- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
Topikgazda
válasz
quailstorm #939 üzenetére
Ezért nem kellett volna, lts kernelt (hosszan támogatott) is lehet használni ami a 3.10-es. Pár évig marad is az.
Mondjuk az xorg 1.14-es, de miért nem jó a nyílt driver?
-
Siriusb
veterán
válasz
quailstorm #939 üzenetére
Érdekes ez a félelem a rolling release miatt. Én kifejezetten ezt kerestem, évek óta használom - munkára is -, s nem bántam meg. Kernel miatt kb. soha nem volt problémám. Olyan akadt, amikor downgrade-elni kellett valamit, egyszer-kétszer átmeneti nehézségek előfordultak, de szerintem ez bármelyik disztrónál / operációs rendszernél megesik.
A debian persze mindenképpen jobb választás, ha nem akarsz foglalkozni a rendszerrel, legalábbis ezt mondják. -
Siriusb
veterán
válasz
quailstorm #935 üzenetére
Ablakkezelő és a DE (asztali környezet) nem ugyanaz. Gondolom te az utóbbit szeretnéd, ahol készen kapsz mindent, cserélhető média automatikus csatolása stb. Vagy LXDE, vagy XFCE, ahogy már említették. Ha WM is jó, akkor sokkal több lehetőséged van, pl. az Openbox is kitűnő választás, de mindenképpen érdemes körülnézni.
Programok indítására a Kupfer kiváló (olyasmi, mint a Gnome-do, ha ez mondd valamit), én a super+szóköz billentyűkombinációra drótoztam rá.
Swap-nak általában vagy a memóriával megegyező, vagy annak duplája méretet szoktak javallani. Mondjuk nálad a szűk keresztmetszet a HDD, de ha odafigyelsz arra mit futtatsz, akkor elég a 1,5 GB RAM is swap nélkül. Persze ebben az esetben ne akarj virtualboxot, 3 böngészőt és pl. egy netbeans-t futtatni egyszerre.
(#937) colomb2
Nem semmi memóriád van! -
Rimuru
veterán
válasz
Ha kell DE akkor szerintem jó az LXDE, de ott van simán az Openbox, vagy Awesome és keresel valami alkalmazást amivel tudsz úgy keresni ahogy akarod (csak nem a menüben jelenik meg hanem futtatod külön). Emlegettem korábban már itt is (vagy PH-n másik Linuxos topicban) valami keresős dolgot, szerintem Siriusb tudni fogja ő rémlik vele kapcsolatban. Én awesome-os modult használok tabulátoros kiegészíts megy nekem az elég.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Ha az LXDE túl fapad akkor sok választás nem marad, keress rá az XFCE-re. Nem emlékszem hogy az ablakmozgatás amit említettél arra képes-e.
Más DE vagy még jobban fapad, vagy erőforrás igényesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest