Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
kemcso
üzenetére
Köszi!
Sajnos nem lett tőle szenzációs ihletem
Megpróbáltam utánanézni ennek a relés panelnak, de ezen a néven ez - úgy tűnik - csak Magyarországon szerepel.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a relé panel hogyan van leválasztva? Teljesen, vagy a föld közös?
"fogynak a libák", és jó ötletem nincs, csak azt tudom mondani, én hogyan próbálkoznék:
- Megpróbálnám a relé panelt próbára akkuról megtáplálni. Nekem ez korábban egy megoldhatatlannak tűnő zavarnál kiderítette a gubancot.
- Azt továbbra is fenntartom, hogy a reset lábát a kijelzőnek valamilyen (pl. 10k) ellenálláson keresztül a passzív állapotra (VCC?) kötném.
- Ha ez egyszerre több eszköz (relé) működésével függ össze, én gyanakodnék arra, hogy az ESP32 tápja nem elég stabil. Ha több relé kapcsol, az nagyon megrántja a tápot, és az ESP32 ettől még ugyan elmegy, de a kijelzőre jutó adatvonalakon a kijelzőhöz amúgy is viszonylag gyenge adatvonalakon hirtelen még kisebb feszültség lesz, és resetel. Mert a kijelző - úgy tudom - elvileg 5V TTL szint, de megy kisebbel is.
- Mégis megpróbálnám jobban megterhelni a tápot, azaz tennék a kijelző VCC-GND közé egy 1 k-s ellenállást. Nem sorosan az adatvonalra, hanem a GND-VCC közé.
További kérdés:
- Ha a kijelző, és a relé modul fizikai távolságát változtatod, változik-e valami?
Én hasonló problémáknál azt szoktam tenni, hogy előkapom a már itt is régebben többször linkelt 2000 Ft-os digitális analizátort, és megnézem, hogy a vonalakon TÉNYLEGESEN mi megy ki, de ez itt nem lenne eredményes, mert itt a szintekkel lehet valami baj.
Az, hogy ha két relé kapcsolás között nincs delay, akkor hibázik, abból mindenképpen azt gyanítanám, hogy a hirtelen nagyobb terhelés miatt feszültségszint probléma van valahol, de nem tudom, hol!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- EAFC 26
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Fujifilm X
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó Clevo 870 DM/-G
- Dell Latitude 5440 14" FHD IPS Core i5 1345U VPro 16GB RAM 256GB NVME, Magyar Bill, Dell Gar.
- Asztali PC - Gigabyte Z170M - i7-6700K - 32 GB DDR4 - RX550 Pulse 2 GB - 240 GB M2 SSD - fullconfig
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Akció! Csere-Beszámítás! Macbook Air M4 13.3 Skyblue! 16/256 100% Akku, Garancia: 2028.09.14
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Apple iPhone 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold