- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #23561 üzenetére
tovabbra is kuzdom ezzel a dologgal, nem tudom miert mukodik.
elsore azt gondoltam hogy mivel a max3232-ben ket par konverter van igy esetleg parhuzamosan szembekotottek kettot ami kepes lenne igy mukodni.
kimeregettem a kis panelt de csak 1 par van bekotve.
az viszont igy kederult hogy amit a panelon a tusken rx-nek jelolnek az valojaban az ic out laba, igy kimenet. szoval ami panelen rx azt a mikrovezerlo szempontjabol kell ertelmezni. igy nem kell keresztbe kotni hanem rx-rx es tx-tx, ez eleg megteveszto mert nem igy logikus, hisz ami az egyik oldalon kimenet az a masikon bemenet. sokkal egyszerubb lenne az elet ha legalabb ttl oldalon in/out-nak hivnak a labakat (az rs oldalon nem veletlen van pont ez az rx-tx, tx-rx keresztbekotes mert ami az egyiknek adas a masiknak vetel).
de azt most se tudom miert mukodik ez a cucc mindket labon, raadasul jol mert a max ic-bol jo pin-en es jo jelszinttel jon ki mindegy melyikre kotom... -
Postas99
senior tag
válasz
rednifegnar #23557 üzenetére
Szia! Átfogalmaznád, mert nem értem.
Tehát működik, de a gond az hogy a DB9-es panel lévő tüskesor RX,TX lábát mindegy hogy kötöd be, a DB9-es csatin megjelenik a jel és a PC-n is bejön a kommunikáció? Esetleg valamit rosszul értelmezek?Lenne nekem is mindenkifelé kérdésem:
Hol kapok olyan ESP32-es board-ot amin RMA csati van és tudok rá tenni egy külső antennát, vagy van is hozzá?
Olvasgattam, hogy nrf24l01 modulból a powermodul kellene az 100 méterig nem hibázik.A cél az lenne, hogy max 50 méter távolságra küldjek ESP.NOW-val jeleket mondjuk egy RGB körgyűrű rainbowwheel meghajtáshoz.
A jelenlegi konfig kb 15-17 méterig jó hiba nélkül - nem open air környezetben- , az adó és a vevő is ACK nélkül megy és egyik ESP board-on sincs jelenleg külső antenna.
Adafruit NeoPixel - az include fájl
Ami adat kimegy: LED száma és az R,G,B érték.
Mivel annyira kényelmes ez az ESP.NOW mondjuk nem szívesen váltanék róla, de ha másképp nem megy akkor lesz helyette valami más.
Vevő oldalon a bejövő adatoknak megfelelően csak meghajtom a WS2812-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest