- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tam@s
tag
válasz
ViZion #19283 üzenetére
Jó ötlet a LED, de ez már megvan. Meghát lányok, nem a forrasztásban fogják kiélni magukat nyilván, annak is örülök, hogy a programozás része érdekli őket. Lehet, hogy pár alkalom után abbamarad az egész, ezért nem szeretnék 100eFt-ot elsütni erre az egészre első körben.
-
tam@s
tag
Köszi, megfogadom a tanácsod természetesen. Akkor maradok a 4 rögzített keréknél, tanulni bőven jó az is.
Arduino UNO klón van itthon, még régről, ezek szerint kezdésnek az is jó lesz. Persze akar D1 Mini is, meg 3-4 darab tévesen rendelt 8266 is, ha esetleg mégis azt ajánlod. Bár szerintem gombot a kabáthoz...
Köszönöm, hogy rámszánod az időt! -
tam@s
tag
Szívesen fogadnék minden tanácsot, és köszönöm mindenkinek az eddigieket is. 10-12 éves lányokról van szó, nem hiszem, hogy forrasztani szeretnének, szerintem pont azzal venném el a kedvüket, ezért azt én megcsinálom helyettük. Majd legfeljebb, ha rákapnak, akkor a következő projeknél. Négy kerék jó lenne, mégis stabilabbnak tűnik, egy küszöb, vagy valami akadály nem jelent gondot. Nincs olyan, ahol az első kereket lehet kormányozni?
Úgy érzem, hogy itt nem a hardver a nagy ügy, meg az összerakás, hanem a szoftver. Sokat kell vele szenvedni, mire összeáll? Vagy a példaprograok kis átírásával már használható? Van scratch szerű GUI, vagy az Arduino IDE a fő irány?
Örülnék, ha mutatnál egy alapkészletet, ami tud vonala követni és esetleg távirányítható is. Persze, ha bármi ötlet-tapasztalat van, annak nagyon örülnék,ha megosztanátok! -
tam@s
tag
Sziasztok!
Programozható robot kisautóra nincs valakinek ötlete? Napokban voltunk a 10-12 éves lányaimmal a RobonAUT-on, rákattantak, egy ideje már érdeklődnek a téma iránt, most lehetne bevonzani őket ebbe a világba. Megépítem én, meg forrasztgatok, aztán ezen keresztül belevinném őket a programozás világába. Scratch-en túl vagyunk már, jó lenne valami kézzel fogható. Örülnék valami konkrét típusnak vagy linknek, hogy mi az, amivel lehetne programozni tanulni. Ilyen végigmegy a piros vonalon és a kék vonalon, meg közelség-érzékelés dolgokra gondoltam. Arduino board van itthon, ws2812b ledeket már villogtatunk, szóval még kezdő szint csak. Videókat nézegettem, de túl nagy a választék. Az biztos, hogy 4 kerék kell, gyerekek még, a 2 kerék nem néz ki túl jól.
Gondolodom egy (akár telefonnal) távirányítható kisautón is, de szerintem ez két külön projekt, mert egyben túl bonyolult lenne, arra is szívesen fogadnék ajánlásokat, de az "önvezető" az elsődleges.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
tam@s
tag
Köszönöm mindkettőtöknek, azt hiszem a kit a nyerő, remélem a banggood nem ad használhatatlan gagyit. Délutánig keresgélek, aztán megveszem valamelyik csomagot.
UNO R3 az ajánlott kezdésnek, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged