- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
juhaszattee #2192 üzenetére
Okés, köszi!
Nálam csak a sata3, USB3 és a CPU magok számában lesz eltérés, bár nem tudom, hogy a két külön gyártó UEFI bios-ai beleszólhatnak-e valamibe.
Tényeg, ha UEFI boot-ra volt állítva a rendszer, akkor a másik lap is fel fogja ismerni?bob.zxr: Hogy tudom elérni, hogy úgy legyenek? Jelenleg nem tudom hogy van, de arra emlékszem, hogy a bootolásnál voltak gondok. Ott is be kellett állítani valami uefi-s config file-ba az UUID-ket máshogy a gummiboot nem talált valamit.
-
Siriusb
veterán
válasz
juhaszattee #1706 üzenetére
Független ettől, hogy milyen nyelven használod a rendszert. Nálam így néz ki:
~/ locale
LANG=en_US.UTF-8
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC=hu_HU.UTF-8
LC_TIME=en_DK.UTF-8
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY=hu_HU.UTF-8
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER=hu_HU.UTF-8
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE=hu_HU.UTF-8
LC_MEASUREMENT=hu_HU.UTF-8
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=Azt kellene tudni, hogy a terminál, amit használsz, az utf8-at kezeli-e.
-
Blum1866_2
tag
válasz
juhaszattee #1701 üzenetére
Nem nyert
Kezd komikus lenni a helyzet :SAzon gondolkozom,hogy holnap hajnalban ujrahuzom az egeszet a francba colomb2 leirasa alapjan.
Abban a leirasban mit kell modositanom ahhoz,hogy mukodjon az rtorrent ugy, mint nalatok de maga a rendszer angol nyelvu legyen? -
Blum1866_2
tag
válasz
juhaszattee #1650 üzenetére
Akkor ez lesz,kosz!
rTorrentrol jut eszembe...pont tegnap alltam at en is erre. Hat.... pirit a cucc
qbittorrent a RAM-ot zabalta,Deluge meg szimplan lassu volt. rTorrent pedig hibatlan es egyaltalan nem is nehez kezelni. -
korobi
aktív tag
válasz
juhaszattee #1439 üzenetére
consolban már jó, de most a chromium csúszott szét, a füleken, a menüben a cmsorban összevissza karakter van. és a hosszú i meg még pár betü nem megy benne
azt hiszem ehhez egy kicsit több szabadidő kellesz. grrrr -
korobi
aktív tag
válasz
juhaszattee #1436 üzenetére
igen ezek megvannak. most át is ellenőriztem.
na most nagyon megborultak a karakterek a böngészőben. grrrr(#1437) bob.zxr: úgy lesz! az aurt már ismertem, csak ugye a manjaro készen adta. de már meg is oldottam. az már megy.n
-
Siriusb
veterán
válasz
juhaszattee #1238 üzenetére
Ha a bejelentkezésig eljutottál, akkor az fstabbal nem lehetett probléma. Én a billentyűkiosztás felcserélődése miatti elgépelésre gyanakszom.
Végül is - nagy vonalakban - csak a home könyvtár kell, illetve a /etc-ből a konfig fájlok, amiket esetleg módosítottál.
-
Siriusb
veterán
válasz
juhaszattee #1234 üzenetére
Hova nem enged be? A user neveddel belépni? Meddig jutsz el? Terminál vagy login manager? Így látatlanban max azt mondom, livecd > chroot > passwd paranccsal adj meg új jelszót akár a root-nak, akár a felhasználónak. Nem lehet, hogy magyar billentyűzet kiosztással van megadva a jelszó, s amikor be akarsz jelentkezni, az angol billentyűzeten történik, ezért nem enged be?
-
Siriusb
veterán
válasz
juhaszattee #1227 üzenetére
Jujj, de pörög a topik, amióta nem voltam.
Rsync-kel bátran költöztethetsz. 3 dolog, amire figyelni kell:
- grub (vagy rendszerbetöltő) legyen telepítve. Ha más rendszer is van, akkor ahhoz kell hozzáadni egy bejegyzést. Ha nincs semmi. akkor cd-ről bebootolni, chroot (script van az install cd-n, ami megkönnyíti a folyamatot), s úgy telepíteni pl. a grub-ot.
- grub.cgf, fstab ellenőrizve legyen a helyes elnevezések, UUID-ék miatt
- első alkalommal failsafe módban indítani, mkinitcpio -p linux paranccsal újragenerálni az initramfs-eket.
- és a +1: videokari driver
Remélem nem hagytam ki semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged