-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gya/352
tag
Köszönöm a segítséged.
A particiós séma az default volt. A többit nem tudtam mit jelent, így nem kisérleteztem vele.
Nem tudom mennyi féle sémának kellene lenni ott, de nekem három van.A pastebin-t nem ma fogom megismerni, úgyhogy elnézést, de bemásolom az egész soros monitort.
Szerk:
Eltünt amit bemásoltam, lehet hogy túl sok lett volna és nem engedte a fórummotor. -
-
-
Laurencius
újonc
Aha... igen ez. Nem tudom, hogy mi az a #include. Nem volt semmi gondom a kód feltöltésével, az Arduino tökéletesen működik a kijelzővel meg a kamerával.
Lehet, hogy arra gondolsz, amikor elolvastam a kód feltöltésének az utasítását, ott volt, egy olyan kitétel, hogy ezt, meg ezt kézzel másoljam be egy adott könyvtárba, de ha már benne van, akkor nem szükséges.
Hát, most nem tudom pontosan idézni, de ha szükséges, akkor majd előbányászom, és itt majd idézem a megfelelő sorokat.
Fordítás Arduino IDE-ben:Töltse le az összes fájlt
másolja az "src/lib/LiveOV7670Library" és az "src/lib/Adafruit_GFX_Library" fájlokat az Arduino "libraries" mappájába (ha már rendelkezik "Adafruit_GFX_Library"-vel, akkor nem kell másolnia)
Nyissa meg az „src/LiveOV7670/LiveOV7670.ino” fájlt az Arduino IDE-ben
Válassza az Eszközök -> Tábla -> Arduino Uno/Nano lehetőséget -
gya/352
tag
Igen, ez igaz, én sem találtam nyomát, hogy másnál is így működne.
Telefontöltőről működtetem a cuccot, de elmegy a PC USB portjáról is, kb. 150 mA-t vesz fel. Az ESP32-ről van átdrótozva az 5V a DAC-ra és ott van rajta még 47 uF kondi.
Elég nehezen tudom elképzelni hogy a felsorolt problémák lennének, mert a hiba az elég konzekvens, viszont van néhány adó amivel viszont jól működik. -
ekkold
Topikgazda
Igen lehet ilyen "trükkökkel" gyorsítani egy programot, de ez processzor függő is.
Pl. a BluePill (STM32F103) a legtöbb utasítást egyetlen órjel alatt végrahajtja, tehát a feltétel kiértékelés, vagy éppen egy változó ellenőrzése ugyanúgy egyetlen órajel idejéig tart (14 nanosec).Csak érdekességképpen az ESP procik lassabban olvassák a flash-t mint az STM (és a programkód a flas-ból fut), emiatt ez utóbbi annak ellenére gyorsabb, hogy alacsonyabb az órajele. Amikor elkezdtem használni a BluePill-t, meg is lepett, hogy mennyire gyors (főleg egy arduino-hoz képest). Ráadásul hardveres szozó/osztó modulja van így az esetek nagy részében az is egyetlen órajel. Ez anyit jelent, hogy a kódban pl. szorzás helyett bitléptetést használva (vagy fordítva) ugyanolyan sebességgel fut a program. De mondjuk Atmega proci esetén (pl. arduino nano) hatalmas sebességkülönbség van a két módszer között. Ez utobbi esetében a szorzás/osztás esetén gyakorlatilag egy ciklusnak kell lefutnia a prociban.
-
long readVcc()
{
long result; // Itt olvasod ki a belső referenciát AVCC-hez viszonyítva
ADMUX = _BV(REFS0) | _BV(MUX3) | _BV(MUX2) | _BV(MUX1);
delay(2);
ADCSRA |= _BV(ADSC);
while (bit_is_set(ADCSRA,ADSC));
result = ADCL;
result |= ADCH<<8;
result = 1125300L / result; // 1023*1100mV osztva 1.1 értéke AVCC-re vetítve// ha 1023-at mértél, akkor AVCC 1100 mV
// ha 256-ot mértél, akkor AVCC ~4400 mV
return result; }
Itt van fent a kód, sajnos fejből nem vágom ennyire a regisztereket, ezért csak egy régi kódomból tudtam kipuskázni, de lehetséges.
Ahol megismerkedtem ezzel, ott Attiny45-öt táplálok direktben 18650-ről a gyerek egyik csillagprojektorában. Eredetileg elemmel ment és nem tudott magától kikapcsolni. Akksira váltottam, viszont azzal mire észreveszem a merülést a fényerőn, addigra kinyírtam volna a cellát. Szóval van benne egy szimulált "merülés" effekt, ami leveszi a LED-ek fényerejét, amikor a cella már közeledik a 3V-hoz.
-
Harcipocok84
tag
Jelenleg a betáp után (ami egyébként stabil 6V) van egy LF50CV, ami szépen kreál stabil 5V-ot. Azután van egy fóliakondi majd azt követ egy 1000uF-os kondi, és ezután van az Arduino betáp lábjai. Majd nem messze onnan ismét van egy 1000uF-os kondi, de az inkább a bluetooth modul miatt van benne. Biztos vagyok benne hogy nem ez a legelegánsabb megoldás, de ez eddig működött tökéletesen, és ettől az egy EEPROM hibától eltekintve nem volt más gond vele. Tudom hogy a fesztab IC elé is kellene kondi, de alapból stabil tápról kapja már a 6V-ot is.
-
Jó ötlet a saját implementációjú BOD.
Nem resetel magától, de megvéd a rossz írástól.Ha esetleg a hardver módosítás akadály lenne, akkor szoftverből is megoldható egy kis trükközéssel.
Az atmega tartalmaz egy beépített feszültségreferencia adót, ami kvázi egy ultrapici 1.1V stabkocka.
Az analóg referencia feszültség a legtöbb alap tervezésben egyezik a tápfeszültséggel, tehát az analóg mérés 1023 esetén a pillanatnyi tápfesz, fele esetén fél tápfesz, stb.
Ha megméred az internal vref feszültségét, abból vissza tudsz skálázni a tápfeszre.
Pl. ha 512-nek méred, akkor kb. 2.2V a tápfesz. Ha 256-nak, akkor kb. 4.4V -
Harcipocok84
tag
Sajnos pont az a bajom, hogy nem tudom reprodukálni és zavar, hogy nem tudom miért történt. Programozási hiba talán kizárva. Az EEPROM címek nem fedik egymást, és egyik változó sem akar a másik EEPROM mezőjébe írni. A menthető értékek ahogy írtam maximalizálva vannak, tehát még 150 felé sem mehetett volan az érték, mert ha értékadás utána 150 feletti az érték akkor 150-re visszaírja és csak ezután történik az EEPROM-ba írás.
Az hogy a szóban fordó EEPROM cím "elhasználódott" kizárt, mert max. 100-200db írás történhetett rá eddig. Bár én ha jól tudom az olvasás is bele számít az elhasználódásba, nem tudom hogy igaz-e...Működött szépen az eszköz, menet közben átírtam az adott értéket 100-ról 120-ra, elmentettem az EEPROM-ba, majd az eszköz működött szépen tovább. Hozzáteszem mentés utána újra beolvassa az értékeke és ebből dolgozik tovább, tehát a mentéskor még jó érték volt benne, és visszaolvasáskor is jó volt.
Majd jött egy áramtalanítás,elindult az eszköz, setup részben beolvastam újra mindent, és ott már a rossz érték volt. Visszaírtam az értéket 120-ra, újra elmentettem, majd újabb áramtalanítás után megtartotta a jó értéket, és azóta is jól működik áramtalanítás után is.Egyszer hülyüt meg.... És ez nagyon zavaró...
Esetleg egy öteletem van: a felhasználó szerint, volt egy olyan pillanat, amikor bekapcsolta, majd szinte azonnal ki is kapcsolta.
- Elképzelhető olyan, hogy pont olvasta azt az adott EEPROM címet amikor hirtelen kapott egy áramtalanítást, így az "megsérült"? Olvasás tönkre tudja tenni a cím tartalmát ha idő előtt befejeződik?
- Olvastam valamit a Brown-out-ról, hogy talán pont az ilyen dolgok ellen véd? Hogy ha éppen EEPROM művelet zajlik, és megszűnik a táp akkor előtte befejez minden EEPROM műveletet? DE NEM AKARLAK EZZEL megvezetni, lehet semmi köze hozzá... -
Janos250
őstag
Lemaradt a végéről egy l betű .html
https://www.aliexpress.com/item/4000921549839.htmlÉn még ezt is néztem:
https://www.aliexpress.com/item/32362570829.html
A kiskocsihoz a felsoroltak valóban nem kellenek, de hátha egyéb (is) megfogja őket.
Megnézni telefonon, hogy hány fok van a garázsban/nyaralóban, vagy akárhol, meg hasonlók.Én most szedtem szét pár db. kidobott szkennert, abban van léptetőmotor komplett mechanikával, bordásszíj, meg CNC minőségű tengely, két csapággyal. gondolkodom, mit lehetne vele csinálni. Gondoltam gravírozóra, de egy kék lézeres garvírozóm van, azt se igen használom. Meg egyébként is a lézer fej a drága hozzá.
Lehetséges, hogy a laborba az egyik méréshez egy "adagoló" lesz, ami a fecskendőből (oltótű) adott sebességgel nyomja be a reaktorba a lötyit. -
tam@s
tag
Köszi, megfogadom a tanácsod természetesen. Akkor maradok a 4 rögzített keréknél, tanulni bőven jó az is.
Arduino UNO klón van itthon, még régről, ezek szerint kezdésnek az is jó lesz. Persze akar D1 Mini is, meg 3-4 darab tévesen rendelt 8266 is, ha esetleg mégis azt ajánlod. Bár szerintem gombot a kabáthoz...
Köszönöm, hogy rámszánod az időt! -
-
tam@s
tag
Szívesen fogadnék minden tanácsot, és köszönöm mindenkinek az eddigieket is. 10-12 éves lányokról van szó, nem hiszem, hogy forrasztani szeretnének, szerintem pont azzal venném el a kedvüket, ezért azt én megcsinálom helyettük. Majd legfeljebb, ha rákapnak, akkor a következő projeknél. Négy kerék jó lenne, mégis stabilabbnak tűnik, egy küszöb, vagy valami akadály nem jelent gondot. Nincs olyan, ahol az első kereket lehet kormányozni?
Úgy érzem, hogy itt nem a hardver a nagy ügy, meg az összerakás, hanem a szoftver. Sokat kell vele szenvedni, mire összeáll? Vagy a példaprograok kis átírásával már használható? Van scratch szerű GUI, vagy az Arduino IDE a fő irány?
Örülnék, ha mutatnál egy alapkészletet, ami tud vonala követni és esetleg távirányítható is. Persze, ha bármi ötlet-tapasztalat van, annak nagyon örülnék,ha megosztanátok! -
User_2
tag
én is eg yilyen nodemcu szett-tel kezdtem, alig volt benne valamide a gyerek 10évesen büszkélkedett azzal, hogy érti már mi az a kapcsoló,
és amíg ez nincs meg,
nincs meg mi az a vezeték, tápforrás, fogyazsztó
addig nemigazán van mitől önálló lelkesedést remélni
akkor se ha van rá lóvé -
Cyborg
őstag
Szia!
Engem is érdekelnének ezek a tanácsok, én a 8 éves fiammal szeretném ezt elkezdeni, de én annyira én se értek ezekhez.
[link] Kinéztem egy ilyet, de nem tudom, mi kellene ahhoz még, hogy ez guruljon.
A cél az lenne, hogy megismerje, esetleg megszeresse a műfajt, játszva tanulás
Néztem elektronikai szetteket is, programozás könyvet is gyereknek, de sajnos már mindenből akkora a választék, hogy nagyon nehéz ránézésre dönteni, hogy melyik lehet a jó, ahhoz meg drágák, hogy mindent is megvegyek, aztán majd lesz valahogySzóval minden tanácsot szívesen vennék, egyelőre scratch-ezünk, meg robot teknősözünk, az érdeklődés töretlen, uh szeretném meglovagolni ezt a helyzetet
-
Pero
senior tag
-
olli
tag
A tényleges működés tesztelése következik a 230V mérőhely kialakítása után.
Közben elkezdhetek azon gondolkodni, hogy hogyan tovább egy napelemes rendszer vezérlés kivitelezéséhez.
Mérve a kétirányú energiát, kitáplálás helyett optimalizálni kell a ház fogyasztását, esetleg tárolni átmeneti pufferben. -
olli
tag
Visszaírtam az eredeti gomb értékeket.
Sd-re és serialra kiírja a mérések eredményét, a kijelző csak villog.
A SELECT-et 1024-600 értékre módosítva a page=1 kiírja a megfelelő adatokat, de a page=2 és page=3 nem jeleníti meg.
A többi gomb lenyomása kivált lépést, 600-800 tartományban a SELECT nem. -
Wolfram
aktív tag
-
tibi-d
tag
A 0-9 karakteren kívül csak a * és a # van. A csillag lett a . a # az előjel. Mivel megszűnt a beviteli lehetőség ezért kellett időhöz kötni.
void Numpad()
{
int I;
float F;
//Billentyű leütésre várás
key = keypad.getKey();
//Leütött billentyű kiértékelése
if (key)
{
KeyTimer = millis();
if (key == '#' && Inv == 1)
{
Inv = -1;
Flo = -1.0;
}
if (key >= '0' && key <= '9' || key == '.')
{
NumString += key;
}
}
if (NumString.length() > 0 && (millis() - KeyTimer) > 2000)
{
I = NumString.toInt();
NumInteger = I * Inv;
F = NumString.toFloat();
NumFloat = F * Flo;
NumString = "";
Inv = 1;
Flo = 1.0;
}
}
Lehet, hogy nem a legelegánsabb megoldás, de gyorsan kellett összedobni. Azok a változók, amik nincsenek itt definiálva, azok globálisak. -
tibi-d
tag
Ok. Ezen már túl vagyok. A probléma az, hogy jelenleg úgy működik az értékadás, hogy ha az utolsó billentyű lenyomása után eltelik 2 másodperc, megtörténik az értékadás. A program két billentyű lenyomása között is elvégez kismillió feladatot, időzítések, megszakítások tömkelegét. Eddig nem is volt gond. Ha azt akarom, hogy az egyik érték pozitív legyen, a következő negatív, akkor a mondjuk a # megnyomásakor nem negál, vagy épp "beragad" és a következő is negatív lesz. Ezért kérdeztem, hogy erre van-e egy bevált eljárás, ami ezt kiküszöböli. Abban biztos vagyok, hogy én rontottam el valamit, de nem jövök rá, hogy mit.
-
olli
tag
Right=285, Up=508, Down=735, Left=909, Select=983;
```cpp
//Right button is pressed
if (buttonRead <400)
```
```cpp
// Up button is pressed
if (buttonRead <600 && buttonRead > 400)
```
és így tovább, érzékeli, kivéve induláskor a select-et, az akkor nincs lenyomva az a gomb, valahol 400 és 600 közötti értéket mutat az A0.
Magasabb feszültséggel lehetne növelni, az egy átkapcsolás 10V-ról 5V-ra.
A gombok lenyomása után ~ nullázódnak az értékek mivel nincs még mérhető feszültség beadva a szenzorokra. -
olli
tag
A szenzorok bekötve, mérés még nincs, egy ellenállás létra szolgál öt nyomógombbal a keypad funkciókkal.
Nem fut a gombok megnyomása utáni lcd kiírás, a frekvencia mérés után az első page == 1 kiírást jeleníti meg, visszalép a frekvencia mérésre és újra page == 1-re.
Hibás a kód, vagy ténylegesen végezzen mérést valós feszültséggel? -
-
vargalex
félisten
Így van, ez esp32 esetén mindig elérhető lesz, ahogy esp8266 esetén az ESP8266WebServer, ahol szintén elérhető az
arg
metódus. -
Janos250
őstag
Ja, az más! :-)
Az a baj a webszerver osztályokkal, hogy van belőlük egy tucat, és ha pár év múlva előveszed a programod, és a nem találod ugyanazt a webszerver osztályt, mert már nem émlékszel, honnan töltötted le, akkor szívás.
Épp a múltkor kellett újra feltennem nulláról az Arduino-t, mert - már nem emlékszem melyik - osztályból volt fenn másik is, és össze-visszakeverte. -
Janos250
őstag
"van kész megoldás, a kliens által küldött változókat a
server.arg("valtozo_neve") egyszerűbben visszaadja, mint hogy a header parse-olásával kellene bajlódni."A WiFiServer osztálynak nincs arg tagfüggvénye.
Viszont nem sokat kell azzal bajlódni, mert szerintem egyszerű.
A kezdő arduinosok kedvéért írok is rá példákat, ha már előkerült. Hátha valakinek valamikor szüksége lesz rá.ablak = elsosor ;
char kod;
uint16_t ertek ;
Ha csak egy paraméter van, és a kód is csak egy karakter:
pl:http://192.168.0.141/k=1
Akkor az első sor: GET /k=1 HTTP/1.1
megoldás:printf("\nkod = %c ertek = %c\n",ablak[5], ablak[7]);
ezt irja ki: kod = k ertek = 1Ha csak egy paraméter van, de az eredmény nagyobb szám, akkor ez jó:
például: http://192.168.0.141/t=300
akkor az első sor:GET /t=300 HTTP/1.1
A scanf-nek azt a mintát kell megadni, ami printf esetén ugyanezt írná ki:
megoldás:sscanf(ablak, "GET /%c=%i HTTP/1.1",&kod,&ertek );
printf("\nkod = %c ertek= %d\n",kod, ertek);
Akkor kiirás: kod = t ertek= 300Ha több paraméter van,
pl:http://192.168.0.141/t=300/k=100/x=3
akkor az első sor: GET /t=300/k=100/x=3 HTTP/1.1
Megoldás:while ( (ablak = strchr(ablak, '/')+1) &&
(ablak[-2] != 'P')
)
{
sscanf(ablak, "%c=%i ",&kod,&ertek );
printf("\nkod = %c ertek= %d\n",kod, ertek);
};
kiirás:
kod = t ertek= 300
kod = k ertek= 100
kod = x ertek= 3Természetesen a kiírás helyett azokat az utasításokat kell beírni, amit végre kell hajtani az adott kód, és érték esetén.
-
ekkold
Topikgazda
Még annyit, hogy az ajax tulajdonképpen nem más mint egy javascript-ből indított fájl lekérdezés vagy letöltés. Tulajdonképpen mindenféle könyvtár nélkül sem bonyolult használni.
Meg aztán manapság a websocket talán elegánsabb megoldás, csak ahhoz szerveroldalon kell többlet (websocket szerver, ami amúgy van ESP-re is). -
ViZion
félisten
Jah, ahogy mondod...
A wifi beállításos static-ot néztem, többit nem is tudtam.
Akkor lenne ez jó, ha a privát dns nem írná felül a static wifi beállítást. Akkor itthon lenne fix IP és DNS, ha meg nincsenek itthon, akkor a privát DNS. Ahol dhcp van, ott is a privátot használja, ez így logikus lenne szerintem.Az adguardos is jó, sokat szűr, cloudflare-nak is van több, az 1.1.1.3 a családbarátos verzió. Nálam ez sebességben jobb volt, mint a gugli nyílt, vagy az adguard. Telefonokon nincs (még) beállítva, nem tudom.
De pár hét és megtudom.
-
ViZion
félisten
+vargalex
Vannak alapból szűrős DNS szerverek, pár napja ezekkel szórakozok, nekem a Cloudflare a leggyorsabb, 1.1.1.3 (alap malware+family+ads), gugli szervert lekörözi folyamatosan, ping-el tesztelve csak, meg feelingre, de az ugye nem releváns.Legtöbb routeren más lehetőség nincs, mert manuálba kellene felvinni a blacklistet... szánalmasak, h ezt nem oldják meg txt vagy akármi feltölthetőséggel.
+daninet:
AdGuard Home van felrakva, egy brutál listával (ca. 300k bejegyzés tiltott), viszont a mobil eszközök megkerülik néha. Szal a saját dns szerverhez force dns is kell, h minden ezt használja. Nálam még a telenor router is gyanús, mintha a beállítások ellenére is feloldana DNS kéréseket a telenoros szerveren (ami kb. semmit nem szűr, köszi Yettel vagy a franctudja, h mi vagy)...
Wifis android sz@rokkal küzdök, de eeehhh... inkább nézzenek poreszt a kölkök, ennyit nem ér.Host file-val azért óvatosan, a túl sok bejegyzés lassíthatja a böngészést eleinte (sztem később a cache kompenzál, vagy más, de eleinte fájós pl. laptopon), több 100k bejegyzésnél compressed listát érdemes felrakni.
Adott gépet védi, ezt viszont nem kerüli megsemmi (amennyire tapasztaltam a sok év host block alatt). -
daninet
veterán
-
Janos250
őstag
A kérdéséből ítélve, lehet, az is túl bonyolult.
Lehet, hogy kihagyva a hibakezeléseket, egyszerűen sor olvasássalWEBserverClient.readStringUntil('\n')
beolvasni a tablet böngészőjéből érkező sorokat
például PC Firefox ezt küldi:GET /?t=125 HTTP/1.1
Host: 192.168.0.140
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/109.0
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/avif,image/webp,*/*;q=0.8
Accept-Language: hu-HU,hu;q=0.8,en-US;q=0.5,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip, deflateConnection: keep-alive
Upgrade-Insecure-Requests: 1Ha vezérelni akar, akkor ki tudja szedni azt, amit a hívásban
(pl: http://192.168.0.140/?t=125)
odaírt, és megcsinálja, amit akar.
Vagy a lapra gombokat, stb. rak, miegymás.
Lehet, holnap - ha nem jut addig előbbre - írok egy egyszerúbbet. -
Wolfram
aktív tag
Janos250 hozzászólásának az alján: "Ezt használtam fel:
https://randomnerdtutorials.com/esp32-web-server-arduino-ide/" -
-
olli
tag
Köszi, működik.
A következő lépés az áram és feszmérő szenzorok csatlakoztatása.
Jelenleg a glcd-re kiírja az adatokat, printeli serialra.
Sd kártyára is megírtam csv-be mentésre, együtt a printseriallal
hibázik.
Csökkenteni kellene a glcd-re kiírás, a serialprint, sd mentés számát, vagy elhagyni valamelyiket? -
JozsBiker
aktív tag
-
Ezt meg csak úgy itt hagyom: https://checkio.org
Nem C, de JS és Python feladatokat kell megoldani, közben rengeteget lehet tanulni.
Javascript és sok más oktató anyag egyébként van a https://hu.khanacademy.org/ oldalon. -
rita7107
aktív tag
Mondjuk azt hogy semmilyen programozási tapasztalatom nincs. Valamikor 30 éve TP-t kezdtek el tanítani a honvédségnél. Sajnos 2 hónap után rájöttek, hogy nincs diplomám (nem a honvédség, hanem a BME), és kitettek a mérnök továbbképzésről.
utána nemsokára meg is szakadt az egész, mert messzire kerültem.
-
Janos250
őstag
Tényleg megy anélkül is! :-) :-)
Viszont a feltöltés után kell az RST.
Majd még a beállításokkal tökölődök, mit, hogyan lehet változtani, és mit okoz.
Sok időm elment azzal, hogy mivel semmit nem írt ki Serial.printtel, azt hittem, nem megy a program.
Neked megy a Serial.print?
Ha igen, hogyan csináltad? -
Janos250
őstag
Ebből rendeltem a jobboldalit.
https://www.aliexpress.com/item/1005004751205589.htmlA driver link:
http://www.wch-ic.com/downloads/CH343SER_ZIP.html
A jobboldali USB-t használtam.
-
its_grandpa
tag
Az Espressif IDF oldalán 2 verzió van az S3-ból (C,M) [link]
Az Arduino alaplap kezelőben ,S3Dev, S3 Box, S3 Usb-Otg.
Én a DEV-et próbálnám meg elsőre, gondolom olyan mint a kalmopirin, mindenre jó.Alin 11 félét láttam, mindenféle memória mérettel.
Ja, és a legfontosabb a kódba
#define don't be brick
-
ReFleXx
addikt
#include <WiFi.h>
#define LED_BUILTIN 2
const char* ssid = "ssid";
const char* password = "pass";
void setup()
{
Serial.begin(115200);
pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
delay(100);
WiFi.persistent(false);
Serial.print("Connecting to ");
Serial.println(ssid);
WiFi.begin(ssid, password);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(100);
}
Serial.print("Connection time in milliseconds: ");
Serial.println(millis());
digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH);
delay(1000);
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW);
delay(1000);
Serial.println("Deepsleep...");
ESP.deepSleep(10e6);
}
void loop()
{
// loop nem lesz
}
Egy ilyen egyszeru, felcsatlakozik WiFi-re, ha megvan serial-on kiirja hogy mennyi milisec volt neki villant egy LED-et es elmegy 10-secre aludni.
Erdekelne, hogy milyen gyorsan csatlakozik fel, illetve mennyire stabilan tartja ezt az idot minden deepsleep utan mondjuk 10-20 alkalombol.
LED GPIO portja, meg SSID/password majd modositast igenyel majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest