- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #1640 üzenetére
Először is köszönöm, hogy türelmesek vagytok a hülyeségemhez...
Továbbra is az a kérdés, hogy honnan veszi a manjaro, hogy el kell indtani..
Sorban:
bob.zxr
Ilyen file van viszont minden sorában #--ve van. (a manjaro alatt), viszont van ilyen könyvtáram: /etc/xdg/autostart/
Abban viszont van egy file: nm-applet.desktop
Ez viszont benne van a ARCH adott könyvtárában is, mégsem indul el automatikusan. (a 2 file tartama azonos) -
Blum1866_2
tag
válasz
Siriusb #1529 üzenetére
Felre ne erts,nem az Arch vagy az egesz Linux vilagaba akartam belerugni vagy barmi modon degradalni. Tokeletesen egyet ertek veled. Csupan arra szerettem volna ravilagitani,hogy ez az egesz Arch dolog egy kicsit felvan fujva,mert igazabol nem nehez csak nem mindig vannak kovetkezestesen leirva a dolgok....es ugye itt jon kepbe az,hogy az Arch kozep/halado felhasznaloknak van kitalalva. Ezzel egyetertek,egy kezdonek eszem agaba se jutna Arch-ot adni. De mivan azzal aki honapok/evek ota hasznal Linuxot napi rendszeresseggel es ennek ellenere sem tudja telepiteni? Es nem azert,mert nem tud olvasni vagy ertelmezni ami oda levan irva vagy azert mert a wiki hianyos hanem azert,mert itt-ott rendezetlen. Nagyon egyszeruen lehetne ezt orvosolni a wikin belul de nyilvan nem teszik....es ekkor jonnek kepbe az alternativ utmutatok.
Megegyszer leirom,imadom az Arch-ot az utolso porcikajaig,nap mint nap lenyugoz es max. respect a projektben resztvevoknek. Nekem szemely szerint semmi bajom az orakig/napokig tarto problema megoldasokkal,engem kifejezetten vonz. A telepites utani dolgokba kar belemenni es osszehasonlitani a nyers Arch-ot barmi arra epulo disztroval,mert onnantol mar szinte ugyanaz. Terminal megnyit,aztan hajra.
-
Istju
senior tag
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Siriusb #1326 üzenetére
Nem próbáltam, már felment az új rendszer. A frissítést is megcsináltam kézzel, de indulás után megint leáll a boot a memóriaproblémával. Most felteszem megint, és utoljára megpróbálom. Ha nem megy, akor nem frissítek.
Ezek szerint mégsem én csesztem el, hanem kiadtak valami szemét munkát.Mi a különbség a sima telepítő és a nonfree között? Melyiket tegyem fel? A simát tettem fel eddig.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Siriusb #1298 üzenetére
Az lesz, hogy a tebletet beizzítom mellette és a video meg a guide segítségével fogom megpróbálni a lehetetlent. Nem tudom mikor, mert most interjúkra járkálok, ehhez meg nyugodtabb időszak kell. Majd egy hétvégét beáldozok rá a közeljövőben.
Egyébként a Manjaro is tökéletesen elég lenne, csak hát tanulni akarok, ahhoz meg kell a mély víz. -
juhaszattee
csendes tag
válasz
Siriusb #1239 üzenetére
keymap probléma nem volt, username helyére is írta az ékezetes betűket, nulla is a helyén volt, y/z nincs a jelszóban, szal' nemértem...
+ chroot-ban sem volt hajlandó módosítani semmilyen jelszót a passwd, folyton PAM error-t dobált, useradd se ment, egyszerűbb volt a clean install
-
juhaszattee
csendes tag
válasz
Siriusb #1237 üzenetére
User névvel nem engedett belépni terminálból, live cd-vel se sikerült visszaállítani a jelszót, végül újrahúztam a rendszert, olyan sok minden még nem volt rajta, a konfig fájlok már megvoltak...
Utólag belegondolva lehet, hogy mégis az fstab-bal szúrtam el valamit, de akkor miért indult el minden hiba nélkül?
Mindegy, már megy
-
juhaszattee
csendes tag
-
válasz
Siriusb #1156 üzenetére
Nem tudok ilyenről.
A márciusi telepítőn 3.13-as kernel van, ami az AMD APU-t rendesen támogatja bugok nélkül.
Ez nekem már elég volt, ahhoz, hogy letöltsem, de azóta kijött a 3.14-es, ami még jobban kezeli az AMD APU-k energiatakarékos funkcióit.
Nem tudom, hogy így lehet-e különbség a hardver működésében. Mármint ha 3.13-as kernellel installálom fel a gépet, utána rakom rá a 3.14-est.
Bár, gondolom, nem kéne semmilyen különbségnek lennie, hiszen ez a rolling release lényege... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Siriusb #1122 üzenetére
Igen így csináltam. A nagyobb gond az volt, hogy lehet töröltem az egyik "Linux" csomagot is, amit nem kellett volna. Ma még kap egy esélyt, visszarakom a backupot, most már legalább tudom hogy merre kell elindulni.
Az mondjuk kár, hogy pl. a tárolóban lévő Firefox nem figyel a régebbi Firefox csomagra, így simán felmenne mellé. Más csomagoknál meg ment az, hogy felraktam az új verziót ami leszedte a már gazdátlan régit. Azt hiszem a QT csomag végül frissült, mikor a filesystem,bash nélkül csináltam a frissítést, de majd meglátjuk este.
Iscariah: semmilyen kieg kompatibilitási gondot nem találtam. Amúgy nem a KDE-vel van gond a Debianban, csak azzal hogy régi. Az előző Debianban meg ráadásul egy olyan KDE verzió volt, amiben bugos volt az energiagazdálkodás, nem lehetett semmit beállítani mert összeomlott az ablak. Elég nagy szarvas hiba ilyen verzióval kiadni egy Debian szintű disztrót, még ha nem is az a fő DE-je.
Xfce szegényes, Lxde szivatós egy ntfs-es penre íráskor és szintén szegényes, az új Gnome meg nagyon rettenetes szerintem. Az ice-ot nem ismerem, de nekem egy normális funkcionalitású DE kell, ahol minden fontosat el tudok intézni a "rendszerbeállításokban", meg vannak fasza widgetek, meg jó effekteket is tud, ezért KDE-zek ahol lehet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Siriusb #1115 üzenetére
Ezzel jutottam valahova, mert az első parancs kidob egy nagy csomó gazdátlan csomagot. Egy részét le tudtam cserélni vagy eltávolítottam, de pl. a qt4 csomaggal nem tudom mit kellene kezdeni. Mindegy, a sok próbálkozás közben szerintem megöltem a rendszert, mert még egy terminálig se tud bebootolni. Van mondjuk egy partíció imagem amiből vissza tudom állítani, de ezzel sem jutok közelebb az alap probléma megoldásához.
Ráadásul a gépnek dohányos a gazdája, az egész család dohányzik a lakásban, a gép meg szó szerint bűzlik, öröm vele dolgozni...
-
Istju
senior tag
válasz
Siriusb #1096 üzenetére
Windowsom nincs minimum 15 éve. 1 éve csak arch van.
Minden rendszert végigpróbáltam, gentoo -ztam is. Fullos gépeim vannak, mégse csípem a fullos linuxot. Annak a híve vagyok, h erős vasra is csak olyan készültséget telepítek, ami szükséges nekem. Eredmény egy villámgyors stabil arch linux. Magamnak megoldok mindent, de szívesen segítek is. És örömmel veszem, ha kiigazítanak. Még egyszer köszönöm a segítséget. Ez annak a jele, hogy jó helyre írtam Archilag. :-)
Pörgessük fel a topikot. -
Istju
senior tag
válasz
Siriusb #1092 üzenetére
:-)
1., hibám, amit elírtam a beszúrt sorba nem ntfs-3g kell írni, hanem szerintem csak ntfs -t. (nekem nincs ilyen:-)
2.- nekem a felhasználóm teljes rendszergazdai jogokkal van felruházva, tehát nem sudózok.
3.- igazad van, bár az én verzióm is működik.
4., -szebb a te parancsod, de én csak rebootolni szoktam.Köszönöm a hasznos észrevételeket.
:-) -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #1051 üzenetére
Köszönöm.
Egy képernyő esetén nincs semmi különös .. akkor (is) minden normálisan működik.
Most a skype-val küzdök.
jobb monitor alatt (primary) van egy vakrész ( másik 1024 nagy).
A skype ide pop-uppol. Ha lentre pozícionálok, akkor meg a megszokott 1 pixeles rés az openbox menünek nincs meg felül... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Siriusb #1045 üzenetére
Nekiestem a minap, és sajnos gparted mókolása közben realizálódott, hogy 4-nél több elsődleges partíciót nem lehet létrehozni egy disken
Extendedre nem akartam tenni home-ot (lehet egyáltalán és van értelme?) mert ezt a megoldást nem igazán ismerem. Mivel úgyis van rendszeres adatmentésem, így feláldoztam az egyik partíciót, úgyhogy most van 666GB a home-nak.
Az fstab-ot is nézegettem, de még előtte sosem foglalkoztam vele, hirtelen nem vágtam honnan kell kihalászni azt az UUID-t ami nekem kell. Gyors megoldás kellett, szóval inkább nyomtam egy újabb telepítést, így már külön home-mal.
A skypeot miért kellene karanténba zárni? A történtek után persze simán el tudom képzelni hogy kell, de miért, és hogyan?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Siriusb #1042 üzenetére
Amit én állítottam be hogy automatikusan induljon az egyedül a conky volt. Szemetet nem szoktam telepíteni, csak a fb messengert, meg a skypeot
de lehet ezek okozták a rendszer lassulását.
Mindegy, ma akkor kipróbálom ezt a külön home-ot, ugyis pikk-pakk megvan a telepítés. Vagy azt meg lehet oldani hogy a /-ból levágok, és arra teszem át a home-ot új install nélkül? Szabad helyem van elég.
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz
Siriusb #1034 üzenetére
sh-4.2# grub-install --target=i386-pc --recheck --debug /dev/sdb
...
grub-install: info: Partition 0 starts from 32.
grub-install: info: drive = 0.
grub-install: info: the size of hostdisk//dev/sdb is 32391168.
grub-install: info: guessed root_dev `hostdisk//dev/sdb' from dir `/boot/grub/i386-pc'.
grub-install: info: setting the root device to `hostdisk//dev/sdb,msdos1'.
grub-install: warning: your embedding area is unusually small. core.img won't fit in it..
grub-install: warning: Embedding is not possible. GRUB can only be installed in this setup by using blocklists. However, blocklists are UNRELIABLE and their use is discouraged..
grub-install: error: will not proceed with blocklists.
sh-4.2#Ilyen problémával nem is találkoztam még
-
LógaGéza
veterán
válasz
Siriusb #1034 üzenetére
Syslinux-al próbálkoztam az előbb (telepítőről chrootolt rendszer):
sh-4.2# syslinux-install_update -i -a -m
Syslinux BIOS install successful
FAILED to set attribute Legacy BIOS Bootable on /dev/sdb1
sh-4.2# fdisk -l /dev/sdb
Disk /dev/sdb: 15.5 GiB, 16584278016 bytes, 32391168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x00000000
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 32 32391167 16195568 83 Linux
sh-4.2# blkid
...
/dev/sdb1: UUID="e3c15572-b7a8-4c00-85a5-82e9c94b356e" TYPE="ext2"
...
sh-4.2# nano /boot/syslinux/syslinux.cfg
...
LABEL arch
MENU LABEL Arch Linux
LINUX ../vmlinuz-linux
APPEND root=UUID=e3c15572-b7a8-4c00-85a5-82e9c94b356e ro
INITRD ../initramfs-linux.img
...Eredmény: Reboot után nem talál bootolható eszközt (Replace system disk és társai Bt.)
Azonnal újrapróbálkozok GRUBal.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Siriusb #1032 üzenetére
Felmegy minden, reboot, és csak egy villogó kurzort kapok... Még a Grub se tölt be. Próbáltam syslinuxal is, ugyanaz a eredmény.
Most arra gondoltam, hogy Pi-nél is van egy olyan probléma, ha pendriveról akarok HUBról bootolni, akkor elképzelhető, hogy nincs beleforgatva a kernelbe a HUB drivere, és ezért nem bootol. Elképzelhető, hogy az én alaplapom USB3-as drivere se lenne beleforgatva? -
válasz
Siriusb #1000 üzenetére
Őőő, sajna nem tudom. Magától csatolta fel, amikor beraktam.
De ugyanezt csinálta, amikor samba-val másoltam át egy másik Windows-os gépről adatokat.
De mindkét esetben buktam már a file neveket, mert a másolás megtörtént ext4 partícióra, és az eredeti file-ok törölve lettek.Telepítéskor kérdezett a chakra valami lacale-t is, aminél vagy utf8-at választottam, vagy nem... sajna nem emlékszem.
De a chakránál volt olyan gondom is, hogy ha a locale-t magyarra állítottam, akkor a konzol nyelve is magyar lett, amit nem akartam. Szóval állítgattam emiatt sokmindent.Csak az a lényeg, hogy mit kell hova állítani, hogy véletlenül se bukjak több ékezetes file nevet a jövőben.
-
-
_Dumber_
őstag
Én is egy kicsit tartok tőle... pl a mai naptól jobban
Anyósomék gépét kinőtte az XP. Egy PIII-as 512 RAM. Az XP nagyon régóta fent van, és már eléggé döcög.
Nem kéne másra, csak net + Libreoffice + NAV nyomtatványkitöltő. (PDF + Nyomatatás)Manjaro LXDE-ben gondolgodom. Leszimuláltam VMware alatt, és szépen ketyegett 512 ram mellett.
Ma frissítettem, és azóta nem bootol be. _Igazából eddig is kaptam hibaüzenetet, (ezeket is), de most teljesen kifagy..
(Ez még csak vmware teszt, de nem túl hízelgő, ha egyik frissítés után ezt kapom)
-
quailstorm
félisten
Teljesen jonak tunik a kupfer.
Tekintve hogy linuxot legtobbet azon a telon hasznalok amirol most is irok, vegulis nem ismeretlen hogy lxde modul vagy widget funkcioja ez.
Bar Archra van Cinnamon, funkcionalitasban az lenne a legjobb, csak mar tele van animacioval...Egyebkent bocsi, de dobtam az Archot. Mert rolling release gyakori kernel cserevel. A core2duo gepemre a gts450 melle remek lenne tesztelni, de ha frissiteseket akarok kapni, es nem valogatni hogy mit teszek fel, lehet jobb lesz valami lassu cucc.
Most a debian 7re gondolok, mert kb az az utolso amivel megy rendesen a 4200ti. Xorg szintjen. Kernellel elmehetnek 3.11ig max.
Az hogy a debian csak i386 nem jelenti azt hogy lassabb is mint az arch?
Archot meg csak telon hasznaltam es mocskos gyors volt.Openboxhoz meg nem ertek, azt szokni kene meg osszerakni.
Egyelore ugy nez ki hogy Debian 7.3, XFCE, kupfer. Az ablakpofozast meg meglatjuk. Telon is jo lenne ha lxde tudna, nemtom miert nem fer bele a lightweightbe. Nem kellene annyit mutyureszni.
-
Ez a grub.cfg file:
#
# DO NOT EDIT THIS FILE
#
# It is automatically generated by grub-mkconfig using templates
# from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub
#
### BEGIN /etc/grub.d/00_header ###
insmod part_gpt
insmod part_msdos
if [ -s $prefix/grubenv ]; then
load_env
fi
if [ "${next_entry}" ] ; then
set default="${next_entry}"
set next_entry=
save_env next_entry
set boot_once=true
else
set default="0"
fi
if [ x"${feature_menuentry_id}" = xy ]; then
menuentry_id_option="--id"
else
menuentry_id_option=""
fi
export menuentry_id_option
if [ "${prev_saved_entry}" ]; then
set saved_entry="${prev_saved_entry}"
save_env saved_entry
set prev_saved_entry=
save_env prev_saved_entry
set boot_once=true
fi
function savedefault {
if [ -z "${boot_once}" ]; then
saved_entry="${chosen}"
save_env saved_entry
fi
}
function load_video {
if [ x$feature_all_video_module = xy ]; then
insmod all_video
else
insmod efi_gop
insmod efi_uga
insmod ieee1275_fb
insmod vbe
insmod vga
insmod video_bochs
insmod video_cirrus
fi
}
if [ x$feature_default_font_path = xy ] ; then
font=unicode
else
insmod part_gpt
insmod ext2
set root='hd0,gpt2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,gpt2 --hint-efi=hd0,gpt2 --hint-baremetal=ahci0,gpt2 d91d4bd8-5c2c-4811-8f39-58df381c8540
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root d91d4bd8-5c2c-4811-8f39-58df381c8540
fi
font="/usr/share/grub/unicode.pf2"
fi
if loadfont $font ; then
set gfxmode=auto
load_video
insmod gfxterm
set locale_dir=$prefix/locale
set lang=en_US
insmod gettext
fi
terminal_input console
terminal_output gfxterm
set timeout=5
### END /etc/grub.d/00_header ###
### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###
### END /etc/grub.d/10_linux ###
### BEGIN /etc/grub.d/20_linux_xen ###
### END /etc/grub.d/20_linux_xen ###
### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
### END /etc/grub.d/30_os-prober ###
### BEGIN /etc/grub.d/40_custom ###
# This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
### END /etc/grub.d/40_custom ###
### BEGIN /etc/grub.d/41_custom ###
if [ -f ${config_directory}/custom.cfg ]; then
source ${config_directory}/custom.cfg
elif [ -z "${config_directory}" -a -f $prefix/custom.cfg ]; then
source $prefix/custom.cfg;
fi
### END /etc/grub.d/41_custom ###
### BEGIN /etc/grub.d/60_memtest86+ ###
### END /etc/grub.d/60_memtest86+ ### -
chab7
addikt
Nem probléma miatt, hanem mert tetszik amilyen mostanra lett. Na egyáltalán nem biztos hogy megmaradok rajta. De ha igen akkor is marad második helyen az xfce. (Minimalizmus, hegesztés meg nem nekem tetsző dolgok)
Viszont az arch most visszább csúszott nálam mert annyi időit rászántam hogy feltegyem és folyóbb bezáródó programokat kapok. :-(
Ilyen még xubuntun sem volt. -
chab7
addikt
Én most vagyok átszokóban kde-re. Meglátjuk ezen hogy viselkedik.
Nekem kell a dedikált kártya is mert hd-t csak azzal tudok displayporton vagy dvi-on kitenni a tv-re. Az én tévém vga-ról csak 1024-et tud
Viszont ha olyan helyen használom a laptopot ahol nem lesz tv-re kötve (meló,utazás,rokonság...) akkor meg csak az intel megy és hűvös, hosszú akkuidős. -
chab7
addikt
Igen, xsreensaver. És amíg töltőn van a laptop addig vlc közben nem aktiválódik , csak ha sima esetben magára hagyom a cuccot. Amint kihúzom a töltőt és úgy folytatnám a filmet , már aktiválódik.
Szóval tuti a laptop tools lesz a ludas benne, csak azt nem értem mikor visszadugom a töltőt akkor miért marad mégis akkus üzemmódban - azaz 10 percenként aktiválódik vlc alatt is innentől.Mondjuk ez az egész nem olyan lényeges, mert ha filmezni akarok nem huzgálom ki és meg van oldva.
Viszont hogy programok bezárogatják magukat, és elég sűrűn, az már sokkal jobban zavar.
Anno az első telepítésemkor ilyen nem volt, akkor atom stabil volt a rendszer. -
chab7
addikt
Nem a lejátszó a lényeg mert rendszerszinten van a kavar. A töltő kihúzása-visszadugása után felejti el, hogy nem kellene 10 perc múlva aktiválni a képernyővédőt. (Feltételezem ezt smplayerrel is csinálná).
Amúgy ha létezne az smplayerhez androidos távvezérlő akkor kipróbálnám, de mivel nem találok így esélytelen, mert még ha jobb is, ha nem tudom a telefonról fekve vezérelni a tv-re kötött médialejátszót akkor felejtős.
vlc-hez ezt használom: [link] -
_Dumber_
őstag
-
Apollyon
Korrektor
& (#855) bob.zxr:
No, erre gondolhattam volna, hát persze hogy routerben kellett volna állítani, az érintett fileban is a router ip címe van, nah szóval így a kérdéses DNS-t be is állítottam OpenWRT-ben
Kösz
Egyébként nekem is laptop van, méghozzá Thinkpad T500, és Manjaro 0.8.8 xfce alatt semmi gondom nincs a fedél lecsukásával, viszont SMplayer alatt hiába van bekapcsolva a "Disable screensaver" mégis bekapcsolódik.
Szóval én ilyenkor azt szoktam, hogy filmnézéshez kikapcsolom a screensavert.. Amúgy VLC-nél ezt nem csinálta, legalábbis 0.8.7 alatt (azóta viszont már letöröltem a VLC-t, mert SMplayer sokkal szimpatikusabb). -
joecontra
addikt
Mindenesetre üdv a klubban!
Köszönöm.Egyébként első körben érdemes a wiki-t, vagy a hivatalos fórumot átnézni, általában talál megoldást az ember.
Kutakodtam is rengeteget és egy dühömben kitalált szókapcsolatra keresve adta ki a Google azt a találatot ami rávitt a megoldásra.Üdv,
J -
_Dumber_
őstag
Nos.
Próbáltam ma pontos időpontokat szerezni a a logok miatt, de bezzeg abban a fél órában amikor teszteltem nem jött elő a hiba.. Ezt innentől nem igazán értem.Végigondoltam és az alaprendszer felrakása után a modemmanagert cseréltem le, mert a "gyárit" nem volt képes frissíteni.
Ezek után a logokban ezeket találtam a problémás időpont közelében.
Sajnos még nem tudom mit jelentenek, de nekem ez azt sugalja, hogy arra felé is kutakodjak.daemon.log
Nov 26 15:55:20 manjaro dbus[759]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freed$
Nov 26 15:57:20 manjaro dbus-daemon[759]: dbus[759]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.fr$
Nov 26 15:57:20 manjaro dbus[759]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemMan$
Nov 26 15:57:20 manjaro dbus[759]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freed$
Nov 26 15:57:20 manjaro dbus-daemon[759]: dbus[759]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': U$
Nov 26 15:57:51 manjaro vmnet-dhcpd: DHCPRELEASE of 192.168.96.129 from 00:0c:29:6b:20:0f via vmnet1 (found)everithing.log
Nov 27 15:55:22 manjaro dbus[761]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freed$
Nov 27 15:57:22 manjaro dbus-daemon[761]: dbus[761]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.fr$
Nov 27 15:57:22 manjaro dbus-daemon[761]: dbus[761]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': U$
Nov 27 15:57:22 manjaro dbus[761]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemMan$Ugyanakkor a systemctrl status samba parancs kinemete disalbe volt.
A samba telepítésénél az smbd és a nmbd -t állítottam enalbe-re. Ezt nem is gondoltam, és sehol sem írják hogy kell.Holnap egész nap a manjaro-t fogom használni. Egyenlőre nem állítok át semmit.
Ha a hiba előjön, akkor végigpróbálom amit lehet. -
_Dumber_
őstag
a virtualbox nekem is tetszik, csak sajnos ez a fránya tervező program allergiás rá.
van egy text alapú fekete hátterű szerkesztőablaka és abban egy saját fekete pozicionáló egérkeresztje, amit nem lehet megváltoztatni. (nem a rendszer egérmutatóját használja) Mondanom sem kell, hogy nem látszik. Natív windowsban és vmware alatt tökéletes fehér keresztet látok.
Ja.. és windowsra telepített virtualboxos windowson is jó, csak a linux host-os virtualbox a rossz -
Rimuru
veterán
Nézegettem arra is, de én se tudok rájönni. Eddig 69°C volt a max amit láttam lecsukva meg alapból nem hagynék itt olyan dolgot.
EarL 007: Ez is eszemben volt, ezért Grubban beállítottam egy Ubuntu ISO-t és ott meg van oldva hogy csak elsötétül (utólagos beállítás után). Kicsit nézegettem az ottani configokat de sok bennük a szemét.
-
törölt tag
ne is mondd, ismerős Dell N5010-e, i7 + valami NV, az még netezés közben is fűt, mint a veszedelem. játékok alatt már majdnem égeti a kezét. és volt, hogy le is kapcsolt, mert túlmelegedett.
de mondjuk az a széria híres az alulméretezett hűtésről, ami egy i3-at kisebb AMD VGA-val még elbír, de felette...
-
F34R
nagyúr
koszi en inkabb kihagyom.... Awesommal probalkozhatsz meg vagy a bspwm-el. Utobbihoz kell bar is (mondjuk dzen2) elonye hogy nem kell ismerned az egesz lua nyelvet , hatranya hogy pl a bar nem fog kattinthatova valni csak informaciot visszaadni. Awesome azert jo mert dynamic, stacked es tilled is egyben.
-
Rimuru
veterán
Csak Live ismerkedés volt, nem fogott meg jobban mint a Cinnamon vagy az alapjuk a Gnome Shell. Ha jó az Openbox minek más? Alapból a Gnome shell miatt váltottál nem? szerintem elég hasonló élményt hoznak ezek is. Amúgy meg puding próbája az evés.
Ja és KDE ha DE-ről beszélünk (
vagy LXDE).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest