- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Kipróbáltam, de eredménytelen volt, még a cache méretét is megemeltem 500 MB-ra, így is 5 perc után 2700 volt a skip. Az említett videó adatsebessége max 40 Mbps (csúcs), ezt a 120/10-es UPC-nek tudnia kell (még a nyáron tökéletesen ment).
Biztosra akartam menni, így kerestem egy 2160p@59.940-es VP9-es demót (itt találtam is egyet, [link] ), ez sem jó, a 2:34 alatt 273 lett a skip, a forward 187.4 MB, 100 % volt elejétől a végéig (a csúcs adatsebesség 28 Mbps volt). A belső hálón közel 1 Gb/s-et tud a box, ezt most le is mértem (ahogy korábban is). Ehhez hasonló AVC, HEVC videók skip nélkül mennek a NAS-ról, sőt, a Jellyfish 200 Mbps is tökéletes (az eleje belenyal a 260 Mbps-be).
Ezek után azt hiszem, hogy a VP9-cel van valami probléma (Kodi és/vagy CE vonalon), főleg, hogy a 1080p 30fps fölött is akadni szokott VP9-cel.
-
ztsoft
őstag
Szia!
Régebben nálam is hibamentesen lejátszotta, de mostanában már nem. Lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Milyen box-on nézted (nekem S912 van)? Mennyi volt a nagyobb cache (nálam most 300 MB van)?
Nálam a forward soha nem esik 98% alá és mégis, szinte, folyamatosan nő a skip. A másik, amit még észre vettem, hogy már 1080p@60 is akadozik VP9-en, ugyan az a videó mp4-en tökéletes (ha jól tudom, pont a VP9 adat sebessége kisebb, mint az mp4-é).
Meg amit még találtam az Inputstream-mel kapcsolatban, hogy nem használja a Kodi cache beállításait (szerintem ezért 0 B a forward mezőnél a mérete).
Meg a Youtube addon beállításaiban is lehet állítani a gyorsítótár méretét, nálam ez maxon van (100 MB).
-
pinnacle
nagyúr
Wifiről megy, de LAN-ról szeretném. Akkor sem megy LAN-ról ha IP címet rendelek hozzá, már az elején elakad, mindig ez a 169... IP jön be.
Jelezni kellene a fórumtagoknak, hogy ezt az Európai szállításút ne vegyék meg.
Youtube TV csatlakozás megy, mindig a Kodi Plugint dobja vissza.Nem tudom, hogy küldjem vissza, vagy kérjek refundot, illetve tényleg DDR4-es X96MAX-ot. Ezt ebben az árkategóriában melyik a legjobb box ez vagy inkább a Beelink GT1-A, amin FHD/ 4K-n gond nélkül menne a Netflix is? Egyébként az is olcsóbb Európából (Lengyelország), remélhetőleg nem azért, mert DDR3-as.
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi szépen! Egyébként innen, hogy kell letölteni? Hivatkozás mentése... nem vált be, megnyitottam a fájlt, Notepad++-ba másoltam, ilyen lett.
VP9-el tényleg "foltos" a Netflix. Kár, mert nekem sokkal jobban tetszik boxról, mint a TV-s alkalmazásból. Ott a HDR mozi aktiválódik, csak azzal lehet nézni, haloványabb, mint CE-ről, hiába van maximumon a Háttérvilágítás, Kontraszt. Mondhatjuk mozis látványnak, de én inkább CE-ről nézném.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Utolsó 3-at letöltöttem, gondolom az mind Confluence-hez van, bemásoltam, de csak ilyen hiányosan jelenik meg. Mi lehet a gond?
Képernyőmentés védelem is visszajött. Akkor tegnap csak véletlenül nem volt. Mondjuk ezek szerint mégis kikapcsolható. -
Faby
senior tag
Ez az, ezt még nem sikerült megoldanom.
Egyszerűen nem találtam meg azt a beállítási lehetőséget, ahol azO
betűt tudnám átállítani.
Amúgy meg, ahogy a linkeden is írják, nem acodecinfo
kell, hanem aPlayerProcessInfo
, ha jól látom.
Lehet, hogy béna vagyok, de ott elakadtam, hogy a keymap editor melyik részén keressem ezeket, sehol sem találtam, hogy mi van azO
betűre programozva (Global, Playback, Navigation, ezekben egyikben sem leltem meg). -
Csicsóka
őstag
Alig lesz lassabb, mint az ext4, mivel a médiatár, addonok, adatbázisok, mind a gyors eMMC-re kerülnek. De lehet oda akár egy két demót, vagy filmet másolni, a 32/64 giga azért nem kevés. Bátrak torrentezhetnek is akár oda, így is él az eMMC vagy 10 évet.
Visszaállítás pont úgy mint eredeti rendszeren, és szokott módon frissíthető.Írtam inkább egy telepítő szkriptet, mint soronként beirkálni ide.
Így nehezebb is bárkinek elqrni.
Most tesztelem, később feltöltöm. -
ztsoft
őstag
Hibás az advancedsettings.xml konfigod, [link], az utolsó két beállítás a network alá kell.
(#60210) gyűrű
Nem kell sajnálni a memóriát . Mire akarod spórolni ha sose megy 20-30% fölé?
Hatalmas tévedés! Ez nem Windows! SSH-n belépve add ki a
free -m
parancsot és már látod is, hogy mennyi szabad, és mennyi foglalt. -
blakey
titán
Akkor tőled "származik" az a magas
memorysize
.
readfactor meg 1000? Ezeket a magas értékeket honnan veszítek és miből gondoljátok, hogy jó is? Feleslegesen leterheled a gépet, semmi értelme és elég sok anomália lehet ami esetleg fel sem tűnik, hogy ez az okozója.
"DO NOT go beyond 350MB. For some reason it seems to cause issues."
"Setting the number too high could cause Kodi to crash if you run out of memory. If you follow the formula above this shouldn't be an issue." -
divan
őstag
Nálam is eddig 3 boxon ment.
Azt elfelejtettem írni, hogy a Videók könyvtár alól tudom böngészni, elindítani a filmeket, sorozatokat, tehát a hálózati hibát kizárnám. Persze az is hálózati hiba, hogyha a MySQL adatbázist nem éri el. És előtte a korábbi verzióval ezen a boxon is ment, a frissítés óta nem. Igazából az lett volna a kérdésem, hogy valaki hallott e már ilyesmi problémáról? -
-
blakey
titán
Átállítottam.. ott valóban átkapcsol 1080p-nél is HDR-be. - akkor lehet, hogy a kábel a probléma forrása vagy a TV, esetleg mindkettő. Nálam 444/10bit és jó, átvált HDR-re, de volt olyan korábbi verzióknál, hogy át kellett állítanom 422-re, de ezeket akár egy TV firmware-je is okozhatja esetleg meg is oldhatják, de CE-ben is elcsesződhet valami, stb.
..minőségben van különbség amúgy? Eddig 10 bit 444 volt. Most így 12 bit 422... - szabad szemmel nem feltétlenül, nyugodtan használhatod ha így jó. -
zsolt501
nagyúr
-
gyűrű
addikt
Feltettem én is az új fw-t, de maradok a coreelecnél, nekem az androidos lejátszás a hd hangok hiánya miatt nem jó..
A saját GT_Kingem pedig mióta droidmester megjavította, teljesen jó, de azért rendeltem egy kis halk usb-s ventillátort kb 3000 ft ért, majd a box alsó takarólemezét levettem, és rátettem erre, amikor a box elindul ez is megy, így még 15-20 ° fokkal hűvösebb lett. 50 fölé már nem megy. A szoftveres dekódolásnál (inputstream netflix HD) max 49, a 4K-s hdr filmeknél 40 körül van, pedig a box tetejét még nem fúrtam ki..teszt kép
-
-
Csak az a probléma ezekkel az olcsó USB3.0 pendrive.okkal hogy hiába 150Mega az olvasási sebessége az írási sebességük csupán 15-20.Mega, ettől legalább 2-3X gyorsabb egy U3.as MicroSD. Szóval nem biztos hogy jobb egy olcsó usb3.as pen.
A képen egy A1.es Sandisk látszódik, az mondjuk csak U1.sebességű aminek 15-20.mega az írási sebessége. -
ViktorHUN79
aktív tag
Ez már egy vagy min. 4-5 éves s905,mxq pro 4k,de szépen teszi a dolgát cpu 60-70 nál sose megy feljebb, ram 1gb de anak is max- 60-70 % szokot pörögni ha vmi nagyobb terhelés az se mindig általában 30 % körül!a rendszer gyors ce alatt csak amíg betölti indulásnál azennyi!Mondjuk ugy mérem hogy s905 logotol amíg be nem jön a "kodi" felhasználói felülete!
Ez CE alatt,android alatt cpu 60-100%,ram is majdnem fullon! -
Valkűr
addikt
Igen annyit kihámoztam belőle, h a Kodi csinálta a zidoo esetében is, a sima gyari lejatszo mindent beolvasott. Most vagy masik fajl fog kelleni, vagy valami nem tetszik neki ami a PC-nel nem jőtt elő, sem a Dune sem a Popi esetében. Erre azért nem lesz egyszerű rájönni. 😁
-
Valkűr
addikt
Elolvastam.mar millio ilyet, de semmit nem ertek belőle 😁 Eleve gt kingrol nem beszel, más es más megoldasok vannak ossze vissza, ehhez melyik kell? Mi az a core elek eleve, hova telepiti magát, hogy inditom el, vissza allithato ez az eredeti allapot etc...Ezekrol sem latok semmit. Az 20x oldalas leiras nekem meg kinai. Alapbol nem talalom amelyik 922 re kell, szoval egy káosz az egesz. Ha tudom, h ennyi ganézassal jar biztos nem veszem meg.
-
blakey
titán
Sztereó rendszerem van így a HD hangok engem hidegen hagynak, de az tudható, hogy nem megy.
Ráadásul az AFRD nálam nem kapcsolt semmit. - ez a része nálam hibátlanul megy, minden átkapcsol a megfelelő frekire, Youtube (megy a 4K), Plex, Horizon GO, Kodi mind átkapcsol, jól működik.Tehát akkor a tied egy switch miatt nem működött eddig jól?
- Mivel Android alatt nálam hibátlan volt így sejtettem, hogy a nálam lévő példány jó, most ez egy picit megerősített, de azért még tesztelem.
Most legalább összehasonlíthatod, hogy a közel másfélszeres árú vim3 pro-val összevetve van-e "észrevehető" különbség. - ezt eddig is össze tudtam hasonlítani.
-
GT-KING valóban nagyon jó BOX, de ahogy a kolléga is írta szerencse kell hozzá hogy olyat fogjon ki az ember ami vagy hibátlan, vagy javítható ahogy a tied és az enyém is!
Van most nálam egy másik kolléga GT-KING.je ami elég érdekes, állítása szerint újonan vette geekbuying.ról de meglepődtem mikor szétszedtem
az a bizonyos 22.Ohm.os ellenállás helyett ez fogadott
Nem hinném hogy ez gyári tuning lenne.....
-
Csicsóka
őstag
Én máshogy csinálom. Persze nem azért, hogy az oled be ne égjen. (szét is taposnám ha ennyi ártana neki)
Unix bölcsőn nevelkedtem, ezért semmi csicsa nem kell botolás alatt, ezt szoktam meg. Ezért aztán nem is engedem, hogy a splash képet kitegye. Annál inkább érdekel hogy mit csinál bootolás alatt, ezért bőbeszédű módra váltok. Ehhez csináltam egy másik aml_autoscript-et, ami úgy módosítja az U-boot változókat, hogy átad vele a rendszernek két opciót. Ezt aztán a boot folyamat alatt még az initrd fázisban értelmez, és deaktiválja a splash-t és progress módba indít.aml_autoscript_nosplash_progress
Az eredeti aml_autosript-et át kell nevezni, vagy eltenni valahová.
Az aml_autoscript_nosplash_progress-t az SD gyökerébe másolni, és átnevezni aml_autosript-re
SSH-n belépve. reboot update parancs, és indul spalsh kép nélkül. -
blakey
titán
-
de akár végleges megoldás is van olcsón Folyékony ezüst ragasztó ezzel csak be kell kenni az ellenállás tetejét és vezetővé válik 0.Ohm lesz
-
igen írtam korábban, hogy nagyon pici(a képen messze nem látszik olyan picinek mint a valóságban) de megmérni megtudod? van multimétered? mert ha 22.Ohm akkor van miről beszélni, de ha már a jó 0.Ohm van ott és mégse jó akkor tényleg vissza kell küldeni!
Ha 22.es van ott én megcsinálom neked az áthidalást ha gondolod! amúgy kilehetne próbálni egy átmeneti megoldást is egy 4-6B-s grafit ceruzával jó vastagon besatírozod annak az SMD ellenállásnak a tetejét ez le fogja vinni pár Ohm -ra az ellenállását, és tudsz tesztelni hogy meg e javult!
-
Ugyan ez volt nálam is, volt kapcsolat de forgalom nem ment át semmi rajta, még SSH.n se lehetett ilyenkor elérni.
Mióta megcsináltam az áthidalást azóta SOHA nem volt ilyen probléma, azóta tökéletesen működik!
Szóval ha csak ennyi a problémád NE küld vissza szedd szét és csináld meg az áthidalást és minden frankó lesz utána!
Amúgy meg ha nem csavarhúzóval esel neki a szétszedésnek hanem egy régi plasztik kártyával(kicsit meg kell vékonyítani az egyik sarkánál hogy könnyebb legyen bedugni) akkor észrevétlenül szét tudod szedni, tehát akár vissza is tudod küldeni ha mégis 22.Ohm-os ellenállás helyett a jó 0.Ohm van és mégse jó a LAN.
De mondom nálam is pontosan ez volt amit írsz, kapott rendesen IP-t meg mindent a BOX, de nem ment át rajta semmilyen forgalom, ez teljesen megszült mióta megvan az áthidalás!
-
gyűrű
addikt
Nos tiszta új telepítés ezúttal sd helyett usb-re a GT-Kingnél...
Nagyon tetszik a kép amit látok, a 912-el összehasonlítva sokkal "fluid"-abb minden.
Tulajdonképpen minden formátum megy , nason van minden..Routertől elindulva és beállítva, megy a gb-es lan is, de! még mindig van hogy kikapcsolás után csak kb 2. újraindítással találja meg, holott mindig "online"- t mutat.. (ezen még dolgozni kell mi zavarhatja, wifi ki-be kapcsolással lehet összefüggésben úgy látom.) Tudom: "akkor ne kapcsold ki! "
pár kép:
lan test, iperf, netflix 1080p (ennek örülök nagyon) , 4K HDR nasról , youtube 8K (itt nyilván lekonvertál a tv felbontására, csak érdekességként)
-
Nekem Rev-A.m van, Droid alatt nálam nem volt gond a gigabit lan.al, CE alatt pedig hol működött hol nem, a múlkor mikor be lett linkelve az áthidalásos kép, akkor megcsináltam az áthidalást(megmértem előtte és 22,2 Ohm volt a ott lévő SMD ellenállás) és azóta tökéletesen működik CE alatt is
A zöld led nálam is csak droid alatt megy, CE alatt csak a narancs led megy de végülis ez a lényeg, mert az jelzi a kapcsolat sebességét(zöld-100Mbps, Narancs-1000Mbps) meg ugye a legtöbb BOX on nincs is semmilyen led a lannál.
de megnézheted CE alatt a kapcsolati sebességed ki ír mindent.
és ha a router.nél nézem ott is 1000.Mbps a kapcsolat(LAN3)
és iperf tesztben is hozza a 930-940.Mbps-t
Szedd szét és mérd meg nálad az adott ellenállás 0 vagy 22 Ohm-os e ha 22.es akkor csináld meg az áthidalást, bár a Rev-B nél már elvileg 0.ásnak kell(ene) lennie!
-
blakey
titán
Nos, pontosan emiatt írtam, hogy téves megállapítás az, hogy ha a legfrissebb CE megy akkor revB ugyanis ha most írtad meg az img-t akkor 2db gt-king dtb-t láthatsz és valamelyikkel elindul, a revA és a revB is működik a legújabb CE Nightlyval csak a megfelelő dtb kell hozzá.
Amit a nettel kapcsolatban írtál az sajnos "jellemző" erre a boxra, nálam droid alatt hibátlan, CE alatt 80%-ban jó de néha elfelejti, hogy gigabites. -
blakey
titán
Egyébként:
"The price will be $60/€55, the promotion is still going ahead and we are working with another vendor to also have CoreELEC pre-installed prior to shipping and get a promotional price for CoreELEC users.
We are just waiting on the vendor to have a conclusion to the schedule and sales condition with their distributors before we can share more information, it’s out of our hands"
Most már gondolom világos, hogy miért lett a Kodi CE logóra cserélve, a többit szépen lassan mindenki megtudja. Szerintem a héten mindenki számára érhető lesz az elmúlt 1,5 hónap változtatásai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Bluetooth hangszórók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged