Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• speedbump

tag

Sziasztok.

Ahogy a korábbi hozzászólásomban írtam egy egyszerű emlékeztető alkalmazást szeretnék írni.

Már szinte teljesen készen van: működik a felhasználói felület, adatbázisba menti az emlékeztetőket stb.

A telefon indításakor egy (android.permission.RECEIVE_BOOT_COMPLETED) egy broadcast receiver elindítja a jobscheduler-t, ami periodikusan meghívja azt a rutint ami ellenőrzi, hogy kell-e emlékeztetőt megjeleníteni a felhasználónak és egyben azonnal újraidőzíti a jobscheduler-t.

Minden szuper, működik, emlékeztet stb..

Van viszont egy komoly probléma: ha a felhasználó az alkalmazást nem egyszerűen bezárja a vissza vagy a home gombbal, hanem ki is söpri a futó alkalmazások közül (force close) akkor onnantól kezdve minden leáll és nem kap értesítéseket.

Nem tudom, hogy ez csak bizonyos telefonokra igaz (nekem xiaomi redmi4-esem van), vagy az összesre, de a lényeg a lényeg az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám automatikusan újraindítani a szolgáltatásnak a jobscheduler részét? Tudom, hogy ez általában nemkivánatos, de azt is tudom, hogy egy csomó alkalmazás megteszi valahogy. Hiszen ha pl kisöpröm a vibert, attól a következő üzeneteket ugyanúgy megkapom.

Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák