Hirdetés

Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    válasz atillaahun #45540 üzenetére

    Ha gunyoros vagy másokkal szemben, attól még nem sikerül jobban megvédened az álláspontodat, főleg ha nem is érted, hogy ezeket az alkalmazásokat miként kell értelmezni.

    "Egy újabb meteorológus...
    Taníts mester, mondd el hogy kell használni az időjárás előrejelző app-okat."

    Nem kell tanítania téged, mert ő helyén tudja kezelni, amíg te meg úgy hiszel nekik, hogy ennyi erővel a Blikket is felcsaphatnád és tájékozódhatnál onnan is.

    Először nézz utána mit is takar valójában a konvektív csapadék fogalma és próbáld ne összekeverni az esővel.
    Az 5 km sugarú kört meg hagyjuk, mert nem tétel.Nyári időszakban van ahol szétver mindent a jég és egy havi csapadék esik le fél óra alatt, amíg akár pár száz méterre ki van száradva minden, de ugyanez számold nyugodtan 5-10-50 kilóméteres sugarú körökre is.
    Ezek a programok megmutatják neked annak az eshetőségét, hogy LEHET nálad nyári zápor, zivatar, de ez nem ígéret, amit be is kell szopni.
    De ha nem hiszel nekem, akkor rakj fel minél több ilyen alkalmazást, de előre borítékolom ,hogy csalódni fogsz bennük, mert túlzott elvárásokat támasztasz velük szemben.
    Egy meteorológus, egy modell, számítógép sem képes megmondani, hogy adott körzetben lesz-e avagy nem lesz záporeső, zivatar, max százalékos formában prognosztizálja, kivéve persze ha egész országrészt érintő, kiterjedt csapadékzónáról van szó.
    Tőlem 20 km-re északra vert el tegnap mindent a jég, most 10 kilóméterre az ellenkező irányban.Szerinted ilyen esetben mit kellett volna jeleznie egy alkalmazásnak?
    Nem jobb e az ,ha jelzi annak eshetőségét, hogy a jég szétveri a kocsidat, de ennek esélye csekély, mintsem azt írja ,hogy nem várható semmi, aztán meg úgy kaparnak ki valahonnan ahová a hirtelen lezúduló csapadék sodort el?

    [ Szerkesztve ]

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Aktív témák