- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalanius
tag
válasz
speedbump #4789 üzenetére
Már nem szükséges, de 25-ös SDK-ig kellett, mert a return type adott esetben View volt. 26+ compile esetén viszont a metódus:
public <T extends View> T findViewById (int id)
Itt egy forrás hozzá, ahol külön is említik, hogy így a legtöbb esetben nem kell már kasztolgatni.
szerk. a compile sdk beállítás a fontos itt, nem a min.
-
vlevi
nagyúr
válasz
speedbump #4784 üzenetére
Viszont vannak olyan dolgok, amik egy android verzióban máshogy vannak, mint a másikban.
Én pl. azzal szívtam, hogy android 4.4-től van getExternalStoragePublicDirectory de 4.2 vagy alacsonyabb verzióban nincsen. És lefordul a kód, és fut 4.1-n is, egészen addig a pontig, amíg a meg nem hívod a getExternalStoragePublicDirectory-t, mert akkor behal.Erről van szó :
File pat;
String mc_all;
if (Build.VERSION.SDK_INT >= Build.VERSION_CODES.KITKAT) { // public dir csak kitkattól felfelé van.
pat = Environment.getExternalStoragePublicDirectory(Environment.DIRECTORY_DOCUMENTS+"/limlom");
} else { //
pat = new File(Environment.getExternalStorageDirectory() + "/Documents/limlom");
}
-
domel
tag
válasz
speedbump #4775 üzenetére
Néztem a programodat, ha kilövöm a task menüből, akkor nem működik tovább. Ha újra indítom a telefont, akkor nem indul újra sem. Szerintem rossz irányba mész el ezzel a BroadcastReceiver Manifest-be regisztrált különosztállyal, inkább azt keresd meg, hogy amit én küldtem kódot, az miért áll le a program kilövésekor
Nézd meg ezt:
[xiaomi beállítások]Én még olyan programot nem láttam a háttérben működni ami nem Service, és a task menüben sem látszik. Ha a Facebook Messenger-t kilövöd, az sem működik tovább?
-
domel
tag
válasz
speedbump #4772 üzenetére
Ok, tedd fel zip-ben valahova, kiváncsi vagyok én is rá. A xiaomi-nál nincs valami védett alkalmazások mappa a beállítások menüben? Androidban az a rossz, hogy egy verzióváltás után hetekig hibákat keresek. Eddig a legdurvább a Lollipop-Marshmallow átállás volt...
-domel
-
domel
tag
válasz
speedbump #4770 üzenetére
Innen letöltheted [link]
Kicsomagolod a zip-et, majd betöltöd. Valószínűleg kell az android stúdióban a
Build->Clean Project
vagy
Build->Rebuild Project
hogy beforduljon, mert az nélkül olyan mappákban fog keresgélni, ami csak az én gépemen létezik. A program másodpercenként növel egy számot, de az a valóságban 5 másodperc lesz, mert a Marshmalow óta korlátozták az AlarmManager túl sűrű használatát. Ez a program akkor is működni fog, ha kilövöd a programot, kivéve ha Huawei a telefonod, mert annak van egy "Védett alkalmazások" menüje, ott kell bejelölni az app-ot, ha azt szeretnénk hogy a task menüből is kilőve tovább működjön a Service -
domel
tag
válasz
speedbump #4765 üzenetére
A Service túl tudja túlélni egy program kilövését (még akkor is, ha a taskmenüből lövöd ki), ehhez előtérbe kell helyezni a Service-t illetve az időzítésnek is egy előtér-flag-et kell adni, hogy leválaszd az őt létrehozó osztályt. A fenti módszerhez én AlarmManager-t használok időzítésnek, és nagy kérdés hogy működik-e a dolog JobSchedule-al. Szerintem rajtad kívül itt senki nem foglalkozik JobSchedule-al, mert bár biztos az a jövő, amíg bele nem kényszerítenek addig jó nekünk az AlarmManager is.
Ha gondolod, összedobok valami gagyi activity-service demonstráló kódot ami túléli a kilövést is, de abból lehet hogy csak holnap lesz valami
-domel
-
speedbump
tag
válasz
speedbump #4765 üzenetére
Illetve hát nyilván nem is az a lényeg, hogy hogy lehet újra elindíani a job-ot hanem, hogy hogyan tudnám megoldani az alapproblémát vagyis azt, hogy akkor is megkapja az értesítést a felhasználó ha kisöpörte az alkalmazást a memóriából. Ha ahhoz újra kell indíani a job-ot akkor az érdekel, ha van más - jobb - megoldás akkor az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Keresünk dokkolókat
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest