Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kateb

tag

Mielőtt tabletet vettem volna, mindig izgatott a dolog, hogy vajon a wifis vételi képességei egy tabletnek mennyire jók avagy rosszak. Általában el vagyok havazva, szabadidő nem sok van, de ma szakítottam egy órát arra, hogy végigjárjam a házunkat úgy, hogy egymás mellé tettem a tabletet és egy laptopot.

A tablet egy Asus Memo Pad 581 cl volt, wifi analyzer program futott rajta, míg a laptop egy Dell Latitude 6410-es volt, amin Acrylic wifi home szoftver dolgozott.

A tapasztalat az volt, hogy a laptopnak jobbak a wifis képességei, gyakorlatilag 5-8 dBm-el mindig erősebb volt a jel azon, mint a tableten. Ezt a különbséget közvetlenül a router mellett is produkálták. Ha egy szinttel lejjebb mentem a házban, akkor már inkább 8-10 dBm volt a különbség. Kint a kertben, 30 méterre a routertől (plusz fal) a tablet már szinte használhatatlan netezésre, annyira gyenge a jel és lassú, a laptop azért még elvan valahogy.
    Szóval elkezdtem most azon variálni, hogy valahogy a kertbe is kivigyek valami erősebb jelet, hogy nyáron az árnyékban ücsörögve se kelljen nethiányban szenvedni. :)

Új hozzászólás Aktív témák