Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taip

    senior tag

    A hétvégén a kezembe került egy kölcsön cucc, egy 7"-os Lenovo A3300 (A7-30). Nem tudtam belakni, mintha sajátként használnám, szóval nem tudom megmondani, milyen lenne a mindennapokban, de elég gördülékenynek tűnt.
    Azért lefuttattam egy Antutu tesztet és nagyon meglepődtem, 18000 pont feletti eredmény jött ki. Nem vártam volna ennyit egy MTK8382 alapú géptől 1 GB RAM-mal.

    Mivel egy ideje keresem a jelenlegi tabletem utódját, ezért is voltam kíváncsi, mit tud egy olcsó gép (3G-s változat kb. 35e, szóval nem drága). Azt feltételeztem, hogy az én 2 éves Samsung Galaxy Tab2-m nem nagyon lesz lemaradva egy mai olcsó géptől, hát tévedtem. Azonos képernyőméret, felbontás és RAM mellett a Lenovo agyonverte a sajátomat (11800 volt a Samun az Antutu.) És érzésre is gyorsabb volt a Lenovo. Azért furcsa, hogy ennyire elszaladt az idő a Tab2 mellett.

    De igazából ami elgondolkodtatott, hogy ha csak simán le akarnám cserélni egy új készülékre a mostanit hasonló paraméterek mellett, akkor egész olcsón meg lehetne oldani. (Persze nem pont ilyet vennék, de gondolom a vetélytársai is kb. itt vannak.)
    Ugyanakkor ha előre akarok lépni, tehát 7" és 3G helyett 8"-t és 4G-t akarok, az legalább 2x annyiba kerül.

    És amiért ezt az egészet elkezdtem írni: az egyik kiszemeltem, az LG G-Pad 8.0 az itteni teszt szerint szintén 18000 körül teljesített Antutuban.
    Létezik, hogy egy 2x annyiba kerülő készülék ugyanolyan teljesítményt nyújt? A dupla ár a képernyőméret és a 4G ára? Vagy ennyire azért nincs összefüggésben a szintetikus teszt a mindennapi használhatósággal?

    Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák