- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
gyűrű #103517 üzenetére
nem kellett semmi hwdb hozzá
Azért, mert már velhetoleg bekerult
/usr/lib/udev/hwdb.d/
-ala , viszont a ha kell bele + ficsör (ex. Player Process Info 'o') akkor siman felullbiralhatod egy/storage/.config/hwdb.d/
-be elhelyezettUR-02.hwdb
-vel, ugyanis inditas utan eloszor itt keresi majd a rendszer a fajlt, es ha nem talal semmit, akkor betolti a mar emlitett/usr/lib/udev/hwdb.d/
alol az alap konfigot. -
pch
senior tag
válasz
gyűrű #103445 üzenetére
Egyáltalán van joga olvasni? Mármint mi a joga és mi a tulajdonos/csoport ha már az usr-be raktad.
Tud egyáltalán róla, hogy oda fontot raktál? Ugye linuxon ha fontot másolunk akkor fc-cache -f -v is kell, hogy a cache-ba benne legyen az összes font.
Márpedig a kodi linux alapú. -
pinnacle
nagyúr
válasz
gyűrű #103440 üzenetére
Neked Omegán látszik az Arial? Nálam pont ez a probléma, hogy hiába van a /usr/share/kodi/media/Fonts mappában, nem jelenik meg. Ezek ugyanazok a betűk, amik a Leiaban voltak. Sőt az Arial is DejaVuSans, csak az előbbi 2.32-es, utóbbi 2.31.
Köszi LEON_01! Én a gyári Arial-t szeretném használni, azt meg hiába másolom ide, nem jelenik meg. Eleve fura, hogy friss telepítés után, hiába van eleve a megfelelő helyen, mégsem érhető el.
nfsu17 persze, rengeteg beállítási lehetőség van, csak az Arial betű nem jelenik meg.
Nézzétek már meg légy szíves, másnál látszódik a "gyári" Arial, úgy ahogy régen volt? Nekem X96Max+ -on, csak Leian jelenik meg.
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű #103371 üzenetére
Ugoost oldalán lehet csekkolni.
AM6 család így néz ki.
AM6 sima 2G-16Gb Rám, proci S922X
AM6 Pro 4G-32Gb, S922X
AM6+ 4G-32Gb, S922X-J
AM6B+ 4G-32Gb, S922X-JNehogy már ugyan az legyen mindegyik, ahogy állítod. Az utóbbi 3-at adja el az Ugoost AM6B+ árában és dobozában. Mindegyik más-más box. Lehet a DV megy majd rajtuk, de akkor sem a legújabbat kapja mindenki. Kíváncsi vagyok, ha te kapsz egy régebbit véletlen 60 ezerért, akkor is viccesnek találod-e...
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű #103365 üzenetére
Igen ez a dobozon lévő cimke. Ez OK. De nem erre gondoltam.
A box aljára vagy oldalára nincs felragasztva egy másik matrica vagy cimke?LEON_01
Amúgy pofátlanság szerintem, hogy használt cuccokat adnak el új árában, vagy nem egészen azt a típust, amit megrendeltek és kipergáltak érte az emberek 65 ezret. És erről semmi előzetes tájékoztatás nincs, csak az átvétel után szembesülsz vele.(Aliexpressről rendelve egyéb kütyükkel már jártam így, reklamáció után mindig visszafizették a vételárat, érdekes módon egyszer sem kérték vissza a terméket.)
-
LEON_01
tag
válasz
gyűrű #103295 üzenetére
Még nem tudom működik-e, időm sincs vele most foglalkozni és estére nem akarom felb.....ni magam. Ennyi elég volt a mai napra. Majd privátba rád írok, ha eljutok a beüzemelésig. Mindenesetre, egy képernyőképet a hardver infóról privátba átdobhatnál, hogy legyen mihez viszonyítanom majd. Köszi.
-
válasz
gyűrű #103161 üzenetére
A gyártó csinál ilyen hivatalos dual boot-os firmware csomagot, nem én találtam ki.
Ezért kérdezem hogy használja-e valaki, gondolom ezt azért jobban tesztelték és megbízhatóbb mint az ezerféle boxra kézzel rakott változatok. Őszintén szólva az eMMC-ben jobban bízok mint bármilyen SD kártyában (meg gyorsabb is valamivel).
-
zazenke
őstag
válasz
gyűrű #102853 üzenetére
semminek csak így hívom de a legnagyobb öröm volt amikor az ugoos android rendszerére rá lehetett tenni egy googletv "bőrt" és többé nem kellett hadonásznom az alkalmazásokban. Enélkül a sima android rendszerek számomra használhatatlanok. Már a 11 es droidra is beszereztem ha úgy adódik a helyzet
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #102746 üzenetére
Nekem nem a hadonászás miatt kell az usb hanem CE miatt, mert úgy csak bedugom és használom. Nem igényel semmi extrát.
Valamint én úgy használom, hogy usb-n vezérli a box-ot, míg IR-re meg betanítim a TV és Soundbar pár olyan funkcióját amire időnként szükségem van. Így elég egy távirányító. -
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű #102647 üzenetére
légegér gomb nem is csinál semmit.
Nem én kapcsolom be a légegér módot, tök random, tök magától egyszer csak megjelenik az egérkurzor a CE-ben és onnantól nem megy a fel-le stb gomb. ...JA igen, és még a háttérvilágítás is bekapcsol ilyenkor tényleg, eszembe jutott. Azt jobb alul hosszan gombra kapcsolom ki, az egeret meg azt hiszem az UP gomb fölött.
Pár hétig nálam is jó volt, bár sosem szerettem igazából.
Mivel a box egy tvmagasító alatt van, oda nehezen megy be a BT jel (vagy mivel kommunikál ez...2,4G?), még toldattal kivezetést is kellett csinálnom, mert rosszabbul vette, mint az infra. Na mindegy, ez az én gondom, nekem most jó a hagyományos táv.
Pedig amúgy meglepően jó anyagból van a cucc, jó a fogása és pofásan is néz ki.
A gombok tapintása pl. kimondottan kellemes, ilyen "selymes". -
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű #102643 üzenetére
Ilyen nekem is van.
Az ok gomb elfelejtett működni egyik napról a másikra.
Néha tök magától átkapcsol légegér módba és hadonászni kell vele. Persze ki lehet kapcsolni, de másnap újra bekapcsol 30-40 gombnyomás után. Nálam.
Szvsz nálam szekrény aljában pihen és egy dune infrás távot konfigoltam fel inkább. Az hibátlan. -
Joshi
titán
válasz
gyűrű #102611 üzenetére
Hivatalosan Dolby Visionnal jött ki, az más kérdés, hogy az újra masterelés milyenre sikerült.
-
dave0825
őstag
válasz
gyűrű #102587 üzenetére
A fájl nevére semmit, de ha a mappa neve tartalmazza a film címét, eddig is megtalálta. Volt pár olyan, amit régen sem, de talán 1/30, nagyon ritkán, pl. ha nem a film címének rövidítésével kezdődött a fájl neve, hanem a csapat nevével, akik készítették (pl. Trinity), akkor nem szokta megtalálni, de tényleg ritka volt.
Amúgy beírtam Google-be, hogy "bttf iii", megtalálta az is, a Scraper-nek sem kéne gondod okoznia.
Meglett egyébként, átmásoltam csak ezt egy külön teszt nevű mappába, próbálgattam a scrapert, és úgy lett jó, hogy bejelöltem, hogy "A filmcímnek megfelelő találatok külön mappában találhatók" a tartalommegadásnál, mikor kiválasztottam, melyik mappában keresse a filmeket. Így most jó, 188/189-et megtalált, az az 1 úgysem tűnik fel, mi hiányzik.
Szóval meglett a ludas.
-
dave0825
őstag
válasz
gyűrű #102583 üzenetére
Tök jó, mint írtam, Leián, és Nexus-on nem volt ezzel gond...
Azért köszi. Hát minden mappát nem fogok átnevezni az Omega kedvéért... Inkább megyek vissza Nexus-ra, vagy eladom az S905X4 boxot, és jöhet a vissza az S905X2 a Leiával, azzal legalább semmi gond nem volt... -
dave0825
őstag
válasz
gyűrű #102581 üzenetére
Nálam úgy vannak, ahogy a virágboltból lejönnek, a seed miatt nem nevezem át, de eddig Nexus-on pár hónapig, és évekig Leián nem volt ezzel gond. Most tűnt fel, hogy hiányzik elég sok minden.
A mappákban a név angolul van ponttal elválasztva, plusz a hang, feltöltő, stb., azokon belül a fájlok nevei ugye rövidítve (pl. Back To The Future = bttf.III.1080p-trinity.mkv), de eddig a másik 2 rendszeren megtalálta mindig, tuti, mert már néztük meg ezt a filmet is, most Omegán nem találtam, csak a fájlok között, akkor tűnt fel a eltérés. -
dave0825
őstag
válasz
gyűrű #102466 üzenetére
Nyilván nem gondolom, de mit "fejlesztettek" rajt az előző (vagy előző 10) verzióhoz képest? Hogy működik S905X4 boxokon is? Azt tudta a Nexus 20.0 már, maradt pár hiba gondolom (amit lehet senki nem vett észre). Javították, de lett benne több másik, amit 3 verzióval később sem javítottak. Kiadtak egy új nagy verziót, ami mivel is jobb? Semmivel, sőt...
Mi a fejlesztés ebben? Ha menne a 9.2.8-cal az S905X4, azt raknám föl, csak sajnos nem megy, pedig az évekig jól működött, nem úgy, mint ezek a mostaniak...
-
Wade0303
aktív tag
válasz
gyűrű #102329 üzenetére
,,Ezt a "hibás" tv led módot CE alatt lehet javítani a homaticsokon is, biztos fogják is.
A p7 fel réteg kihagyása és 8.1 re konvertálás pedig működik,
Nincs gond vele igazából mostmár használható lesz a homatics is."
"Az a
"Nincs gond vele igazából mostmár használható lesz a homatics is." Az atv12 firmware=re vonatkozik,"
Egy dolog, hogy a te fejedben melyik mondatod mire vonatkozik, és melyik szó mit jelent, de nagyon más, hogy a magyar nyelv szabályai szerint mit jelent amit leírtál.Lehet ajánlgatni hibás eljárásokat amelyek a te megítélésed szerint csak "kicsit hibás, a többségnek élvezhető" kategóriába esnek. De akkor fogalmazz tisztán és ha más rámutat, hogy ezek bizony hibás eljárások akkor ne kezdj el személyeskedve védekezni, hogy te nem is azt mondtad és nem is úgy gondoltad stb. Nyilván a DVD-ket is nagyon sokat élvezik 8K-ra skálázva Samsung Qleden, sőt sokan észre sem vennék a különbséget az így kapott kép és egy UHD BluRay között, ettől még nem lehet általánosítani és "kicsit hibás" megoldásokat ajánlgatni annyival, hogy "működik, nincs vele gond".
-
Wade0303
aktív tag
válasz
gyűrű #102326 üzenetére
Akkor esetleg idézhetnél is, hogy hol volt a hazugság.
De helyetted én idézem a szavaidat 2 szomszédos kommentedből:
,,A p7 fel réteg kihagyása és 8.1 re konvertálás pedig működik,
Nincs gond vele igazából mostmár használható lesz a homatics is."
,,Én semmi olyat nem írtam hogy tökéletes.
Azt írtam működik."Fejezd be nyugodtan, nem csak a forum releváns szakmai kérdésében buktál meg de magyar nyelvtanból is. Én megtettem amit tudtam, hogy jelezzem a forumozóknak, hogy ne a te "működik, nincs vele gond" ajánlásaid alapján költsék el a pénzüket, főleg, hogy ez mint kiderült azt jelenti a te olvasatodban, hogy "nem tökéletes" (mely kiegészítést természetesen csak azután teszed, hogy 3-man világítanak rá a tévedésedre).
-
Wade0303
aktív tag
válasz
gyűrű #102319 üzenetére
Hazugsággal vádolsz, mert az újdonsült kibúvód szerint a "működik" és a "helyesen működik" az nem ugyanazt jelenti. Teljesen nonszensz és komolyan van képed ebbe kapaszkodni. Ha leírod még nálad is laikusabbaknak, hogy "működik" azt szerinted hogyan értelmezik? Úgy, hogy rosszul működik? Ehhez azért nagyon vastag arcbőr kell...
A hangnemről annyit, hogy én veled ellentétben érvelek is, és rászántam az időt, hogy 10 féle megfogalmazásban próbáljam elmagyarázni neked a nyilvánvaló tévedésedet, miközben te olyan dumákkal provokálsz, hogy "Te olvasol is vagy csak írsz ?", "menj és igyál mégegyet" illetve már hazugozol is. Mindezt úgy, hogy totál téves dolgot terjesztessz és vezetsz így rossz megoldásra másokat.
-
Joshi
titán
válasz
gyűrű #102308 üzenetére
De ezt korábban Wade0303 írta is, hogy a FEL-t ilyenkor figyelmen kívül hagyja ami nem jó. Azért nem jó, mert így információk vesznek el ami miatt hibás lejátszást eredményezhet. Persze csak akkor, ha a FEL tartalmaz olyan infókat ami ez esetben problémát okozhat. Remélem én jól értettem amit Wade0303 írt.
ui.: abból a szempontból jó megoldás a P7-ről P8.1-re konvertálás, hogy legalább valahogy lejátssza a filmet. Ez nem egy jó megoldás, de legalább működni fog.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
gyűrű #102305 üzenetére
Ne terjeszd a téves infot. Mondtam már, hogy a legtöbb FEL-nél nincs semmiféle "p8.1-re konvertálás", legalábbis nem úgy, hogy azt bármilyen lejátszó "on the fly" megcsinálná mivel ahhoz dekodolni kéne a FEL-t és pont azért van szükség p8.1-re mert nem képesek dekodolni. Ez a CE féle "8.1-re konvertálás" semmi mást nem csinált mint átírja az RPU-ban a profil verziót 8-ről 8.1-re, de ez csak a kamu FEL anyagoknál ad helyes eredményt ahol a FEL track nem változtat a grade-en.
R3S3T vezeti itt grade szerint a filmeket, a piros oszlopban láthatod azokat amelyeket nem lehet egy szimpla profilmódosítással p8.1-ben lejátszani: [link] ,,Can only be played on a FEL device and can't be converted to P8 without baking FEL into EL" - Szerinted ez mit jelent?
Ez a lista persze nem tartalmazza az összes p8.1-ben hibás filmet, mindent nem tud R3S3T beszerezni és tesztelni.
Ezen a listán is ahol ott van megjegyzésként, hogy kiterjeszti a fényerőt azokat csakis FEL-t támogató eszközön lehet lejátszani remuxban: [link]
p8.1-re konvertáláshoz DoViBaker kell ami "belesüti" a FEL-t az alapsávba. -
Wade0303
aktív tag
válasz
gyűrű #102244 üzenetére
Igen, pont ez a baj, hogy p8.1-be "konvertálja" mivel egy csomó FEL-t nem lehet p8.1-be konvertálni. Tesztnek ajánlom majd a Saving Private Ryan nyitójelenetét ahol a temetőben FEL nélkül DoVi 8.1-ben villogni tog a fényerő, valamint Top Gun Maverickben szintén nyitójelenet, ennél banding van az égen FEL nélkül. Ez csak két példa a sokból.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
gyűrű #102241 üzenetére
Mivel FEL támogatás nincs a Homaticson így ez konkrétan visszalépés illetve problémás lesz egy rakás FEL anyagnál amelyeknél az RPU csak a FEL dekodolásával együtt ad helyes tone mappinget. Mivel az ilyen fileoknál a Homatics csak a BL+RPU-t dekodolja FEL nélkül, hibás lesz az eredmény. Ha csak a HDR10 alapsávot játszod le belőle azzal meg nincs semmi probléma.
-
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű #102115 üzenetére
Vagy én nem értem, vagy nem ez lesz a megoldás.
Mint írtam (az én bajomra), hogy nexus alatt jól olvasta be.
Majd ugyanazt a sorozatot nézve (már omegára frissítve) -- de egy új részt nézve/beolvastatva -- ott a hézag.
Mit olvastassak be neki újra, ha ezt az olvasást már omegán csinálta a rendszer?
Nem azt akarom, hogy a nexus alatt beolvasott, hézag nélküli leírások is legyenek hézagosak omega alatt..mert akkor valóban az újrabeolvasás lenne a megoldás.
-
Joshi
titán
válasz
gyűrű #102034 üzenetére
Értem, akkor még várok az Android 12-vel.
Mivel a Homatics tuner nem működik a Homatics box-al (elég vicces) még firmware frissítés után sem, inkább küldjem vissza Alzának? Az a baj, hogy szerintem Windowshoz meg nincs driver hozzá. Az alaplapomon van egy USB-C csatlakozó, szóval ha lenne Win driver akkor tudnám használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest