- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Fritz Teufel #4364 üzenetére
Pedig, ha pulseaudio-t használsz, akkor elvileg nem kell semmit tenned. A wiki-ben ez áll:
"There is usually no need to add your user to the audio group, as PulseAudio uses udev and logind to give access dynamically to the currently "active" user. Exceptions would include running the machine headless so that there is no currently "active" user."
Persze megpróbálhatod az user-t az audio csoporthoz adni...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Fritz Teufel #4359 üzenetére
Újrtelepítettem az alsát és a pulseaudiót is, nem hozott megoldást. Közben észrevettem, hogy a bejelentkező képernyőn látható a hang ikon és a hardver gombokkal állítani is lehet a hangerőt. Amikor bejelentkezek, akkor viszont az ikon eltűnik a kijelentkező gomb mellől és a hangbeállításokban nincs hardver. Miközben meg az alsamixer látja és minden további nélkül működik. Valami a felhasználói beállításoknál nem stimmel. A felhasználóm mappáját vissza lehet vajon állítani "alapértelmezettre"? Talán az lenne a megoldás.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #4357 üzenetére
Én nem szoktam görcsölni ezen, felhúzom kis apró szkriptekkel a médiabillentyűket.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #4017 üzenetére
Szia. Nekem fenn van a legújabb opera, chromium, google-chrome, google-chrome-dev, firefox is de az általad írt hibával sohasem találkoztam.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #4011 üzenetére
Ha használsz valami zen mate bővítményt, akkor kapcsold ki.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #3716 üzenetére
Üdv
A vboxuser csoportban nincs bent a felhasználód
[link] -
Siriusb
veterán
válasz
Fritz Teufel #3257 üzenetére
-
baltasar1990
csendes tag
válasz
Fritz Teufel #3006 üzenetére
Igen olvastam ròla azòta kipròbàltam sok mindent de Semmi. Az fglrx erivert probalta valaki? A hivatalos amd oldalon levö leg frissebbet
-
N0zer0
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2737 üzenetére
A belakás sem nehezebb. Mivel nem most kezdted a linuxozást, már előre tudod, hogy milyen ablakkezelőt és programokat akarsz használni. Még a csomagkezelője sem lesz új számodra a Manjaróhoz képest.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2737 üzenetére
+1
-
N0zer0
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2733 üzenetére
Pedig nem nagy szám Archot telepíteni. Nálad nem zavar be titkosítás sem. Próbáld meg virtuális gépre telepíteni, ha gyors a neted, megvan az alaprendszer telepítése pár perc alatt, ezt begyakorlod néhányszor. Utána gyakorlod az alapvető belakást néhányszor. Utána nem lesz gond a fizikai gépen csinálni, kivéve, ha valamelyik fontos hardveredet nem támogatja az alaprendszer.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2733 üzenetére
Legalábbis otthon az asszonynak azt mondja
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2728 üzenetére
Neked nem ér ezzel felrakni.. Nem ezt ígérted.
Tessék nekiállni mezítlábas módszerrel. -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2728 üzenetére
Há magyarok vagyunk, nem??
Istju : Én mondjuk angolul használom, de te hívtad fel a figyelmemet rá. Ezzel több éves distro-hopingnak vetettél véget. Ezer köszönet érte
Folyamatosan írtam hogy hol tartok és mostanra van 2 darab tökéletesen működő rendszerem. Egy asztali 64 bites és egy notebook. 235Mb, 0-0.3%, néha 0.7 % proci, 7.8W fogyasztás. Egy régi 1 magos Pentium M 1.2 ULV procin villámgyorsan megy. Win 7-el használhatatlan volt már.
Azóta azon gondolkodom, hogy miért kell ilyen sokat dolgozni a Manjarón és az Antergoson? Ennyire nehéz elrontani az Arch-ot? Ilyen sok idő kell a kiheréléséhez? -
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #2649 üzenetére
Na azért gparted nem = grafikus felület
Bár hirtelen nem ugrik be más alternatíva
Itt van miket kezel: [link] -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2617 üzenetére
-
N0zer0
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2617 üzenetére
Szerintem nagyon gyorsan váltsál Archra, mert különben míg élsz, ezzel fog csesztetni
Ünnepek között még én is lehet megpróbálom, ha működésre tudom bírni Arch alaprendszer alatt a mobilstickem.
-
válasz
Fritz Teufel #2603 üzenetére
Voltunk! Én már lezuhiztam.
Vajon mi lesz az újévi fogadalmad? -
válasz
Fritz Teufel #2600 üzenetére
Nem írtad ezt kicsit hamar? Még nincs január, hogy hihető is legyen!
-
Blum1866_2
tag
válasz
Fritz Teufel #2598 üzenetére
Nekem is tetszik az új GNOME (ez nagy szó, eléggé konzervatív usernek számítok!
), ez kezeli a legjobban a 2 monitort, XFCE és társaival mindig volt valami nyűgöm. Ja, a Unity is kezelte Ubinál de azért annyira perverz nem vagyok, hogy azt használjam Arch alatt
-
Siriusb
veterán
válasz
Fritz Teufel #2598 üzenetére
Karácsony és a Kínai Újév?
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2596 üzenetére
Melyik két ünnep között?
Karácsony és újév, vagy újév és karácsony? -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2590 üzenetére
Szerintem nem is lesz már Arch mire feltelepíted
Pattintsd fel EvoLution installerrel megvan 1 óra alatt az egész. Persze utána jöhet a móka.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2552 üzenetére
Nekem a Krusader nem KDE környezetben nem másolt át könyvtárakat ha több szint volt alatta. Kézzel kijelölve sikerült neki. KDE alatt nincs vele gond. Nem lehet az, hogy nem túl jó GNOME alól használni? Eléggé KDE only alkalmazás.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2552 üzenetére
Ez valami jogszabály gyüjtemény, vagy valami híres költő összes műve?
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2549 üzenetére
Leválasztást elindítottad, aztán reflexből kihúztad...
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2549 üzenetére
Ha ez volt akkor eléggé furcsállom mert addig nem választja le amíg használatban van (írás történik)
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2547 üzenetére
Fogadjunk nem választottad le a pendrive-ot mielőtt kihúztad...
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2524 üzenetére
Kő kő kő
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2521 üzenetére
Ez itt pont azt írja hogy nem telepít semmit az AUR-ból, meg semmi mást csak tiszta Arch-ot.
Szerk: A GNOME Manjarót nyomod még? -
válasz
Fritz Teufel #2516 üzenetére
Köszi, ezzel nem akadnék el a dsl miatt, mint az Arch- nál? Szerintem de, kéne egy router a telepítéshez.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2518 üzenetére
Az AUR-t? Biztos?
-
válasz
Fritz Teufel #2514 üzenetére
Ez egy hónappal frissebb. Jól látom, hogy ezt az EVO- t nem lehet telepíteni csak Live üzemmódja van?
-
válasz
Fritz Teufel #2455 üzenetére
DE. Az iméntiből a neked szóló részt figyelted?
(#2446) Decepticon
Browser.cache.disk.enable vagy Browser.cache.memory.enableA disk és memory szavak nem linkeltek, csak a piros szín miatt látszik annak.
Az is igaz, hogy ezzel csak a Firefox cache megy a ramdiskbe.
(#2454) whbear
A /temp az nem ramdisk szerintem, ne legyél túl nyugodt ettől! -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2442 üzenetére
Nekem nem kell hogy kiírja a tartalmat ezért a /tmp be irányítom a Chrome cachet így :
--disk-cache-dir=/tmp/cache ugye a /tmp az eleve egy ramdisk. -
válasz
Fritz Teufel #2451 üzenetére
Én is beállítottam SSD optim miatt, de nem emlékszem hogyan lehet ellenőrizni, működik- e.
Nálad használ valamit? -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2446 üzenetére
Tényleg nem piszkálódásból, de csűrheted csavarhatod akárhogy.. egyszerűen túlmelegszik a kártya.
Mondom ezt abból, hogyha fúj mint egy porszívó akkor nem fagysz le, ha meg leveszed a teljesítményt, akkor sem.
Ezen nem segít ha a memóriával trükközöl.
Ezen csak egy segít..: a csavarhúzó -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2444 üzenetére
Ahogy olvaslak Te pont azt kérted, hogy a RAM-ba dolgozzon..
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2442 üzenetére
Ha lehet, csak a RAM-ba dolgozok, mivel SSD-m van. Az fstabom:
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0
tmpfs /var/spool tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
/dev/sda1 / ext4 defaults,noatime,data=ordered 0 0Építő jellegű kritikákat szívesen várnék. :-)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2429 üzenetére
Csak miután kitakaritottad a géped
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2379 üzenetére
Hagyd ki a gnome -ot
.. előbb utóbb eljutsz oda ..
(Tudom.. a ventilátor ...
)
(Milyen galambot röptettél? Veled sem laknék egy háztartásban
)
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2373 üzenetére
A hiba jelezve lett már a megfelelő csatornán:
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2375 üzenetére
Nagyon szigorú!
-
Siriusb
veterán
válasz
Fritz Teufel #2373 üzenetére
Esetleg valami más klienssel nem próbáltad, ami saját magának jegyzi meg a bejelentkezési adatokat? Javasolni sajnos nem tudok, mert olyan régen használtam ilyet, hogy már a nevét is elfelejtettem, de tudom, hogy volt több. Közben eszembe jutott, pl. Pidgin, ez jó kliens volt.
Más:
Ugye feltűnt azoknak, akik régi nvidia kártyát használnak, mint én (pl 9500), hogy nvidia csomag kettévált, s az nvidia-340xx-t kell felrakni, mert az új csomag már nem támogatja ezeket a régi kártyákat? -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2371 üzenetére
Kapd le az Empathy-t, majd tett fel újra. (.configból is ! )... vagy lehet, hogy elég ha a .configból kitörlöd az empathy könyvtárat, és újraindítot a rendszert.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2369 üzenetére
Lehet már péntek van, de én nem értem a problémát...
Nekem Chromium-om van. Facebookra egyszer beléptem, megkérdezte, hogy lementse e a jelszót... ráböktem, hogy igen. Azóta nem nyaggat... (Kununtu sem nyaggatott, Manjaro sem.. - Arch sem. (július 4. én telepítettem)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2367 üzenetére
1. Gratula az új avatarhoz..
2. Ha ide is beírod, akkor sem tudom -
válasz
Fritz Teufel #2363 üzenetére
Ezt inkább az általános linux topikban kérdezd meg, valószínűleg ott tudnak segíteni a legtöbbet.
Én annyit tudok tanácsolni, hogy ha játékra kell, akkor kénytelen leszel a zárt drivernél maradni, ami mellé nem mindig jó választás az, ha a rendszer egyéb komponensei frissek (arch - rolling release). Ha nem érdekel a játék, akkor meg amúgy is jobb választás a nyílt driver, mert kevesebb megkötéssel jár, és több mozgástered van a rendszer többi komponenseit illetően.
Ez persze, nem komoly szakvélemény, csak az én kezdői tapasztalatom. Simán lehet, hogy nagyobb hozzáértéssel a zárt driver is jól műxik a legújabb komponensekkel (olvastam pl., hogy az AMD kiadott valami patch-et az 1.16-os xorg támogatásához), de sosem próbáltam, mert nem akartam annyira erőltetni a zárt drivert főleg a VCE hiánya miatt. Épp erre írok progit windows alatt, amit át akarok hozni linuxra is. -
válasz
Fritz Teufel #2360 üzenetére
A notikhoz nem értek, nekem csak asztali gépem van, és azzal nincs baj.
Bár, barátnőm Richland procis laptopján szuperul megy a nyílt driverrel az Arch és a zárt driverrel a Mint 17.
Megfelelően kell legozni a rendszer komponensekkel, és akkor nincs gond.Csakhát ez utánajárás, idő, stb.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2356 üzenetére
Hp feltörekvő ágon van. Az elitebook széria nagyon jó darabokat tartalmaz, bár a dell még veri az lcd -ben őket. (nagyobb betekintési szög kontrasztosabb képernyő.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2353 üzenetére
Szia. Nekem AMD -s laposom van ilyen: [link]Nem volt túl drága, talán 109ezer jó két éve. Még dobtam hozzá 4giga samsung ramot(ilyen volt benne 1db), és egy 128gigás samsung ssd -t. Tökéletes, villámgyors, megbízható. Szinte tökéletes a videó kari is, a ViOlo által karbantartott catalyst-total csomagot szoktam telepíteni. Egy a nyűg, hogy a xorg 1.16 -al még sajna nem megy ez a driver, de idő kérdése és menni fog. Addig maradnom kell sajna a xorg 1.15 -nél. Nekem ez a config teljesen jó, váltani, kb 1 év múlva szeretnék a dokkolós céges Dell-emre (i5), ha eladják nekem. Addig is AMD, de kb 15 éve csak AMD -s cuccom van:-) Nekem bejön.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2350 üzenetére
Én már nem is gondolkodom abban.. Ezt részben Nektek köszönhetem.
Csak Intel, vagy esetleg KIKAPCSOLHATÓ Nvidia... (Ha gond lenne vele, kilövöm)
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2327 üzenetére
Igen, beírja. Sajnos nem találtam meg hol lehetne ezt beállítani. Nálam is ugyanolyan jó mint Windowsos a Total Commander.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2313 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem Te Krusadert használsz. Sikerült arra megoldást találnod, hogy mikor F7-tel új könyvtárat hozol létre akkor a szövegmezőbe automatikusan beírja az épp aktuálisan kijelölésen lévő könyvtár nevét mint ahogyan azt a Total Commander csinálja? Jó lenne mikor majdnem azonos nevű könyvtárakat kellene létrehozni csak pl. a végi sorszám változna.
-
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2304 üzenetére
De minek Gnome? Pehelyesúlyú disztróhoz pehelysúlyú wm.
Nincs semmi vonzóbb a maga nemében a gyors és legózós linuxnál, mióta rávettem magam az ilyenirányú belemerülésre, már a Debian - ami mindigis egyet jelentett nálam a linux-szal - is egy túlkészült, lassú rendszernek tűnik, minthogy van, amikhez képest ténylegesen az is. A Fedorát nem nekem találták ki, lomha és idegen, az Ubuntu testesít meg mindent, amitől sikítok és mint nyilvánvalóan jószellemű fricska, vicc volt csak, értjük a tréfát.Szavamra, áldom a eget, hogy nem az átellen csoporthoz tartozom, ugyanez az érzés az Ubu userekben nincs meg. Valahogy sosem látom az őszinte sikerélményt arcukon, más világ, más célok, indíttatások.
...ahogy a magamén sem látom, mert az Intel videókaris laptopgépen (polkit témája nyitott még, majd újból nekifutok) szíves segítségetek ellenére is, csakugyan nem megy, pedig körbejártam a témát. Ilyen azért ritkán van. Nem szabad nagyon nekifeszülni, pihentetési idő befigyel, többit meglátjuk. Manjarot nem akarok addig felrakni, míg az körítetlen rendszeren fel nem oldom a problémát , nem ugrunk át falakat, abból nem sok a tanulság, tanulás. -
MKLS
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #2304 üzenetére
Jaja, fura is, hogy Xfce-ben többek között még ezt sem javították, a másik rengeteget emlegetett power manager bug-al együtt. Eléggé népszerű DE és erre a tearing-re s csak olyan workaround van ami valakinél működik valakinél nem, pl. nálam nem.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2301 üzenetére
Biztosan a Fedora 😁
-
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2299 üzenetére
Én még mindig a jó öreg F5/F6-ban bízom, 2 panelen. Kicsit jegeltem most az arch vonalat, de mindenképp visszatérek hozzá és nem csak a lezáratlan személyes ügyünk miatt.
-
válasz
Fritz Teufel #2294 üzenetére
Kultúrált filemanager usb- re másoláskor megáll kis időre 99%- nál és csak akkor puttyan egyet, hogy kész az írás, ha valóban kész van.
Engem is sokáig idegesített, hogy miért áll meg viszonylag hosszú időre 99%- nál. -
BoB
Topikgazda
válasz
Haverom sosem értette meg hogy ne vegye ki a floppy-t a meghajtóból amikor azt látni hogy vége a másolásnak, mert még mindig van írás. Ez sem most volt
Jó reggelt?
async másolás: adat a cache-be onnan a kötetre. Amikor elment az összes adat a cahce-be azt látod vége holott azt még ki kell írni.
-
Istju
senior tag
válasz
Miért lenne flusztráló? A cégnél az általam nem komázott W.... op rendszerrel kell dolgoznom. Ott is fennáll ez a jelenség. Ha ledes pendrive-od van , megfigyelheted bármely op rendszer alatt, a másolás befejezése után , még egy darabig villog a led. Amíg ezt csinálja nem lehet leválasztani. Szerintem a lényeg a summa másolási időben van. Ha jól van telepítve a linuxod, és ext fájlrendszerre másolsz, akkor a másolási idő linux alatt rövidebb , mint a win alatt.
Ezenkívül, ezt a jelenséget megfigyelheted dd- vel lemezképfájl kiírása során is.
+ Ha írtál már cd- t , dvd -t, akkor ott is láthattad, hogy az írás után a lemezt le is kell zárni. A pendrive-nál, nem is lezárás történik, hanem szerintem a fizikai másolás végrehajtása után, még indexeli a fájlokat. Ha nem így lenne, akkor javítsatok ki légyszi. -
joecontra
addikt
válasz
Fritz Teufel #2272 üzenetére
Szerintem vágj bele. Amikor először tettem fel, az jó kis buli volt szó szerint.
Mondjuk második/harmadik telepítésre lett olyan mint amilyenre szerettem volna, de nem sajnáltam rá az időt. Direkt élveztem.Üdv,
J -
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2274 üzenetére
Vágj bele :-) Én az első archomat lehet két napig is telepítettem. Csak az első 3 telepítés lesz max macerás. Utána, hamarabb végzel lehet vele, mint egy grafikus telepítővel.
-
Siriusb
veterán
válasz
Fritz Teufel #2272 üzenetére
Szerintem vágj bele. Az első 3-4 óra, amíg feltelepíted
lesz lassú, utána minden megy, mint a karikacsapás.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Fritz Teufel #2257 üzenetére
Weather mizéria megoldva:
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2254 üzenetére
Biztos szerver oldalon van valami leállás. Várj vele szerintem.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2249 üzenetére
Már feladtam Manjaro alatt. Mindent kipróbáltam. Kapcsolódik aztán szétkapcsol azonnal.
Feltettem pár kérdést Fedorás fórumban, tudom járnak ide Fedorások is, légyszi nézzétek meg hátha lenne rá megoldás.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2247 üzenetére
Ez egy Advance Acoustic Bluetooth adapter, semmit nem lehet állítani rajta, közvetlenül az erősítőbe kell dugni, power neki és kész. Füles ment nekem is de csak KDE és Gnome3 alól. Igazából rájöttem, hogy a KDE nagyon jó és nem értem miért utáltam eddig ennyire. Ha nincs telitömve akkor gyors és 0-4 %processzor terhelés ami ugyanannyi mint az Openbox és töredéke a Gnome 3-nak. Alig megy a ventilátor és nagyon jó az akku időm is.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2245 üzenetére
Haha ☺Igazából a Manjaro tetszene a legjobban és a yaourt mint csomagkezelő, de a sztereó Bluetooth sehogy sem jön össze. Ha ezt sikerülne stabilan működésre bírni akkor azonnal jönnék vissza Manjaro KDE - re, mert az új pre11 nagyon tetszik. Az a vicc, hogy még OpenMandriva alatt is megy a Bluetooth.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2223 üzenetére
Esetleg a pekwm -et próbáld ki. Max testre szabható, jól szerkeszthető a menüje, témázható, gyorsbillentyű szerkesztés egyszerű, start scriptje van, és alig eszik többet, mint az openbox. Kb 8 évig haszáltam. Egy próbát megér. Nem tehetek arról, hogy 8giga memmel tillingezek. Nekem bejön.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2225 üzenetére
MI a szörnyű ebben?
Képeket nézve:
egy tálca - képek alapján betegre szkinezhető- szrintem tint2 - like openboxon nálam
van egy ablak keret - szintén skinezkető...
ennyit tud az openbox is.. többit meg az openboxnál is külön kell felrakni.Ennyit a látványról.
Kérdés mi van a motorháztető alatt. Openboxnál kedvencem a pipe-menü és a logikus configfilok.
E18-at nem ismerem ... még -
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2225 üzenetére
Majd ha használtad, utánna nyilatkozz róla, ne random netes képek alapján.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2223 üzenetére
arany középút
Valami régi gépre tényleg lehet így van. De modern gépen azért szarakodjak meg annak örüljek hogy a rendszer kihasználtság 45% helyett csak 35% ?
És cserébe az enlightenment elég szarul néz ki. Kb. win95-98 témázós korszakot idézi.
Ez a másik véglet, amikor azt látom hogy erős hardveren sportot űznek abból hogy minél kisebb erőforrásigényű felületet használjanak attól függetlenül, hogy egy KDE vagy GNOME is tökéletesen fut minimális kihasználtsággal.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2214 üzenetére
Ha valaki linux rendszeren dolgozik az akármi lehet. Nem csak rendszer adminisztráció terminálban.
Ugyanúgy megcsinálhatja valaki az office melót is linux-on (ha máshogy nem wine vagy virtuális gépen). Akkor ehez felesleges egér?
Ne általánosíts. Így olyan érzésem van, mintha azt mondanád én csak szórakozásra használom a gépet, ami nem igaz.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #2211 üzenetére
Ha az egérkurzort kell mozgatni akkor én a tapipadot használom, kivételes esetekben használok normális egeret (amikor tényleg egérrel kell dolgozni).
Azt viszont hozzáteszem hogy Windows alatt borzalmas az összes toucpad működése így megértem a felhasználók nagy részét.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2211 üzenetére
Én is utálom a touchpadot. Csak utazáskor, busz, repülő stb.-n használom.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2203 üzenetére
Olyasmi, mint az awesome, tilingos, a képernyő osztódik négyzetekre, mozaikokra, nincsenek ablakok. Mazochista linuxos veteránoknak való, Windowsról jött, és kezdőbb felhasználóknak inkább azt ajánlom, hogy maradjanak a népszerűbb, ikonos, ablakos, tálcás, kattintgatós ablakkezelőknél.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2200 üzenetére
# ufw enable
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2197 üzenetére
Lefut ez gond nélkül, de nincs egy ilyen csomag sem.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2183 üzenetére
Akkor nekem szerencsém van az Intel chipsetes lapommal.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2185 üzenetére
OK. Nekem ennyi elég.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2183 üzenetére
Csak egy a baj, ti itt nem az Arch Linux -ról beszélgettek, viszont arch címszó alatt fikázzátok a linuxot. Talán elolvashatnátok az Arch filozófiáját.
@ Arch felhasználók : mi a véleményetek? -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2179 üzenetére
Mi az a dpm?
Nekem az openSUSE omlott össze az első frissítés után. Fedorát kb 2 hete használok, ma is szinte egész nap ment. Web, zene sztereó Bluetooth - on, frissítettem is, hibernáltam kétszer, office - ból nyomtattam, stb. Mondjuk elég lassan bootol de utána atom stabil nálam. Ezek az én tapasztalataim, de megeshet az is, hogy visszatérek a Manjarohoz egyszer. Az tetszik még a Fedoraban, hogy wine alól megy az az alkatrész rendelő wines programom, ami se Ubi, se Debian, se Manjaro alatt nem ment, azaz 1.41 - el véletlenszerűen. Itt simán wine fel aztán működik ootb. Mint a sztereó Bluetooth is. -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2177 üzenetére
Miért hagytad el a Fedorát? A Fedy-vel mindent egy kattintással be tudtam állítani, repok, Infinality, selinux, a yum pedig eddig nagyon bejön. Megy a sztereó Bluetooth alapból.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2174 üzenetére
Hallod Fedora -s lett. Nehogy elmond neki a tapasztalataid!
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2174 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy válik be, majd írj róla. Ha pozitív a tapasztalat akkor én is megpróbálom, igaz már Fedorán vagyok.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2172 üzenetére
Mit csinál ez a preload?
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2170 üzenetére
A base-devel csomagot tedd fel.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2168 üzenetére
Ha AUR-ban van onnan pacman nem tud csomagot feltenni. Az AUR nem pacman repó. Használj yaourt -ot.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2166 üzenetére
Nem létezik ilyen csomag.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2146 üzenetére
Videó karid típusa?
Esetleg terminálba:
lspci | grep ATI
mit ad?Én is ATI -s vagyok. Néha szenvedni kell ezzel, de azért manapság az ATI/AMD támogatottsága már nagyon jó.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2146 üzenetére
A WOT letöltés és az ATI kártya között milyen összefüggés van? Ja hogy semmilyen...
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #2140 üzenetére
WoT-ot soha nem próbáltam (nem is fogom), de eddig a wine mindent vitt (ami nekem kellett). Jobban járnál vele mint egy virtuális géppel, akkor már inkább dual boot.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2138 üzenetére
Nem kell nekünk semmiféle hókuszpókusz grafikus installler, mert akkor esélyünk sem lesz tudni, h mi miért nem műkszik. Utána meg jössz kérdezgetni:-) a válaszom garantált:-) :::: KISS
-
válasz
Fritz Teufel #2102 üzenetére
Sorry, de a pitbula az vega, azért van, hogy csak ráharap a sípcsontra és nem engedi! Ha szeretné, elkezdené finoman elrágcsálni!
Most már nyomjad azt a BSD- t, mert engem piszkálnak vele unalom űzésileg.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2096 üzenetére
Köszi a linket, hasznos! Most a Cinnamonban azonban megtalálása amit eddig kitartóan kerestem.
N0zer0:
Keményebb legény vagyok én annál, minthogy kifogjon rajtam az i3
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #2087 üzenetére
Én nem szakítottam meg. De ha meg is lenne szakítva, akkor sem szerencsés ilyeneket csinálni.Ráadásul semmi komoly nem történt még, csak a csomagokat töltötte le, és ezeket vizsgálta, telepíthetők-e.
(#2088) bob.zxr
Nem veszélyes a dolog, csak VBoxban futó "teszt", mert csak kíváncsi voltam, mennyire használható. Nagyon tetszik a csomagkezelés, telepítés gyorsasága. De ilyeneket azért nem szeretek. Így marad az Ubuntu/Debian.
De köszi, kipróbálom. Backup nem kell. LiveUSB minek? -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2080 üzenetére
Szerintem a Cinnamon az egy használható Gnome3. A Mate az a Gnome2 fork. Érdemes tenni vele egy próbát. Igazad lehet, mindig visszatérek a Manjarohoz én is. Munkára is elég stabil. Ma az otthoni gépre megy majd fel az Antergos Cinnamon. Az is tetszik csak talán erőforrás igényesebb.
Siriusb:
Openboxot használtam az utóbbi pár hónapban, már könnyen telepítem. Az elején nézegettem a konfig fájlokat kész distrókban. Már van egy bekakott rendszerhez való konfigom. Viszont munkára is használom a gépet és oda bizony nekem az Openbox túl fapados, amennyivel egyszerűbb annyival időigényesebb kezelni. A Gnome3 pedig mintha nem embernek lenne tervezve. A KDE valami miatt elveszi a kedvem a Linuxtól. 2 napnál többet sohasem bírtam vele.
-
válasz
Fritz Teufel #2077 üzenetére
A Cinnamon meg a Gnome2 forkja
Inkább a MATE- re igaz ez, Cinnamon az Gnome3 fork. -
Siriusb
veterán
válasz
Fritz Teufel #2077 üzenetére
Menü ellen (mivel jómagam is ritkán használom) mondok néked egy varázsszót: kupfer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest