a microchippel.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99
üzenetére
na igen ez a jo megoldas

a dolog lenyege, hogy a cuccot nem akarom hajtani az usb-rol, az eszkoznek van sajat belso tapja amin tobb fele feszej van (24V,12V,5V ebbol az 5V-ot hasznalom nyilvan az esp tapolasara is)
arra van szukseg hogy usb-re dugaskor programozhato legyen az usb tapjaval is (szoval berhelos kabelek nem jok tobb okbol sem).
amikor pc-re dugom az usb-vel elotte mindig kikapcsolom az eszkozt.
most mar kezd veglegesedni a cucc, jo volna ha nem sulne meg akkor se ha veletlenul bekapcsolva marad. szoval kettos tapot valahogy kezelnie kell.megbongesztem a netet, es kiprobaltam (Esp32 S3N16R8).
van ez a Vin port (5v) plusz a ket usb. kovetkezo a táp kombinaciok:
- szoloban mindegyikrol megy (es ha usb-rol akkor nyilvan programozhato is).
- ketto usb parhuzamosan:
-- ketto usb: mindketto a pc-be dugva, jol mukodik az egyiken at programozhato (nem melegszik semmi)
-- ketto usb: az egyik pc-be dugva, masik usb fali tapegysegbe, mukodik, programozhato (nem melegszik semmi)- három tap, Vin port (5v) + 1 (vagy 2) usb bedugva. egyik usb pc-re, masik fali tap.
mukodik, programozhato (nem melegszik semmi)
-- Vin tapfesz varialas (4.5-5.2V tartomanban) tovabbra is mukodik mind, programozhato, nem melexik.
-- elvileg a Vin tartalmaz vedelmet.
de aztan minden esetre ele akasztottam egy diodat ugy is kiprobaltam.
ilyenkor nem mindegy mennyire esik be a tapfesz.
sima szilicium diodaval (1N4148) 4.95V-on meg eppen beindul de nem tunik uzembiztosnak, latszik hogy indulasnal vibralnak a ledek es lassan szedi ossze magat.
germanium diodaval 4.65V-on mar megy de az is hatareset (ez egy regi tungsram germanium OA1180). -
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99
üzenetére
marmint az esp panelrol? az mit szamit ebben a temaban?
uzembiztos megoldast gondoltam nem ilyen berhelos megoldast, mert az elvagott usb kanoc is addig jo amig en dugom ra (meg amig nem felejtem el hogy az kell hozza).ugy gondolom, hogy nem egy legbolkapott dolog, hogy a panel programozashoz hasznalja az ember az usb dorot, de amikor uzemben van a dolog akkor az eszkoz sajat tapjat hasznalja.
persze lehet olyan megoldast is hogy csinalok egy hurkot amivel kivezetem a dobozon kivulre az eszkoz belso tapjat mondjuk egy usb aljzatra majd onnan hurkolom vissza egy rovid kanoccal az esp-be igy mindig az usb-n at kapja a feszejt, de hat ez se tul elgans (mas kerdes hogy az s3-nak ket usb aljzata van, szoval akar ha valaki nagyon hulye be tudja dugni egyszerre a kettot).
kapcsolozasnal azert letezenek normalis megoldasok is pl a 3 allasu kapcsolo aminel meg veletlenul se fordulhat elo a hibas szembe kapcsolas, de akar valami rele/ssr dologgal is kapcsolhato. -
rednifegnar
senior tag
holgyekurak, esp32 s3/c3sm-t szeretnek tápolni.
a gondom az hogy van a keszulek belso tapja amiben van a vezerlo, meg persze az usb-re is fel kell dugnom soxor es a ket tap nem lehet egymassal szemben.
olvasgattam a temaban bar csak eleg alapokat, sokan az elvagott tapvezeteku usb kabelt irogatjak.
nem tudom ennel van e azert kulturaltabb megoldas mert amikor ki van kapcsolva a cucc akkor jo lenne ha az usb-rol valo mukodes is menne teszt es programozas szintem, a keszulek sajat tapja nelkul.
kapcsolos megoldast nem szeretnek az azert eleg veszelyes hogy veletlenul szembekapcsolodna a ketto mert a user nem kapcsolta at.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Wolfram
üzenetére
lehet veszek sd olvaso cuccot aztan kuzdom vele kicsit.
ez a simple ftp is kicsit izgat mert ha az esp-n fut akkor milyen tarhelyet lehet ott latni? az esp-n lat egy fajlrendszert? neki kene futnom ezenek, csak most meg a tobbi resszel birkozom de biztos hogy valami ilyesmire szukseg lesz. ez egy kijelzo szeruseg es arra a szovegeket fel kell varazsolni es jo volna nem programkodban tarolni (most tombokben tartom de ez csak probakhoz elegendo). -
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
hi, teljesen verszemet kaptam.
adott: esp32-s3 r8n16, kisebb 2kbyteos bitterkepeket kellene tarolnom, sokat.
eddig azt csinaltam hogy beleforditottam a kodba tombokbe. bizonyara nem szep megoldas, de mukodik.
van e lehetoseg masra igy esp kartyan belul? pl valahogy tarhelykent elerni a rajta levo flasht? fajlrendszerkent vagy nem tudom. mikrochipnel volt ilyen de pc-rol azt nem tudtam irogatni, foleg nem fajlrendszerkent.masik amire gondoltam, hogy valami sd kartyan tartani es akkor kb vegtelen mennyiseget lehetne tarolni.
probalt mar valaki sd kartyas olvasast csinalni? a tartalmat pc-rol irnam ra, csak olvasni kellene a fajlokat az esp-nek. nem tudom mire erdemes figyelni, milyen sd modult erdemes venni (vagy mindegy?), milyen kartyat, mekkorat es mire kell formazni?
talaltam leirast a neten de hatha van valakinek gyakorlati tapasztalta vele.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
daninet
üzenetére
ja hat egy rendes borda sokat tud ezen segiteni, de van tobb ismim akik regebbi felesleges okostelot hasznalnak webkameranak ilyen celra.
nekem pinyoban van a nyomtato ott is jol jonne ilyen tavfigyeles, de viszonylag keveset nyomtatok igy annyira nem kell hogy tegyek is erte
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
tovabbra is kuzdom ezzel a dologgal, nem tudom miert mukodik.
elsore azt gondoltam hogy mivel a max3232-ben ket par konverter van igy esetleg parhuzamosan szembekotottek kettot ami kepes lenne igy mukodni.
kimeregettem a kis panelt de csak 1 par van bekotve.
az viszont igy kederult hogy amit a panelon a tusken rx-nek jelolnek az valojaban az ic out laba, igy kimenet. szoval ami panelen rx azt a mikrovezerlo szempontjabol kell ertelmezni. igy nem kell keresztbe kotni hanem rx-rx es tx-tx, ez eleg megteveszto mert nem igy logikus, hisz ami az egyik oldalon kimenet az a masikon bemenet. sokkal egyszerubb lenne az elet ha legalabb ttl oldalon in/out-nak hivnak a labakat (az rs oldalon nem veletlen van pont ez az rx-tx, tx-rx keresztbekotes mert ami az egyiknek adas a masiknak vetel).
de azt most se tudom miert mukodik ez a cucc mindket labon, raadasul jol mert a max ic-bol jo pin-en es jo jelszinttel jon ki mindegy melyikre kotom... -
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99
üzenetére
igen a db9 panelon van ugye tx es rx tuske. az esp32-bol jovo tx-et mindegy melyikre kotom, megjelenik a db9-en a jel es mukodik.
raadasul a jelszint is jo, nem ttl hanem az rs232-nek megfelelo 10-en egyket volt.
sok abrat atneztem mar, abban is van keveredes, hogy az esp tx-et a max3232 tx-ere kotik vagy az rx-re. ez is olyan hogy honnan nezem. az esp-nek tx a transmit kimeno, a max panel szempontjabol ez lehetne az rx hiszen o meg veszi amit az esp kuld,
-
rednifegnar
senior tag
hi,
max3232-ben van itt valaki otthon? esp32 c3 super minivel kuldok es pc-n olvasom ki az adatokat.
amugy kb ilyen ami itt latszik:
https://esp32io.com/tutorials/esp32-rs232
az a bajom hogy mukodik, sot tul jol.
ezen a kis db9-es panelon mindegy hogy melyik labon kuldom be a jelet (tx vagy rx lab) megis jol jon ki a db9-es csatin.
osszesen 3 kanocot kotottem be: vcc, gnd es tx az esp-bol.
nem teljesen ertem, hogy ez miert mukodik igy, olvasgattam az adatlapokat meg bekoteseket de nem jottem ra
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- Yettel topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- KINCS! 0 Perces Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 6650U 16/512 FHD
- Fejlesztés hiányában megmaradt 8GB SK Hynix 2400MHz DDR4 SO-DIMM
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop.
- KINCS! 0 Perces Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 6650U 16/256 FHD
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 12.15.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy pixel 7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold