- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát nézd, most felraktam a 32 bites Debiant KDE-vel, használ 290MB ramot üresjáratban, nem nevezhető soknak pedig fut benne minden, még a virtualbox cuccai is.
A *buntu vonal, meg leszármazottai viszont a kösz de kösz nem kategória. Mintre remek jellemzés az, hogy a frissítést nem ajánlják, rakd újra mikor itt az idő. Wtf?
bob.zxr: az már túl van azon, ami nekem való. Elvagyok az arch wikin meg minden, de a totál alapoktól összerakni még nem az én világom. Nem is feltétlen vágyok rá, jól elvagyok a Chakrával meg a Debiannal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Siriusb #1122 üzenetére
Igen így csináltam. A nagyobb gond az volt, hogy lehet töröltem az egyik "Linux" csomagot is, amit nem kellett volna. Ma még kap egy esélyt, visszarakom a backupot, most már legalább tudom hogy merre kell elindulni.
Az mondjuk kár, hogy pl. a tárolóban lévő Firefox nem figyel a régebbi Firefox csomagra, így simán felmenne mellé. Más csomagoknál meg ment az, hogy felraktam az új verziót ami leszedte a már gazdátlan régit. Azt hiszem a QT csomag végül frissült, mikor a filesystem,bash nélkül csináltam a frissítést, de majd meglátjuk este.
Iscariah: semmilyen kieg kompatibilitási gondot nem találtam. Amúgy nem a KDE-vel van gond a Debianban, csak azzal hogy régi. Az előző Debianban meg ráadásul egy olyan KDE verzió volt, amiben bugos volt az energiagazdálkodás, nem lehetett semmit beállítani mert összeomlott az ablak. Elég nagy szarvas hiba ilyen verzióval kiadni egy Debian szintű disztrót, még ha nem is az a fő DE-je.
Xfce szegényes, Lxde szivatós egy ntfs-es penre íráskor és szintén szegényes, az új Gnome meg nagyon rettenetes szerintem. Az ice-ot nem ismerem, de nekem egy normális funkcionalitású DE kell, ahol minden fontosat el tudok intézni a "rendszerbeállításokban", meg vannak fasza widgetek, meg jó effekteket is tud, ezért KDE-zek ahol lehet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1119 üzenetére
Az Iceweasel az a Firefox, csak a logó más benne.
Debian stabillal csak a szokásos bajom van, hogy más disztró kde 4.13-nál tart, az meg még 4.8-nál. Ha meg bekapcsolod a testing / unstabil repót amire Ubuntu és társai épülnek, akkor rövid úton megdöglik.
Mindegy, több ilyesmi gépre is Debiant raktam, a felhasználójának úgy is mindegy a kde verziója. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1117 üzenetére
Végül is igen, kb. csak a firefoxot használták a gépen.
Bár elgondolkodtam rajta hogy inkább Debiant kellene felraknom KDE-vel, azzal legalább nem fordulnának elő ilyen frissítési gondok, úgy sem fogom látni a gépet egy jó hosszú ideig megint, ha szerencsém lesz talán soha többet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Siriusb #1115 üzenetére
Ezzel jutottam valahova, mert az első parancs kidob egy nagy csomó gazdátlan csomagot. Egy részét le tudtam cserélni vagy eltávolítottam, de pl. a qt4 csomaggal nem tudom mit kellene kezdeni. Mindegy, a sok próbálkozás közben szerintem megöltem a rendszert, mert még egy terminálig se tud bebootolni. Van mondjuk egy partíció imagem amiből vissza tudom állítani, de ezzel sem jutok közelebb az alap probléma megoldásához.
Ráadásul a gépnek dohányos a gazdája, az egész család dohányzik a lakásban, a gép meg szó szerint bűzlik, öröm vele dolgozni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1113 üzenetére
Dehogy uefi, csak az a csomag is fent volt.
Viszont még mindig gondom van. Egy gyári hibás gpg sig. problémát már megoldottam, de valamit csinálni kellene a filesystem csomaggal, mert a -Syu azzal fejeződik be, hogy /bin, sbin, pár mesa meg calligara cucc már léteznek a fájlrendszerben.
Azt hiszem a manjaro-system csomag frissítésének kellene erről gondoskodnia, de azt nem tudom külön frissíteni, mert a mostani pacman az 4.0.3-as, de a packagekit igényli a pacman<4.1.0-t, így nem tudom külön frissíteni se azt, se a pacmant...Amúgy Chakránál is van havi 1-2 alkalommal olyan 1, 1.5 GB frissítés, szal meg lehet ezt oldani hiba nélkül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #1110 üzenetére
Köszi, ezeket beraktam. Az volt még a gond, hogy a pacman.conf ot is frissíteni kellett, az itt írtak szerint: [link]
Viszont frissíteni még nem tudott. Ki kellett szedni a syncfirst opciót, meg le kellett szednem a grub-uefi-x86-64 csomagot. Most nekiáll leszedni 1.1G frissítést, ami 3.3GB felett lesz méretben, meglátjuk mi lesz a vége.hanischz: nem, neked jönnek a frissítések.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Rolling disztró. Ha nagyobb stabilitásra vágysz és a laptopod 64-bites (nincs kitöltve az adatlapod), akkor ott a Chakra.
Amúgy kérhetnék tőled egy mirrorlistet? Visszakerült hozzám egy Manjaro-s gép amit egy ideje már nem frissítettek, most meg a gyárilag benne lévő egyik mirrorról sem tud letölteni. Akárhogy keresem a neten, csak azokat a 2012-es listákat találtam meg, amik nekem is benne vannak a mirrorlistben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszönöm, ezeket megnéztem. Igazából értetlenül álltam a dolog előtt, nem számítottam rá, hogy ilyesmit kézzel kell megcsinálni.
Megnéztem az udev-es wiki, de ott meg vagy 10 féle démon van felsorolva, így ott nem álltam neki kísérletezni.colomb2: maga a program fent van, de a gui egy kicsit hibás, az ikon képek hiányoznak, valamint nem láttam benne ilyesmi lehetőséget.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pirk kapitány segítséget kér...
Valószínűleg ez a topic áll legközelebb az Archbanghez, szóval itt kérdezem meg. Adott egy P3-as kőkori gép, amin azért még elég erős hétköznapi böngészéshez, így ArchBang került rá. Minden megy frankón, kivéve a CD lemezek automata felcsatolását. Egy idős házaspáré a gép, szóval ilyesmire szükség lenne.
Végigcsináltam az arch-os autofs leírást: [link], de továbbra sem történik semmi.
Úgy oldottam meg végül, hogy betettem cd csatoló meg leválasztó menüpontot az openboxba, amik shell scripteket hívnak meg, azok meg csatolják / leválasztják a cd-t a /home/felhasználó/cd.tartalma mappába / ból. Viszont ez így azért kicsit macerás, jó lenne automatizálni. Kinek van erre ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1 humoros
- Google Pixel topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged