-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suineg
senior tag
-
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #78723 üzenetére
A készüléken 21:00 óra van
Amúgy mellékes észrevétel vagy ez evidens lesz. De tudok nézni DV (dolby vision) filmet is ezzel X96Max készülékkel
Vagy azt fogom most kapni, hogy amúgy is lejátszható csak azt kapom vissza a képen amire a TV képes és ez nem újdonság és majd akkor kapok igazán változás ha olyan TV-m lesz ami DV megjelenítésre alkalmas -
aldebaran
addikt
válasz
blakey #78604 üzenetére
Köszi. Igen, tudom, de 2020.12.10 óta legalább 3x jött már rá frissítés, de az új telepítés óta semmi.
Tehát, pár hete feltettem a nightly 2020.12.10-es verziót. Kb. 3x frissített. Tegnap reseteltem a rendszert, újraraktam ugyanazt a nightly-t, egész nap állítgattam befele, de semmilyen frissítés sem jött rá. -
djnice
veterán
válasz
blakey #78585 üzenetére
Hidd el a pénz is számít, mindig írják ha valaki sietteti őket, hogy nekik is van magánéletük és nem ez a fő munkájuk. Ha nincs motiváció, akkor a pénz segít, még ha ezt nem is kommunikálják (hiszen nyílt forráskódról van szó). cdu13a-nak is hiába írok Dolby Vision ügyben, már nem is válaszol, az elején még érdekelte, aztán annyi. Én is fejlesztő vagyok, tudom hogy mennek a dolgok.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #78559 üzenetére
A ZIDOO-n most egy samba szerver van az X szériától már nincs opewrt.
Mivel a rendszeren csak a NAS, ZIDOO és a box van sok lehetőség nincs a próbálkozásra.
Egy párszor próbálkoztam a NAS-ra 2db 2.0+1db 3.0 USB port van de vérszegény volt. Volt, hogy a 3.0-n nem is érzékelt semmit. De majd a 2 ünnep között neki fekszek még 1x.
Köszi, hogy próbálkozol mi lehet a gond. -
da.
tag
válasz
blakey #78509 üzenetére
amiket írsz teljesen logikusak. de honnan tudja átlag Béla (pl én) hogy egy olcsó tecsó kábel megfelel ezeknek? honnan tudod hogy jót veszel Tesco csomagolásban?
(sztem preludium fórumtárs sem cinikusan kérdezte, de én biztos nem :) csak nagyon off, még ha minden jelenlévőt is érint, elnézést.) -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #78262 üzenetére
Megpróbáltam. Ha az összeset kijelölöm az engedélyezési listában, akkor mindent a GUI beállítással játszotta le azaz 1080P 60Hz. Ha ezt átállítottam 720p 60Hz-re akkor azzal. Ha csak egyet jelöltem be pl.720p 50Hz, akkor is ezt csinálta. Mindegy elengedem, csak egy próba volt.
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #78262 üzenetére
Köszi megnézem
Most rendeltem bátyámnak Aliról egy X96MAX+ kütyüt. A Dunántúl másik felén lakik, táv segítséggel fogom feltenni neki a CE-t ha megjön. Úgy tervezem, hogy az SD kártyámat klónozom, majd felül írom a dtb.img-t. Nekem a device_trees mappában nem hiszem hogy van sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb mert régebbi S912-es a boxom és CE is az. Tudnátok egy linket, ahonnan letölthetem? Szerontem volt valahol, de ezen anéven nem találom. Előre is köszi.
-
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #78250 üzenetére
Ezt én is megcsináltam egy Samsung TV-nél (H6400), igaz, nem olyan, mint a kalibrált, de ég és föld a különbség a gyárihoz képest.
Elég sok teszt ábrát és kalibrációs videót letöltöttem és a leírások alapján próbáltam beállítani.
Sőt, még a Motion Plus-t is sikerült normális értékre beállítani, hogy ki tudjam használni a 120 Hz-es panelt. -
lanszelot
addikt
válasz
blakey #78250 üzenetére
A gond a szoftver a tv-n
Sok módban nem állítható a kontraszt, szín, fényerő...stb, szürke, és lokkolva van mind.
e mozi módban állítható.
Hát nem néztem át egyesével, hogy vajon van e ahol állítható, ílletve hogy mindben megtalálható e minden menü rész, vagy elrejtették.Nekem mindig az első a használati átnyálazása, de itt azt nem jellemezném.
A tv úgy indult, hogy kivettem a dobozból és hibásan működött. ügyfélszolgálat mondta, hogy factory resettel indítsak /nem használt volt a tv/, úgy indult elsőre mint factory reset után /nyelv választás, ami többet nem ugrik fel.
De mégis kellett neki egy factory reset, hogy működjön... -
lanszelot
addikt
válasz
blakey #78186 üzenetére
a gondom az hogy a box-ot sohase akarom kikapcsolni
és azon vettem észre, hogy ki van kapcsolva
/mert ha azon a csatornán vagyok 3mp-ig kell nyomni a 0-t és automatikusan vált tv-box között, ami jó/Még azon agyaltam nem -e a box kapcsolt ki magától
Van ilyen beállítás? /én elvileg beállítottam, de lehet nem jó helyen, vagy van több hely is.lehet legyalulom a távirányítót a box-ról, és jó az egér bill...vagy lezárni gondoltam még...nem tudom, ti hogy okoskodtátok ki?
-
-
stigma
addikt
válasz
blakey #78099 üzenetére
Köszi az infot, habár érdekes problémáim mindog nekem vannak
, mintha az x-aktákban lennék.
Egy régi problémára már találtam megoldást ami fenn állt de akkkor mjad holnap pikk pakk újrateszem.
Régi probléma var esetén a hang dupla kiküldése vokt , hogy szólt atv-n és a hangfalakból is. Megoldás a cec tiltása volt -
insight
aktív tag
válasz
blakey #78061 üzenetére
szóval te úgy oldottad meg, hogy elveszed az áramot a boxtól? Nekem is ez lesz a végső megoldás.
A Samsung TV sokmindent felismer, és annak megfelelő irányítást és grafikát rendel hozzá, sőt, az Amlogic cuccokat is felismeri. De most valamiért kettő Apple TV-t detektál, csak akkor hajlandó normálisan működni, ha lehúzom róla az Apple TV-t -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #77996 üzenetére
A lényeg hogy megoldja a problémát. Amúgy az s905x3 boxom egyértelműen a legjobb leggyorsabb és a legkevesebb gond van vele (ezen kívül nem is volt semmi gond vele) az összes közül. Nekem még megvan a beelink mini mx amit még kb 4-5 éve te ajánlottál és működik is coreelecel csak azért kicsit lassú már. Apósnak ajándékozom ő türelmes 😄 . Amúgy s905-re melyik coreelec ajánlott? Vagy inkább libreelec? Csak, hogy gyorsabb legyen kicsit (nem vészesen lassú csak néha gondolkodik film inditásnál és leállításnál.
-
blakey
titán
válasz
blakey #77943 üzenetére
Na, belenéztem, kb. 10 percet néztem az anyagból, majdnem maximumon pörgött a 4 mag de különösebb dolgot nem vettem észre, lehet, hogy később jöttek volna gondok, de 10 percig nem volt semmi. A szoftveres gyorsítás miatt bármikor hiba lehet a lejátszásban, és bármilyen eszközön. Ha hardveres lenne a lejtszás akkor nem lenne hiba. Nem tudok semmi okosat írni, át lehetne konvertálni Handbrake-el. Akkor nem lehet gond. Láttam, hogy volt egy próbálkozásod, de szerintem az nem teljesen jó.
-
oszy
veterán
válasz
blakey #77828 üzenetére
Na kérlek... Megvan a user error. Köszi a kitartásod!
Kábelről és beállításról volt szó, de tegnap eszembe jutott, hogy csatlakozókról nem.
Azért működött azzal a HDMI-vel, ami a hangprojektorban volt, mert az az 1-es HDMI-be volt dugva a tv-n. Igen ám, de mikor én "átépítettem", kivettem és oldalra csatlakoztattam és úgy a boxba. Ezek viszont nem tudják az UHD-t.
Ami érdekes, hogy most meg a teszt 4K UHD-k nem indulnak, de olyan szinten, hogy pl. ha lejátszom az előtte lévő 1080p-s anyagot, akkor nem is tudom a következőre léptetni. Nincs is ott a I> lehetőség.
Nem érdekel annyira, mert nekem az Attenborough filmek fontosak, nem a tesztek. Meg az is lehet, hogy azok hibásak. Egyébként hol találok ilyen tesztet, aminek mennie kell HDR-ben? -
lanszelot
addikt
válasz
blakey #77896 üzenetére
imétlem, nem fut, csak elindul.
hiba hegyekkel, bármelyik eindul 2gb-el, ugyanígy
Nézd már meg a linket mielőtt hülyeségeket írsz folyamatosan.CoF. nem lehet elolvasni egy fórumot? Szétszedett boxban nem látszik?
Neked is tudnám ajánlani, hogy kukkold már meg légyszi a linket.https://discourse.coreelec.org/t/install-issues-x96-max-plus-s905x3-4gb-64gb/12805/26
tessék a link csúnyán beszúrva, így már látszik? Tekerd le le le , amíg képeken ott az AIDA64 amit kértetek, majd le le , és ott a box szét szedve
de feljebb nagy felbontásban is beszúrtam a szét szedett boxot
itt van mégegyszer:
https://forum.xda-developers.com/t/s905x3-x96-max-plus-coreelec-very-strange-troubles-help.4128511/blakey: check failed check your ota service argent , nem tudom frissíteni
-
pruzsi
őstag
-
pruzsi
őstag
válasz
blakey #77848 üzenetére
gt1 ultimate gond nélkül vitte az összes animet ,csak a felirat a probléáma ha nincs bekapcsolva végigmegy ugrás nélküla hogy linken látható,persze mondjuk ritka 10 animeből 1 amiben ilyen a formázás ugyebár ide poziciónálják és ez akasztja meg. [kép] . nyilván vagy eltűröm vagy átkonvertálom srt-be gyors. Számítógépen is természetesen megy és a samsung s10 is lejátsza akadás nélkül, ezekből gondoltam hogy a proci a gyenge és erősebb kellene hogy ez a akadás ne legyen többé.
-
pruzsi
őstag
válasz
blakey #77841 üzenetére
Az hogy áll driverileg,?
itt csak 113$ most
[link]Azért bemutatnám a problémát:
Felirattal: https://streamable.com/bkkov8
Felirat nélkül: https://streamable.com/e7kreu
A felirat nem hibás több fordító csapat más művénél is előfordul.
Aktuális felirat+videó : https://easyupload.io/m/0rigyp
8 perc 50 másodperc
akit érdekel kipróbálhatja hogy az ő box-ja lejátssza e illetve sikerül a megjeleníteni a feliratot akadás nélkül -
pruzsi
őstag
válasz
blakey #77836 üzenetére
Tesztek alapján a s912 erősebb a s905x3-nál ezért gondoltam hogy ha a s912 kevés volt azoknak a feliratoknak akkor a s905x3 tuti kevés és kell a s922x. Nem tudok róluk semmit csak amit olvasok,nincs felesleges pénzem csak 1 kell ami tuti jó,nem kell eret vágni mert máshonnan megnéztem mi van benne. Nem írtam hogy bt fontos lenne.
erre gondolsz? [link]
Tehát akkor hiába lenne erősebb a hardver az sem tudná azokat a ass feliratokat normálisan kezelni,tehát akkor nem optimalizálták rá a CE-t vagy alapból problémák vannak és egy égebbi kiforrott modellel jobban járok.
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #77743 üzenetére
Telitalálat
Köszönöm. A kérdés, hogy ezt hol tudom átállítani másik billentyúzetre, hogy nem kelljen a távot forgatnom miatta.
Összegzem mit szeretnék ezen kívül:
Egy gombnyomásra belépni a film hang beállításába
Egy gombnyomásra belépni a film felirat beállításába
Ki-és bekapcsolás az új távirányító Power gombjával
Esetleg, hogy a légegér része működjön (android alatt teljesen jó) bár ez nem fontos, és lehet, hogy nem is tud működni CE alatt sosem.
Új táv Vissza gomját beprogramozni a régi táv vissza gombja funkciójára. Nem sok ugye? -
Zsadi
őstag
válasz
blakey #77712 üzenetére
Ha ezt hamarabb tudom, veszek egyet tartalék boxnak.
(Már megvan a Max+ tartalék)
Anno amibe belefutottam nézelődés közen, ott is csak 100M volt. Azért odafigyelhetnének rá..
De már javítva, pl Vontareknal: [link]Amúgy vettél észre lényeges különbséget a két box között? Air vs Max+
-
kress
aktív tag
válasz
blakey #77584 üzenetére
mas otletem mar nekem sincs, megirtam a supportnak, meglatom kitalalnek-e meg valamit ra
koszi a helpeket mindenkinekUi: annyit sikerul elernem, hogy core elec bar nem indul el, de config.ini valtoztatassal kapok egy konzolt, nem tudom van-e valami parancs benne ami tud esetleg valami rendszer tesztet futtatni, journalctl-ben nezegettem miket ir de nem igen lattam semmi fatal dolgot (arrol sem talaltam semmit miert nem indul el a kezdo varazsloja vagy milye
)
-
Suineg
senior tag
válasz
blakey #77555 üzenetére
Mit javasolsz tápnak? Most azt csináltam, hogy kivettem a CE SD kártyát, rá van dugva egy usb hub, annak a +feszkót adó portjába dugtam a a légegér usb adóját. 6 indítottam csak a droidot, még nem fagyott, idáig, de szerintem csak idő kérdése. HDR beállítások szerintem jól vannak (SD to HDR on, HDR to SD auto-n) Felbontás auton van. Ami a droid indulásakor betölt még szerintem a wifi bekapcsolása és az usb port felismerése, ami ilyenkor boot-ol. De ezt ti blakey jobban tudjátok.
-
Suineg
senior tag
válasz
blakey #77552 üzenetére
Persze, hogy nálam fagy. Android betöltésnél mindig ugyanott. Nem jövök rá mi okozza, már kicseréltem a HDMI kábelt. Írta valaki, hogy az usb-re ha van dugva valami, az okozhat ilyet. Ebben kételkedek, de lehet bármi. CE kártya nélkül is csinálta, tehát simán az android betöltésnél. De még tesztelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Mac mini (2023 with M2)
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged