-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
megküzdöttem vele, mert nem teljesen jó a leírás ki pro-hoz (1-2 dolog egy kicsit másképpen van az új szoftver verzió miatt is).
most már csak az a bajom, hogy többször kell újraindítani / ki-be kapcsolni a masinát, mert nem ismeri fel a tv adaptert és addig nem lehet tv-t nézni vele (webes felületén sem látni adaptert, ezért szívtam sokat, hogy lássa és be tudjam konfigolni)
8.95.4.3-at futtatok -
a.t.t.i.
senior tag
Köszi hogy segítetek,de már az elejét sem értem:
"Telepítsd fel a CE-t, engedélyezd a beállításokban az SSH-t, lépj be SSH-n (root/coreelec a usernév/jelszó), aztán add ki sorban az alábbi három parancsot:"A boxon fent van a CE,de egy ablak felugrott,egy next gombbal,azon már nem tudok tovább menni...
-
junkpod
veterán
Ok. Be akartam állítani a letölthető hely mappát CE fajlkezeloben, de a https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/download/8.95.3/CoreELEC-S905.arm-8.95.3.tar letöltési cím fajlnev nélküli része nem elérhető, nem böngészhető.
Létezik egy nyilvános letoltohely ami nem github? Gondolom az a ludas ebben... -
blakey
titán
Nem nagyon lehet, OTA-n biztosan nem. Lehet esetleg különböző androidos fórumokon keresgélni újabbat, esetleg nem gyárit. - van Minixed? Tökéletes az OTA frissítés feltéve, hogy van-e újabb gyári vagy nincs. Android alatt is szépen működik, mint médialejátszó, nem keverendő egyéb Amlogic boxokkal. Amúgy igen, maradjon a 6-os droidon.
-
Kapanyél
őstag
Köszönöm. Nálam visszaugrik a 2,4GHz-esre, de most elfelejtettettem vele, kíváncsi vagyok, mikor dobja el megint.
Sajnos nálam csak tányéros lehet, így mindenképpen kell egy dekóder is hozzá, de a MindigTV-t sem tudtam beüzemelni vele, mert konkrétan a CE menüjében sem jelenik már meg a PVR... mindjárt megnézem a linkelt leírást, aztán lefeljebb őrjöngök egy jót ma is.
-
rooney8
aktív tag
köszi, ez így teljesen jó, pikk-pakk beüzemeltethető
szerk:
ezt nem feltétlenül tőled, hanem bárkitől kérdezem, miért kell hozzá webes kliens, boxon belül nem tudták megoldani?
nem kötekedésből kérdezem, meg amúgy sem egy nagy mutatvány így beállítani, csak érdekel a technikai háttér, viszont ilyen szinten nem értek ezekhez a rendszerekhez. -
blakey
titán
Két napja előjött egy probléma. Coreelec 8.95.2, Estuary skin.
A Sorozatok alcím alatt nem játssza le a külső feliratokat
Lejátsza csak nem figyeltek amikor írok néhány hibát, konkrétan akkor nem viszi ha be van állítva "folytonos" lejátszás pl. epizódok esetében, ilyenkor nem tölti le a kijelölt helyre a feliratot csak megjeleníti illetve a letöltőtt feliratokat nem jeleníti meg, Kodi bug és már előtte is ilyen volt, személy szerint várom a javítást. Egyébként sima lejátszás esetében megjeleníti minden esetben a külső feliratot. -
FNZ
őstag
igen ezt a mecool KI pro-t is nézegettem és ez jó is lenne, de sajnos eu raktárakban nem találtam, csájnából meg lehet hogy a kedves vámosok lekapcsolnák a csomagot egy kis alamizsnáért (vám+áfa).
viszont találtam -89%-os akcióban 283.000 ft helyett csak 28.800
KI pro valamint 460.000 ft helyett csak 49.000 KI pro. hülyének nézik az embert.
erre egyébként jó a CoreELEC vagy a LibreELEC?
-
-
Csicsóka
őstag
Lépj be SSH-n, majd:
modprobe aml_fe
Ha elindul a tuner, betöltődnek a DVB modulok. ezt lsmod paranccsal tudod megnézni. Ha ott lesznek a listában, akkor már a TvHeadend is látni fogja.
Ha ez így OK, akkor sejtem a hiba okát, 7-es LE nem volt még erre felkészítve, de megoldjuk a problémát.
Ezért is jó az ext4 verzió, lehet buherálni 1xerűen. -
Csicsóka
őstag
A droid életben van még?
Mexel írt nekem egy ilyen hiba üzit, de akkor neki totál tégla lett a K1 pro.
Nagyon sok melója volt vele mire életet tudott lehelni bele.
Ha él droid, és ép az eMMC, akkor SD-ről indulva add ki:osmc ~ # blkid
/dev/cache: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/system: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/data: UUID="af511464-f9dc-4660-b98e-829bd8dbce85" TYPE="ext4"Ha nem látszanak ezek a partíciók, akkor még is csak rossz a dtb amivel próbálkoztál.
-
Tommee
aktív tag
Milyen rendszer van a tanixodon? Mexel próbálkozása alapján csak a dual rendszeren nem megy úgy tűnik...nálam is dual rendszer van fent(mexel féle),ami úgy tűnik hibátlan LE és android alatt is. Jelenleg Kínából várok egy infra/légegér/billentyűzet kombóra hogy átvegye a tanix a fő box szerepét,addig nem szeretnék 3 féle távirányítóval ügyködni...
-
-
paolinho
őstag
Közben megérkezett nagy nehezen az MX3-as Air Mouse
Állati jól szuperál, viszont van egy-két apróság, ami esetleg hátha javítható lenne valahogy!
KODI alatt a kikapcsolás megoldható akár a piros POWER gombot megnyomva, akár a KODI felületén a ki-be kapcsoló hosszan nyomva tartásával a "Gép kikacsolása" állapot kiválasztásával. Bekapcsolni viszont csak manuálisan magán a lejátszón megnyomva a gombot lehet. Nem nagy gond, de hátha megoldható valahogy a bekapcs is.
ANDROID felületre váltva a piros KI-BE gomb kikapcsolja a lejátszót, és vissza is lehet vele hozni a képet, viszont innen nem lehet vissszaváltani sehogy sem KODI-ra, csak, ha áramtalanítom, és azután kapcsolom be újra az eszközt. Ez sem nagy gond, de hátha erre is van megoldás.
A klaviatúra is frankón megy, bár egyelőre nem lelem a nagybetűre váltást, de még nézegetem, biztos ott van az, csak figyelmetlen voltam így elsőre.
Mélyebben még nem ástam bele magam a kezelésbe, de egyébként tényleg pöpecül működik. -
Imi1981
veterán
Rufus-al és és Win32DiskImager-el is csináltam. Csak partíciókezelő program látja és az úgy írja, hogy fat 10 és egy ext4 és egy pár mb-os nem használt partíciót hoz létre. Nincs fat 32 patrició! Ezzel a partíciókezelővel tettem mindig normál állapotban az sd kártyát (töröltem a patriciókat majd összeillesztettem) és próbáltalam a másik programmal a Win32DiskImager-el. A régi 8.0 libreelec-et sem tudom megcsinálni mert ugyan úgy fat 10 patriciót hoz létre és nem látja a win 10, pedig régen ezen a gépen csináltam amit még tegnap estig használtam.
-
mexel
veterán
Droid alatti. Több boxon megnéztem és a gyárilag telepített droidon a Live alatt lévő videók nem mennek.
Én telepíteni szoktam 2 féle youtube-ot: az egyik az Android TV-s xoutube, abból azt a verziót ami csak távirányítóval működik, de az jó mert mindig full képerbyőre teszi és mindig a legjobb felbontást állítja be.
A másik Youtube pedig az OGyoutube, mert ezt be lehet állítani milyen felbontáson iduljanak a videók, és ez kezelhető egérrel tökéletesen.
kipróbáltam, ezekkel mennek az élő videók, de ezekben alapból nincs olyan hogy "élő" ,csak ha rákeresünk.
Most vagy minden romot szétszedek, újra telepítek és felteszem ezeket Youtubokat, vagy hagyom úgy ahogy vannak, a gyári Youtubbal. Ha újból megcsinálom az minimum egy napos meló lesz -
Csicsóka
őstag
-
tobias40
veterán
Köszi,ebben az esetben már megéri sztem olyan boxot venni amiben benne van a tuner,árban sem kedvezőbb így.
DoItYourself : minden működik de ha jön egy frissítés azt nem "ajánlott" feltenni?Hiba javítások újabb dolgok vannak benne,nem?
junkpod: pontosan melyik pontra gondolsz amivel olyan lesz a felület amit én szeretnék?
-
Digitalis
senior tag
Bordát maga a "hővezető közeg" a 3.képen látható gumiszerű ragacs tartja. Na én ezt leszedtem, levakartam mindenhonnan, alkohollal áttöröltem, és normál pasztával kentem meg, amire a borda elég jól rácuppant
Elmozdulás ellen _biztonság kedvéért_ a borda túllógó sarkainál rögzítettem a nyákhoz ragasztóval. (ha nincs más csöppnyi sziló is megteszi)
-
Digitalis
senior tag
Érdemes szétszedni, nálam a borda félig bekenve, billegve, szinte csak dísznek volt rajta.
Adja magát, két csavar van és szétpattintható. (ehhez én egy plasztikkártyát használtam, de kézzel is sima ügy)
Annyi van, hogy az egyik csavart a garis zárócímke fedi... A másik csavar, egyik gumiláb alatt van.
Pelican: Lehet, hogy igazad volt, hw dekódólás mellett most már nem fagyizott, teljesen ok a youtube. Oda-vissza nyaggatva, max 69C-t láttam eddig, és szépen esik pár fokot ha leáll. -
mexel
veterán
Persze, megvan a C-is, keres is, látja ha van jel, de nem fog semmi csatit. A keresésnél láttam neked is kb 60-65%-on van a "S" jel, nálam is kb.
A Libre szerint Availink avl6862 a tuner típusa. Mindenestre ki kellene próbálnom máshol is. Sajna a gari nem lesz egyszerű, ha vissza kell küldeni nem éri meg.Beni2360: köszi, holnap teszek egy próbát.
-
dugesz77
őstag
Kíváncsi leszek mennyire lesztek elégedettek ezzel a boxal. Geek-ről vettétek a német raktárból? Agyalok rajta,hogy inkább ez mint a MINIX NEO U9-H ..
-
mexel
veterán
Nekem droid alatt nem talál semmit a dvb-c.
Hoppá, van egy másik menü is, ezt a manuális alatt találtam valahol. Ott van egy részletesebb beállítási lehetőség is. Ettől függetlenül még nem talált semmit
Illetve 2 csatornát ami nem ad képet. Na még próbálkozom tovább. Mást is állítottál abban a menüben?
-
Csicsóka
őstag
Köszi az infót!
Ezek szerint a 6-os droidon is hibátlanul működik.
Remélem a 7-esen is jó lesz bár erről még nem kaptam visszajelzést.Átalakítottam kicsit még a Power Menu-t, belekerült a reboot update menüpont.
Így mostantól az LE, vagy OMV telepítésekor nem kell majd fogpiszkálót keresgélni, vagy zip-et másolni az SD-re, majd az backup/update appal szerencsétlenkedni.Várom továbbra is a visszajelzéseket.
-
mexel
veterán
Nekem pár perc eltéréssel ( 20.29) ugyanez a bejegyzés GLS-nél, egy autóban utaznak a dobozaink
Egyébként azt hittem regel már lesz itthoni infó is és ma meg is kapom. Remélem nem biciklivel jönnek a németektől. A Geekbuying olasz raktárból amikor rendeltem mindig itt volt 2-3 napon belül az valóban gyorsabb, igaz drágább is kicsit néha de ha sürgős megérheti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest