- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
válasz
ekkold #22541 üzenetére
Köszi, én is agyalok közben mi lenne a jó. Ez a gomb nyomogatós megoldás is tök érdekes.
Közben eszembe jutott, hogy a chatgpt olyan lámáknak való mint én, szóval kb 10 perc alatt lekódoltattam a két verziót. Wokwiban tesztelve működik mind a kettő és így látom, hogy mi-mit csinál a kódban.
Annyi, hogy ESP-re átalakítom még, mert nem arduval szeretném működtetni.
Melyik az a magyar, megbízható webshop, ahol megkapok ehhez a projekthez mindent? Kábelek, léptetőmotor, motorvezérlő, ESP stb? -
5150head
senior tag
Sziasztok!
Egy folyamatos sebességel működő léptető motort szeretnék egy-egy gombbal lassítani, gyorsítani.
Odáig eljutottam, hogy folyamatosan forog a motor és az egyik gombbal (folyamatos nyomvatartással) tudom ezt a forgást gyorsatni, de a lassítás nem akar összejönni.
Gondolom ott a hiba, hogy konstans sebességet adok meg, viszont nem értem, hogyan lehetne ezt megkerülni és adott gombnyomásra lassítani a léptető forgását.
Elnézést, ha nagyon láma a kérdés, de kb most kezdtem az ismerkedést a dologgal.
Köszönöm
Itt a kód: a downpin része nem akar működni.
[link] -
5150head
senior tag
válasz
Janos250 #22238 üzenetére
Akkor vissza a kályhához
Van ajánlott klón ami tuti jó lesz, vagy csak válasszak valamit aliról és ennyi?
Ha jól értem, akkor az ESP32 az unot váltaná fel, csak korszerűbb kivitelben, viszont kell hozzá egy alap board.
A TMC2209 meg halkabb meg újabb mint az A4988, ha jól értem.Érdemes egyébként starter kitet venni, majd ahhoz még amit kell, vagy csak vadásszam össze ami jó lehet?
-
5150head
senior tag
válasz
Janos250 #22233 üzenetére
Nyitott vagyok bármire, mivel nincs berögzülve nálam semmi.
Azért unora gondoltam mert ahhoz rengeteg leírás, guide van. Gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni.
Nyilván ha gotosítani szeretném akkor ahhoz kell egy pc vagy egy astroberry szerver.
A lényeg, hogy hamit írtam, azt a lehető legegyszerűbben és legolcsóbban megoldani.
Ha nem muszáj pl nyákra nem forrasztanék, annyira nem vagyok gyakorlott. -
5150head
senior tag
válasz
JulianSinulf #22229 üzenetére
Semmi extra. Egy adott sebességen forgó steppert akarok csak egy csillagászati mechanikához. Visszakeresve volt itt olyan aki már épített, de ha jól emlékszem ő go-tot, ami magától rááll egy objektumra. Neki írtam már pm-et de eddig nem válaszolt. Én egyelőre csak annyit szeretnék, hogy a föld forgását kövesse le.
Wokwiban ezt hoztam össze, nyilván lelesve innen-onnan a kódot, most kezdtem csak foglalkozni a dologgal. [link]
Esetleg annyit jó lenne még megoldani, hogy két gombbal tudjam csak egy pillanatra ameddig nyomom a gombot gyorsítani/lassítani a forgást, meg lenne mondjuk egy on/off.
Később majd a másik tengelyt is motorizálnám. -
5150head
senior tag
Sziasztok. Melyik arduino uno klón az ajánlott pl amazonról?
Egy, majd később kettő db nema17 léptetőt szeretnék róla hajtani.
Ezekhez milyen motor vezérlőt ajánlotok?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged