- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
Szerintetek az miért lehet, hogy egy nagyon egyszerű kapcsolás és szintén egyszerű program nem úgy működik, ahogy kéne?
Konkrétan egy Pro mini-re kötöttem egy infra vevőt, és egy relét, ami egy 230-as lámpát kapcsolgat, ha megnyomom a távirányítóján a gombot. A hibás jelenség az, hogy hozzá sem nyúlok a távirányítóhoz, és (naponta, kétnaponta, mikor hogy...) magától bekapcsol.
Ez a program:
#include <IRremote.h>int RECV_PIN = 10;
int relay = 12;
int before;IRrecv irrecv(RECV_PIN);
decode_results results;
void setup()
{
pinMode(relay, OUTPUT);
irrecv.enableIRIn();
before = 0;
digitalWrite(relay, HIGH);
}void loop()
{
if (irrecv.decode(&results)) {
if (results.value == 0x22AE7A29 || results.value == 0x7A6E10BA)
{
if (before == 0)
{
digitalWrite(relay, LOW);
before = 1;
}
else
{
digitalWrite(relay, HIGH);
before = 0;
}
}delay(70);
irrecv.resume();
}
delay(100);
}Utólag már direkt beírtam a setup()-ba ezt: digitalWrite(relay, HIGH); tegnap reggel óta nem is ébredt öntudatra, de most az előbb megint bekapcsolt. Először arra gondoltam, hogy a konyhában (a szobám mellett van, pár méterre az Arduino-tól) ha valaki fölkapcsolja a villanyt (egyszer pont akkor csinálta, de azóta hiába kapcsolgattam, semmi), akkor valamiért megkeveredik az Arduino, és újraindul, bekapcsoláskor pedig alapból behúz a relé. Ezt megakadályoztam a setup()-ba írt plusz sorral, de most is csinálta az előbb, mikor a tévém távirányítóját használtam (a tévéhez).
Meg van neki adva, hogy melyik 2 hexa kóddal kapcsolhat csak be a relé, akkor hogy kapcsolhat be magától?
A táp egy (már nem emlékszem pontosan, hogy hány V-os) telefontöltő, rá egy LM2596 buck, innen táp az Arduino-ra, a relére, és az infrára. Kellene szűrnöm itt is (mint a félbehagyott órámnál) az infrára jutó tápot?
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Háztartási gépek
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- Formula-1 humoros
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest