Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Apple Watch
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Redneck
nagyúr
Anyukám születésnapjára szeretnék egy 10 col körüli tabletet venni. Nem kell overkill hardver, általános netezés, filmezés mellett, maximum passziánszra lesz használva, de fontos a minél jobb kijelző, és hosszú üzemidő.
Legalább 8/256GB-os modell jó lenne, de nem vagyok otthon tabletekben. Nem feltétel, hogy mobilinternet képes legyen, elég ha stabil a wifije, és nem baj ha 100k alatt marad árban. Itthon venném, megbízható boltból.Tudtok valamit ajánlani?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Van beárazós topik, de ebben pont tudok segíteni. Pár ezer forint, tálca sör, ilyesmi ellenértékben gondolkozz.
-
Sziasztok!
Nem gondolnám, hogy nagy kereslet van rá, de mégis milyen áron lehetne eladni pár régebbi működőképes tabletet?
- Lenovo Tab3 8 (2016, 8", Android 6, SIM)
- Lenovo Tab 7 Essential (2017, 7", Android 7, SIM)
- Samsung Galaxy Tab 8.9 P7310 (2011, 8,9", Android 3.1 van XDA-n valami Custom 7-es rom, csak Wifi)Vagy ha végképp nem kellenek senkinek mire lehetne használni őket?
-
nonsen5e
veterán
Miután múltkor nem találtam végül megfelelő tabletet, kicsit parkolópályára tettem a keresés dolgot. Azóta jött olyan ötlet is, hogy új ipad air/pro, de azt nehezen nyelem le, hogy fizetek 400-500k-t egy tabletért, amiért ugyanazt a gyenge felbontást kapom mint a legolcsóbb belépő modellükben kaptam 4 éve..
Több tabletet is annó még azért vetettem el, mert online reviewk lehúzták a ceruza minőségét, és mellé úgy tűnt, hogy kipróbálni sincs nagyon lehetőségem, mert minden boltban csak Samsung + Apple opciók voltak ceruzával.
Azóta néztem, hogy elvileg xiaomiofficial.hu árulja a Pad 7 Pro-t, és hozzá ceruzát is. Valaki esetleg már volt bármelyik üzletükben? Van kitéve próbálható?Elképzelhetőnek tartom, hogy simán kellően jó minőségű az én igényeimnek a ceruza, de próba nélkül nincs kedvem online rendelős visszavivős mizériához..
-
-Maci-
addikt
Igen értem és köszönöm. Igazad van. Nem lehet egyszerre mindent. Túl sok az elvárásom.
Asszem a Galaxy s tab nyújtja ezekből a legtöbbet.
Van most egy 1.5hónapos S6lite fókuszban. Az egyetlen aggály a 4GB RAM, de bízom benne, hogy ez a szám már nem annyit jelent, mint kb 5-6 éve. Fejlődött maga a chip is. Remélem.
Toll szempontból viszont ez hozza minden elvárásomat.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
-Maci-
üzenetére
Hagyd a Lenovot.
Ha a Redmi Pad 2-nél félsz, hogy majd pont lemerül, akkor azt is hagyd.
A lényeg, hogy ne váltogasd a szempontrendszered, mert nem jutsz sehova.
Olcsó is legyen, legyen hozzá toll, ne kelljen tölteni, legyen tenyérérzékelés, stb. Érted hova szeretnék kilyukadni. -
-Maci-
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Tudod hány féle Lenovo toll létezik? És nem, nem mindegyik jó ugyanarra. 😝 A sógornőm is így nézte be. Vett egy Lenovo tabit, jegyzetelni, amihez adták a gyári tollat. Csak kiderült, hogy éppenséggel azon kívül, hogy fog, másra nem jó. Pedig tokot is direkt olyat választott.
Ezzel a tollal se letámasztott csuklóval nem lehet írni, se 1 árva gyors funkció, hogy legalább ne kelljen külön feloldani, belépni az appa, és rábökni, hogy új jegyzet...
Tehát kb. Nyűg, nem is használja már emiatt.
Ja és van mégegy: Az a toll 2db AAA elemmel működik. Tölteni nem lehet és majd találd ki mikor merül le...
Aztán utána néztem kicsit. Másfajta a Lemovohoz másfajta tollat is adnak. És van olyan, ami tudja a fent említetteket. Csak szerintem annyi már a toll, hogy senki nem tudja pontosan.Az meg, hogy egyik sem felel meg? :
De. Több is, csak van benne egy kis anyagiasság. Önszorgalomból venném, csak az irodába.... Szóval van egy lélektani határ is.
Jelenleg úgy néz ki, hogy alig használt S6lite felé húzok. Csak piszkálja a fantáziámat a redmi pad2 is. Samsung tabim van itthon, az tudom milyen. Sziamiau még nem volt. -
-Maci-
addikt
válasz
baal-amiga
üzenetére
Ez sem olyan egyszerű ám!
A Samsungon kívül nem sokhoz adják alapból a tollat. Azt külön kell megrendelni máshonnan és jellemzően 17e ft vagy több egy olyan toll... Szóval...Lenovokhoz van még toll, de ott is több féle van, ki kell kutatni melyikhez melyik jó...
Jelen esetemben:
- Xiaomi Pad2 jól néz ki, de annál töltögetni kell a tollat időnként, kábelről (gondolom pont akor fog lemerülni mikor kéne)
A Tab6Lite tollát viszont nem is kell tölteni egyáltalán. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
baal-amiga
üzenetére
Ezt javaslom én is. 14 nap alatt elég jól ki lehet próbálni, még videót is tudsz csinálni a youtube-ra.
-
-Maci-
addikt
Köszönöm

Nem lenne ez ilyen bonyolult, ha valahol ki lehetne próbálni ezeket a tabikat a hozzájuk való tollal! De ez lehetetlennek tűnik..

Sőt, sokat -amiket néztem- egyáltalán nem lehet megnézni pl. MM-ban, mert azokon olyan Demo-t futtatnak, amit nem lehet elsöpörni. A tanácsadó srácok sem tudják feloldani.
-
Ma jött meg a francia raktáros 134 eurós redmi pad2. Tényleg global, és már minden frissítést felraktam rá. Töltő es kábel a dobozban. Épp töltöm. Aztán reset és karácsonyig megy vissza a dobozába
-
-Maci-
addikt
Ha most lenne alkalmam választani, munkahelyi jegyzetelősre, akkor:
Xiaomi Pad 2 8GB RAM + megveszem hozzá a pent és a tokot
Vagy
Galaxy Tab S6 lite 2024 4GB RAM és van hozzá ceruzatartós tok is?Utóbbi kb 20e-vel jönne ki többre.
Főleg a RAM miatt nem tudom melyik lehet jobb. -
baal-amiga
senior tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Ma meg is hozta a futár, kevesebb, mint egy hét alatt, Franciaországból.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Imi1981
üzenetére
Rengeteg fel van sorolva?
11" méretben 100 ezer Ft alatt ezek vannak. Ha kínai tablet is játszik, akkor néhánnyal több, bár azok inkább olcsók, de nem erőgépek azok sem.
Samsung Galaxy Tab A11+
Xiaomi Redmi Pad 2
Lenovo Idea Tab
OnePlus Pad Lite
A legjobb vétel valamivel többért a Xiaomi Pad 7.
A procikról információ pedig ott van az összefoglaló legalján, linkekkel a tesztjeikhez. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! 100 ezer Ft -ig 11colos ( nagyobb lehet de kisebb nem) melyik a legjobb vétel? Hardveresen legerősebb és a kijelző se legyen rossz. Néztem az összefoglalót de ott rengeteg fel van sorolva és nem ismerem annyira a mobil processzorokat. 8gb ram az kell szóval 4gb rammal szerelt tabletek kilőve. Igazából netezni, youtubeozni és filmet nézni kell. Játszani nem játszok de azt utálom ha lassú a rendszer ezért szeretném a legjobb vételt 100 ezer Ft -ig. Köszönöm előre is a segítséget!
-
fabokf
tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Csak 1 hetes....meló és túlóra miatt a köv.2 hétben eselyem se lesz beüzemelni...majd abban a két hétben, amikor szabin leszek év végén
Az emag amúgy is 12.17-re dátumozza a kiszállitást még mindig, szóval nem hinném, h jobban iparkodnának
Ja és kapják be, h az utolsó napra lejjebb vették az árát megint...jó 1-2 ezer forint difi nem fog földhöz vágni de 2 éve a teló vásarlásánál is ez volt (leadtam a rendelést a fehér 16/512-es Rog Phone 6 ra, erre másnap leárazták a Diablo Immortal kiadást...kicsit szentségeltem azért
) -
fabokf
tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
20 havi reszletre megindítottam, még hetfőn
azota se kép se hang nem volt (leszámitva, h az előzetes elbírálás pozitív volt), így pénteken ment egy normális hangvetelű érdeklődés a Cetelem/Cofidis felé, h mégis mi a pék van (2 éve már igénybe vettem őket telóvásárláskor, akkor 24 óra alatt lezajlott az egész és szombaton az Alzaboxban volt a készülék), erre ma jött a levél h bekérdeznek pár dolgot videós azonosítással, szóval holnap 9 után remélhetőleg le lesz fixálva és odatehetem a fa alá a készüléket
-
Dr.NX
Topikgazda
A OnePlus jobb, de nagyobb is.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13210&idPhone2=13475 -
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni az alábbi feltételekkel.
Egy Lenovo Tab p11 lenne cserélve.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
11"+
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
Egyelőre legyen 100k.
Ha nincs igazán jó, időtálló darab akkor jöhet felette is, majd a vevő elődönti.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni?
Játék (fishing and hunting javarészt, és ehhez hasonlók), YouTube, böngészés. Masszív igénybevétellel kell számolni.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció?
Itthoni vásárlás preferált. -
cs.zs.
veterán
-
Balázzs
senior tag
Ez az N-one npad pro [link] mennyire lehet jó idős nagyszülőnek kizárólag videóhívásra, heti 1-2 alkalomra. SIM verzió kell, mert nincs wifi. Ha van jobb ajánlat azt megköszönöm.
-
-Maci-
addikt
Szerintem nem. Van Samsung is, Honor is...
Nem tapasztaltam semmi különbséget, miután a lentebb leírtakat beállítgattam.
Ez nem márka függő.Amúgy én is nézegettem tabit mostanában.
Xiaomi Pad 2, vagy Pad2 pro. Itt tartok épp. Idősebbeknek talán a pro a nagyobb méret miatt.
Samsungom már van: qrva jó, csak (az egyébként dícséretes) ökoszosztémájuk picit a sebesség rovására mennek. +a Te szüleidnek kb. fölöslegesek és komplikáltak. -
RedCactus
senior tag
Samsung A11, szerintem tökéletes erre a célra. Kicsi, könnyű, olcsó és reklámmentes.
-
-Maci-
addikt
Én nem értek hozzá, de
-Nekem rendszer szinten reklám még nem jött
-Meg lehet adni saját DNS-t, ami elvileg reklám blokkó (Az ügyesebbek majd pontosítják)
-A reklámok inkább böngészés közben jönnek.
-Megfelelő böngészőt kell használni AD killerekkel (Én ezer éve a Samsung böngészőt használom + a telepíthető AD killerjeit. Nem nagy cucc beállítgatni.)
Ha valamit mégsem böngészőből nézek, akkor azokat megvásároltam: YT, YT music, Spotyfy, PH app.. Ezek élvezhetőbbek, ha nem böngészőbe nézed. plusz mehetnek a háttérben is. Tudsz YT-t hallgatni miközben más oldalakon matatsz.
+ ha megvan a Samsung böngésző, 2-3 appban (pl Gmail, FB) be lehet állítani, hogy a bővítményt alapból a külső böngészőben nyissa meg, ad mentesen. -
Muton
addikt
Sziasztok!
Anyukámnak vennék tabletet netezni. Vannak olyan gyártók, amelyek ilyen reklám izéket dobálnak be oprendszer szinten? Mint valami telefon csinálta régen, ha jól emlékszem. Mert el szeretném kerülni a mindenféle linkre kattintást
-
Dr.NX
Topikgazda
Ugyanaz mint a Redmi Pad 2 Pro, átcímkézve.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=14285&idPhone2=14174#diff- -
-Maci-
addikt
válasz
baal-amiga
üzenetére
Nekem max 100 lenne a lélektani határ, tollal együtt. (munkahelyi jegyzetelésre, skicc rajzolásra venném. 99.9% épületen belül, nem napfényben)
Szóval a "sima" Pad 2 + toll játszik eddig.
Jó lenne Samsung is, sőt. Csak azok meg drágábbak.
De még jövő hét csütörtökig vacilálok, akkor jön fizu
-
Sziasztok!
POCO Pad M1-ről vélemények?Ahogy nézem friss megjelenés és nem olyan vészesen drága.
Köszönöm. -
asdf_
veterán
Aki Xiaomi Redmi Pad 2-ben gondolkodik, javaslom, mindenképp nézze meg élőben valahol vásárlás előtt, a betekintési szögei lehetnének sokkal jobbak. Pár tesztvideót megnéztem, nem rémlik, hogy szembejött volna akár a videót látva, akár a tesztelő által kihangsúlyozva, hogy ez (eléggé) nem az erőssége.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Én a Xiaomi Pad 7-et javaslom, eléggé best buy.
Ha még nagyobb kell, akkor Redmi Pad 2 Pro vagy Honor Pad 10.
-
Azurooandrew
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, mert a család eddigi Huawei MediaPad T5 tabletje leváltásra kerülne egy új tabletre; az összefoglaló alapján kitöltöttem a kérdéssort:
Hány hüvelykes legyen a kijelző?
11"+ méretek, hogy nagyobb legyen mint a korábbi 10.1-es tablet■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum?
90 - 120 között lenne a keret, de van némi mozgástér■ Mire szeretnéd majd leginkább használni?
Híroldalak böngészése, közösségi oldalak (insta, face, youtube) s az ott lévő videók megtekintése. A cél, hogy ezeket stabilan, relatívé gyorsan, szép képpel, jó felbontással tudja megjeleníteni.
(Játékra, munkára nem lenne használva.)■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új készüléket szeretnék venni, megbízható, hazai bolttól, garanciával■ Egyéb preferencia
A Honor, Xiaomi márkák preferáltak lennének a meglévő készülékeink miatt.Köszönöm szépen a segítséget, véleményeket!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
-Maci-
üzenetére
Nekem nincs, de ezt találtam:
https://www.reddit.com/r/RedmiPadPro/comments/1hhy39n/redmi_smart_pen/
Nem lehet kikapcsolni, de van standby módja, ha lekapcsolod a tabletről. -
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Használja valaki a xiaomi 24048mp07g típusú tollat? Tab2 -höz ez való
Az lenne a kérdés, hogy lehet e ki/be kapcsolni a tollat, hogy ne merüljön amég nem használom? Sajnos erre nem találtam választ. Hátha itt.. -
kchryss
veterán
-
kchryss
veterán
HONOR MagicPad 2 - 133e ft tokkal és tollal alin: [link]
Kérdés mennyire megbízható ez a bolt? Elvileg global verzió és EU raktár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 2 GB VGA, új kijelző és akkumulátorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest