- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dißnäëß #23617 üzenetére
sztem ez a kondirol jaratjuk dolog eleg halott otlet, kondin hamar le fog esni a feszej (az oregedest nem is szamolom meg a hofuggest meg az esp esetleges egyeb megjosolhatatlan fogyasztas megugrasait) ide vagy sokkal nagyobb kondi kell vagy rendes taplalas, plusz teszteles (a szilardetst meghuzasa mennyit eszik?).
inkabb valami akku ami ha esik akkor esetleg feltolti magat vagy akkora kapcitasu hogy kb soha nem merul le.
forditva nem tudod megcsinalni? amikor eltunik az aram akkor elenged a rele es az rakapcsol egy akkutaplalast vagy ilyesmi. -
rednifegnar
senior tag
válasz
daninet #23606 üzenetére
ja hat egy rendes borda sokat tud ezen segiteni, de van tobb ismim akik regebbi felesleges okostelot hasznalnak webkameranak ilyen celra.
nekem pinyoban van a nyomtato ott is jol jonne ilyen tavfigyeles, de viszonylag keveset nyomtatok igy annyira nem kell hogy tegyek is erte -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #23561 üzenetére
tovabbra is kuzdom ezzel a dologgal, nem tudom miert mukodik.
elsore azt gondoltam hogy mivel a max3232-ben ket par konverter van igy esetleg parhuzamosan szembekotottek kettot ami kepes lenne igy mukodni.
kimeregettem a kis panelt de csak 1 par van bekotve.
az viszont igy kederult hogy amit a panelon a tusken rx-nek jelolnek az valojaban az ic out laba, igy kimenet. szoval ami panelen rx azt a mikrovezerlo szempontjabol kell ertelmezni. igy nem kell keresztbe kotni hanem rx-rx es tx-tx, ez eleg megteveszto mert nem igy logikus, hisz ami az egyik oldalon kimenet az a masikon bemenet. sokkal egyszerubb lenne az elet ha legalabb ttl oldalon in/out-nak hivnak a labakat (az rs oldalon nem veletlen van pont ez az rx-tx, tx-rx keresztbekotes mert ami az egyiknek adas a masiknak vetel).
de azt most se tudom miert mukodik ez a cucc mindket labon, raadasul jol mert a max ic-bol jo pin-en es jo jelszinttel jon ki mindegy melyikre kotom... -
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99 #23558 üzenetére
igen a db9 panelon van ugye tx es rx tuske. az esp32-bol jovo tx-et mindegy melyikre kotom, megjelenik a db9-en a jel es mukodik.
raadasul a jelszint is jo, nem ttl hanem az rs232-nek megfelelo 10-en egyket volt.
sok abrat atneztem mar, abban is van keveredes, hogy az esp tx-et a max3232 tx-ere kotik vagy az rx-re. ez is olyan hogy honnan nezem. az esp-nek tx a transmit kimeno, a max panel szempontjabol ez lehetne az rx hiszen o meg veszi amit az esp kuld,
-
rednifegnar
senior tag
hi,
max3232-ben van itt valaki otthon? esp32 c3 super minivel kuldok es pc-n olvasom ki az adatokat.
amugy kb ilyen ami itt latszik:
https://esp32io.com/tutorials/esp32-rs232
az a bajom hogy mukodik, sot tul jol.
ezen a kis db9-es panelon mindegy hogy melyik labon kuldom be a jelet (tx vagy rx lab) megis jol jon ki a db9-es csatin.
osszesen 3 kanocot kotottem be: vcc, gnd es tx az esp-bol.
nem teljesen ertem, hogy ez miert mukodik igy, olvasgattam az adatlapokat meg bekoteseket de nem jottem ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged