Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz puritan #12263 üzenetére

    Dinamikus IP-re vannak serverek, pl. noip.com. Kell egy klienst futtatnod, ami időnként följelentkezik, és közli az IP-címedet a serverrel, ezután már megy is az elérés, a neved.no-ip.org címen az otthoni eszközöd fog válaszolni. Router is tudhatja managelni az egyes dyndns servereket.
    De ha NAT mögött vagy és nem kapsz publikus IP-címet a szolgáltatótól, akkor csak a pollozás marad. Egy webserverre teszel egy kis php kódot, otthonról indítod időközönként, ez csak annyit csinál, hogy ha beérkezett az előző indítás óta parancs, akkor azt megkapja. A világból pedig ezt a servert eléred, és a parancsot ide küldöd. Otthonról küldhetsz állapotjelzést is amit a világból leolvashatsz.
    Ennek előnye, hogy mindig működik mindenhonnan, de amilyen sűrű a pollozás annyi időt kell várni a parancs végrehajtására. Ha percenként pollozol, és egy indítás után 1 másodperccel érkezik be a serverre a parancs, akkor csak 1 perc múlva történik a végrehajtás. Van amihez ez elég, de ha a kapu előtt állsz és nyitnád a zárat, akkor lassan fog eltelni az 1 perc. Persze egy url kiküldése nem olyan sok byte, a válasz is lehet 1-2 karakter, szóval akár másodpercenként is lehet pollozni.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák