Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

Szerintetek az miért lehet, hogy egy nagyon egyszerű kapcsolás és szintén egyszerű program nem úgy működik, ahogy kéne? :W Konkrétan egy Pro mini-re kötöttem egy infra vevőt, és egy relét, ami egy 230-as lámpát kapcsolgat, ha megnyomom a távirányítóján a gombot. A hibás jelenség az, hogy hozzá sem nyúlok a távirányítóhoz, és (naponta, kétnaponta, mikor hogy...) magától bekapcsol. :(

Ez a program:
    #include <IRremote.h>

int RECV_PIN = 10;
    int relay = 12;
    int before;

IRrecv irrecv(RECV_PIN);

decode_results results;

void setup()
    {
    pinMode(relay, OUTPUT);
    irrecv.enableIRIn();
    before = 0;
    digitalWrite(relay, HIGH);
    }

void loop()
    {
    if (irrecv.decode(&results)) {
    if (results.value == 0x22AE7A29 || results.value == 0x7A6E10BA)
    {
    if (before == 0)
    {
    digitalWrite(relay, LOW);
    before = 1;
    }
    else
    {
    digitalWrite(relay, HIGH);
    before = 0;
    }
    }

delay(70);
    irrecv.resume();
    }
    delay(100);
    }

Utólag már direkt beírtam a setup()-ba ezt: digitalWrite(relay, HIGH); tegnap reggel óta nem is ébredt öntudatra, de most az előbb megint bekapcsolt. Először arra gondoltam, hogy a konyhában (a szobám mellett van, pár méterre az Arduino-tól) ha valaki fölkapcsolja a villanyt (egyszer pont akkor csinálta, de azóta hiába kapcsolgattam, semmi), akkor valamiért megkeveredik az Arduino, és újraindul, bekapcsoláskor pedig alapból behúz a relé. Ezt megakadályoztam a setup()-ba írt plusz sorral, de most is csinálta az előbb, mikor a tévém távirányítóját használtam (a tévéhez).

Meg van neki adva, hogy melyik 2 hexa kóddal kapcsolhat csak be a relé, akkor hogy kapcsolhat be magától? :W
    A táp egy (már nem emlékszem pontosan, hogy hány V-os) telefontöltő, rá egy LM2596 buck, innen táp az Arduino-ra, a relére, és az infrára. Kellene szűrnöm itt is (mint a félbehagyott órámnál) az infrára jutó tápot?

Új hozzászólás Aktív témák