Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Sanki #12599 üzenetére

"Ha valamelyik esp lenne, akkor a kódok is máshogy néznek ki vagy ugyanaz használható, mint a két fenti vezérlőn?"
    Is-is. Azok a könyvtárak, amik a a szokásos digitalRead(), digitalWrite(), pinMode() függvényeket használják, azok simán mennek átírás nélkül.
    A WS2812 RGB led meghajtás egy más téma, az már nagyon erősen ki van centizve a szükséges sebesség miatt az adott típusú lapokra.
    Mint korábban írtam, elég nagy a káosz a könyvtárak terén, de vannak jól bevált példányok. Én évekkel ezelőtt egyszer a DHT11-et akartam használni, de a különböző könyvtárak között mindig kavarodás volt, ezért inkább írtam egy sajátot, ami a triviális GPIO kezeléssel és időzítéssel olvassa az adatokat, így erről pontosan tudtam, hogyan működik, mit csinál. Persze, az még odébb van, hogy te is saját könyvtárakat csinálj.
    Hasonlóan voltam a Adafruit_NeoPixel.h-val is. Inkább csináltam ESP32-re egy sajátot, ami ugyan csak az ESP32-n működik, de annak a lehetőségeit kihasználja, és pontosan tudom, hogy mit csinál, így elég hosszú led szalagot elég gyorsan tudok kezelni.
    Az Adafruit_NeoPixel.h - bár rég néztem, de úgy emlékszem - tud többféle processzort kezelni.

Aryes:
    Régebben, hogy ennyien használjátok, megnéztem ezt az attiny85-t. Tetszik, hogy pici, egyszer még lehet, hogy én is kipróbálom :-)
    Bár az okos konnektorokban, miegymásban használt ESP is igen pici, de azt meg nemigen lehet kapni.

Új hozzászólás Aktív témák