- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Gergosz2 #21906 üzenetére
Nem használtam még shift regisztert, szóval nem tudom jó lenne-e, de köszi a tippet vizsgálódom a témában, ha lekezelne egy DC motort ezzel meg egy infravevőt, az már jó lehet.
A feladat: előerősítő bemenet és kimenetválasztó (ez utóbbi nem szokványos, de megfontoltan van rá szükségem) :
be-set x 3 és be-reset x 1 (itt a bemenetek külön relét kaptak, tehát vagy aktívba billenti a bemenetet vagy leválasztja, mivel másik bemenet/bemeneti relé lesz/válik aktív{vá} a nem aktív relék vonalai le vannak választva, "lebegnek", így nem fordul elő, hogy egy relére két bemenetről is érkezik jel) Már most utólag látom, ez felesleges lépés volt...
ki-set x 1 és ki-reset x 1 (itt csatornánként egy relét használtam, mivel úgy is csak azon lesz bemenet, amire kikapcsolja)
és még egy set-reset egyéb funkcióhoz. Ez összesen 8 kimenet.
Van két választógombom (egy ki/bemenet közti választó és egy ami azon belül váltogatt) ez 2 bemenet.
Van 6db LED = 6 kimenet (az világít, amelyik kimenet bemenet stb aktív)
Van 1 kimenet, ami az előerősítő panelt némítja
Egy bekapcsoló gomb, melynek a LED-jét még vezérlem, ez 1 kimenet és
Egy tápot kapcsoló relét vezérlő 1 kimenet.Ezen felül kellene 4 kimenet a potméter H-Hidas irányváltójához és 1 bemenet az infralednek, meg egy egy másik LED-nek vagy valami ilyesmi, még nem találtam ki pontosan meg vagy 3 pin tartaléknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged