- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #8058 üzenetére
Máris nem időtálló, vagyis persze, nem avult el, de ha annak idején vette volna azt, amit írtam, azt most minimális pénzből upgrade-elhette volna egy 5600X-re, vagy 5800-ra, ami főleg az egy szálas ereje alapján köröket fut az 1. genes Threadripper köré. Ezt csak példának írtam, hogy a papíron brutális hardverre pénzégetés nem mindig a legjobb dolog, akkor se, ha van pénzed. Meg igazából a prémium hardver sose érte meg, mert nem volt jó az ár/értékaránya. Kicsi többletteljesítményért és presztízsbeli előrelépésért aránytalan felárat kellett mindig is fizetni, magyarán nem a teljesítményt meg nem az időtállóságot fizeted meg, csak a prémium életérzést, hogy elmondhasd, hogy neked az aktuális leg-leg van meg.
Attól is függ, hogy mire használja valaki. Mert az a 1920-as Threadripper amúgy erősebb, mint egy akárhány genes közép-Ryzen. De csak akkor, ha olyan felhasználásod van, hogy a magokat mindet kihajtod általában, meg hasznosul a sok cache is, pl. server/workstation-szerű felhasználásnál. Ha csak ilyen átlag user desktop és youtuber felhasználás, meg némi gaming, ott inkább az számít, hogy legyen 4-6 mag és egy magon legyen erős.
Míg ha SSD-be vagy jobb monitorba fektetett volna, akkor az mindenképp hasznosul, több tárhelye lett volna videókat vágni, VM-ezni, meg a több pixel jobb képminőséget, jobb olvashatóságot adott volna neki.
De billentyűzeteknél is ezt játszotta a koma. 400 dolláros, spéci, ergononomikusan osztott mechanikus billentyűzetből már a másodikat vette nemrég. Míg egy sztenderd, normál ANSI kiosztású 100-150 dolláros, jobbfajta kapcsolós mechanikus billentyűzettel jobban járhatott volna, de nyilván olyat nem vett, mert olyan csak a proliknak van, és nem prémium, ergo „égő”.
A másik oldalon meg van a fószernek egy erőforrásokkal feleslegesen spórolós mániája is. Nyitja a VM-et, erre büszkén mondja, hogy 2 szál, 4 giga memóriát adott neki. Közben meg a többi 20-22 szál, meg a többi ~55 giga memória ott áll üresen, de nyilván nem lehet a VM-nek többet adni, mert az milyen lenne már, hogy a megvett hardver lenne valamire használva, rárúgná az ajtót a helyi kommandós osztag.
-
válasz
Apollyon #4927 üzenetére
& (#4926) BoB
Régen talán nem volt más választása az embereknek, kellett tanulni a dos-t.
A kulcs az, ha nagyon akarja. Mondjuk én kezdő alatt az egyszeri wines home usert szoktam érteni.
A részletes dokumentáció sem fentieknek való túlzottan. Én anno akartam Archot kipróbálni, volt egy darab desktopom vezetékes nettel, ennyi eszközöm volt. Volt esélyem Arch-ot telepíteni szerintetek? Melyik disztrót tudtam úgy kipróbálni, hogy kiírom dvd-re és bebootolok vele, aztán tök ismeretlenül felszenvedem? Még a Debian 7 is igen komoly erőpróba volt, mivel nem ismerte fel a netkártyámat. LFS-s is fel lehet szenvedni dokumentáció alapján, hányan raktatok már fel a hozzáértők közül? És miért nem?
Megint olyan érzésem támadt, hogy nem tudjátok elképzelni milyen Linuxot telepíteni egy abszolút home user Winről áttérőnek..... pedig a Kezdőben olvasott kérdések adnak némi támpontot ehhez!
Ha szükség volna rá, bárki meg tudná csinálni.
Ez persze igaz. Én is működésre bírtam anno a Wheezy-t. Sőt! Egy január 1. nap hajnalán Arch-ot is raktam fel valami evolution telepítősegéddel.....kicsit tovább tartott, mint a Mint 6 perces installja.
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #4600 üzenetére
Nincs, nem is használtam a stillt. Amikor szétbontották, akkor a fresh-t választottam. Úgy néz ki, hogy a saját beállításaim között volt valami gebasz, mert a ~/.config/libreoffice mappát átnevezve (hogy ne töltse be a configot onnan), megjavult. Érdekes, mert nem variáltam rajta kézzel semmit, az a pár alapbeállítás, amit elvégeztem még régebben, az a LO-n belül volt, teljesen normálisan. Lehet, hogy pont a still-fresh szétbontás után barmolódott el valami, vagy az egyik nagyobb verziófrissítéskor, csak eddig nem vettem észre, mert nem használtam azt az opciót.
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #4598 üzenetére
Nem hiszem. Gondolom a still inkább olyanok miatt van, akik napi szinten, komolyabban használják, és fontosabb nekik egy stabil(abb) változat. A fresh meg ugye előbb hozza be az újításokat/változtatásokat.
Ez a válasz is ezt írja:
"The 'Fresh' version provides more new features and is closer to what's being actively developed in our source code repository. The 'Still' version can offer greater stability for those people who don't need any of our latest and greatest improvements to LibreOffice."
Igazából nekem is mindegy lenne, annyira heavy user nem vagyok LO-t tekintve, de gondoltam, ha már rolling, akkor legyen fresh.
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #4579 üzenetére
Beszarok, lekapcsolta a rádiójelet magától.
nmcli radio wifi
parancs adja a statust: disablednmcli radio wifi on
és már megy is. A röhej az egészben, hogy újraindítottam a rendszert többször is, sőt, most teljes frissítést és újraindítást is csináltam és lekapcsolt rádiójellel indul a rendszer, holott soha a büdös életbe' nem csinált ilyet. Nem is értem, hogy ez most miért...A további röhej az, hogy szombaton reggel frissítettem előzőleg, azóta használtam, többször is újra lett már indítva és semmi baja nem volt. Most meg hirtelen bumm, gondolt egyet és lekapcsolt wifivel indul.
És nincs fizikai wifi switch a gépen, szóval még arról sem lehet szó, hogy véletlenül átkapcsolódott volna.
Agyvérzés persze kerülget, amikor ilyen random baromságok miatt kell szívni.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4491 üzenetére
Nincs, ne akarj root alatt csomagot buildelni.
Nekem van 2 nagyon egyszeru shell fuggvenyem, attol fuggoen hogy mit akarok, nem kellenek helperek:
Nev csak megszokasbol.function yaourt()
{
mkdir /tmp/aurgit
cd /tmp/aurgit
git clone https://aur.archlinux.org/$1.git
cd $1
makepkg
su -c "pacman -U $1*.pkg.tar.xz"
echo -e "Delete?"
read delete
if [ $delete = 'y' ];
then
rm -Rf /tmp/aurgit/$1
fi
cd
}function aur()
{
cd ~/ins
git clone https://aur.archlinux.org/$1.git
cd $1
}Plusz van egy scriptem is amivel az osszes auros csomagot egyszerre tudom frissiteni.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Apollyon #4488 üzenetére
Fejből írom, úgyhogy lehet lesz benne tévedés:
Én AUR helper nélkül szoktam felrakni apacaur
-t. Feltelepíted azexpac
csomagotpacman
-el, utána letöltöd AUR-ból acower
-t és apacaur
-t. Mikor acower
mappájában kiadod amakepkg
parancsot rakd hozzá a--skippgpcheck
kapcsolót és akkor átugorja az ellenőrzést. Utána felrakod a generált csomagot pacman-el és eljátszod ugyanezt apacaur
-al is (ott már nem kell kihagyni az ellenőrzést). -
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #4456 üzenetére
lxappearance progival lehet állítani többet között fontokat, amik a
~/.gtkrc-2.0
-ba íródnak be, ha jól emlékszem, az ilyen GTK menükre meg ilyesmikre ez van hatással.A lényeges rész a konfigban:
gtk-xft-antialias=1
gtk-xft-hinting=1
gtk-xft-hintstyle="hintfull"
gtk-xft-rgba="rgb"Az értékeket a kívánt hatásnak megfelelően kell állítani, kísérletezni. X újraindítás szükséges a módosítás után. szerk: neked valószínűleg a
hintslight
vagyhintnone
kellhet.Egyéb fontbeállításokra meg a fontconfig ad lehetőséget, pl.
~/.config/fontconfig/fonts.conf
, az enyém egyszerűen csak ennyi: [link], de ezt is ki kell kísérletezni, kijelzőtől, felbontástól is függhet, na meg a preferenciától, hogy ki mennyire szereti élesen vagy mosottan a betűket. -
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4451 üzenetére
A hooks azt donti el hogy mi kerul be az initramfs-be, hogy ez mire jo arrol reszletesen itt olvashatsz, mkinitcpio.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4449 üzenetére
Ha csak egy particiod van akkor nem kell semmi ilyesmit csinalni.
Csak azert kell letrehozni mert ilyenkor meg nem letezik (mivel ures a partico), egyebkent megcsinalja a telepites.
Valsz kimarad 1 lepes a telepites soran.Amugy lassan mar tenyleg firssiteni kene az irast. Terv van, de a megvalositas...
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4446 üzenetére
Elvileg eleg, ha megse akkor meg livecd, felraksz egy bootloadert a particiora (pl /dev/sdx3), utana pedig megint debiannon grub generalas (ilyenkor a lenyeg hogy chaulnload tolti be a felrakott bootloadert, ha nem talalja meg akkor pedig csinalsz neki kezzel egy bejegyzest).
-
Raynes
tag
válasz
Apollyon #4137 üzenetére
Jól van, ment a válasz oda, offoljuk csak szét azt a topikot is
Amúgy én a pacmanból csak egy funkciót hiányolok. Ha paraméterek nélkül adom ki a pacman parancsot, akkor jó lenne, ha lehetne benne pöttyöket és gyümölcsöket feleszegetni egy szmájlival, közben meg szellemeket kerülgetni. Főleg szerveren lenne lényeges funkció a whatpulse és az akváriumos screensaver mellé.
-
Raynes
tag
válasz
Apollyon #4131 üzenetére
Na, látod, az mplayer, mplayer2, mpv, ffmpeg, mencoder pont az a műfaj, ahol jobb mindig a legfrissebbet használni, mert rendszeresen jönnek bele újdonságok (legutóbb x265, DASH, stb.), meg optimalizációk. Böngészőknél dettó. Azzal egyetértek, hogy a Debian nem desktopra való, de sok elvakult Debian-fan desktopra is azt ajánlja, mert az orrodatischtissztíccsalya.
A Debian backportsszal, meg unstable-lel az a baj, hogy az meg hiába frissebb, tényleg bugos. Arch alatt nagyon ritka, ha egy rossz frissítés gondokat okoz. Ennyi erővel használjunk mindenből 100 éves verziót, meg ne frissítsünk soha.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4131 üzenetére
VPS-en nekem ugy meghalt a debian semmit nem tudtam vele kezdeni, ennyit a stabilitasrol (stable tarolobol volt aktiv).
Az arch is stabil, egyszer bob.zxr nagyon szepen leirta hogy szerinte miert is van igy (hirtelen nem talalom), es egyet is ertek vele. Viszont az is igaz hogy bizonyos idokozonkent mindenkepp erdemes frisstiteni mondjuk <=6honap (ennek a fele biztos eleg), ezzel elkerulhetoek a nagyon csunya fuggosegi problemak. De ha egyaltalan nem firssitesz akkor ez is a geppel egyutt pusztul ki. -
N0zer0
senior tag
válasz
Apollyon #2116 üzenetére
Ja, én is az SMPlayerrel tolom, egész kényelmes és barátságos felületet húz az mplayer fölé. Kicsi az erőforrásigénye is (mármint a mögötte futó mplayeré), a legkisebb szerintem, ami létezik. Nálam csak ezzel folyamatosak az 1080p-s videók, gyenge gépem van. VLC alatt már szaggat, pedig a VLC sem rossz, de több erőforrás kell neki, meg itt-ott bugos tud lenni.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1964 üzenetére
Elég jól kicsontoztam, ~1079 csomag van fent. Lehetne még visszavenni pár dolgot, de már nem akarok vele foglalkozni, nem szabadítana fel annyi helyet, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Hibátlanul működik, gyors és én is úgy vagyok vele, hogy olyan repülőgépből nem ugrok ki, aminek működik a motorja. VB-ben játszok addig az Arch-csal.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Apollyon #1791 üzenetére
A bellassulást úgy értem, hogy még nem megy:
vmware service
samba service
cups service
és még biztos pár dolog ami most még nem is tudom, hogy kelleni fog..Jelenleg ami indul: (ezt én álltottam be)
service:
NetworkManagerautostartból
conky (2x)
nm-applet
xcompmgr
nitrogen
thunar -demonRam: 151 Mb
bob.zxr : egészségedre
-
N0zer0
senior tag
válasz
Apollyon #1675 üzenetére
A neten több helyen is azt olvastam, hogy jó a pendrájvra az Ext2, de az Ext4 még jobb, csak le kell tiltani a naplózását, meg az accesstime rögzítését.
Nyilván, ha Windows is szóba jön, akkor FAT32, fájlkorlátnál exFAT, ha meg Windows telepítő is van a pendrive-on, akkor szigorúan NTFS, mert arról a legjobb a telepítés. Egyébként használtam több pendrájvot is NTFS-sel és semmi bajuk. FAT32-vel sem volt, de az pl. sok kicsit fájl írásánál túlzottan belassul, meg ott a 4 gigás méretkorlát. exFAT-ot viszont soha nem használtam, de a leírások alapján jónak tűnik.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Apollyon #1576 üzenetére
Szerintem meg pont, hogy nem az én hibám. Betűre pontosan csináltam meg a leírásokat, angol sem volt akadály, értettem is, hogy mit csinálok. Ezen a ponton túl lámaságra nem fogható. A gép sem szar, minden hardvere megy alap kernellel, tiszta lappal, tiszta HDD-vel kezdtem neki a műveletnek. A telepítés ráadásul rendben is ment, sehol egy hibaüzenet, lépésről lépésre végrehajtva, a LUKS és az LVM is rendben létrejött, mountolni lehetett (illetve a Mint LVM-jét felhasználva is megpróbáltam). Csak a boot után kezdte el a baromságait. Biztosan jól titkosítok, egy cryptsetup -y luksFormat /dev/partíció mappernév parancson, meg mount /mappernév /mnt dolgon nem lehet mit elrontani, persze nem mintha a leírás alapján a pvcreate, vgcreate és hosonló egy soros szösszenetek olyan bonyolultak lennének. Azt persze megértem, hogy a kedvenc rendszert védeni kell a faneknek körömszakadtáig, de nem éri meg.
Mondom, a Mint sem bírta, pedig az grafikus telepítős, nagyon gyanús, hogy az Ubuntu is megfeküdt volna tőle. Pedig még nem is bonyolítottam meg rendesen, mert a legegyszerűbb felállásban toltam: 250MB-os titkosítatlan Ext2 boot, maradék HDD egyben titkosított LUKS partíció, benne egyetlen fizikai volume, benne egyetlen volumegroup, benne három logikai volume (root, swap, home). Már ezt nem lehetett kivitelezni, aztán ezt még bonyolítani is lehetett volna, ha mindenből több is van.
Csak azt nem értem, hogy akkor minek van LVM meg ilyen szarok, ha a telepítőknek ennyire beletörik a bicskája.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1404 üzenetére
Igaz, a Sony Vaio VGN-FW21Z-t használom. Nagyon jó vas, nem is tudom egyenlőre lecserélni, mert nincs semmi ami hasonló lenne. A Windows Vista 5 évig futott nálam rendszerszintű fagyás nélkül. Ha valami program megakadt, azt pillanatok alatt ki lehetett lőni és ment minden tovább. Egyetlen egyszer nem csináltam defragmentálást és amikor eszembe jutott pár év után, nem is volt rá szükség. Pedig volt, hogy ment fel játék meg jött le és mégis.
Megpróbálkozom a Fedorával... hátha szerencsém lesz. Hallottam olyant, hogy valakinek az első pillanat óta a mai napig megy a 16-os verzió reinstall nélkül, hátha nekem is szerencsém lesz vele.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1395 üzenetére
Azt hittem, hogy ez egyedi. Tegnap a segítségetekkel dd-vel írtam meg a telepítőt és úgy tettem fel. FF és Chrome alatt is fagyott a x.org majd újraindítás után gyakorlatilag egyre gyorsabban már magától esett szét. Ugyan ez volt Ubuntu 14.04 alatt, ha emlékeztek, ezért beszéltetek rá a Manjaróra.
Eddig a böngészőre gyanakodtam, de ki van zárva, hogy az lenne a gyökérok. A Manjaro nálam kiesett, többet nem próbálkozom vele, főleg, hogy mindenképpen frissíteni kell, különben egy alkalmazást sem enged telepíteni. Még megpróbálom az Antergost és ha nem működik rendesen, akkor én befejeztem a Linux-szal való szórakozást. Meg kell állapítsam, nem való desktopra.
Nem kicsit vagyok most mérges. A Manjaro eszméletlenül jó volt a frissítéseg, egy röccenés nélkül. Erre tönkretették. Attól tartok, hogy ez kernel szintű probléma lehet, így az Antergos is ki fog fekündi, hiszen az is naprakész disztró. :s Nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, de stabil rendszerre szükségem van, a bánat fog hetente installálgatni.Ezt nem hiszem el!!! : Antergos 2014.05.14RC - 64bits - This is a Release Candidate. Stable images will be available soon
-
MKLS
aktív tag
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1346 üzenetére
A Slackware ismerős még az elejéről...
Amikor megjelent, rögtön ki is próbáltuk. Akkor még nem volt olyan óriási a különbség a Slackware és egy Suse telepítése között. Mivel nem használtam, sajnos mindent elfelejtettem
Most látom, hogy az Antergossal kevertem össze a Sabayont. Nem is rudom, hogy honnan vettem azt. Még van két óra a partícionálásból, aztán holnap eldöntöm, hogy mi legyen. Elsőre megpróbálom rendberakni a Majnarót. Nem néztem meg, de biztosan kiadtak új iso-t, megpróbálom abból telepíteni. Ha továbbra is rapszodikusan bootol, akkor valamire...
-
MKLS
aktív tag
válasz
Apollyon #1338 üzenetére
Nekem nem csak az utoljára használt appokra nyomott resetet, hanem a kedvencekre is whisker menüben és ahogy mondtam eltűnt a beállítások is onnan. Keresővel sem találja, csak terminalból tudom indítani xfce4-settings-manager - al. Nem tudod hogyan tudnám visszavarázsolni?
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1319 üzenetére
Megpróbálom, de a kézi telepítés nem akart sikerülni.
tar xvjf file.bz2
cd file
./configure -< idáig sikerül a dolog, aztán hibaüzenet és megnyitja a Firefox-ot de nem lehet installálni.make
su
make install[barricade@barricade Letöltések]$ tar xvjf firefox-29.0.1.tar.bz2
firefox/
firefox/defaults/
firefox/defaults/pref/
firefox/defaults/pref/channel-prefs.js
firefox/libnssckbi.so
firefox/libplds4.so
firefox/libnssdbm3.so
firefox/libnssdbm3.chk
firefox/plugin-container
firefox/run-mozilla.sh
firefox/firefox
firefox/libmozalloc.so
firefox/components/
firefox/components/libdbusservice.so
firefox/components/components.manifest
firefox/components/libmozgnome.so
firefox/crashreporter.ini
firefox/libsoftokn3.chk
firefox/libfreebl3.so
firefox/mozilla-xremote-client
firefox/dependentlibs.list
firefox/libnspr4.so
firefox/webapprt-stub
firefox/webapprt/
firefox/webapprt/webapprt.ini
firefox/webapprt/omni.ja
firefox/dictionaries/
firefox/dictionaries/hu.dic
firefox/dictionaries/hu.aff
firefox/libplc4.so
firefox/libfreebl3.chk
firefox/libssl3.so
firefox/updater
firefox/update-settings.ini
firefox/removed-files
firefox/omni.ja
firefox/libmozsqlite3.so
firefox/browser/
firefox/browser/searchplugins/
firefox/browser/searchplugins/sztaki-en-hu.xml
firefox/browser/searchplugins/vatera.xml
firefox/browser/searchplugins/google.xml
firefox/browser/searchplugins/eBay-hu.xml
firefox/browser/searchplugins/wikipedia-hu.xml
firefox/browser/components/
firefox/browser/components/libbrowsercomps.so
firefox/browser/components/components.manifest
firefox/browser/blocklist.xml
firefox/browser/omni.ja
firefox/browser/chrome.manifest
firefox/browser/icons/
firefox/browser/icons/mozicon128.png
firefox/browser/extensions/
firefox/browser/extensions/{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd}/
firefox/browser/extensions/{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd}/icon.png
firefox/browser/extensions/{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd}/install.rdf
firefox/browser/chrome/
firefox/browser/chrome/icons/
firefox/browser/chrome/icons/default/
firefox/browser/chrome/icons/default/default16.png
firefox/browser/chrome/icons/default/default32.png
firefox/browser/chrome/icons/default/default48.png
firefox/browser/crashreporter-override.ini
firefox/chrome.manifest
firefox/updater.ini
firefox/precomplete
firefox/icons/
firefox/icons/updater.png
firefox/libsmime3.so
firefox/libxul.so
firefox/libnss3.so
firefox/Throbber-small.gif
firefox/platform.ini
firefox/libsoftokn3.so
firefox/application.ini
firefox/libnssutil3.so
firefox/crashreporter
firefox/firefox-bin
[barricade@barricade Letöltések]$ cd firefox
[barricade@barricade firefox]$ ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
[barricade@barricade firefox]$ ./firefox
(process:8539): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed
(firefox:8539): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised
(firefox:8539): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised
(firefox:8539): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised
(firefox:8539): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1304 üzenetére
Megvallom, még nem néztem utána a lehetőségeknek. Valahol írták, de volt egy figyelmeztetés is hozzá, hogy csak saját felelősségre tedd fel, így aztán nem is foglalkoztam vele...
Ezt találtam: firefox 29.0.1-2
Ezt most adták ki, még meleg!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1302 üzenetére
Feltűnt
Amióta feltelepítettem, csak ma reggel volt egy frissítés és az történetesen ez az eset volt. Komolyan mondom, hogy immáron két hete, nem volt frissítés. Kezdek kicsit izgulni emiatt... nem arról volt szó, hogy itt minden a legújabb? Bár már elkezdtem magam beásni az Arch mélységeibe és úgy látom, hogy a legfrissebb dolgokhoz a Testing repó kell. Azt meg annyira nem akarom. Jó ez így ahogy van. Ha nem akasztom ki a Firefoxot, akkor atombiztos ez a disztró. Csak a Skype indulásakor szaggat be egy kicsit, egyébként nem tudok más hibát megemlíteni, ha megveszek sem.
Továbbra is csak hálás vagyok a csábításért
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1278 üzenetére
Ugyan ezen morfondíroztam én is! Azt hittem, valami gond van nálam, mert csak a telepítés után volt frissítésem, azóta nem. Éppen azért húzták le a rollong release-t, hogy azokra túl gyorsan jönnek a frissítések, ezért instabilabbak azok a rendszerek a kiforratlanság miatt. A mienk szerintem eléggé kiforrott már
Már kétszer lefagyott a Manjaro is. Ma volt a 2. alkalom. Lehet, hogy sok volt neki, hogy a Skype, Dropbox, Krusader, Evolution meg volt nyitva, torrent jött le majdnem full sávszélességgel és köben ment némi feltöltés is, és a Chrome-ban nyitottam egy HD videót youtub-ról, amike belehúztam véletlenül. Erre egy fehér képernyő és se kép se hang. Hard reset....
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Apollyon #1242 üzenetére
Ugyan ezt a problémát az Ubuntu úgy kezel le, hogy szaggat mint a fene. Ott az install után az egyik első dolgom volt beállítani a html5-öt. Érdekes egyébként, hogy volt olyan v13.10-es telepítésem, ahol ezt nem kellett elkövetnem. Ugyan azon operációs rendszer képes más-más paraméterekkel települni ugyan azon körülmények között. Szinte lelkük van az operációs rendszereknek. Winfosra is igaz. Volt olyan, hogy csak a harmadik telepítés volt a sallangmentes. Igaz, én olyan vagyok, ha valami picit nem tetszik, akkor kezdem előröl, nem fogok később bajlódni a dologgal. Előbb-utóbb felmegy az hibamentesen.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Apollyon #1189 üzenetére
Gondolom a manjaro-system csomagra gondolsz. Nem tudom mit pakolnak abba a csomagba, de Arch-on a Firefox csak egy csomag a többi közül. Nincs ilyen hogy "rendszerfrissítés".
Szerk.: ha frissül a böngésző biztonsági szempontból az aggályos ha valaki nem frissít. Nincs ez hozzákötve máshoz, csak a függőségeihez.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Apollyon #1189 üzenetére
Utóbbi időben a manjarora csomagokban jön a frissítés. Mostanában nem láttam egy-két elem frissítését.
Volt egy nagyobb frissítés a múlt héten.. szerintem a következő jövő héten várható.
Ezekbe a "csomagokba" rakják bele az összes program frissítését. - pl a chromiumot is - Úgyhogy ez nem csak az FF-re igaz.(gondolom tesztelgetik a fiúk és egyben hagyják jóvá)
-
MKLS
aktív tag
válasz
Apollyon #1140 üzenetére
Kicsit jobban utána olvastam a dolgoknak review-kban és fórumokban is és végülis megtaláltam a fő különbséget: Manjaro egy Arch fork, saját tárolóval, és az Arch-hoz képest jobban kitesztelt frissítésekkel, saját filozüfiával. Antergos viszont igazából egy Arch linux, olyan mint az Archbang csak még kényelmesebbé tett clickelős grafikus telepítővel, DE választóval, meg néhány előre telepített alkalmazással. A csomagok frissebbek, hamarabb jönnek ki mint Manjarohoz, de ugye ez hordozza azt a veszélyt is, hogy esetenként egy-két frissítés miatt elcsesződik valami, ami egy tapasztalt Arch felhasználónak nem különösebben okoz gondot, de egy kezdőnek beletörhet a bicskája.
Xfce: Hát ja... ismert bug/bugok ráadásul több éve és semmi, persze együtt lehet ezekkel élni, de ha nem lennének akkor talán még tökéletesnek is lehetne nevezni.
Én azt még mindig nem tudom eldönteni egyértelműen, hogy screen saver bug, vagy power management... nekem ez utóbbi gyanúsabb, mert például néztem nemrég egy lubuntut kiváncsiságból mert lxde-t még nem próbáltam és abban is xfce-power-manager van és ugyanezzel a buggal találkoztam...
-
MKLS
aktív tag
válasz
Apollyon #1138 üzenetére
Kipróbáltam.
Hát igazából annyi, hogy több DE van benne alapból és a telepítő kérdezi, hogy melyikkel akarod: Gnome3, Cinnamon, Openbox, Razor-Qt, Xfce és ez egyik sem Community edition. Cinnamon-t próbáltam ki, de valahogy nem olyan fasza mint Mint alatt, a változtatásokra nem mindig vagy furcsán reagál. Azért érdekes mert Cinnarch néven kezdtek és ebből lett Antegros. Majd ha lesz időm/kedvem kipróbálom a Gnome-ot, elvileg az lett a fő DE-je.
Sokkal kevesebb program van benne előtelepítve mint a Manjaroban, ami nem lenne baj mert ebből az ember arra gondol, hogy még gyorsabban megy a telepítés, igen ám de a csomagokat nem az ISO-ból pakolja fel, hanem úgy tölti le (igaz az aktuális legfrissebbeket), ezért sokkal lassabb volt a telepítés. Az is igaz, hogy telepítés után nem kellett vagyis nem volt mit frissíteni.
Összességében nem tűnt rossznak, kiváncsi lennék Manjaro miért ennyivel népszerűbb. Korábban kezdték talán? Vagy jobb a "marketing"?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1119 üzenetére
Az Iceweasel az a Firefox, csak a logó más benne.
Debian stabillal csak a szokásos bajom van, hogy más disztró kde 4.13-nál tart, az meg még 4.8-nál. Ha meg bekapcsolod a testing / unstabil repót amire Ubuntu és társai épülnek, akkor rövid úton megdöglik.
Mindegy, több ilyesmi gépre is Debiant raktam, a felhasználójának úgy is mindegy a kde verziója. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1117 üzenetére
Végül is igen, kb. csak a firefoxot használták a gépen.
Bár elgondolkodtam rajta hogy inkább Debiant kellene felraknom KDE-vel, azzal legalább nem fordulnának elő ilyen frissítési gondok, úgy sem fogom látni a gépet egy jó hosszú ideig megint, ha szerencsém lesz talán soha többet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1113 üzenetére
Dehogy uefi, csak az a csomag is fent volt.
Viszont még mindig gondom van. Egy gyári hibás gpg sig. problémát már megoldottam, de valamit csinálni kellene a filesystem csomaggal, mert a -Syu azzal fejeződik be, hogy /bin, sbin, pár mesa meg calligara cucc már léteznek a fájlrendszerben.
Azt hiszem a manjaro-system csomag frissítésének kellene erről gondoskodnia, de azt nem tudom külön frissíteni, mert a mostani pacman az 4.0.3-as, de a packagekit igényli a pacman<4.1.0-t, így nem tudom külön frissíteni se azt, se a pacmant...Amúgy Chakránál is van havi 1-2 alkalommal olyan 1, 1.5 GB frissítés, szal meg lehet ezt oldani hiba nélkül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1110 üzenetére
Köszi, ezeket beraktam. Az volt még a gond, hogy a pacman.conf ot is frissíteni kellett, az itt írtak szerint: [link]
Viszont frissíteni még nem tudott. Ki kellett szedni a syncfirst opciót, meg le kellett szednem a grub-uefi-x86-64 csomagot. Most nekiáll leszedni 1.1G frissítést, ami 3.3GB felett lesz méretben, meglátjuk mi lesz a vége.hanischz: nem, neked jönnek a frissítések.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Apollyon #1081 üzenetére
colomb2-nek ighaza van . Csak az okoz problémát, hogy a 4 elsődleges korlátot sikerül e átlépned.
Nekem így néz ki:
grub2: /dev/sda --- mbr
sda1: windows 100MiB
sda2: windows 73 GiB
sda3: NTFS - adatok 219 GiB
sda4 extended - benne:
--------sda5 Kubuntu 78GiB
--------sda6 swap-kubuntuhoz 5.5 GiB
--------sda7 Manjaro -65 GiB - most ez megy üzemszerűen
--------sda8 swap-manjarohoz - 2.0 GiB
--------sda9 Manjaro teszt 17 GiBNincs gondom azzal, hogy a végét használom. A grub még az sda9-et is bootolja
-
_Dumber_
őstag
válasz
Apollyon #1062 üzenetére
Teljesen egyetértek.. Gondolkodom is hogy mire lehetne cserélni, de munka szinten és haveri szinten is olyan sokan használják, hogy sajna ez már így marad.. Talán egy vállalkozó kedvű programozó csinál egy új frontendet.... de sajnos amíg a microfos uralja a szervert addíg ennek vajmi kevés az esélye
A felugró üzeneteket még meg tudom oldani.... van más notify app ami kezeli és - ha még egyesével is - de a skype is ad lehetőséget a beállításra. Csak a bejövő hívást nem kezeli még tökéletesen.
Van olyan üzenetküldő - ha jól tudom a pidgin - ami kezeli a skype üzeneteket.. de a hívást ez sem.Ugyanakkor bepozicionáltam a jobb képernyőt a jobb alsó sarokba (felül van a vakfolt) így megoldható..
A tallózás ablak jobban érdekel.. Ezt kellene megoldani !!!
-
Siriusb
veterán
válasz
Apollyon #1052 üzenetére
Elég durva volt, amikor az MS felvásárolta a Skype-t, egyből átírták szerveresre és nagyjából azt csinálhatnak a rajtuk keresztülmenő adatfolyammal, amit akarnak. Kíváncsi vagyok, az amerikai adófizetők zsebéből mennyit húztak ki erre...
(#1053) colomb2
WinXP nem ment rá és ha jól tudom, W7-ből is csak a 64 bites, de már nem nagyon követem, milyen igénye van egy windowsnak. -
MKLS
aktív tag
válasz
Apollyon #1043 üzenetére
Én nemrég azért telepítettem újra, mert 0.8.9-re frissítés után elszállt a grafikus felületem (érdekes az RC-knél még jó volt), de szerintem is gyorsabban bootol mint a 0.8.8 Nálam még conky sem volt, szinte csak egy natúr rendszer, második gép itthon többnyire csak netezésre használva.
-
Siriusb
veterán
válasz
Apollyon #1041 üzenetére
Esetleg elkezdted belakni a rendszert és több program indult automatikusan. Vagy valamilyen preload is el volt indítva. Vagy ki tudja, meg kellett volna nézni systemd-analyze-zal.
A /home külön partíció csatolása nem hinném, hogy észrevehetően számítana az indításkor. Viszont az a hatalmas előnye, hogy minden beállításod megmarad, ha pl. újratelepíted a rendszert.
Jó, én nem merem megmondani, hogy milyen lassan bootol a 10 éves asztali gépem - igaz minden partíció titkosítva van - amikor a 10 másodperc alatti idő számít normálisnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hálózati / IP kamera
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest