-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #23561 üzenetére
tovabbra is kuzdom ezzel a dologgal, nem tudom miert mukodik.
elsore azt gondoltam hogy mivel a max3232-ben ket par konverter van igy esetleg parhuzamosan szembekotottek kettot ami kepes lenne igy mukodni.
kimeregettem a kis panelt de csak 1 par van bekotve.
az viszont igy kederult hogy amit a panelon a tusken rx-nek jelolnek az valojaban az ic out laba, igy kimenet. szoval ami panelen rx azt a mikrovezerlo szempontjabol kell ertelmezni. igy nem kell keresztbe kotni hanem rx-rx es tx-tx, ez eleg megteveszto mert nem igy logikus, hisz ami az egyik oldalon kimenet az a masikon bemenet. sokkal egyszerubb lenne az elet ha legalabb ttl oldalon in/out-nak hivnak a labakat (az rs oldalon nem veletlen van pont ez az rx-tx, tx-rx keresztbekotes mert ami az egyiknek adas a masiknak vetel).
de azt most se tudom miert mukodik ez a cucc mindket labon, raadasul jol mert a max ic-bol jo pin-en es jo jelszinttel jon ki mindegy melyikre kotom... -
Postas99
senior tag
válasz
rednifegnar #23557 üzenetére
Szia! Átfogalmaznád, mert nem értem.
Tehát működik, de a gond az hogy a DB9-es panel lévő tüskesor RX,TX lábát mindegy hogy kötöd be, a DB9-es csatin megjelenik a jel és a PC-n is bejön a kommunikáció? Esetleg valamit rosszul értelmezek?Lenne nekem is mindenkifelé kérdésem:
Hol kapok olyan ESP32-es board-ot amin RMA csati van és tudok rá tenni egy külső antennát, vagy van is hozzá?
Olvasgattam, hogy nrf24l01 modulból a powermodul kellene az 100 méterig nem hibázik.A cél az lenne, hogy max 50 méter távolságra küldjek ESP.NOW-val jeleket mondjuk egy RGB körgyűrű rainbowwheel meghajtáshoz.
A jelenlegi konfig kb 15-17 méterig jó hiba nélkül - nem open air környezetben- , az adó és a vevő is ACK nélkül megy és egyik ESP board-on sincs jelenleg külső antenna.
Adafruit NeoPixel - az include fájl
Ami adat kimegy: LED száma és az R,G,B érték.
Mivel annyira kényelmes ez az ESP.NOW mondjuk nem szívesen váltanék róla, de ha másképp nem megy akkor lesz helyette valami más.
Vevő oldalon a bejövő adatoknak megfelelően csak meghajtom a WS2812-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged