- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
Topikgazda
válasz
quailstorm #939 üzenetére
Ezért nem kellett volna, lts kernelt (hosszan támogatott) is lehet használni ami a 3.10-es. Pár évig marad is az.
Mondjuk az xorg 1.14-es, de miért nem jó a nyílt driver?
-
Siriusb
veterán
válasz
quailstorm #939 üzenetére
Érdekes ez a félelem a rolling release miatt. Én kifejezetten ezt kerestem, évek óta használom - munkára is -, s nem bántam meg. Kernel miatt kb. soha nem volt problémám. Olyan akadt, amikor downgrade-elni kellett valamit, egyszer-kétszer átmeneti nehézségek előfordultak, de szerintem ez bármelyik disztrónál / operációs rendszernél megesik.
A debian persze mindenképpen jobb választás, ha nem akarsz foglalkozni a rendszerrel, legalábbis ezt mondják. -
Siriusb
veterán
válasz
quailstorm #935 üzenetére
Ablakkezelő és a DE (asztali környezet) nem ugyanaz. Gondolom te az utóbbit szeretnéd, ahol készen kapsz mindent, cserélhető média automatikus csatolása stb. Vagy LXDE, vagy XFCE, ahogy már említették. Ha WM is jó, akkor sokkal több lehetőséged van, pl. az Openbox is kitűnő választás, de mindenképpen érdemes körülnézni.
Programok indítására a Kupfer kiváló (olyasmi, mint a Gnome-do, ha ez mondd valamit), én a super+szóköz billentyűkombinációra drótoztam rá.
Swap-nak általában vagy a memóriával megegyező, vagy annak duplája méretet szoktak javallani. Mondjuk nálad a szűk keresztmetszet a HDD, de ha odafigyelsz arra mit futtatsz, akkor elég a 1,5 GB RAM is swap nélkül. Persze ebben az esetben ne akarj virtualboxot, 3 böngészőt és pl. egy netbeans-t futtatni egyszerre.
(#937) colomb2
Nem semmi memóriád van! -
Rimuru
veterán
válasz
Ha kell DE akkor szerintem jó az LXDE, de ott van simán az Openbox, vagy Awesome és keresel valami alkalmazást amivel tudsz úgy keresni ahogy akarod (csak nem a menüben jelenik meg hanem futtatod külön). Emlegettem korábban már itt is (vagy PH-n másik Linuxos topicban) valami keresős dolgot, szerintem Siriusb tudni fogja ő rémlik vele kapcsolatban. Én awesome-os modult használok tabulátoros kiegészíts megy nekem az elég.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Ha az LXDE túl fapad akkor sok választás nem marad, keress rá az XFCE-re. Nem emlékszem hogy az ablakmozgatás amit említettél arra képes-e.
Más DE vagy még jobban fapad, vagy erőforrás igényesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Okos Otthon / Smart Home
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Classic / Xbox 360
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged