- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
zeon.hu #58577 üzenetére
Kipróbáltam párat.
Ezekkel tudtam kezelni a jelszavakat a gépen (linux) és telón egyaránt:
- Password Box: a telón az egekbe szökött a cpu használat tőle, egy napból 1 órát pörgette ami nem normális.
- LastPass: 8 nap után fizetős lesz, annyit pedig nem érnek nekem a funkciói.
- Keeper: hasonlóan az előzőhöz, itt is van valami buktató az ingyenes periódus lejárta után (nem néztem utána). Egyébként alapból nem lehet vele eltakarni a jelszavakat az appban (tömegközlekedésen ideális...), csak ha megveszem. Ez pedig szintén nem ér nekem annyi pénzt, amennyiért hirdetik.Ezek kevesebb funkciót nyújtanak:
- KeePassDroid: ingyenes, de az adatbázist csak körülményesen lehet a felhőbe menteni.
- Keepass2android:vagy csak helyben (telón) lehet létrehozni adatbázist és ennek mentése a felhőbe körülményes; vagy eleve a felhőben hozom létre az adatbázist és ekkor nagyon lassan nyílik meg az app. Emellett alapból teleszemeteli az értesítési sávot, amit abeállításokban lehet megszüntetni.- mSecure: az adatbázist a telón hozza létre, ám szó nélkül szinkronizál a felhőbe is. A megnyitása gyors (jelszóval vagy pin kóddal), a működése pedig egyszerű. Úgyhogy most ezt használom.
-
petipetya
nagyúr
válasz
zeon.hu #58350 üzenetére
Kár érte. Én a YouTube-on egyből megtaláltam a helyes módszert:
- füles be, hogy ne halljam a hangot
- képernyő feloldása dupla ujjal való húzással
- a beállításokba való belépés: hosszan kell nyomni az ikonra vagy menüpontra, aztán mikor megjelenik körülötte a keret akkor duplán bökni és belelépsz
- a beállításokban való görgetés pedig szintén dupla ujjal történik -
drmotto
őstag
válasz
zeon.hu #58185 üzenetére
Az a root miatt van. Xposed+rootcloack és megy ahogy kell.
Egyébként sokszor nem a hazai szolgáltató miatt nem megy egy műsor streamen, hanem az adott tartalom tulajdonosa miatt. Pl. sok olyan sportesemény van, amit hiába adna a Telekom, ha nincs meg a joga hozzá, mert nem adta el a tulajdonos. -
Probert75
addikt
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #57857 üzenetére
Ami azt illeti, rengeteg teló nincs a listán és a miniPC -k sincsenek. Ennek ellenére nálam engedné telepíteni. Ha a képernyőfelbontásod szerepel a felsoroltak között és engedi telepíteni, akkor sztem annak nincs jelentősége, hogy konkrétan a P6 nincs a felsoroltak között.
-
quailstorm
félisten
válasz
zeon.hu #57742 üzenetére
Gyors kereséssel nem találtam semmit, több időt nem szánok rá. Én csak a Huawei Y200-at próbáltam anno, az Qualcomm nem MTK, tehát nem azon múlik az tuti.
Állíts be ébresztőt 2-3 perccel későbbi időpontra, kapcsold ki a telót, és nézd meg a végeredményt.
Y200 bebootol és elkezd ébreszteni. -
törölt tag
válasz
zeon.hu #57100 üzenetére
Sztem az lehet a gond, hogy nem tudod használni. Nálam azóta is tökéletesen működik. Igen, méri az össz wifi adatforgalmat, de ha a wifinél rányomok a táblázatos megjelenítésre, akkor már csak a beállított SSID -t írja.
beg:
Nem Tasker -t használok, de sztem a kérdés szempontjából nincs jelentősége. Sztem a folyamatos monitorozás minden esetben aránytalan többletfogyasztást eredményez. A lehetőségek átgondolt kombinálása a jó megoldás. A robot topikban nemrég volt egy ezzel kapcsolatos felvetés. Az már korábban kiderült, hogy ha aktív monitorozásra van állítva, akkor zabál. Ezért Tamás fejlesztett egy "pozíció lekérdezése" opciót, amit passzív helymeghatározás mellett is be lehet vetni. Ekkor csak az adott művelet idejére válik aktívvá. De ez csak GPS módszernél működött. Már létezik egy dev. verzió, ami ugyanezt tudja cella alapon is. Ez a következő frissítésben benne lesz. Azt nem tudom, hogy Taskerben ezek közül mire van lehetőség. De gondolom, hogy ezek ott is működnek. Szóval durva helymeghatározás mehet cellával, aztán finomítás GPS -szel, majd wifi. A manuális, vagy helyi kapcsolású funkciók, mint az NFC, dokkoló, kékfog, töltésmódok, stb. pedig eseményül szolgálhatnak a cellainfó meghatározására. -
air
nagyúr
válasz
zeon.hu #56806 üzenetére
"bár volt aviate launcher letöltve rá, de nem használtam."
Na ne!
Akkor mégis hogyan használtad a telefont?
Már többször olvastam ezt a szamárságot, hogy valaki launcher nélkül használ Androidos készüléket. Fogjátok már fel, hogy ilyet nem lehet! A launcher az Android felhasználói kezelőfelülete (GUI).
Ha ez nincs, akkor maximum konzolról tudnál parancsokat kiadni. -
törölt tag
válasz
zeon.hu #56543 üzenetére
OK, megpróbálom hétköznapian. A governorok tulajdonképpen CPU, GPU, memóriakezelési profilok. Nagyjából azt szabályozzák, hogy a teló inkább teljesítményre, vagy energiatakarékosságra legyen optimalizálva. Pl. ha olvasgatsz és lapozol, akkor belefér egy kisebb frekvencialépés és egy lassabb reakció. De egy gyors játék közben jobb, ha nem megy egy bizonyos freki alá a proci és ha a képernyőhöz érsz, akkor ugrásra készen álljon minden bevethető erőforrás. A governorok váltását ha jól tudom, 4.1 -től támogatja az Android. Robotban megtalálod a Műveletek -> Rendszer -> CPU governor beállítása menüpontban.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #56530 üzenetére
Ja, a gyári app drawer helyett keresel valamit? Biztos, hogy van egy pár ilyen. Még régen, GB -n használtam a Smart Shortcuts -ot. Ez egy kicsit más megközelítés, de erre is használható. Nagyon kedveltem pont azért, mert nem kellett a gyári drawerben kotorásznom, mindíg kéznél voltak az alkalmazásaim olyan elrendezésben, ahogy én akartam. De az Apex fölöslegessé tette.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #56528 üzenetére
Nincs. A "szaggatásnak" n+1 oka lehet, találgathatunk háromezerig. Sztem kicsit geekebben kéne hozzáállni. Tesztelni a sávszélességet, nézni logot, stb.
Ami a másik kérdést illeti, azt nem is értem. Tudomásom szerint a Launcher maga az ablakkezelő (mint Linuxban a Gnome, Unity, KDE, XFCE, stb.). Ablakkezelő nélkül legfeljebb terminálból, parancsokkal tudsz irányítani. Vagyis én úgy gondolom, hogy a gyári ablakkezelő is egy Launcher, ami szabadon cserélhető. Néhány spec. gyártói megoldással lehetnek problémák, amik ragaszkodnak az adott ablakkezelőhöz. Pl. Samu Spen funkciók. Ha a P6 -on nincs ilyen spec. alkalmazás, amit használsz is, akkor én símán dobnám a gyári kezelőfelületet. Minden kütyümre felteszem az Apexet. Mindent megtalálok ugyanott, ugyanúgy. A példában a kényelmi rész a lényeg, nem az Apex. -
petipetya
nagyúr
válasz
zeon.hu #56428 üzenetére
Kérdés, hogy mi történik ekkor egy bejövő hívás során? Ugyebár a teló képernyője feléled, a hálózat átvált 2G-ről 3G-re és ezáltal megszakad a hívás?
Az Xposed + Gravitybox kiegészítőkben (vagy hogy nevezzem) van ilyen funkció, legalábbis nekem elérhető volt a Nexus 4 esetén.
-
törölt tag
-
zeon.hu
nagyúr
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #55628 üzenetére
Nem felejtettem el, csak a shellparancsos megoldást végső fegyverként használnám. Ha átnézel a topikba, akkor láthatod, hogy az utóbbi pár napban elég sűrű a Robot mozgás.
Tamás azon van, hogy a felmerült stabilitási problémákat orvosolja (úgy tűnik, hogy sikerrel). Ha visszaállok az utolsó, stabil, Play verzióra, abban még nincs az a funkció, ami Neked kellene. Ezért inkább megvárom a javítást és utána tesztelem a wifi hálózat tiltást. Szerencsére Tamásnál az ilyen javítás többnyire nem napokat, hanem órákat jelent.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #55421 üzenetére
Ha hétvégén békén hagynak melóilag, akkor letesztelem. Már írtam Tamásnak, hogy a Robot legutóbbi frissítése nálam sem kerek. Több droidon is megakadnak a parancsaim. Már írta Tamás, hogy a wake lock -ban módosított vmit, ami lehet, hogy hiba volt. Sztem Te is ebbe szaladtál bele. Abban bízom, hogy shellparanccsal át tudom íratni azt a sort a conf -ban és akkor rövidre lehet zárni ezt a kérdést, mert a Robottal lefuttatod a shellparancsot és ennyi. Azt nem tudom, hogy a másik program miért csinál ilyet. Arra tippelek, hogy akkor történik a gebasz, amikor a router megújítja a kapcsolatot.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #55295 üzenetére
Wifi Connection Manager Azt nem tudom, hogy van-e widgete, de tiltani/engedélyezni tud. Pontosan azt csinálja, amit odaát írtam. A
/data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf
fájlban az adott hálózat bejegyzésnél hozzáreszi/elveszi a
disable=1
sort. -
twine
veterán
válasz
zeon.hu #55295 üzenetére
wifi priority
Én egyszer sem használtam, de "félre raktam" a play-en, mert érdekesnek találtam...van ingyenes változata is...próbáld ki, hátha hasznát veszed -
törölt tag
válasz
zeon.hu #54468 üzenetére
Nézz át a topikba!
Sosem titkoltam, hogy elfogult vagyok Tamás munkáival kapcsolatban. Ez a kérdés 10 -körül jelent meg odaát a topikban. 5 óra múlva van rá opció a Robotban. Ezt hívják supportnak.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #54459 üzenetére
Találtam egy Tasker/E-Robot beépülőt, de Te talán előrébb lennél ezzel a Wifi Connection Managerrel. Sajnos, most nem tudok több wifi hálózatos tesztkörnyezetet összehozni, de úgy látom, hogy ha már egyszer csatlakoztál egy hálózathoz, arra lehet szűrni, vagy kizárni. De azt nem tudom, hogy ezt csak a pillanatnyi csatlakozáshoz használja, vagy általános szabályként.
Siriusb:
Az app megállítás lehetséges, de sztem nem a "legszebb" megoldás. Egy wifi csatlakozáshoz sok összetevő kell. Elég egyet elállítani ahhoz, hogy ne tudja felépíteni a kapcsolatot. MiniPC -n sok olyan trükköt látok, amiknél lehetőség hiányában nem az Android rendszert szólítják meg, hanem közvetlenül a kernelt. Ilyesmihez nem nagyon vannak alkalmazások a Playen, mivel SDK -val ilyet nem lehet fejleszteni. De attól még a lehetőség adott, hisz a linux kernelparancsok nagyrészt működnek Androidon is. A hálózati kapcsolatok alapelemei pedig azonosak minden platformon.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #54456 üzenetére
Sztem teljesen jogos az igény és érdekes probléma. E-Robotban van egy pár, wifire vonatkozó beállítás, pl. SSID szerinti megkülönböztetés is. Átnéztem a lehetőségeket, de nekem nem egyértelmű, hogy melyiket kéne alkalmazni. Sztem kérdezz rá az E-Robot topikban! Tamás (a fejlesztő) is figyeli és szokott segíteni.
-
air
nagyúr
válasz
zeon.hu #54452 üzenetére
Lekapcsolódás után mindig töröld őket! Esetleg Taskerrel vagy más automatizálóval lehet írni olyan szkriptet, ami a wifi kikapcsolása után lefut, és automatikusan törli a nem kívánt AP-ket.
Szerintem a rendszer működését felhasználói alkalmazással nem tudod megerőszakolni. Vagy ha mégis, akkor annak az alkalmazásnak folyamatosan futnia kell, és ellenőrizni, hogy van-e a környezetedben olyan AP amire szabad csatlakozni, vagy olyan amire nem. Ezt nem gondolom jó megoldásnak. -
raziel01
veterán
válasz
zeon.hu #53800 üzenetére
Tiltsd le a fájlhozzáférést a fájlkezelőnél úgy, hogy ne legyen ebből gond.
Szerinted?
Megbízható alkalmazásokat használj amik több 100 ezres letöltésnél állnak és ne foglalkozz az engedélyekkel.Engem se érdekel, hogy a Nova launcher, Switfkey, Tasker mikhez kér engedélyt. Megbízok bennük.
-
oncsi
őstag
válasz
zeon.hu #53259 üzenetére
Ebben a pillanatban néztem, és 13h kor jöt a frissitési értesítés. Aki felrakta annak nem megy.
Nemszoktam auton hagyni a frissitést, így nekem megy a mindig Tv tökéletesen most is. Minden szabadon vehetö csatornán van rendesen hag is.Biztos le lehet venni valahonnan a régit is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zeon.hu #53041 üzenetére
Én még reménykedek.
"Az ingyenes MTVA FIFA VB applikáció Android, iOS és Windows Phone 8 operációs rendszeren is elérhető lesz. Az esemény előtti héten élesedő online tartalmak közül az élő közvetítések, ismétlések, összefoglalók csak magyarországi IP-címről érhetők el."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- OLCSÓ MONITOROK
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest