Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb táblagép kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11", 12-13" vagy 14"-nél nagyobb?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
■ Új vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Legutoljára mikor néztem, ezt még nem láttam.
Mindenesetre a francia amazonon official xiaomi bolt 30k-val olcsóbban adja szállítással egybeszámolva. Az ilyen whatever boltokat annyira nem szeretem - főleg, hogy simán benne van, hogy valami kínai / ázsiai belpiacos verzió importja akár.
-
-
kchryss
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Centiben nem számoltam ki. Az OP pad 2-nek kb 1 collal nagyobb a képátlója, kicsit ritkábban vannak a képpontjai.
Tegnap este mozizgattam a OP Pad2-vel. Jó fényerő beállítással sötét szobában fel sem tűnik hol van a tablet széle és hol van a fekete csík. Engem egyáltalán nem zavart a fekete csík, észre sem vettem. Nappal lehet hogy zavaróbb az erre érzékenyeknek.
-
kchryss
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Mekkora baromságokat tud összehordani az AI ...
Kérdezd már meg tőle hogy 7:5 vagy a 3:2 képarány-e a négyzetesebb?!
7:5=1,4
3:2=1,5
A négyzet aránya kereken 1 lenne, minél közelebb van az 1-hez annál négyzetesebb az arány. Szóval az AI fordítva mondta.
De egyébként elég csak ránézni a két tablet felbontására: 3200 x 2136 vs 3000 x 2120. Kb ugyanakkora függőleges képpont mellet melyik lesz négyzetesebb ahol több vagy ahol kevesebb a vízszintes képpont? 200 képponttal szélesebb a xiaomi ... -
kchryss
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Nem is baj ha lefelezetten megy mert átalakító nélkül egyelőre nem tudom gyorsan tölteni és így nem fogyaszt annyit gondolom. PC-re dugtam rá, ott több óra alatt ment bele 10%.

40%-on volt mikor kibontottam. Most van 60%-on.
Majd ha játékokat tesztelek akkor kell a nagy teljesítmény, ott kipróbálom amit írtál. Ma csak mozizgatok és böngészek vele, ahhoz nem kell izzasztani. -
kchryss
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Életem első tabletje. Szóval még csak ismerkedem magával a tablet érzéssel is. Eddig tetszik.

Ugye alapvető probléma hogy ahány felhasználási terület annyi féle tablet kéne az embernek. Film/videó fogyasztásra jobb lett volna egy oled-es 16:10 képarányú tablet mint a magicpad 2 / 4, rajzolni egy ipad vagy legalább egy EMR tollal kopatibilis kijelző mint néhány samsung, olvasni egy e-ink-es ebbok olvasó, játszani egy 8-9 colos erőgép.
Ez a OnePlus Pad 2 azért tetszett meg mert bár semmiben sem a legjobb, de mindenben elég jó. Nem ideális a képarány a filmezéséhez de sokkal jobb mint egy telefon, engem nem zavar annyira a fekete sáv, a kijelzője pedig gyönyörű még akkor is ha nem oled. Méretaránya tökéletes lenne rajzoláshoz csak a toll nem annyira profi hozzá, de azért egy átlagos univerzális tollnál elvileg sokkal jobb és azért lehet vele rajzolni (ezt csak akkor tudom tesztelni majd ha sikerül beváltanom végre az alis pontjaim és abból veszek egy stylo 2 tollat). Ebbok olvasónak és játszani kicsit nagy, de mindkettőben jobb mint egy telefon így nekem előrelépés. Jegyzetelni tökéletes lenne, de most épp nem tanulok semmit.
Ideális tablet ahhoz hogy tesztelgessek, próbálgassam a dolgokat és kiderüljön hogy mire van igazából szükségem. És azért vettem meg ilyen bátran mert olyan áron volt hogy ha véletlen kiderülne hogy másra van szükségem akkor el tudom adni olyan áron hogy pénzemnél maradjak.Töltöt amúgy én is kaptam hozzá 67 wattosat. Viszont mint kiderítettem ez indiai töltő. Magyar aljzatokba nem lehet bedugni, kéne hozzá egy átalakító. Túl duci: [kép]
Valószínűleg az egész tablet egy indiai piacra szánt global verzió mert a használati utasítás is angol és indiai nyelven van.
Egyébként rögtön lehetett magyar nyelvet és magyar régiót választani, azonnal frissítette magát android 14-ről feljebb aztán még utána is jött egy csomó frissítés.
#97174 vendingo
Nekem DPD hozta. Elég vékony bubis zacskóban volt maga a tablet doboza. Féltem nehogy sérülten érkezzen de szerencsére úgy tűnik hibátlanul működik. -
kchryss
veterán
-
kchryss
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Nálam már 100k alatt van.
Nagyon elgondolkodtam hogy megvegyem-e.
Ár érték arányban kiváló lenne. Ami ellene szól hogy nekem videó/film nézés lenne az elsődleges és ahhoz nem ideális a képaránya. Illetve sokan panaszkodnak hogy sok esetben nem működik a HDR például netflix esetében vagy mkv fájlok lejátszásakor.
A hozzá való Stylo 2 ceruzáról pedig elég rossz véleménnyel vannak tesztek rajzolás terén. Szóval ez a tablet jegyzetelésre, napi munkavégzésre ilyen mindenes tabletnek lenne ideális ebben a szerepkörben viszont nem használnám ki.Honor MagicPad 2-vel szemezek már hónapok óta. Fekete péntek körül 133k-ért elcsíphettem volna billentyűzettel és ceruzával, de túl sokáig kivártam és lekéstem róla, ezt bánom azóta is. Most ez is jó árban van 120k alatt ugyanebből a boltból, de billentyűzet és ceruza nélkül.
Lehet inkább gyűjtögetek még és a Honor MagicPad 4-re vadászok év végén ha lejjebb megy az ára.
Vagy hátha OLED kijelzővel jön majd a OnePlus Pad 4. -
-
-
-
vendingo
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Arra kellene, ha vidéken vagyok és néznék valamit, akkor tudjak tölteni. Otthon a nagy gép nekem sokszor macera, csak azért odaülni, hogy leszedjek valamit. Csak torrentezésre használom, 15 éves gép, mire feláll, betölt, kikeresem, letöltöm, ssd-re másolom, tv-re dugom.... rengeteg idő és macera. Havi 1-2 alkalommal szoktam egybe sokat tölteni vele, de néha új megjelenéskor leszednék valamit frissen, erre jó lenne a tablet is.
-
nonsen5e
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Lehet, bár az előző ceruzát rajzolós reviewban lehúzták, és kipróbálni sem volt sehol lehetőségem.
Amikor november/decemberben mentem xiaomi boltba BP-n, már mondták, hogy ceruza kifutott, náluk sincsen raktáron, már a kiállítási darabot is eladták, várjak a 8 megjelenésére.A linket köszi!
-
yuing
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
A Xiaomi Pad 7-re elvileg viszont mindössze 3 év support van a trust.mi.com oldal szerint.
Az elég kevés manapság.
A másik kettő ennek a dupláját kínálja. -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
lowzor
üzenetére
Xiaomi Poco Pad 12.1 8GB RAM 256GB Grey lett .
Köszönöm a segítséget -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
lowzor
üzenetére
Ezért szoktam belinkelni a Notebookcheck review-kat, mert ott nagyon részletesen tesztelik a kijelzőt:
mindkettő TFT
Samsung Galaxy Tab A9+ review
Xiaomi Redmi Pad 2 4G review -
cs.zs.
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
"...Ettől függetlenül 6 giga ramos tabot biztos, hogy nem vennék..."
Nyilván itt is függ attól, mire lenne használva.
10,61" (2023-as) Lenovo tabletünk 4/128GB. Mindig is filmnézésre volt használva. Otthon letöltés, aztán net-mentes helyen megnézés. [kép]
Erre a célra a csodaszép kijelzőjével és a szuper hangrendszerével pontosan ugyanúgy alkalmas most is, mint új korában.A 4 GB ramos Snapdragon 680 pedig új korában sem volt játékokra különösebben alkalmas, és azóta sem az.

-
Speeedfire
félisten
-
nonsen5e
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Elég furcsa, hogy itt is az van, hogy amíg a Pad 7 az 4 Android főverziót kap 2031-ig tartó security update mellett, addig a Pad 7 Pro az csak 2-t és security updatet 2028-ig.
Ez úgy látszik trend, hogy az olcsó(bb) cuccok több supportot kapnak. Honornál is a legolcsóbb telefonok kapnak pár évet, míg a flagship tablet csak 1-et. Alapból cinikusan azt mondanám, hogy tuti azért, mert úgy számolták ki, hogy aki flagshipet vesz, az úgyis végtelen pénzen ül és jövőre majd megveszi a legújabbat.
Ugyanakkor a Mi esetében itt alig van árbeli (és funkcióbeli) különbség sem, szóval ez az elmélet sem feltétlen állja meg a helyét. -
sunny1
tag
válasz
lowzor
üzenetére
A oneplus jobb?
Ami nekem a legfontosabb az a frissítés.
Pár napja kérdeztem a xiaomi ügyfélszolgálatát róla,de csak az A.I. válaszolt.,még csak nem is a konkrét kérdésre.
Win 10-es asztali gépet váltanák ki a tablettel.
Kitől tudnék hiteles infót kapni hogy mennyi frissítést fog kapni? -
Ciccuka
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Egy tablet, nem csak a processzorból áll. Attól, hogy 2-3 főalkatrész jó, nem lesz automatikusan az egész merőben jobb. A rendszer (OS) és a támogatás is sokat számít.
A másik, hogy abban az ársávban egész más elvárásai lehetnek a potenciális vevőjelöltnek. Legalábbis többért többet is várunk el alapból általánosságban. -
Dr.NX
Topikgazda
-
blueye
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Akkor eldőlt.
Esetleg ha még nagyobbat szeretnél: [Oneplus Pad 3 13.2"]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Apple iPad Mini 6 64GB Wifi + Cellular eladó! 98% Akku, Patika, garis
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX