- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
Bacusuz #89468 üzenetére
Szerintem ha a hang kimenet leírásban : -hanglejátszás eszköze ALSA:AML-AUGESOUND, HDMI vagy ALSA:AML-AUGESOUND, HDMI Multi Ch
És akkor a csatornák száma 7.1 legyen mivel 8 hangszóród van de ez nem lesz ráhatással a HDMI hang kimenetre. Ez az analóg kimenetnél számi, ott van alul leírva. -
aldebaran
addikt
válasz
Bacusuz #89468 üzenetére
Az erősítőt úgy állítod be, ahogy akarod, hiszen te tudod, hány hangfalad van, meg milyenek. Az erősítő a beérkező hangot az erősítő-beállítások szerint fogja modulálni, kiküldeni a hangfalakra. Ez teljesen független a koditól, a tv-től, a médialejátszótól...
Ha HDMI-vel dugtad össze, akkor HDMI a hanglejátszás eszköze. -
nfsu17
veterán
válasz
Bacusuz #89385 üzenetére
Előtte kellett volna menteni, de igazából jobb ezt újra belakni nulláról.
Elég nagy a különbség a motorháztető alatt a két rendszer között.
Írd ki az img fájlt sd-re és arról bootolj.
Ha el is éred ezt az összekevert rendszert valahogy pl hálón, ne mentsd le, csak később lehetnek majd gondok.
Nulláról építsd fel, így nagyobb eséllyel fog jól működni később -
blakey
titán
válasz
Bacusuz #80583 üzenetére
Van már 9.2.6 is, frissíts illetve néha a Nightly is jobb, mint a stabil, voltak ezirányú javítások, egy próbát megér, hátha már nem szaggat. Elmúlt néhány napban volt, hogy megállítottam a lejátszást majd néhány perc múlva folytattam és nem tűnt fel a szaggatás (aktuális Nightly-t használva), de majd még figyelem. Korábban jellemző volt az ilyen működés és nem mindig volt tettenérhető.
-
divan
őstag
válasz
Bacusuz #80503 üzenetére
Jelen van sajnos. Én még azt is észrevettem (bár csak egyszer csinálta, tehát nem reprezentatív), hogy pausoltam, újraindítás után szaggatott. Leállítás, folytatás az adott ponttól, jó. Következő pausolásnál nem is indítottam újra, hanem lestoppoltam, és úgy indítottam. Akkor is szaggatott, csak az újabb stop, indítás javította meg.
-
Beni2360
félisten
válasz
Bacusuz #72730 üzenetére
Ezek hálózati meghajtók és nem hálózati helyek, én ezeket nem szeretem mert nem tudok köztük tallózni.
Nem tudom, hogy te nass-od tuja-e a samba v2-t fentebb linkeltem képet a samb v1 visszakapcsolására ha win10-d van.
A 72715 hsznél van egy videó a csatolásra. De itt is linkelem. -
Beni2360
félisten
válasz
Bacusuz #72724 üzenetére
Minden egyes boxnak kell csinálni egy megosztást.
És ha elmászik az ip cím akkor újat és a régit törölni. -
Beni2360
félisten
válasz
Bacusuz #72710 üzenetére
Hát sz.gépről hálózati hely csatolása révén éred el a configsfile mappát.
-
Mankó
veterán
válasz
Bacusuz #69453 üzenetére
Nálam uez volt, visszaraktam egy 9.2.0-át minden visszaállt a jól megszokottra. A cache beállításaimat buktam, meg reggelre nem kezeli a távirányítót, más tekintetben ok.
9.2.0-hoz hol találok remote.conf-ot? Már arra se emlékszem hova kell másolni.Beni2360: Természetesen a csúszkák is OFF-on voltak, vannak alatta.
korcsi: Működik.
-
divan
őstag
válasz
Bacusuz #69207 üzenetére
Szerintem a sima, bár nincs előttem, hogy van e még másmilyen x3-as dtb benne. A slowsdio valami másikfajta géphez kell, vagy valami hardverelemet cseréltek benne, emlékeim szerint mikor én telepítettem még nem volt ilyen. Ha valami nem működik, (wifi, LAN) akkor meg lehet próbálni a másikat.
-
-
yotzo
csendes tag
válasz
Bacusuz #67323 üzenetére
Ez vmi új CE feature/bug. Emlékeim szerint is tallózta régen rendesen az nfs megosztásokat, de manapság valóban csak teljes elérési úttal lehet felvenni.
edk- [#66989] hozzászólása a megoldás. Fel kell tenni a nfs-kernel-server-utils csomagot, lesz showmount parancs is és kodiban videoforrás hozzáadásakor is mutatja az exportokat.
-
Beni2360
félisten
válasz
Bacusuz #66932 üzenetére
Na az újabb próbálkozások sem vittek eredményre. Én is csak a NAS ip címéig jutottam és utána semmi mappa struktúrát nem adott fel.
A NAS NFS beállítása nálam így néz ki de szerintem ott a gubancmert SAMB-n van minden megosztott mappa betallózva?áthúztam mert lehet, hogy marhaság amit írtam. -
válasz
Bacusuz #66045 üzenetére
nem tudod kiszedni a droid-ból!
de feltettem neked => GT-KING_remote.zip letöltöd kicsomagolod, kapsz egy remote.conf fájlt ezt bemásolod az elkészített CE SD kártya gyökerébe és kész is!
-
blakey
titán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bacusuz #55971 üzenetére
a kodi képernyő beállításokban a felbontás nem állítható(1920-1080p 60fps)-> Nem is kell, a KODI kezelőfelülete jobb, ha 1080p-ben fut, mert UHD-ban nagyon erőforrás igényes és lassú lenne. Az UHD videó lejátszás során (jobb esetben, ahogy lennie kellene) úgyis felvált(ana) magától UHD-ra. Mivel Android-ról és egy új SOC-ról van szó, nem tudom, hogy ez megoldott e rendesen rajta KODI alatt. A KODI beállításaiban minden esetre jelöld be az Adjust Refreshrate to match video on start / stop opciót és teszteld. A videó lejátszása során a TV-d infó gombja elárulja a tényleges felbontást.
-
Pelican
őstag
válasz
Bacusuz #55971 üzenetére
A kodiban a GUI felbontását tudod állítani.
Ha a tévéd 3840x2160-at ír, akkor 4k jelet kap.
Az android beállításokban is lehet képernyőfelbontást állítani, gondolom az 4k-n van nálad.
A HDR to SDR a akkor kell ha HDR filmet néznél nem HDR képes tévén. (ha HDR tévéd van kapcsold ki)
AZ SDR to HDR a nem HDR filmeket alakítja HDR-re (nem sok sikerrel)
Az android egyébként eleve ebben az utóbbi módban indul, ami a megjelenítő adatai nélkül nem tud rendesen működni, felesleges bekapcsolni. Ha már mindenáron szemfényvesztést szeretnél, akkor a tévéden kapcsold be az ál HDR-t. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bacusuz #55950 üzenetére
Az a legjobb. A elsőn légegér nincs, a harmadikon Back gomb, helyettük viszont van a tök felesleges Play/Pause, ami helyett teljesen jó a középső kerek gomb is. Tudom, KODI-ban átlehet mapp-olni őket, de pl. más média lejátszó esetén ez nem működne.
Mondjuk így se lenne jó, mert ezen a meg a Power gomb csak a Beelink Box-al működik.
Hogy hová teszik ilyenkor a tervezők az eszüket... Na mind1...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest