- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
fmradioengineer activityt aktviválva egy fm test nevű dolog jön fel
beirod a frekvenciát és megszólal az adott állomás.
egyébként valójában az fm radiohoz tartozik,csak ép tudja kezelni vezeték nélkül is rádiót,viszont én azt szeretném hogy az alap szoftver tudja,ne kelljen hókuszpokusz hozzá
A Hardver tehát tudja
-
SirKero
őstag
válasz cappa72 #25190 üzenetére
Esetleg nem ugrott mac címet a telefon?
CWM mentés visszaállítása után is ez a gond (már ha van ilyen típusú mentésed) van?Ezt hol tudom megnézni? ( bocs de csak sima felhasználó vagyok )
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
beg
veterán
válasz aprokaroka87 #25197 üzenetére
Na én most kiszálltam.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Black_Raven
veterán
válasz aprokaroka87 #25194 üzenetére
Több telefon kapható beépitett antennával/nem kell headset/és az működik BT fülessel.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
beg
veterán
válasz aprokaroka87 #25194 üzenetére
Gyárilag alkalmas rá? (Van beépített antenna?) Vagy antenna nélkül hogy tervezed? Pont ezt mondtam, de látom teljesen feleslegesen.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
aprokaroka87
nagyúr
viszont a vezeték nélküli fm rádiózást valahogy szeretném megoldani a telefonomon.
-
beg
veterán
válasz aprokaroka87 #25192 üzenetére
Különben hogy működne az fm modul? Persze, hogy van konfig fájl.
-
beg
veterán
válasz aprokaroka87 #25187 üzenetére
Hát hogyne. Egy kis szoftveres hókuszpókusz és máris 2x olyan erősebb lesz a hardver, és befogja a szojuz 2-t.
Sóhaj.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Lehet,hogy nem ide való a problémám de hátha tud valaki segíteni. ( a saját topikjában sajnos eddig nincs ötlet rá )Kártyafüggetlen dual simes Alcatel POP C7 7041D készülék. Csináltam rajta egy gyári beállítások visszaállítását azóta nem megy fel az otthoni hálózatra. Azonosítási problémát ír. Még két ugyan ilyen készülék van a családban ( mind kettőn volt vissza állítás ) és tökéletesen működnek úgy hogy nem állítgattam semmit rajtuk.
Külső mobilnetre azonnal fel megy illetve az előfizetésben lévő net is működik rajta. Kipróbáltam egy ismerősnél ott egyből ment a wifire. A routert+modemet újraindítottam több telefon laptop és tv gond nélkül üzemel róla.
Esetleg valakinek ötleteMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
aprokaroka87
nagyúr
arra van-e lehetőség hogy az fm rádió vételi lehetőségeit kicsit módositsam szoftveresen?
-
Black_Raven
veterán
válasz aprokaroka87 #25185 üzenetére
Ne értsd félre,nem bántásnak szántam.De olyan dolgokat magyarázol el,amit egy generic user nem is ért,és egy ilyet megkérdezel,érdekes.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Black_Raven #25184 üzenetére
lehet hogy én többet aludtam mint a telefonom.
de azért kérdeztem mert nem voltam tisztában azzal hogy mikor alszik egy alkalmazás
-
Black_Raven
veterán
válasz aprokaroka87 #25181 üzenetére
Szerintem azt jelenti,hogy nem aludtad ki magad!Mert ha kialudtad vona magad,nem kérdeznél ilyen marhaságokat!
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #25181 üzenetére
Nem fut háttérben processze, szolgáltatása, nem "figyel", hanem a rendszertől, vagy más alkalmazástól származó utasításra aktiválódik.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
egyébként valaki magyárázza már el nekem hogy mit jelent azt hogy alszik egy alkalmazás?
mert igazából nem értem hogy miért alszik -
törölt tag
válasz Black_Raven #25179 üzenetére
Pontosan erről van szó.
-
Black_Raven
veterán
Szia!Wifi mindig van!?Persze,ha a kijelző bevan kapcsolva.Pont már az agyamra megy,hogyha lekapcsol a kijelzö a tabletemen,a wifi is megy aludni pedig mindire van állitva.Kijelző be statusbar le,és ott látom hogy még akkor hitelesit a wifi kb 3-5mp,tehát ő is alszik.De akkor mit várok az appoktól?Minek legyenek ébren ha nincs is wifi?
-
aprokaroka87
nagyúr
egy jól megírt alkalmazás eleve csak akkor használja az internetet ha arra valóban szűkség van..persze nyilván azzal nem lehet mit kezdeni ha 10-15mp ütemben kell felcsatlakoznia.
De a folyamatos kapcsolatot nem is javasolják pl Android fejlesztés esetén,kivéve ha arra szükség van.egyébként az appokban található reklámok is eléggé akku gyilkosok tudnak lenni
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
A mai HW-ekkel inkabb a kijelzo es a hanyagsag (programozas) a gyors merules oka, nem az, hogy a halozati eszkozok sokat fogyasztanak. En elegge uzemidobuzi vagyok, elegge koruljartam a temat, es folyamatosan kiserletezgetek. Onmagaban egy wifi, vagy mobilnet nem okoz igazan eszreveheto kulonbseget. Persze ha ilyen faszbuk, vagy google fosok futnak a hatterben, gyorsabban merul, az biztos.
The only real valuable thing is intuition.
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #25166 üzenetére
Érdekesek, de semmi közük az Androidhoz.
Mint a legtöbb dolognak, amit te mindig a rendszer számlájára írsz.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
aprokaroka87
nagyúr
Android 6.0 esetén bevezetett Doze funckiónál pl a GCM-re a normal prioritást javasolja a push küldésre,a magas prioritást pl chat,vagy telefonhivás esetén.
ha jól tudom nagyon sok app GCM-en keresztűl küldi a push-t,tehát nem kell meglepődni ha nem jön meg az értesités...ugyanis Normal prioritás esetén csak akkor jön meg ha a készülék "él"
Gondolom ez a dolog már régóta igy van...tehát nem is biztos hogy kliens oldalon van a bibi sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bozek
nagyúr
válasz Sungoo #25143 üzenetére
Örülj neki, hogy a kijelző feloldásakor megkapod a Facebook értesítéseket. Én sokszor még akkor se, sőt, csak úgy látom, hogy volt értesítésem, ha elindítom a Facebook-ot. Ezért meg végképp nem az Android hibás, hanem az alkalmazásfejlesztők...
(#25165) Somatom: WiFi mindig van, csak mondjuk az alkalmazások mennek el aludni. Innentől fogva olyan alkalmazás kell, ami mindig a memóriában marad. Főleg a 6.0 esetében, ott még a LightFlow is szólt, hogy nem tud villogtatni, ha nincs az értesítések között a sajátja. Nehogy már ez is az Android hibája legyen, hogy nem oldották meg.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz #79335424 #25165 üzenetére
Az egy dolog, hogy a hálózat él, az meg egy másik, hogy mikor hajlandó a rendszer annyira felébredni, hogy ezt közölje az alkalmazásokkal.
Az viszont igaz, hogy ez inkább szoftveres probléma.Ha azt hiszed, hogy a fogyasztói társadalomban minden érted van, hogy fogyaszthass, akkor tévedsz. Bizonyos értelemben nem volt még nagyobb és veszélyesebb diktatúra a történelemben. És ha azt gondolod, hogy ez baromság akkor csak azt tudom mondani, hogy látod, milyen jól működik?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #25166 üzenetére
Egy Whatsapp hívás mitől nem lehet ugyanolyan kritikus, mint egy GSM? Miért szükségszerű, hogy a GSM -nek magasabb a prioritása? Egy VOIP hívás miért a média hangcsatornán megy, miért nem a telefonbeszélgetés hangcsatornáján? Egy Whatsapp hívást miért nem tudok közvetlenül a Talkbandomon fogadni, miközben egy GSM -et igen?
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
ksanc
őstag
válasz Sungoo #25159 üzenetére
Te talán beáldoznád, azonban manapság elsődleges porioritású az elektromos eszközök minél kisebb energifogyasztása. Tehát ez az első, a többit ennek tükrében kell megoldani. Osztán vagy megy, vagy nem.
Amig nem történik valóban forradalmi megoldás az energia hatékony tárolására, ez így is lesz.Persze ha van pénzed, legyártanak neked bármit, akár egy olyan telót is, ami zabálja az áramot
somatom: ez a válasz neked is. Ez dönti el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #25162 üzenetére
Ezt sem értem. Bejövő GSM hívásom bármikor lehet, de bejövő e-mail, vagy Whatsapp üzenetem nem? Ki és milyen alapon dönti el helyettem, hogy nekem melyik a fontosabb?
-
aprokaroka87
nagyúr
én úgy gondolom hogy pl az adott alkalmazásban lehetne olyan beállitás hogy kikapcsolt képernyő esetén is legyen push avagy sem
egyébként nem hinném hogy egy egészséges push lekérés/küldés az leterhelné az eszközt.
Nyilván ha másodpercenként történik az már lehet akku gyilkosabb,de eleve nem kell folyamatos internet kapcsolatnak fennálnia,illetve pár kilobájtról van szó. -
törölt tag
Sztem ez hibás gondolatmenet. Az érthető, hogy a kettő nem lehet egyszerre, de az nagyon nincs rendben, hogy a rendszer döntse el helyettem, hogy nekem melyik a fontosabb. Kamionos vagyok, lesz...om az akkuidőt, mivel szinte egész nap lehet töltőn a telóm. Miért is nem ad nekem a rendszer lehetőséget arra, hogy az állandó, aktív készenlétet válasszam a hosszabb akkuidő helyett?
-
Sungoo
addikt
válasz aprokaroka87 #25157 üzenetére
Megpróbálom. Köszi!
(Ezek a gondok miatt hagytam ott a WP-t )
(#25158) ksanc : én beáldoznám az akku időt, ha minden rendben szinkronizálna. Hiszen ezért hordunk a zsebünkben ilyen kütyüket. Ha nem érdekelne, vennék egy "buta" telefont, és ha PC elé kerülnék, átfutnám a napi dolgaimat. De mi balgák, állandó kapcsolattartásra szorulunk.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Az a baj ezzel az egésszel, hogy két gyökeresen ellentétes dolgot kellene egyszerre megoldani: az átlagfogyasztó állandóan sír, hogy miért nem bírja a szar telefon 2 hétig egy feltöltéssel, de úgy, hogy az összes faszbuk/sms/mail értesítést megkapja azonnal, de lehetőleg még előbb, mert különben vége a világnak.
Namost a két dolog egyszerre nem megy. Vagy energiatakarék van, hosszú üzemidő és a készülék lezárja a hálózati eszközöket, így majd a következő élesztésnél kapcsolja be, vagy folyamatosan üzemelnek, de akkor max. 1, vagy fél nap az üzemidő.
Ez a két véglet, a gyártókon és a szoftvereiken múlik, hogyan oldják meg köztesen. Vagy sikerül vagy nem.Én sem kapok meg semmilyen értesítést alvó módban, sőt, még értesítési ledem sincs, de engem pont nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #25151 üzenetére
Ha értenéd, akkor nem kérdeznél ilyet, szerintem.
Mi a bug vagy feature?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #25154 üzenetére
Nem. Töltőn is csinálja (vagyis, nem csinálja, nem frissít hálózati infót), pedig nekem töltőn nincs DS.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz aprokaroka87 #25151 üzenetére
Mindkettő. Nálam hiába van 2 percre téve a hálózat lekérdezés a robotban, hektikusan működik. Van amikor képernyő ébresztéskor fut le a parancs, van amikor anélkül. Cserébe szinte zéró a wifi bekapcsolás esetén a fogyasztás, mégis megjönnek a push üzenetek. Valamit valamiért.
-
törölt tag
válasz Sungoo #25148 üzenetére
Nálam a Beállítások -> Wifi menüpontnál kell nyomnom egy menü gombot. Ekkor megjelenik egy ablak a "Speciális" felirattal. Erre bökve dob egy ablakot, amin kiválasztható, hogy mi történjen a Wifivel alvó üzemmódban. Ez nálam "mindíg bekapcsolva" állapotra van állítva.
Szerk: lassú voltam.
Aprokaroka87:
Nem valószínű. Tamás próbálkozott vele és azt írta, hogy nem tud vele mit kezdeni, mert kikapcsolt kijelzőnél a rendszer nem küld olyan infót, amiből a Robot értesülhetne bármilyen hálózati változásról. Ezért bizonytalanok a hálózat alapú helymeghatározásra épülő parancsok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sungoo #25143 üzenetére
Jó kérdés. Tényleg jó lenne tisztázni ennek a hátterét. Ha szerencséd van, akkor az energiatakarékossági hókuszpókuszok kikapcsolásával és a Wifi alvás irányelvének átállításával megoldódik a probléma. De, vannak olyan telók, amiknél nem. Kikapcsolt kijelzőnél egyszerűen nem tesznek közzé hálózati infókat és nem szinkronizálnak. Robot topikban is visszatérő probléma.
-
ksanc
őstag
Kérdés:
update scriptben lehetséges ellenőrizni azt, hogy egy mount végrehajtódott-e rendesen és ha nem, akkor erről tudjak? Azt szeretném, hogy ha nincs meg az, amit csatolni szeretnék akkor máshonnan próbálom.Közben eszembe jutott, hogy csatolás közben ellenőrizhetem egy fájl meglétét és ha nincs meg, akkor újra csatolom más paraméterekkel. De azért érdekelne egy lépéses megoldás is, ha van.
-
Sungoo
addikt
Sziasztok! Gyenge android felhasználóként kérdezném Tőletek, miért fordul elő, hogy állandó wifi kapcsolat mellett van olyan, hogy csak akkor kapom meg az értesítéseket (viber, messenger, FB), ha feloldom a kijelzőt? A legérdekesebb a dologban, hogy nem mindig csinálja, de nagyon sűrűn előfordul. Van ennek valami speciális beállítási lehetőség? Android 5.1 fut a telefonon.
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #25141 üzenetére
Persze. De attól még a protokoll szabványos.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #25137 üzenetére
WinXP alatt MTP-hez driver kell. Vagy a gyártó által készített, vagy a Microsoft saját drivere, ami a WMP10-zel integrálva érhető el. Külön nem adták ki.
Senki nem nyúl bele az MTP-be semmivel. Az ugyanis egy szabványos protokoll.
Nem értem, hogy miért bonyolítod mindig a dolgokat jobban, mint ahogyan azok vannak. És mért gondolsz mögéjük olyanokat, amik nincsenek.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
nagyfejü
őstag
válasz aprokaroka87 #25131 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segitséget!! megoldodott! a Gyári kábel helyett turtam egy másikat és MÚKODIK!!!!!!
-
aprokaroka87
nagyúr
magát a drivert tudja átirni
mert pl a bizonyos prestigio telefont úgy ismeri fel mtp módban a win xp hogy azon a gépen a Windows media player 9 van,és jelenleg a total commanderben sincs ott a plugin
tehát arra gondolok hogy a prestigio valamit mókolt úgy egy mtp driverrel hogy az alapból menjen winxp-n.
míg esetemben valószinű hogy egy szabványos mtp drivert használ a telefon
ugyanis ha nem telepitem pl a total commander mtp plugint akkor fel sem ismeri az mtp módot
ebből gondolom hogy valami okosság közbe játszik
mert tudomásom szerint winxp+winmp10 esetén van alapból mtp támogatás
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #25133 üzenetére
"amúgy az mtp is egészen addig szabványos ameddig az adott gyártó kicsit nem nyúl bele."
Például? Ezt kifejtenéd?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
aprokaroka87
nagyúr
3 féle kábellel lett kiprobálva,pl az én kábelemmel is,ami meg jó
adott egy prestigio telefon amit egy windows xp felismer mtp módban,míg pl az enyémet nem,pedig korábban felismerte.
telefonom usb választási lehetőségként felkinálja a cd-rom opciót,ami pl drivereket tartalmaz...ha telepitem sem ismeri fel az mtp-t az adott gép.
Win7,8,10 viszont igen
Az hogy van hogy egyik telefon felismeri alapból,a másik meg nem?
ugyebár a Win xp csak akkor támogatja alapból az mtp-t ha Wmp 10 van rajta,vagy pedig Total commander plugin van fent
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz aprokaroka87 #25133 üzenetére
Azért nem ajánlja fel, mert nem jött létre a kapcsolat. Mellesleg léteznek olyan mellékelt USB töltőkábelek, amiben csak a két szélső szál van bekötve, vagyis adatkábelnek nem is fog működni. Szívtam már ilyennel.
Ha meg a gyártó belenyúlna, akkor az már nem MTP/PTP lenne és a kutya sem venné még szerintem, szóval ezt nem hinném. -
aprokaroka87
nagyúr
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #25127 üzenetére
Már régen nem
Mindkét mód, az MTP és PTP is külön eszközként csatolódik, nincs betűjelük. Pont, mint a fényképezőgépek általában. A PTP egyébként éppen fényképezőgépként csatolódik.
Azonban mindkét módban kizárólag az SD-ket látod.
Vistától kezdve fel kellene ismernie automatikusan az oprendszernek, merthogy szabványos. Ha nem, akkor kábel, port, alkonyzónaÉn egy ideje már nem találkoztam USB háttértárként történő csatlakozással, ott valóban láthattad a fájl rendszert is linux alatt.
aprokaroka: szerintem nem telóhiba, olyannal még nem találkoztam. És valószínűleg azért vették ki, hogy ne lásd a fájlrendszert vagy nem egyéb biztonsági okból. Talán
[ Szerkesztve ]
-
-
air
nagyúr
"Nem jol okoskodok?"
Nem.
És nem azért nem így működik, mert bonyolult lenne, hanem mert a gyártók úgy döntenek ahogy. Androidon teljesen szabadkezük van.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
nagyfejü
őstag
válasz aprokaroka87 #25126 üzenetére
Csak 1 gép van.próbáltam másik porton is. eleve a telefon nem ajánlja fel az usb kapcsolodási lehetőséget.Csináltam egy visszaállitást de semmi. rádugom a win néha kiirja hogy nem talált drivert és ennyi.
-
aprokaroka87
nagyúr
ezt nem tudom pontosan
de ha jól tudom akkor Android 4.0 óta az adot gyártó dönti el hogy belerakja-e az usb háttértár módot.nálam benne van pl,ami azért is előny mert pl egy mindig tv-s dekóder nem ismeri az mtp módot,és sok telefon igy nem lesz támogatott ilyen esetben.
Egyébként ha végig gondoljuk a legszabványosabb csatlakozási mód,hiszen elvileg a driver az oprendszerben van benne,mármint windows-ban
-
veterán
válasz aprokaroka87 #25126 üzenetére
Ha mar ez a tema,
bekapcsolt usb hibakeresesnel az utolso opcio,
valami xp uzemmod, fajlok masolasa szamitogepre opcio.
Ez valasztva, elviekben MINDEN androidos eszkoznek szabvanyos usb storage mass uzemben lathatova kene lennie.
Leven ilyenkor mint egy pendrive latszik.Azaz mint 2 pendrive, egy a belso tar es egy az sd kartya.
Igaz ettol meg adb meg flash funkciok nem lesz,
de ennek minden keszuleknel mukodnie kene.
Nem jol okoskodok?
Avagy az android 6, es a win 7-8-10 esetben ez ennyire bonyolult? -
nagyfejü
őstag
Hali!
Régota nem használt prestigio telomat szerettem volna párositani a pc vel /win7 64bit / és sajnos nem sikerül. rádugom , vagy semmi vagy kiirja nem ismerhető fel az eszköz. A googleban annyit találtam kapcsoljam be az usb debug ot , de akkor sem semmi.
Valakinek valami ötlet , vagy valami apk.???
üdv -
veterán
válasz nanorambo #25121 üzenetére
Minden ilyen drivert tavolits el, manualisan,
pc restart, es tedd ujra oket. Ez segiteni szokott.
Ezt legjobb lenne az eszkoz nelkul (mert azonnal ordit es keresni kezd) de ehhez lathatova kell tenni a rejtett eszkozoket.
En ez, es mas okbol is minden android buheralast xp- n csinalok, az mar nem frissul.. :-)
A masik ok, hogy linuxhoz hulye vagyok.Szerkesztve: latom enelkul is megoldodott.
[ Szerkesztve ]
-
nanorambo
őstag
Megoldódott, most már látja a windows az androidos eszközöket, fel kellett tenni az MTP Toolkitet, mert a legutóbbi windows frissítés kilőtte...
Gratulálok a Microsoftnak. -
veterán
Nem ugyanazt irtam .
1C, az egy 1000 milliamperoras akkunal 1 amper,
a tabletembe a 4400 ast siman 4,4 amperrel lehet.-ne,
csak nemigen van ilyen tolto+a micro usb csatlakozo valszeg. szenne egne.
Termeszetesen az akku elettartamara sok minden hatassal van, de itt es most speciel a toltoaram nagysaga abszolut nincs.
Batran indulhat a toltes akar 3-5C- vel is, itt nagyon sokat szamit a korrekt toltoelektronika.
Vannak 3-400 ciklust megelt modellezo akkuk a birtokomban,
ha valami, akkor ez gyilkos uzem, (altalanos a 2-4C kisutes) es 90% felett teljesitenek.
Ehhez kepest az okostelefonok jo ha masfel evig kihuzzak egy akkuval, az napi ciklusban 500 ciklus, es kuka.
A vegso toltesi feszultseg annal inkabb, es az hogy hany ciklus megy el a teljes kisutesig, azaz a DOD, ezek szamitanak sokat.
De ezt ne itt feszegessuk, azt hiszem messze kanyarodtunk az android szakmai vonaltol.
Habar... Toltott akku nelkul android se mukodik. :-)[ Szerkesztve ]
-
nanorambo
őstag
válasz Williamgrant #25116 üzenetére
Fel van téve, de nem veszi észre még mindig.
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #25114 üzenetére
????
Mi nem? Most nem ugyanazt írtad?
Nemhogy nem illik, nem ajánlott az 1C sem. Az általában kapható töltők max. 1A-esek, tehát ez alatt töltöd, de általában a töltőelektronika sem enged többet.
Az ajánlott töltőáram 1/10C lenne, vagyis a névleges kapacitás tizede. Ennél azért többel szokták ugye tölteni.
Senki sem fogja 20 órán keresztül tölteni a telóját, pedig a kis töltáram jó lenne az akksinak
A másik trükk, hogy maximum a névleges kapacitás mondjuk 80%-ig töltöd fel csak az akksit rendszeresen. A kapacitás (tehát az üzemidő) csökkenni fog, de az élettartam jelentősen megnőhet.Modellezéshez lehet kapni speckó lítium akksikat, ahol akár 3-5C is lehet a töltőáram, de az más tészta
-
nagyúr
válasz nanorambo #25112 üzenetére
Mondjuk a drivert feltenni?
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
veterán
-
nanorambo
őstag
Lenne egy olyan problémám, hogy a Lenovo s60-asomat (lollipop) az istenért nem jeleníti meg a windowsom USB ről. Érzékeli, hogy eszközt csatlakoztattak, de sehogy nem tudom elővarázsolni a mobilt. Mit lehet csinálni?
-
ksanc
őstag
válasz Williamgrant #25110 üzenetére
Jóvanna, kijöttem a gyakorlatból...
-
nagyúr
Végre.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
ksanc
őstag
válasz harry3 #25108 üzenetére
Kifejezetten nem, azonban általánosan igaz, hogy ha rendszeresen nagy árammal "gyorstöltjük" az akksit, akkor csökken az élettartama. Akkor is, ha a gyári elektronika vezérli.
A hosszú élettartam egyik titka a komótos töltésKeeper: Köszi! Akkor ezek szerint nem igazán driver. Van abban a mappában még jó sok minden...
-
harry3
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy powerbankom, ami körülbelül feleannyi idő alatt tölti fel a telefonomat(Xperia Z), mint a gyári töltő. Ez okozhat valamilyen károsodást?
-
Keeperv85
nagyúr
Egész pontosan a a proximity sensor hardware abstraction layer, amolyan "driver". Egy so bináris, amiben kb. az van benne, hogy a sysfs (kernel) virtuális értékeit hogy állítsa be a rendszer. LED-re egyszerűbb!
adb shell echo 1 > /sys/devices/platform/notification-led/leds/red/blink
Ez ugye a villogtasd a vörös ledet. Ugyan ezt tudja C-ben vagy C++-ban a HAL, csak nyilván gépi kóddal...
-
brd
nagyúr
Android 5.1-en (LG G4) hogyan lehet törölt file-okat visszaállítani a belső tárhelyről? Félálomban törölni akartam egy fotót, de egy egész albumot sikerült. Mivel csinálok nagyobb bajt, ha leállítom a készüléket (és majd esetleg el kell indítani), vagy hagyom működni (és az OS írkál a tárhelyre)? Root van.
The only real valuable thing is intuition.
-
ksanc
őstag
Vélemények erről? Szóval lehetséges kernelt hegeszteni MTK platformra?
Az egyetlen komolyabb baja, hogy telefonálás közben sötét a képernyő, nem lehet visszakapcsolni, ennek nem találja az okát.
Felraktam, teljesen frankó.
-
Robertó79
tag
Valaki tudna segiteni miert van az, hogy az egyik telo(lgf6) latja a 4g-t a másik pedig nem(lenovoa606) elvileg mindketto tudja a B20az
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nyaralás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás