- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
petrson #83423 üzenetére
lehet, hogy olyan file rendszer volt rajta, amit nem tud kezelni.
Próbáld meg exFat-re formázni, vagy ntfs-re. Nemtom, melyiket kezeli az android.
Ha linuxon vagy, akkor ext2/3/4 is mehet rá. Én mindig ezekre formázom, mert csak linuxos gépek és android között használok pendrive-ot. -
Sziasztok!
8 colos tabletben melyik az ajánlott?
Netezéshez, egyszerű játékhoz és viber+messenger+facebook+instagram+whatsapp-hoz kellene.
Előny, de nem feltétel, ha népszerű modell, és jönnek majd rá főzött romok.
Bőven 100 alatt lenne jó megúszni, de a 100 az eléggé maximum határ. -
Sziasztok!
Tabletet szeretnek vasarolni hosszu tavra, otthoni felhasznalasra.
- 8", vagy felette
- legalabb fHD felbontas
- minel jobb hardver, minel erosebb akksi
- 120k a felso hatar.A felhasznalas:
- jatek
- webbongeszes sok tabbal, es neha ket bongeszo is fut egyszerre
- email: 3db fiok 10 percenkenti frissitessel, mindegyik kulon kliensben van setupolva
- chat: messenger, viber, slack, whatsapp, telegram - mindegyik fut mindig
- terkep: google maps, bringas es kirandulos terkep, gyakran futnak egyszerre
- egyeb altalanos progik: youtube, shazam, videolejatszo, stb.Eddig mindezt egy asztali gep vegezte gond nelkul, de hely szukeben vagyok, igy csokkentenem kell a kutyuim meretet.
Feltettem minden nekem kello appot egy Nexus 7 2013-ra, es hat elegge docogos, pedig kiprobaltam a gyari 6.01-es szoftverrel is, es a legujebb 7.1-es LineageOS-sel is. Utobbi piciket gyorsabb, de igy is keves a hardver; amikor epp nem limital a 2GB Ram, akkor az akksi merul hamar es a tablet forrosodik a terhelestol - es nem csak jatek eseten.
Szoval ennel sokkal izmosabb SOC-ra van szuksegem.Eddig ezek merultek fel sorrendben:
- Samsung Galaxy Tab S4 -> megfelelo lenne, de marha draga. Ha SD 850 lenne benne, akkor talan adnek erte 170 ezer FT-ot. Ebben az tetszik, hogy a Qualcomm procinak hala, eselyes ra kesobb a hivatalos LineageOS.
- Mediapad M5 -> Eddig ez a leginkabb elfogadhato, de felek tole, hogy nem sokaig lenne eleg a SOC ereje, es akkor meg nem keves erte a 105-115K.
- Teclast T20 -> tudom, hogy meg gyengebb, de legalabb fel aron van. Itt az zavar, hogy a gyari 7-es droid utan nem sok eselyet latom ujabb verzionak, es tudtommal a MediaTek procis gepekhez nem surun vannak karcsusitott fozott romok sem.
(Ez valamennyire igaz a Huawei tabletre is).Szoval eddig itt tartok, nemi tipp, vagy info jol jonne a valasztashoz.
Legszivesebben valami SD850-os izom tabletet vennek ChromeOS-sel, ha lenne ilyen.
Vegso esetben egy laptop lesz, de azt nagyon nem csipnem. -
Sziasztok!
10+ colos tabletet szeretnék venni általános, de intenzív használatra.
Mivel a garanciát buknám, ha egyből LineageOS-t raknék rá, így fontos, hogy a szoftveres oldala is rendben legyen, legalább a gari idő alatt.
Menél kevesebb nagytesó kukkoljon.
Sokáig tervezem használni, így a leginkább bevált típusokat, márkákat preferálom.Laptop helyett veszem, így tudok rá nagyobb összeget szánni, de 150-nél jó lenne, ha megállna a móka.
Mit javasoltok ilyen feltételek mellett?
ui.: Fejlesztői eszközként is fog szolgálni, így kizárólag az ARM64 procis tabletek jönnek szóba.
Kösz elöre is a tippeket!
-
válasz
F.B.I. #67427 üzenetére
Kössz a tippet, de nekem a tablet 100%-ig fejlesztésre kell.
Méghozzá úgy, hogy közben magát a rendszert is szétszedem (saját Cyanogenmod 13 build).
Emiatt az intel proci szóba sem jöhet (nincs rá GPU driver), meg úgyis 99%-ban natív kódot írok, amit alapból nem kedvező intelen csinálni.
Emiatt lenne jó a nexus 7 2013, de nem tudom, hogy menniyre megbízható, mert ha nem, akkor lehet, hogy költök rá inkább többet. -
válasz
tjb007 #67065 üzenetére
Oks, kössz!
A linkelt CONCORDE Tab PRIME milyen téren lenne problémás? Mitől nem jó vétel?
(#67064) cidalain: Én sokáig hazsnálom a cuccaimat, a 2011-es Xperia Ray telómat is csak azért cseréltem le kb. egy hónapja, mert tönkrement. Egyébként maradt volna.
A tablet terén sem várható, hogy nőjenek az igényeim. SD filmeket 4 év múlva is le fogja tudni játszani, ha nem megy tönkre, a HD meg szerintem felesleges 7 colos kijelzőn. -
válasz
tjb007 #67062 üzenetére
Nagyjából 30ezer Ft alatt gondolkodtam.
Eddig két konkrét jelöltem van:
1.) Lenovo IdeaPad A7-10 ADAM - összesen 4 év garival 27k lenne
2.) CONCORDE Tab PRIME - ennyiért lehet, hogy érdemes bevállalni a kevés garit.Nem tudom, hogy a MM-ban lehet-e plusz garit venni ehhez.
-
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni.
A leges legolcsóbbat szeretném venni, ami megfelel a következöknek:- legyen új, minél több itthon érvényesíthetö garival
- megbízható legyen
- IPS kijelzö
- az érintö normálisan müködjön, ne legyen kínszenvedés használni
- jó üzemidöKizárólag három dologra lesz használva:
- SD filmek lejátszása
- olvasás
- egyszerü játékok futtatásaElöny, de nem feltétel:
- GPS
- Bluetooth
- USB OTG támogatásAmi nem kell:
- erös proci
- nagy felbontás
- friss OS
- hátsó kamera
- NFC
- SIM kártya kezelés
- egyéb csoda-fícsörökMit javasoltok?
-
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni.
Az elvárások:
■ 8+ hüvelyk (16:9/16:10 képarány)
■ normális kijelző, ami alkalmas filmezésre (1024*600 már elég, ha IPS)
■ használható tapipad
■ HDMI
■ USB OTG képesség
■ lehet új és használt is
■ itthoni és külföldi vásárlás egyaránt játszik
■ felhasználás: filmnézés, net, esetleg offline térkép
■ 30-35 körül meg szeretném úszniElőny, de nem feltétel:
■ erős akksi
■ megbízható, stabil CyanogenMod támogatás
■ jó lenne, ha kibírna 3-4 évetGPS, 3G, kamera, stb. nem kell, bőven elég a wifi.
Belső tárhelyre férjen el 5-10 progi, az adatok kártyán lesznek.Lehetőleg valami megbízható kütyüt szeretnék, nem MyAudio Next S7 szintűt...
Kössz!
-
válasz
tjb007 #52042 üzenetére
Köszi!
5-8 col között keresek, inkább a kisebbek felé hajolva. A lehető legolcsóbbat keresem, ami megfelel az elvárásoknak.
Ha ez az összeg túl magas, akkor mégis valami fényképező lesz. Egyelőre csak feltérképezem a terepet.Kössz!
mod: A képátlóból látható, hogy egy telefon is lehetséges.
-
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék tabletet vásárolni fényképezésre.
Azért gondoltam tablet-re, mert nagy a képernyője, nem kell hozzá szemüveg, nincsenek számokra szükségtelen beállítások, és nem kell a gépre másolgatni a képeket a megnézéshez.
Még nem vagyok biztos a dolgomban, mert lehet, hogy nem is létezik az igényeiknek megfelelő tablet.Szóval a következők lennének fontosak:
- jó minőségű kamera
- gyors fókusz
- bármilyen vaku
- ips kijelző
- megbízható típus legyen, sokáig megbízhatóan működjön
- nem kell csúcskategória, sőt, bőven elég egy tök alap hardverLétezik ilyen?
Tudom, hogy ez Anddroid-os topik, de más OS is jöhet.Kössz!
-
Sziasztok!
Olcsón érdemes játszós tebletet venni?
Ilyen 150 dodó körüli pandawill-es ketyerékre gondolok.
Régen instenítették az Allwinner A31 procit, de már olyat is hallottam róla, hogy a 40nm-es csíkszélesség miatt alacsonyra kellett venni a GPU órajelét, és így már nem is olyan jó vétel.
Ebből mi igaz?
Ha nem A31, akkor milyen SOC-ot keressek?Köszi!
-
válasz
tjb007 #27804 üzenetére
Köszi az infót!
Igen, én is a kínai tepsifonokat néztem eddig, és ezek közül is szándékozom válogatni, csak mivel nekem nincs szükségem jópár funciójukra (telefon, sms, kamerák, gps, közelség érzékelő, dual sim, stb.), gondoltam megpróbálom ugyanazt még olcsóbban megszerezni, hiszen kizárólag intenzív netezésre kell.
-
Sziasztok!
Létezik olyan 5-5,5 colos tablet, ami 3G-s és gyors proci van benne (pl. MTK6577 vagy hasonló sebességű)?
Előny lenne a jó szoftver támogatás (ideértve a főzött ROM-okat is) és a jó felbontású kijelző.GPS, kamera nem kell.
Köszi!
-
válasz
z0d1AK #27703 üzenetére
Passzívan biztosan nem lehetséges, hiszen analóg jel nem jön ki semmilyen HDMI-ből.
Csak valami aktív D-A átalakítóval lehetséges, de azok közül is érdemes olyat választani, ami külső forrásból nyerik az energiát, mert azok, amik a HDMI-ből szerzik az tápot elég korlátozottan működnek: [link] Ráadásul szerintem az üzemidőnek sem tesznek jót.
-
Erre tudsz válaszolni?
A Galasy S3 / Note 2 is olyan gyenge játékban, mint az RK3066? Youtube-on gyakran ezeken demózzák a játékokat HD felbontásban. Elvileg a GPU ugyanaz bennük, mint a RK3066-ban - Mali400*4@266Mhz
Tisztázás kedvéért: nem kötekedés vagy értetlenkedés a célom, csak szeretnék minél többet tudni ezekről.
-
Heló!
Köszi a kimerítő választ!
Azért gondoltam RK3066-ra, mert azt hallottam több embertől, hogy az RK3066 1280*800-ban minden játékot folyékonyan visz. Ráadásul az AnTuTu eredmények is azt mondják, hogy 3D-ben hozza a Galaxy S3 vagy egy Tegra3 erejét 3D-ben (~1300) és 2D-ben (~300) is. Igaz a proci gyengébb, de gondolom inkább a GPU a szük keresztmetszet játéknál. Vagy tévedek? Nyilván nem egy tesztprogi alapján akarom megítélni, pont ezért kérdeztem utána valós játékokban.
Azért akarok kínaiban játékos tabetet venni, mert az eddigi infók szerint bőven lehetséges.
Tudnál esetleg valamit linkelni, ahol látszik, hogy a Tegra3 vagy a többi márkásabb Soc előnye, az RK3066-hoz képest?
Köszi!(#27411) Destr4ct: Igen, létezik pár fajta.
Egyébként köszi a választ, igazad van, a 4:3 képarányból adódó hibák előfordulása lett volna a következő kérdésem.
(#27414) csibe1: azért írtanm retinásat, mert pont akkora a mérete és felbontása, mint a retinás iPad-nak (9.7 col, 2048*1536). 1024x768-ban válogathatok 8 és 8,7 col között.
Egyelőre az RK3066 és a felbontás viszonyára voltam kíváncsi, utána jön a konkrét tablet választás. -
Sziasztok!
Még mindig játékra keresek tabletet.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a mai csúcs Androidos játékok mennyire használják ki pl. egy RK3066 erejét.
Illetve mivel járok jobban, ha pl. egy 1024x768-as tabletet veszek, vagy egy retinásat.A retinás esetén félek, hogy hamrosan nem lesz elég az RK3066 ereje, az 1024x768-nál meg az a gáz, hogy biztos vannak / lesznek olyan játékok, amiknél jelentős előny a nagyobb felbontás.
Erről mi a véleményetek?
Köszi!
-
Sziasztok!
Pár hete bukkantam egy olyan kínai webáruházra, ahol plusz zsetonért be lehet pipálni valami olyasmit, hogy pluszban átnézik a vásárolt tabletet, hogy minden rendben van-e vele.
Nem tudjátok, hogy melyik lehet ez a webáruház? Nem találom, bárhogy guglizok.Köszi!
-
Sziasztok!
Ajándékba szeretnék venni egy tabletet február végéig.
Cél: játék
A 1280*800-as felbontású tabletek között nézelődöm.
Első kérdés, hogy az oolcsón megúszható RK3066 / Amlogic chipes tebletek felveszik a versenyt a Nexus7-ben lévő tegra3-mal?
Illetve az olcsó tabletek között előfordul olyan, hogy a gravitációs szenzor késleltetve műxik, rontva ezzel a játékmenetet?
Minden szempontból villámgyors táblát szeretnék. Főzött ROM telepítése nem gond, ha februárig várhatóan olyan állapotba kerül az adott Rom, hogy ne legyen vele semmilyen probléma.A játékon kívül nincs más szempont.
Köszi!
-
Az árkategória számomra is kérdéses.
Van egy 7 colos tabletem, amit kissé kicsinek érzek filmezésre, és attól függ, hogy beruházok-e egy 10.1-esre, hogy mennyiért tudok hozzájutni.
A pandawill-en néztem, és ott 150-180 dodó között láttam ilyeneket, de annyit nem ér meg nekem.
Az ennél olcsóbbakban pont a kijelző gyenge. Inkább lenne bennük valami gyenge hardver.A kérdésemet azért tettem fel, hátha tudtok valami ilyesmi (akár régi) típusról, amit én nem láttam a pandawill-en.
-
Sziasztok!
Kizárólag fimnézésre keresek 10 colos vagy nagyobb tabletet.
Hardver tekintetében kevés a megkötés:
- betekintési szög legyen elfogadható
- kapacitív panel
- Minél szélesebb a képarány, annál jobb.
- microSD foglalat (vagy USB OTG)
- simán vigyen minden film formátumot (h264, divx, xvid, stb.) legalább 720p-ig.
- hangszóró minősége élvezhető legyen
- minimális ár.
- egy jó hosszú filmet bírjon végig az akksija.Előny, ha nem megy tönkre 2 nap alatt.
Android verzió tök mindegy.
Hardver mindegy, csak a fentieket kell tudnia.Melyik a legolcsóbb típus, ami ezeket tudja?
Köszi!
-
Sziasztok!
Androidos tabletet szeretnék venni elsősorban játékra, de néha filmet is néznék rajta.
Láttam neten, hogy az nVidia tegra zone kínál olyan játékokat, amik nem futnak más eszközön, vagy csak gynegébb grafikával.
Ugyanakkor olyasmit is olvastam, hogy megoldható a dolog némi hekkeléssel.
Ebből mi az igazság?Másik kérdés, hogy az RK3066 SOC-cal szerelt kínai tabletektől mit várhatok?
pl ettől: [link]
A Soc elméletileg igen erős, grafikában akár gyorsabb is lehet a Tegra3-nál - mali400 mp4.A Nexus 7 lenne az igazi játékra, de hiányozna az SD kari.
Ha megoldhatóak az nVidia féle plusz dolgok pl. egy RK3066-os, vagy hasonló tableten, akkor egyértelműen az lenne a jobb.További kérdés, hogy mennyire valószínű, hogy 4.1-et vagy későbbi OS-eket fogok tudni rakni a kínai csodára? Oké, hogy a rockchip jó támogatással bír, de kérdés, hogy menniyre?
Köszi szépen a felhomályosítást előre is!
Üdv: Bici -
Sziasztok!
Szeretnék beújítani egy OLCSÓ Androidos tabletre.
Felszereltsége nem érdekel, se HDMI, se BT, se egyéb cucc nem érdekel, mivel kizárólag játékra kell unokaöcsémnek. Még netezni sem fog rajta.
Olyan típus érdekelne, amiben erős a hardver, legalábbis a kijelző felbontásához képest.
Nem feltétlenül Tegra3-as csodára gondolok, de valami olyasmire, ami nem egy Allwinner A10, vagy hasonló cuccot tartalmaz. 4:3-as képarány előnyös, de nem feltétel.
Leginkább valami 2 magos cucc lenne jó komoly 3D gyorsítással, de nem találok olcsón ilyet.Van valami ötletetek?
Köszi!
-
Sziasztok!
Internetezésre alkalmas androidos tabletet szeretnék venni. Flash nem árt, de nem halok bele, ha nincs. A gördülékenység fontos lenne és az is, hogy 4:3-as képerányú legyen (800x600).
Pandawill-en láttam 7 és 8 colos tabletet ilyen felbontással.
Valaki próbált már ilyen tabletet? Tényleg 7colos, amit annak mondanak, vagy a 8 colossal keverik? Nem vásároltam még itt, így nem tudom, hogy korrektek-e, vagy olyan hibás adatok is előfordulnak, mint pl. a dealextreme-en...Köszi!
-
(#11517) nightmare13, (#11518) tvamos, (#11520) gipsztigris, (#11523) tjb007:
Köszi a válaszokat! Azt hiszem nem fogalmaztam elég pontosan.
Tehát valami olcsó (kínai?) tablet kellene, ami a jól használható kategóriába tartozik. Nem csúcsmodell kell, csak egy eszköz, ami futtat minél több Androidos progit. Főleg olvasásra, böngészésre kell, de játszani is szeretnék vele, de nem feltétel, hogy a legnagyobb étvágyú 3D-s játékokkal elbírjon.
A GPS előny, de tudtommal a legtöbb ilyenben nincs. Ugyanez a helyzet a kétmagos procival.Már találtam is GPS és 2 mag nélkül ( [link] ), de hátha van jobb.
-
Helló!
5 colos gyors nettábla létezik? előny lenne az ICS, de jó a 2.3 is.
Ami fontos, hogy kapacitív legyen, multitouch-os és viszonylag gyors.
Két magos proci, GPS, és 200 dodo alatti ár előny.Köszi!
-
válasz
nightmare13 #11450 üzenetére
Okés, akkor várok.
Köszi a tippet!
A 3.x-es dolgot úgy értettem, hogy olcsó kínai cuccokba nem jöttek, mert nem volt nyílt és nem tudták ráhekkelni a goggle áltan nem támogatott hardverre. Legalábbis így hallottam.
-
Sziasztok!
Olcsó tabletet szeretnék venni hamarosan.
Kinéztem párat de nem vagyok tisztában a procik és OS verziók tekintetében.
A 4-es droid gyorsabb vagy lassabb azonos vason a 2.3-nál? Azt tudom, hogy a 2.3 gyorsabb a korábbi 2.x-eknél, és azt is, hogy a 3.x-et nam rakták tabletekbe, mert nem nyitotta meg a gugli, de a 4-es sebességéről nem tudok sokat.
Az Allwinner A10 1GHz, Mali 400 GPU páros vajon mit tudhat 4.0.3-as droiddal?
Érdemesebb inkább 2.3-asok közt nézelődni?
Illetve várjak inkább a kétmagos procik olcsó tabletekbe kerülésére?
Főleg netezésre, könyvolvasásra, illetve egyszerűbb játékra használnám.
Köszi!
-
Sziasztok!
Van egy Ainol Novo 5 típusú tabletem (Rockchip RK2818).
Sehol nem találok hozzá leírást, hogy frissítsem rajta a ROM-ot rootolás nélkül.
Létezik, olyan eljárás vagy progi, amivel root jog nélkül leeht frissíteni ROM-ot? Maga a ROM már meg van, de minden frissítő progi root jogot kér.
Rootolni is próbáltam, de egyik progi sem műxik.Van bármi ötletetek erre?
Köszi előre is a segítséget!
-
Nekem netezésre kell, meg email olvasásra, néha egyszerűbb játékokra, valamint saját progik futtatására, aminél még előny is a lassúság, hogy észrevegyem, ha szarul írtam meg valamit.
Videózni csak youtube szinten akarok, elég a 360p is.
Egyébként szívem szerint valami 5col körüli tabletet vennék, de nem nagyon találok ilyet. -
Ok, köszi, én csak egy itteni hozzászólásban olvastam, hogy a Rockchip-es gépekre nem lehet 2.2-es Androidot rakni, de azt nem írta, hogy csak hivatalosan nem, vagy egyáltalán.
Nekem mindössze annyi a célom, hogy megtaláljam azt a legolcsóbb vasat, amire felmegy a 2.2-es Android akár hivatalosan, akár nem hivatalosan. -
Sziasztok!
Egy extra-olcsó androidos tableten töröm a fejem, de amiket néztem, mind 1.5-ös verzióval kerülnek forgalomba.
Egyből megfordult a fejemben, hogy majd ráhekkelek 2.2-est, akkor is, ha hivatalosan nem lehetne, viszont tudom, hogy nem mindent lehetséges.
Pl. itt egy tábla, amiben Rockchip RK2808 proci van, amit infóim szerint már nem támogat a 2.2-es Android. Igaz ez, és ha igen, akkor mire kell figyelnem a tablet kiválasztásakor, hogy olyat vegyek, amire rá lehet erőltetni a Froyo-t?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Synology NAS
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Robogó, kismotor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Pro 11" / M1 / Ezüst / Wifi / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Eladó egy Samsung Galaxy Tab S4 10.5 SM-T835 (LTE)
- Apple iPad 10th Gen 64Gb Wi-Fi + Cellular Sim Kártyafüggetlen, Újszerű
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest