- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urna
tag
Talán a "Túlélték, mégis meghaltak" főcím jellemzi...
Nem volt eddig a fő fókuszban, a gépet "hibásan" és töltő nélkül vettem, az akkuban nem volt már annyi hogy a led indikátorok jelezzék (amúgy ez mennyire de mennyire jó funkció egy consumer termékben te jó ég) és kipróbálni se tudtam a töltő hiányában.
Felnyitottam óvatosan, 18650-es cellák vannak benne amik igazából cserélhetőek újakra, ha kell, első körben annyi a terv hogy vagy leszedem az alaplapról azt a fésű-szerű csatlakozót vagy pedig az akkun cserélem le egy másikra. Nem akarom nagyon piszkálni, mert az akku töltésvezértő és visszajelzője nagyon jó lenne ha működne de ki kéne nyomozni majd hogy melyik pinen mennyi és mi ment be illetve ki.
Ez a része még tolódik, igazából nem szerertném se az alaplapot se az akkut változtatni, hátha az alaplap még valakinek jó lenne donornak. Esetleg ha találok csatlakozót csak az akkuhoz valahogy .. mondom ez még körvonalazódni fog -
JulianSinulf
őstag
Áramfelvételből semmi ilyet nem lehet megtudni.
A spagetti effekt, mikor a levegőbe nyomja az anyagot a nyomtató, mert alatta a tárgy elvált az asztaltól és odébb vándorolt. Egyes nyomtatókban van már olyan funkció, melyek ezt figyelni tudják a beépített kamerájukon keresztül. A hatékonyságuk kérdéses és több tényezőtől is függ. -
daninet
veterán
Igen, de egy ilyen dev board-on tiszta szívás ezt kivitelezni. Az egyik gond ha 1.8V feszültséggel táplálom meg ahogyan a fenti manual írja, a kamera nem tud adatot előállítani az ESP-nek mert 2.4V alatt már LOW a jel. Oda akkor kell level shifter minden egyes trace-re.
Szóval majdnemhogy egy saját devboardot építeni egyszerűbb.De valszeg rakok rá egy nagy darab alut és 1 fps-el videózok aztán megy amíg el nem halálozik
Kb 3 dollár volt nem nagy veszteség. 3D nyomtatóhoz kell, hogy lássam spagetti van vagy működik.
-
JulianSinulf
őstag
Nem, olyannal én sem találkoztam még, hogy a led zárlatot csinált volna. Akár túlfesztől, akár sérüléstől.
Ha van multimétered, akkor kimérheted melyik ellenállás kell neked.
De tippre azt mondanám, hogy az a 102-es feliratú a led mellett. Jellemzően nem szokták messze pakolni a két alkatrészt egymástól. Sajnos a képen nem kivehető rendesen a vezetősáv.Amúgy ott rengeteg hely van, hogy a páka ónmentes csúcsát rátold a led tetejére. Elég zselészerű anyag, hamar megolvad és onnan kezdve annyi a lednek.
De ezt az anyagot könnyen le is lehet pattintani, akkor sem fog világítani.Persze a szép megoldás, ha:
a) lecseréled az ellenállást egy nagyobb értékűre, hogy ne legyen olyan erős a LED fénye,
b) leforrasztod a LED-et.
Ha már úgyis fejleszteni akarsz, akkor meleglevegővel lenne érdemes leszedni.
Van még egy alternatív megoldás, ha van kéznél forrasztópisztoly. De ezt csak akkor írom, ha van. Amúgy lényegtelen. -
dew28
aktív tag
az van a panelon ami a valosagban is, sajat cucc.
Ami relevans es lemaradt valoban, az az hogy sajat feszstabja van (kondikkal mindennel), es messze helyezkedik el minden mas vezeto szaltol. Minden mas "vegtelenbe tarto vezetek" GND-n van. Opto lesz a vege, csak ilyen jellegu problemaba meg nem futottam bele, es biztos hogy jeluton zavar vissza valami valahogy valamiert.
+1:
van elottem pro micro, tudom mekkora, es meg forrasztopisztoly hajlitott rezhegyevel is barmikor szetmelegitem a ledet, szoval menni fog az -
dew28
aktív tag
Ha ugyis van "bumpszli pisztoly pakad", es mar nem kell a led kesobbiek folyaman sem, akkor melegitsd le teliben a "feher morzsat", kvazi egesd szet.
De ha mar irtam, egy kerdes a tobbiek fele:
Adott egy ESP12F lap, aminek a GPIO5 pinjere van kotve a lentebbi R11 ellenallas kotve, amin keresztul meghuzza a relet. Ezen kivul egy SPI buszon levo ETHernet shield van meg rakotve, ha a relet meghuzom minden ok, amikor elenged, akkor viszont meghal az Ethernet. SPI resettel megjavul, de az egyeb problemakat hoz magaval, szoval elkerulnem.a relen NC -re van kotve 4db finder miniatur rele, ennyi a terhelese osszen.
van valakinek otlete a stabil mukodesre?
-
Postas99
senior tag
Sztem ha nem vagy háklis rá akkor festékbolt, obi,bauhaus,kreativ hobbi bolt és onnan egy krepp ragasztószalgból egy darabka.
Ez eléggé jól tompítja az erős fényt, ész occó.. lehet még van is otthon ilyened.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest