- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Swarovski kristályok a fagyos Motorolán
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
daninet #23606 üzenetére
ja hat egy rendes borda sokat tud ezen segiteni, de van tobb ismim akik regebbi felesleges okostelot hasznalnak webkameranak ilyen celra.
nekem pinyoban van a nyomtato ott is jol jonne ilyen tavfigyeles, de viszonylag keveset nyomtatok igy annyira nem kell hogy tegyek is erte -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #23561 üzenetére
tovabbra is kuzdom ezzel a dologgal, nem tudom miert mukodik.
elsore azt gondoltam hogy mivel a max3232-ben ket par konverter van igy esetleg parhuzamosan szembekotottek kettot ami kepes lenne igy mukodni.
kimeregettem a kis panelt de csak 1 par van bekotve.
az viszont igy kederult hogy amit a panelon a tusken rx-nek jelolnek az valojaban az ic out laba, igy kimenet. szoval ami panelen rx azt a mikrovezerlo szempontjabol kell ertelmezni. igy nem kell keresztbe kotni hanem rx-rx es tx-tx, ez eleg megteveszto mert nem igy logikus, hisz ami az egyik oldalon kimenet az a masikon bemenet. sokkal egyszerubb lenne az elet ha legalabb ttl oldalon in/out-nak hivnak a labakat (az rs oldalon nem veletlen van pont ez az rx-tx, tx-rx keresztbekotes mert ami az egyiknek adas a masiknak vetel).
de azt most se tudom miert mukodik ez a cucc mindket labon, raadasul jol mert a max ic-bol jo pin-en es jo jelszinttel jon ki mindegy melyikre kotom... -
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99 #23558 üzenetére
igen a db9 panelon van ugye tx es rx tuske. az esp32-bol jovo tx-et mindegy melyikre kotom, megjelenik a db9-en a jel es mukodik.
raadasul a jelszint is jo, nem ttl hanem az rs232-nek megfelelo 10-en egyket volt.
sok abrat atneztem mar, abban is van keveredes, hogy az esp tx-et a max3232 tx-ere kotik vagy az rx-re. ez is olyan hogy honnan nezem. az esp-nek tx a transmit kimeno, a max panel szempontjabol ez lehetne az rx hiszen o meg veszi amit az esp kuld,
-
rednifegnar
senior tag
hi,
max3232-ben van itt valaki otthon? esp32 c3 super minivel kuldok es pc-n olvasom ki az adatokat.
amugy kb ilyen ami itt latszik:
https://esp32io.com/tutorials/esp32-rs232
az a bajom hogy mukodik, sot tul jol.
ezen a kis db9-es panelon mindegy hogy melyik labon kuldom be a jelet (tx vagy rx lab) megis jol jon ki a db9-es csatin.
osszesen 3 kanocot kotottem be: vcc, gnd es tx az esp-bol.
nem teljesen ertem, hogy ez miert mukodik igy, olvasgattam az adatlapokat meg bekoteseket de nem jottem ra
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Trackball/hanyattegér topic
- További aktív témák...
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook Studio 15" G8 - i9 / 1TB / 32GB / 4GB NVIDIA
- Sencor Mobilklíma (Wifi) sac-mt7049c
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest