Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Remélem a megfelelő topikban teszem fel a kérdést.
A tegnapi napon és ma is ugyanez az üzenet fogadott többször is. Természetesen az emlíett tartalmat nem néztem a telefonomon. Minden alkalommal ugyanarra az eseményre érkezett ez a figyelmeztetés, mégpedig a használtauto.hu-n a keresési feltételeket követően a keresés gombra való kattintáskor.
Találkoztatok már ilyesmivel vagy mi erre az ellenszer? Valós-e a fenyegetettség?
-
ValoVillam
tag
Sziasztok!
Kezdő felhasználó vagyok (Android verziószám 4.4.4),
tegnap az alkalmazáskezelőben rossz gombot nyomva véletlenül letöröltem a Médiatároló adatait,
így jelenleg se csengő- se értesítési hangok nincsenek semmihez beállítva, a választék is eltűnt.
Mit kellene tennem hogy viszontláthassam őket?
(amik alapból a telefonban voltak azokat használtam, és nekem megfeleltek) -
dokee78
félisten
Szóval adott egy Xperia M2 leesett.
Be is repedt a kijelző.
Full fekete a kép de érzékel,holott nem látszik semmi.
Onnan tudjuk hogy érzékel hogy kikapcsolás gombnal oda nyom a tulaj ahol lenne a gomb arra ki is kapcsol.Kérdés az,hogy mit kell venni,mert ezeket találta:
Érintő panel x forint
LCD panel.Melyiket kell venni?
-
w.miki
veterán
Sziasztok!
MK808B Plus TV okosítót vettem, kb. 2 hónapja.
Az elején működött is, de mivel nem volt root, rá akartam tenni egy rootolt FW-t.
Azóta nincs wifi, (mármint nem lehet BEkapcsolni, és a beállításokban nincs MAC cím), és nem ég a kék LED, ami bekapcsolásánál világítani szokott
Már visszatettem a gyári ROMot (sőt, többet is megpróbáltam), de semmi, a wifi-t be sem lehet kapcsolni, a menüben sem.
Másik topikban arra jutottak, simán elszállt a MAC címem, és a LED-et is a kernel vezérli, ezért nem működik. Mint, ahogy a telefonokon is az értesítő led drivere a kernelbe van programozva. (Innen is
)
Valahogy vissza kéne tennem az eredeti radio részt, az eszköz oldalán van is egy MAC cím.
De hogyan tudnám ezt visszatenni? -
Zaji
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
cappa72 kolléga írta, hogy agresszív reklámról van szó. Ezért gondoltam, hogy lehetne jelezni a google-nak.
-
Zaji
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Töröltem az oldalhoz tartozó cookie-kat. Azóta jó.
(#24370) cappa72 Ezt nem lehet jelenteni a Google-nak? Azért elég durva.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
A kérdésem az lenne, hogy létezik valami preventív intézkedés az ilyen jellegű kellemetlenségek ellen?
Nekem sikerült törölnöm, de gyanítom a családomban okostelefont használók körében ez nagyobb riadalmat kelthet. Annak következményeiről nem is beszélve, ha rányomnak az ok-ra a felugró ablakban.Nem tudom van e jelentősége, de a hasznaltauto.hu-n jött fel ez a riasztás.
-
rjg
őstag
válasz
tom2085
üzenetére
Ha úgy van beállítva a PC-n lévő fiókba, hogy töltse le a gépre a leveleket, akkor ez "normális". Állítsátok be a fiókot úgy, hogy letöltés után is megőrizze a leveleket. Vagy váltsatok IMAP-ra, ahol ugyanaz a tartalom - mappák, stb. - szinkronizálódik az összes használt eszközön.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
szalai_edit
üzenetére
Én az USB portról beszélek, nem a kábelről. Driver hiány: megkeresed a neten a driverét, feltelepíted vele az "ismeretlen eszközt" és reménykedsz... Hátha utána nem lesz ismeretlen...
-
aprokaroka87
nagyúr
hát nem tudom,de 3 napja gyanúsan gyorsan lett az 52%-ból 100%,kb 45 perc...nem gyors töltöm van.
ránéztem a mV értékre és a 4200+ feletti érték helyet csak 4000 volt írva...elötte is volt már ilyen,mert furcsán gyorsan merült a telefonom.
Tehát az Android szerint "feltöltve" állapot volt,ám közben mégsem mert most pl 4188mV-nál járok úgy hogy 98%-os az akkumlátor szint
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem csak a feszültség szintet nézi.
A % csak a júzernek értelmes adat. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
szalai_edit
üzenetére
Szia!
USB csere lesz az elsőre szerintem. VAGY driver hiány...
-
szalai_edit
csendes tag
Segítsetek kérlek!
Samsung Galaxy S Plus ( GT-I9001 ) telefon a billentyűkombinációval csak a logó utáni "Downloading..." feliratig jut (az android jelig) , majd ha csatlakoztatom a számítógép nem ismeri fel, csak hogy egy ismeretlen eszközt csatlakoztattam. Odinnal ezért nem tudok rárakni új ROM-ot - hiszen nem ismeri fel - és nem tudom mit csináljak vele. Kies-t is leszedtem, de az sem ismeri fel. Ha meg lehetne csinálni, hogy felismerje, akkor meg lehetne szerintem csinálni, de minden megoldásra nyitott vagyok, kérlek segítsetek!
-
tom2085
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mitől lehet az, hogy egy androidos telefonon folyamatosan törlődnek az email-ek.
POP3-as email cím van beállítva, ahogy letölti a beérkező üzeneteket, randomszerűen hol 2 perc után, hol 10-15 perc után törlődnek is az üzenetek. (A telefon pontos típusát nem tudom, és az android verzióját sem, majd csütörtökön tudom megnézni). Hátha enélkül is tudnátok tippet adni, hogy mi lehet a gond. Amit még tudok, hogy kevés a szabad hely a belső tárhelyen, mert már a chrome-ot se tudja frissíteni. A kevés hely miatt kb. egy hete panaszkodik. -
aprokaroka87
nagyúr
üdv!
Akkumlátor feltöltve "eseményt" az Android minden esettben a %-os szinthez méri?,vagy pedig a mV-ot is figyeli? -
törölt tag
Sziasztok. Segítséget kérnék a Foldermount apk használatával kapcsolatban, privátban szivesebben fogadom....

-
Keeperv85
nagyúr
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Google play zene alkalmazásról szeretnék kérdezni.
Belekezdtem tegnap a 30 napos próbaidőszakba.
A kérdésem az offline letöltés lenne. Mi ennek a legegyszerűbb menete?
Vagy én vagyok béna, vagy tényleg kicsit túl van bonyolítva.
Illetve EQ-t ugye nem csak én nem tálaltam meg.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
bwin.party
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Valóban, most látom. Elnézést kérek!
-
válasz
bwin.party
üzenetére
Igen, a programot ismerem, de a kérdezőnek nem Samsungja van.

-
air
nagyúr
válasz
bwin.party
üzenetére
Az nem csak Samsungon működik?
-
bwin.party
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Erre létezik egy app, Package Disabler Pro.

-
air
nagyúr
válasz
Hunt3r22
üzenetére
Akkor gondolom apukád számai a készülékre vannak mentve.
Plusz benne hagytad a te fiókodat. Akkor is normális, hogy együtt jelennek meg, mert egy alkalmazás kezeli az összes névjegyet.
Ha azt akarod, hogy a tieid ne látszanak, akkor azokat a névjegyek megjelenítésénél ki kell kapcsolni. -
Hunt3r22
őstag
Hi,
Adott egy Sgs Advance telefon, melyet a család tőlem örökölt meg. Mivel én i5-t használok, a fő gmail-es címemet azon a telefonon bejelentkezve hagytam. Mai napon a következő történt:
Az én telefonszámaimat + apámét egy telefonkönyvbe pakolta. Hozzáteszem 2 éve tökéletesen működik, illetve ma felhívott egy számot és teljesen random embert hívott fel. (értsétek: pistike xy-t akarod felhívni, randomra feri yx-t hívja fel.

Ötletek?

-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Kiderült a turpisság, a LUX kavart be.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Rendben, köszi szépen a segítséget!

-
válasz
csabyka666
üzenetére
Abban a listában nincs hosszan nyomásra lehetőség.
A letiltani kívánt programra rákattint, majd frissítések eltávolítása, aztán letiltás.
Csodát nyilván nem szabad ettől sem várni, de mindenképp' használhatóbb lesz a készülék.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Adott egy ASUS tablet, amin van valami McAfee víruskergető. El szerettem volna távolítani, és ekkor azt mondta, hogy zárolta a tabletet, írjak neki PIN-t. Ezt sajnos már nem tudja a tulaj. Másik lehetőségnek ott van az elfelejtett jelszó, amit küldene a mail-címére, viszont itt nálam nem kapcsolódunk a wifihez, és nem is tudok sehova menni a menüben, hogy csatlakozni tudjak.
Milyen megoldása van ennek a szorult helyzetnek?
Előre is köszönöm!
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Még egy buta kérdésem lenne. A programokat hogy tudják letiltani? Hosszan rányomnak, és ott, vagy hol?
Mármint alkalmazáskezelő, addig ok, és utána hogyan?Bár lehet, hogy elugrok a napokban, és megcsinálom, ha nem mennek vele semmire.

-
válasz
csabyka666
üzenetére
Beállítások - alkalmazáskezelő (vagy hasonló) - ott az összes alkalmazás fülön megkeresitek a letiltandó programokat, és letiltjátok azokat, amik nem kellenek.
Szinte biztos, hogy valamelyik Google alkalmazás frissítése kavar be. -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi a választ! Ezt hol lehet megtenni? Droidban nem mozgok.

-
válasz
csabyka666
üzenetére
Én azt tenném, hogy a nem használt Google programok frissítéseit törölném, a programokat letiltanám.
A Google Play Könyvek/Filmek, egyebek jellemzően nem szokott kelleni, de egyéb dolgok is letilthatóak biztosan.A menüből elvégzett visszaállítás is megfelelő.

-
Üdv mindenkinek!
Érdeklődöm, hogy a recovery módból indított wipe data / factory reset illetve a beállításokon keresztül kezdeményezett gyári visszaállítás szoftveres szinten ugyanazt csinálja-e?
Van egy DPS Dream 7 tablet (szerintem a gyári Jelly Bean 4.2 van rajta), ami állandóan belassul / lefagy. A tablet nincs nálam, távsegítség formájában kellene megoldani a problémát. A beállításokból megcsinálták a visszaállítást, pár napig használható sebességű a rendszer, majd ismét belassul. Tudom, hogy nem egy csúcs gép, de az illető elmondása szerint - nem túl meglepő módon - használhatatlan így.
Én szoftveres galibára tippelek, illetve azt is el tudom képzelni, hogy feltesznek rá valamit, ami belassítja, vagy befagyasztja, de első körben azt szeretném tudni, hogy a kétféle visszaállítás ugyanazt teszi-e, vagy inkább a recovery-s visszaállítással kellene próbálkozni?
Köszi a segítséget előre is!

-
Smchr
csendes tag
-
Steady74
addikt
Sziasztok,
Android S tervező és az MS Outlook (Office 2013) naptárját mivel lehet szinkronizálni? Lehetőleg ingyenes alkalmazás megoldást keresek, de ha fizetős megoldás van rá, akkor arra kérnék szépen tippeket.
Köszi előre is.
-
Smchr
csendes tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Olyat akartam eredetileg csak baromi drágán adták és az már eléggé méretes is ehhez képest. Húszezerrel lett volna több mint ez. Újonnan meg már nem árulják. S5 neóval is szemeztem, de abból meg az infrát hagyták ki, így a TV-t nem tudom kapcsolgatni vele idegen helyen, meg otthon sem ha nincs meg a távirányító.

-
-
Smchr
csendes tag
Igazad van, ez igen nagy hiba volt. Én kellett volna ellenőrizzem ezt vásárlásnál, de akkor úgy gondoltam, ezeket az apró szoftveres dolgokat csak örökli már ennyi év után az elődökből. Abból kiindulva, ha már állapotjelző LED is jutott rá, az S5 után ez is vízmentes lett és itt is van pulzusmérő.
Ez a világ (t)rendje.

-
air
nagyúr
Csak a félreértés elkerülése végett: az S4 a maga idejében a Samsung zászlóshajója volt. Az S5 Mini sohasem volt az. Másodvonalas készülék.
Miért gondoltad, hogy ugyanazt kapod benne, mint egy zászlóshajóban?
Az a baj, hogy nem tájékozódtál vásárlás előtt, és ezt a hibádat most próbálod a gyártóra ráverni. Hiába. -
Y72
aktív tag
Üdv,
Érdeklődnék, hogy van-e rá lehetőség, hogy az új 6.x (MM) Androidon a status bar toggle / állapotsori kapcsolóknál az adatkapcsolatot egyetlen érintéssel lehessen kapcsolni.
Jelenleg megnyitja az adat beállításokat és ott lehet kikapcsolni ami minimum 3 érintés a régebbi 1 helyett.Elég sűrűn nyomkodom, mert sok app használná különben a 4G-t, (így is kevés már néha a 2Gb), de ez a megoldás nagyon fárasztó és részben emiatt nincs fent az új android.
Néha kicsit úgy érzem, hogy visszafelé fejlődik a szoftver
-
Smchr
csendes tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Félre ne értsetek. Igenis jó az Android, vannak jó alkalmazások is a Play-en, de rosszak is. Kommenteket érdemes ott olvasni kipróbálás mellett. A Samsung sem annyira rossz, csak az nem fért a fejembe amit fentebb is leírtam már nektek.
Az én szemszögemből a dolog, hogy érthető legyen: Általában kétnaponta töltöm a telefont de akkor sem azért mert merülőben van hanem megszokásból. Viszont mikor a kezembe kerül legyen tudja azt amit elvárnék tőle ennyi készülék után. Na, kb. ennyit használom. Ezért nincs is kedvem buherálni, bolygatni.Értetlenkedésem története dióbélben:
Anno az S4 egyszer csak kidöglik valami típushiba miatt. Ugyebár az tudott bizonyos dolgokat. Helyette veszek egy S5 minit mert hát az már ugye 5, nem pedig 4. Meg amúgy is nehogy megint kifogjak egy típushibás S4-et, veszem ezt. Elvileg újabbnak kellene lenni meg modernebbnek meg nagyobb tudásnak. Elkezdem használni. Húbazze' ebben ez sincs, húbazze ebben az sincs. Fejtetőt értetlenül vakargatok, letöltök, telepítek, majd kommentelek...

-
Smchr
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Eddigi Androidosaim két ZTE és egy Alcatel kivételével:
- Galaxy Ace (kétszer is)
- S Advance
- Ace 3
- S3 mini
- S3 (kétszer is)
- S4 mini
- S4
- S5 miniNem mondhatod, hogy Samsung ellenes vagyok

-
Smchr
csendes tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
"abba belegondoltál már hogy üzletpolitika is húzodhat mögötte"
Sajnos bele és valószínű innen fúj a szél. Nem baj, helyette méregetem a pulzusomat. Az úgy is van benne.

-
Smchr
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Elméletileg a készülék van a felhasználóért s nem fordítva. Ehelyett egy gyári jegyzetprogramért vagy egy gyári billentyűzetért amin van egy felső számsor, lehet bogarászni a Google Play-en, a magyartalan, sokszor érthetetlen ismertetőit végigolvasni, hatvanhat alkalmazást letölteni/telepíteni, próbálgatni, majd letörölni mert kb. annyit is ér a legtöbb. 2012-ben a Galaxy S3-ban belefért, 2013-ban az Galaxy S4-be belefért, 2014-ben az Galaxy S5 minibe már nem fért bele ennyi?
-
törölt tag
Viktor0610 -nek igaza van. Lehet valami oka annak, hogy az a billentyűzet nincs a tiédben. Van előnye a 3rd. party appok használatának. A HC usereknek megvan a bevált "alapkészletük". Én pl. Apexet launcher -t használok és Anysoft billentyűzetet. Ezek univerzálisak. Megszoktam, kiismertem őket és ezért nem érdekel, hogy milyen gyári hókuszpókusz van egy telóban. Azonnal megy fel az Apex, az Anysoft, meg a többi és máris belaktam a telót.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Pszt!

Kotschog Samsung és KÉSZ!

-
Nem azért ilyen nehéz feltelepíteni a programokat, mert szignózni kell vagy egyéb trükkökkel kell rátenni, hanem azért, mert nem csak egy sima APK-ról van szó, hanem rendszerszintű módosításról.
Arról meg ne a Samsung tegyen már, hogy neked nem megfelelő a Playen található billentyűzetek egyike sem (vagy nem kerestél elég behatóan).
Bírom az ilyen beírásokat, hogy a user error miatt a gyártó a hibás.

-
Smchr
csendes tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Hajaj, ez nekem eléggé magas bár sejtem mi a lényege amit mondani akarsz.
Mindenesetre elég szomorú, hogy egy nem éppen alsó kategóriás Samsung telefonra egy(két) gyári (!!!) Samsung kiegészítő alkalmazást ennyire nehezen vagy sehogyan se lehessen feltelepíteni. Ügyeskedni kell, hackelni, feltörni, garanciavesztéssel vagy akár a telefon teljes szoftveres megsemmisülésével veszélyeztető trükkökhöz kell folyamodni. Cserébe sem teljesítménynövelés, illegális program, sem bármi ördögtől való dologra nem lenne szükség, csak egy négy évvel ezelőtt már létező extrát csempésszek egy használtam is ötvenezer forintba kerülő készülékbe.
Négy évnyi Samsungozás után igencsak ez lesz az utolsó Samsungom.

Anno volt a Nokiáknál ez a szignós dolog ezelőtt lassan tíz évvel. Trükközzél, ügyeskedj apróságokért amik könnyebbé tennék a telefonod használatát. Ugyanott járunk...
-
-
Micuir_M
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet fájltípust társítani apphoz?
Amikor meg akarok nyitni egy .epub fájlt, azt írja ki, nincs hozzá alkalmazás.
Pedig van, az Aldiko reader és ha importálom bele a fájlt, meg is nyitja, de rákoppintva nem.Android 4.4.2
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Alapértelmezetten a Gdrive használatos, de Foldersync -kel többféle tárhely közül választhatsz, beleértve a saját FTP, SMB szervert és az One Drive -ot is.
-
Gyb001
senior tag
-
AMD Power
titán
A droidnal mi az alkalmazas ami hasonlo a WP One Drive-hoz? Gondolom itt is van lehetoseg a kepek azonnali feltoltesere?
-
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Biztonsági mentéssel kapcsolatos problémám van, egész egyszerűen nem akar felhőbe menteni (google), be van állítva, hogy csak wifi hálózaton töltsön fel, de nem tölti fel az adatokat. Kiírja, hogy 1/32 és nem történik semmi órákon - éjszakákon keresztül.
Eddig működött, azóta nem megy mióta beállítottam, hogy csak töltés közben töltsön fel, de már az is kikapcsolam.
Többször is újra indítottam már. Kb egy hete van ez a probléma.Mi lehet a probléma?
Egyébként a fotók feltöltése lenne a legfontosabb a google fotókba, de azt sem csinálja.
(Lg G4)
-
aprokaroka87
nagyúr
azért írja ki mert a system/app vagy priv-app mappába kerülhet bele,root nélkül nem megy.De utánna sem garantált hogy müködik,mert pl lehet hogy a rendszerben egyéb komponensek is kellenek.
ilyen lehet pl egy lib fájl a system/lib könyvtárban,de akár a vendor/lib is szóba jöhet...meg sok más is -
AMD Power
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Köszi szépen! Ez jól hangzik.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

crok