- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
joecontra #851 üzenetére
Közben nekifutottam egy Arch telepítésnek melyben colomb2 fórumtárs írása is adott némi támpontot.
Nem egy az egyben úgy csináltam ahogy ő leírta de az írása segítségemre volt. Külön /boot particiót nem sikerült készítenem, bármilyen szabályosan csináltam ezért erről lemondtam, mivel az alapvető működést nem befolyásolja a megléte.
A telepítési folyamat végig sikeresen haladt, de a GRUB nem akart betölteni mert mint utólag kiderült a grub.cfg fájlt hibásan generálta le (rossz UUID-t használt következetesen). Nem szabályos, de kézzel kicseréltem a rossz UUID számot a jóra a mindenhol fájlban. Ezután sikeres boot és mehettem tovább.
XFCE asztali környezetet tettem fel rá (meg zárt NVIDIA drivert), meg egy kicsit kicsinosítottam/alakítgattam és eddig nagyon tetszik.
Ami plusz pont, hogy a videokártya drivernek lehet megadni lemezen tárolt EDID fájlt is, hogy azt használja a monitorhoz.
Valamint ami nekem számít, hogy a váltottsoros módú felbontásokat is kilistázza (nem mindegyik disztrónál láttam ilyet) és helyesen alkalmazza is.Sikerült arra is rávenni, hogy a pontos időt mutassa az órája, valamint maga a rendszer kis helyen is elvan (10 GB alatt, nálam most 3.29 GB-t foglal).
Szóval eddig oké.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest