- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
nagyfejü #73886 üzenetére
Szia! Nekem forint van beállítva és paypal-al fizettem. Nekem is kérte,hogy válasszak pénznemet fizetéskor és én eurót választottam . Néztem dollárt is de igazából tök egyformára jött ki (pár ft eltérés) . Nem volt kedvem vacakolni és szerintem te is USD vagy Euro válaszd.
-
Beni2360
félisten
válasz
nagyfejü #73843 üzenetére
Na akkor a sima BD mappa struktúrás kivitelt lejátssza. OK
Már olyan rég foglalkoztam OMV-vel, hogy nem emlékszem a rendszerre. De nálam is volt olyan, hogy fájlkezelőből nem indult és ilyenkor menü gomb és a felugrott ablakban ki kellett választani, hogy VIDEO .....(a fájl )és átváltott valamit majd indult a klikre. Más ötletem nincs. -
ztsoft
őstag
válasz
nagyfejü #73466 üzenetére
Nem ismerem a mostani Ubuntu menü rendszerét (rég használtam már, de lehet az új GNOME új feature-e), de ha a könyvtárat engedi (van írási jogod a könyvtárban), akkor a fájlnak is mennie kellene.
Esetleg még a (szintén terminálban, remélem még ez az alap szövegszerkesztő)
gedit fájlneve
parancsot is megadhatod, így egyből a szövegszerkesztő nyílik meg, mentésnél meg a megadott fájlba (fájlneve) menti a szöveget.
-
ztsoft
őstag
válasz
nagyfejü #73460 üzenetére
Szia!
Ha konzolon (terminál) gondolod, ott a
touch advancedsettings.xml
paracssal (így az adott (munka) könyvtárban jön létre a fájl, de lehet úgy is, hogy a teljes elérési utat megadod,
touch /storage/.kodi/config/advancedsettings.xml
).Grafikus felületen ugyan úgy, mint Windows alatt, jobb egér gomb, majd új fájl, és beírod a nevét.
Mindkét esetben fontos, hogy abban a könyvtárban legyél, ahol létre akarod hozni a fájlt. Így elkerülöd a későbbi gondokat, meg a kérdéseket, hogy hova hozta létre a fájlt.
-
Beni2360
félisten
válasz
nagyfejü #73460 üzenetére
Érvényes XML dokumentum létrehozása
-
cof
veterán
válasz
nagyfejü #73139 üzenetére
Downgrade volt csak? Tiszta telepítés mindig a tuti. Simán maradhatnak vissza fájlok a régi rendszerből. Nem szeretem.
@csubyy A Wifi hiánya még nem is probléma, no de a szállítás már inkább. Aztán a legnagyobb probléma a .dtb hiánya, mert Android alatt ez tuti, hogy meghal hamar.
-
tomy86
addikt
válasz
nagyfejü #72381 üzenetére
Biztosan jó helyre másoltad a magyar nyelvi fájlt tartalmazó mappát? Most kipróbáltam és nálam működik. Telepítettem az Estuary V2 skint, majd letöltöttem az itt linkelt zip fájlt. A zipből átmásoltam a resource.language.hu_hu mappát, az addons/skin.estuary.modv2/language/ mappába és a kodi újraindítása után már az EstuaryV2-ben is magyarul vannak a szövegek.
-
KovA
tag
válasz
nagyfejü #72206 üzenetére
Szívesen , de milyen linket
?
A vfd install-t itt foglaltam össze .. ha erre gondolsz. -
FJC
senior tag
-
dzz
aktív tag
válasz
nagyfejü #70538 üzenetére
Amihez van segítséged vagy legalább valami forgalmas fóruma ahol valószínűleg előjött a te problémád is és van aki már megoldotta! Az ubuntunak nagy tábora van, nagyon nem tudsz vele mellé lőni, de nem tudok tanácsot adni ebben a témában. Mindenkinek magának kell megtalálnia azt amelyik kézre áll! Ebben a fórumban inkább az amlogic készülékekről van szó és esetlegesen érintve fejlesztésekről hozzájuk. Keresd fel a hup.hu oldalt és nézelődj a fórumon, a hozzászólások száma nagyjából eligazít, hogy merre indulj!
A képeket Vtmk-nak írtam!
-
dzz
aktív tag
válasz
nagyfejü #70518 üzenetére
Eléggé fura rendszert választottál magadnak, valószínű többen tudnának segíteni egy ismertebb rendszer esetében. Én most láttam első alkalommal a rendszered nevét
Bár debian alapú, az eltérések pont elegek lehetnek ahhoz, hogy ne kapj itt segítséget. Talán a rendszered fejlesztőinek fórumán kellene érdeklődnöd!
Az első amit megtanítottak nekem, olyan rendszert válassz magadnak amihez karnyújtásnyira van segítséged, ez nagyon igaz, bár az interneten minden karnyújtásnyira van. -
cof
veterán
válasz
nagyfejü #68335 üzenetére
A backup addon egész jó, lehet időzíteni is, hogy mikor csináljon automata mentést. Nyilván ha eMMC-n van a CE akkor ne oda, mert ha tönkremegy a CE akkor a backup is, vagy ha SD kártyáról fut, akkor se arra a kártyára amiről fut, legalábbis hosszútávon. Az addons és userdata mappákról csinál egy másolatot.
-
nfsu17
veterán
-
mexel
veterán
-
stigma
addikt
válasz
nagyfejü #65452 üzenetére
Hali, semmi ördöngösség nincs, EXT4-re formázod, rádugod a box-ra és a samba-t engedélyzed. Win7/Win8.1/Win10 alól látod kell.
Én samba felhasználónevet szoktam engedélyezni, mikor felcsatolod akkor az alábbi felhaszálónevet és jelszót kell engedélyezni: coreelec/corelec
Ez az alapértelmezett. -
kenand
veterán
válasz
nagyfejü #65289 üzenetére
Ha a TV boxal töltöd le és SAMBA-n megosztod onnan is látja majd minden eszközöd és mivel jóval kevesebbet fogyaszt nyugodtan mehet éjjel-nappal. Jobban terhelhető, mint egy okos router, tény annyira nem, mint egy PC, de nem kell egyszerre 10 dolgot tölteni....
(#65278) beluudj
905 pedig támogatta a natív gigabites vezérlőket, a Tronsmartom nekem gigabites. persze volt ahol lespórolták -
cof
veterán
válasz
nagyfejü #63836 üzenetére
Angolul biztosan van, de nem bonyolult, APA-APA USB kábel az kell hozzá.
És amúgy a CE miről fut? Ha microSD akkor nem lesz gond, csak majd ne felejtsd el kivenni a kártyát, ha a Csicsóka féle felezős módszerrel van CE-d és Android is, akkor fogalmam sincs, hogy mehet-e a Burning tool, kérj megerősítést.
Aztán ha mSD-ről fut, akkor egy reset kell az első indításnál (vagy reboot to LE app), és ugyanúgy működik tovább mint eddig
Szükséged van a Burning Tool-ra és egy .img képfájlra.
[link] --- Erről az oldalról
[link] -- VORKE_Z6_Plus_20180606.img
[link] -- usb-burning-tool-v2-0-8
[link] -- vagy ez a legújabb, amlogic-usb-burning-tool-v2-1-7-1
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
nagyfejü #62318 üzenetére
Még a belülről futó rendszeren, kiadod a restore_CE_original parancsot. Utána jöhet a reboot recovery. Itt pedig a wipe data.
Ez után a droid elindul teljes tárhelyet visszakapva. CE indításához kell fogpiszka, mert minden recovery-be lépés törli a CE indító bejegyzését, az U-boot-ból.
Ettől részletesebben nem tudom leírni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
nagyfejü #61382 üzenetére
Nekem nem. Sajnos azóta sem találtam olyan box+ külső tápos házat, amiben leállna a merevlemez, a box kikapcsolása után. Pont a box kikapcsolása után, az addigi alvó módból felébred, én nem áll le utána soha már. Egyébként ezt nem is értem, kikapcsolás után is kap áramot az USB? Még nem próbáltam ki, hogy mit csinálna akkor, ha a boxot kihúznám a hálózatról.
-
-
nocry
csendes tag
válasz
nagyfejü #60570 üzenetére
Szia,
A backup konyvtar alatt hianyzik a telepito ill. kernel.
A kovetkezot csinald:
1) Letoltod a CE_ng_emmc_2019.10.22.zip allomanyt a https://drive.google.com/open?id=1FaasbkzicmI3yLrFVLCzMgb7LTXuZcw5 cimrol
2) pl WinSCP-vel (ugyanaz az eleres kell mint SSH alatt) bemasolod a zip file-t a box backup konyvtara ala
3) SSH-n bejelentkezel, majd kiadod a kovetkezo parancsokat:
cd backup
unzip CE_ng_emmc_2019.10.22.zip
rm CE_ng_emmc_2019.10.22.zip
chmod +x install_ng_ext4.sh
./install_ng_ext4.sh -
Csicsóka
őstag
válasz
nagyfejü #60515 üzenetére
SD, vagy USB-ről futó CE alatt kell csinálni a telepítést.
A kártya utána is bent kell legyen a boxban, mert onnan indul az ext4 kernel, de csak 2-3 másodpercig használja, utána már nem.
A most linkelt .zip-ben benne van restore_CE_original.sh ami vissza állítja eredeti állapotba, vagy is SD-ről megy megint. -
blakey
titán
válasz
nagyfejü #59483 üzenetére
Felmerül bennem a kérdés, hogy ezt hogyan töltőtted le, mert ha rosszul akkor nem csodálkozom, hogy nem működik. A vfd repóba kell menned és a zöld "clone or download"-ra kell menned majd "download zip", utána kicsomagolod és ott lesz a megfelelő vfd.
-
Beni2360
félisten
válasz
nagyfejü #59248 üzenetére
Ja evvel kellett volna kezdeni.
Win 10 alatt egy mutatvány a megosztás és ehhez a win csopiban érdeklődjél. Előszór a win-ben kell engedélyezni a megosztást, stb
Egyszer már megcsináltam a kíváncsiság végett de mivel nincs semmim a gépen nem is foglalkoztam vele és már el is felejtettem. Oda tényleg jelszavas megosztás kell + stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- 8300 mAh, maradhat?
- Analóg fényképezés
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3080 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest